Connect with us

ACTUALITATE

Record de participare la Târgul de Cariere Digital Cluj. S-au căutat slujbe online

Publicat


În perioada 14-15 mai a avut loc Târgul de Cariere Digital Cluj, eveniment de recrutare și employer branding desfășurat exclusiv online.

Acesta a fost organizat ca o premieră și soluție alternativă la evenimentele desfășurate offline până în prezent de către Târgul de Cariere. La eveniment au participat 10.536 de persoane și a fost înregistrat un număr de 1063 aplicări directe la joburi.

Digitalizarea evenimentului a permis vizitarea virtuală a standurilor companiilor angajatoare și interacțiunea directă cu cei 43 de reprezentanți aflați online, aplicări în timp real la posturile disponibile, precum și participarea la webinarii și prezentări live.

Evenimentul a fost difuzat pe platforma Târguldecariere.ro, în pagina evenimentului dedicat clujenilor (www.targuldecariere.ro/cluj-digital), dar și pe canalele de social media, construind o experiență virtuală complexă, de la oportunități de recrutare online, până la prezentări interactive, webinarii și sesiune de training live, susținute de specialiști în diverse domenii de interes profesional.

Ce companii au avut nevoie de oameni?

Printre companiile care au recrutat la Târgul de Cariere Digital Cluj cele mai solicitate au fost: Vertiv, care a înregistrat peste 200 de aplicări directe la posturile disponibile, Arrk Research and Development, Netext, Marquardt Schaltsysteme și Work in Austria, care a ofertat peste 1000 de locuri de muncă, dar și MDPI și Business Upper Austria.

Târgul de Cariere Digital Cluj a cuprins și o serie de prezentări și traininguri virtuale LIVE, ale unor speakeri motivaționali, din seria conferințelor I love my job – ediția digitală. Printre speakerii și trainerii prezenți la Târgul de Cariere Digital Cluj s-au numărat: cântăreața Irina Rimes, Doru Șupeală, consultant de marketing și business, Andrada Alb și Pop Iulia Diana, consilieri vocaționali și Mădălina Hodorog, trainer educație non-formală.

Ce este târgul de cariere?

Târgul de Cariere reprezintă cea mai mare și complexă rețea de evenimente de recrutare din România, cu evenimente desfășurate în: Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Târgu Mureș, Sibiu și Brașov, de două ori pe an (primăvara și toamna). În cele două sezoane de evenimente de recrutare participă peste 400 companii și peste 30.000 candidați cu potențial. Târgul de Cariere Digital se află la prima sa ediție, estimându-se prezența unui număr dublu de persoane față de evenimentele organizate offline.

A.P.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

CLUJ24 TV

VIDEO. Podcast Cluj24 Contraste. Sabin Sărmaș: Dacă USR mă susținea ca independent la primărie, astăzi eram primarul Clujului

Publicat

sabin sărmaș

Candidatul independent la Primăria Cluj-Napoca, Sabin Sărmaș, a fost invitatul jurnalistului Florin Danciu la podcastul Contraste de pe Cluj24 unde a vorbit despre campania electorală și despre rezultatul alegerilor locale din 9 iunie în urma cărora s-a clasat pe locul 2 după Emil Boc.

”Dacă USR-ul mă susținea ca independent la Primăria Cluj, astăzi eram primarul Clujului, iar ei puneau viceprimar la Cluj. Fără doar și poate”, a spus, printre altele, Sărmaș.

Citește mai departe

CULTURA

Înălțarea Domnului sau Ispasul. Tradiții și obiceiuri în satele clujene

Publicat

De

În calendarul creștin, la 40 de zile după Înviere, este sărbătorită Înălțarea Domnului, numită popular Ispasul.

În acest an, Ispasul cade pe 13 iunie.

Înălțarea Domnului sau Ispasul. Tradiții și obiceiuri în satele clujene

Se îndătina ca în această zi de sărbătoare, după slujba de la biserică, oamenii să iasă la țarină, pentru a face „Ruga cea Mare”, pentru apărarea holdelor și a bobului de grâu, care, după credințele populare, poartă însuși chipul lui Hristos, arată specialiștii de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj.

În ajunul sărbătorii, tinerii puneau pe la porți și la ferestre flori de câmp, spice și leuștean, pentru norocul familiei și paza „de tot răul”.

Glie verde și crengi de paltin, în unele zone de Rusalii, se puneau pe pragul casei și al bisericii, „pentru îndepărtarea furtunilor și a trăsnetului”.

Leac de dor și drag. Ce făceau tinerii în noaptea de Ispas

Tot acum, arată specialiștii de la CJCPCT Cluj, tineretul din sat mergea în noaptea de Ispas în codru, pentru a pândi înflorirea alunului, „leac de dor și de drag”.

Asta se arată în volumul „Obiceiuri tradiționale din Transilvania”, semnat de cercetător Maria Bocșe, editat în anul 2006 de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj.

Foto: Înălțarea Domnului, pictură pe sticlă, autor călugărul iconar Ilarion Mureșan de la Mănăstirea Nicula.

Citește mai departe

POLITICA

Claudiu Târziu, președinte CNC AUR: În mod normal, într-o țară democratică, aceste alegeri ar fi REPETATE

Publicat

claudiu tarziu

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat astăzi, la Bruxelles, că au trecut trei zile de la închiderea urnelor și, totuși, președintele AEP Toni Greblă refuză să explice de ce nu se anunță rezultatele finale.

„Încercăm să înțelegem cum e posibil ca după trei zile de la exercitarea votului să nu avem încă rezultatele finale pentru alegerile la Parlamentul European. Într-o epocă în care suntem super tehnologizați, în care tehnica domină în toată viața publică, totuși avem această dificultate de a obține rezultatul final în aceste alegeri”, a declarat Claudiu Târziu, în cadrul undei conferințe susținute la Bruxelles.

Claudiu Târziu, președinte CNC AUR: În mod normal, într-o țară democratică, aceste alegeri ar fi REPETATE

Președintele CNC susține că se încearcă influențarea votului, abuzuri continuate după fraudele care au avut deja loc în secțiile de vot, atunci când oamenii erau lăsați în cabina de vot câte doi, iar în urne se introduceau câte 10 buletine.

„Ceva foarte ciudat se întâmplă, noi credem că nu e întâmplătoare această amânare, se urmărește ceva, încercăm să înțelegem ce se urmărește, probabil influențarea votului, poate fraudarea lui mai mult decât a avut loc deja la urne, și acest lucru este foarte îngrijorător din punctul nostru de vedere.

Îl rugăm public pe domnul Toni Greblă, președintele AEP, să iasă cu declarații lămuritoare în această privință, să ne explice de ce durează atât de mult acest proces de numărare a voturilor și de ce nu avem până astăzi un rezultat final în alegerile pentru Parlamentul European. Aceste alegeri sunt extrem de importante.

Bruxellesul așteaptă rezultatele din România pentru a vedea cine a obținut mandatul de europarlamentar și pentru a face toate procedurile necesare de validare a acestor mandate. Așteptăm, deci, de la AEP, o poziție clară, explicită, din partea conducătorului acestei instituții. Trebuia să o aibă deja până acum. Dacă n-a avut-o, poate că la apelul nostru va răspunde favorabil”, a conchis Claudiu Târziu.

„Și-au făcut un obicei din a fura de fiecare dată alegerile”

Potrivit acestuia, „având în vedere contextul în care au avut loc aceste alegeri, toate ilegalitățile care au premers alegerilor, toate ilegalitățile comise în timpul desfășurării scrutinului și toate bănuielile rezonabile ce rezultă din amânarea unui vot final după aceste alegeri, în mod normal într-o țară democratică, aceste alegeri ar fi repetate”.

„Evident, în România nu se poate întâmpla așa ceva. Și-au făcut un obicei din a fura de fiecare dată alegerile. Acum au făcut-o într-un mod mai mare decât altădată și probabil că, așa cum și colegii mei au arătat, la prezidențiale și la parlamentare vom avea o nouă dovadă de furt masiv,

pentru că acum a fost doar repetiția generală. Suntem revoltați de această manieră antidemocratică și contraproductivă de a organiza alegerile și de a ”stimula” viața politică în România”, a declarat Claudiu Târziu.

Citește mai departe

POLITICA

Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR: 5% din totalul voturilor au fost ANULATE

Publicat

marius lulea

Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, susține că democrația este pusă sub semnul întrebării, în contextul în care 5% din voturile românilor exprimare la alegerile europarlamentare au fost anulate.

„Într-un stat condus de hoți, nu se putea altfel decât ca aceste alegeri să fie fraudate, pornind de la momentul comasării partidelor politice și comasării celor două tipuri de alegeri. Avem 500.000 de voturi care sunt anulate la alegerile europarlamentare, aproximativ 5% din totalul voturilor exprimate. Cu siguranță aceste voturi… nu s-au anulat nici de la PSD, nici de la PNL. Partidele mici sunt cele afectate de voturile ce au fost anulate în mod premeditat.

Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR: 5% din totalul voturilor au fost ANULATE

În majoritatea secțiilor de votare din România, cheia nu a funcționat în sensul că numărul de cetățeni care s-au prezentat la vot nu coincide cu buletinele de vot care există în urne. Asta înseamnă că procesele verbale sunt fraudate și sub presiunea momentului și sub presiunea partidelor politice care conduc România au fost semnate în fals aceste documente”, a declarat Marius Lulea, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Bruxelles.

„Cerem demisia premierului Marcel Ciolacu”

Prim-vicepreședintele AUR susține că premierul Marcel Ciolacu ar fi trebuit să își asume responsabilitatea, după haosul creat intenționat la alegerile de duminică și după toate tentativele de fraudă.

„Astăzi statul român este un stat capturat. De la cea mai mică secție de votare și până la nivelul BEC-ului și autorități electorale permanente, există persoane numite de către partidele politice și care nu îndeplinesc decât o misiune, aceea de a menține la purtere PSD și PNL.

Premierul Marcel Ciolacu nu doar că conduce în mod catastrofal România, însă și aceste alegeri s-au desfășurat într-un mod catastrofal și fraudulos. Tocmai de aceea, în mod normal, într-o țară… Democratică și liberă, el și-ar fi prezentat demisia împreună cu tot guvernul. De aceea noi îi cerem demisia premierului Marcel Ciolacu”, a adăugat Marius Lulea.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax