Connect with us

EVENIMENT

Remus Câmpeanu, legenda lui U Cluj, a murit la vârsta de 82 de ani

Publicat


Remus Câmpeanu s-a stins din viață, duminică, la o săptămână după ce și-a  pierdut soția.

Legenda lui „U” Cluj avea 82 de ani.

Câmpeanu a marcat golul care a dus la singurul trofeu din istoria Universității Cluj, în 11 iulie 1965 (2-1 contra lui Dinamo Pitești).

În anul 2013, a fost declarat cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ECONOMIE

FOTO/ Brânza de ȚAGA, o delicatesă ținută într-o grotă de 125 de m. Ce părere are ministrul Agriculturii

Publicat

De

Ministrul Agriculturii, clujeanul Adrian Oros, a efectuat o vizită de lucru la fabrica de brânzeturi Transilvania din comuna Ţaga, județul Cluj, în vederea identificării unor produse care pot fi încadrate și promovate pe schemele de calitate naționale și europene.
Povestea acestei brânze ne duce în vremuri îndepărtate, acum câteva sute de ani, când ciobanii nobilului Schilling au furat o parte din caşul de oaie al acestuia și l-au ascuns într-o grotă din apropiere. Nobilul a găsit brânza în grotă dupa câteva săptămâni şi a gustat-o pentru a vedea dacă mai poate fi mâncată. Acesta a fost surprins pentru că în tot acest timp brânza a fost acoperită cu mucegai, făcând-o moale la mijloc, cu un miros puternic și un gust picant și aromat, fiind mult mai gustoasă decât cea inițială. Astfel, producția ulterioară de brânză a fost mutată în grotă și aşa a început istoria acestor produse alimentare minunate”, a spus Oros.
Potrivit acestuia, specificul acestor brânzeturi este conferit de calitatea laptelui materie primă, dar și de condițiile speciale în care se face maturarea acestora.

Bacteria prezentă în grotă

Grota are astăzi o lungime de 125 metri și o lățime de cinci metri, temperatură constantă de 14ºC, umiditatea de 93% și cel mai important aici este prezentă bacteriei Brevibacterium Linens, care conferă produsului caracteristici specifice de textură, aromă și culoare.
”La începuturi, brânzeturile de Țaga au fost obținute doar din lapte de oaie. În prezent, aceasta este produsă din lapte de vacă pasteurizat, materia primă utilizată, fiind lapte de la văcuțele fermierilor care sunt membri ai Cooperativei Agricole Someș Arieș”, a mai spus ministrul.
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale acordă sprijin pentru promovarea produselor înregistrate pe scheme de calitate, prin măsurile cuprinse în PNDR (Măsura 3.1 și 3.2. ).

Citește mai departe

EVENIMENT

LICITAȚIE la Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj pentru un centru de testare rapidă COVID. Care sunt condițiile

Publicat

De

În contextul pandemiei generate de Covid-19, Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj îi invită pe agenții economici interesați, să își prezinte ofertele în cadrul licitației publice, în vederea deschiderii unui Centru de testare rapidă în incinta aeroportului.

Aeroportul Internațional Cluj este gata să faciliteze reluarea traficului de pasageri, asigurând locațiile necesare în conformitate cu practica globală și în condiții de maximă siguranță, pentru funționarea, în viitorul apropiat, a unui Centru de Testare Covid-19 la aeroport, necesar și util, cu o capacitate de testare suficientă pe zi pentru a deservi pasagerii care aleg să călătorească spre cât mai multe destinații disponibile de pe aeroport.

Astfel, licitația publică va avea loc în 16 aprilie de la ora 11 și prevede închiriere de spații amplasare de unităţi mobile, pentru testare/recoltare analize medicale, în contextul pandemiei generate de Covid-19, o unitate mobilă în suprafață de 50 mp, în interiorul Clădirii în corpul de legătură dintre cele două terminale și o unitate mobilă în suprafață de 300 mp, teren situat în exteriorul terminalelor, în partea de sud-est față de Clădirea Terminal Pasageri Plecări, suprafață domeniu public.

Data-limită de depunere a ofertelor este 16.04.2021, ora 09:00.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Jurnalistul Ovidiu Blag preia conducerea executivă a echipei de fotbal ”U” Cluj

Publicat

De

Ovidiu Blag se va ocupa de partea executivă a FC Universitatea.

”Azi i-am propus domnului Ovidiu Blag să preia conducerea executivă a clubului, propunere pe care a acceptat-o. Împreună vom forma o echipă , urmând a ni se alătura şi alţi membri, într-o construcţie pe care ne-o dorim foarte solidă, bazată pe principiile spiritului academic, transparenţei, corectitudinii şi a protejării valorilor în care credem şi a oamenilor care sunt trup şi suflet alături de Universitatea Cluj”, a declarat preşedintele clubului, Constantin Răduţă, pentru ucluj.ro.

Conform informaţiilor noastre, se poartă negocieri pentru un manager sportiv foarte bine apreciat în mediul fotbalistic românesc.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cîțu: Obiectivul este să avem 1.600 de paturi la ATI în spitale

Publicat

De

Premierul Florin Cîţu a afirmat duminică, la finalul unei şedinţe a Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCNI), că trebuie atins obiectivul de a avea 1.600 de paturi ATI în spitale, în condiţiile în care mai sunt doar şase libere.

„Astăzi, sunt 1.531 de persoane internate în ATI şi doar şase locuri libere la nivel naţional. Trebuie să atingem acest obiectiv de minim 1.600 de paturi şi este nevoie ele acum.

În acelaşi timp, am stat şi am discutat mai mult cu specialiştii, am vrut să înţeleg lucrurile, pentru că, pe de o parte, avem evoluţia pozitivă în ceea ce priveşte numărul de persoane infectate, deci vedem că, după ce am ajuns la un platou, începem să scădem, o scădere care se consolidează, dar în acelaşi timp, oarecum contradictoriu, avem mai multe persoane internate în spital şi avem mai multe persoane în ATI”, a declarat şeful Guvernului.

Discuţiile de la CNCCNI au mai vizat, potrivit acestuia, pregătirile pentru perioada următoare.
„Acest val va dura probabil două-trei luni de zile şi trebuie să ne concentrăm, să folosim toate resursele pentru perioada următoare ca să trecem peste acest val.

Ne ocupăm de campania de vaccinare şi este important ca să vorbim de spitale, pentru că avem un milion de persoane care au trecut peste această boală, dar avem şi peste 25.000 de persoane care au decedat. Este foarte important să avem toate resursele puse la dispoziţie şi să accelerăm campania de vaccinare”, a mai spus premierul.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate