Connect with us

EVENIMENT

RADP Cluj-Napoca ANGAJEAZĂ personal pe perioadă determinată. Care sunt POSTURILE

Publicat


radp

RADP Cluj-Napoca recrutează personal în vederea angajării pe perioadă determinată pentru următoarele ocupații:

– muncitor calificat / necalificat la întreținerea de drumuri, șosele, poduri, baraje (perioadă determinată);

– îngrijitor grup sanitar public (perioadă determinată);

– mecanic auto / utilaje (perioadă determinată);

– inginer CFDP (perioadă determinată);

– șofer / conducător auto categoria  B, C, CE,C1E (perioadă determinată).

RADP Cluj-Napoca ANGAJEAZĂ personal pe perioadă determinată. Care sunt POSTURILE

Cei interesați vor depune la secretariatul regiei sau pe e-mail (office@radpcj.ro) cerere de angajare / scrisoare de intenție, însoțită de un CV, copie după actul care atestă pregătirea profesională.

Informații  suplimentare la telefon 0264 552 666, interior 28, sau la sediul regiei din Cluj-Napoca, Calea Someșeni nr. 2.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Philip Otele pleacă de la CFR Cluj. Va juca pentru un club din Emiratele Arabe Unite

Publicat

Philip Otele, golgheterul sezonului 2023-2024 al CFR Cluj, pleacă din Gruia. Atacantul în vârstă de 25 de ani va juca pentru un club din Emiratele Arabe Unite.

CFR Cluj își ia rămas bun de la Philip Otele, după doar un an de la transfer. Clubul din Gruia a anunțat că a ajuns la un acord cu Al Wahda, o echipă de fotbal din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, pentru transferul definitiv al jucătorului.

„Mulțumim, Philip Otele! Cluburile CFR 1907 Cluj și Al Wahda au ajuns la un acord privind transferul definitiv al jucătorului Philip Otele”, a anunțat CFR Cluj.

Golgheterul sezonului 2023-2024

Sosit în Gruia în vara anului 2023, Otele a evoluat în 45 de partide pentru CFR Cluj, reușind să ofere 8 pase decisive și să înscrie 18 goluri, devenind astfel golgheterul sezonului 2023-2024.

„Venit în Gruia în vara anului 2023, Otele a reușit, încă din primele meciuri, să impresioneze prin calitățile sale ofensive. Atacantul a jucat 45 de meciuri în tricoul echipei noastre, bifând 8 pase decisive și 18 goluri, toate din acțiune, devenind astfel golgheterul sezonului 2023/2024!

Îți mulțumim, Philip, pentru toate momentele frumoase și îți dorim mult succes în continuare!”, a mai arătat clubul din Gruia.

CFR Cluj ar urma să încaseze 4,5 milioane de euro în schimbul lui Philip Otele.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Licitația pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane a fost relansată. Ofertele pot fi depuse până în 3 octombrie

Publicat

De

Primăria centrură

Primăria Cluj-Napoca a relansat licitația pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane a orașului. Valoarea estimată a contractului este de 4,1 miliarde de lei.

Primăria Cluj-Napoca a relansat licitația pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane, potrivit unei informări transmise Cluj24.

Trei luni pentru depunerea ofertelor

Suma rămâne cea aprobată în aprilie 2024 (4,1 miliarde de lei), la ultima actualizare a indicatorilor tehnico-economici, fiind mai mare decât cea estimată în cadrul licitației publicate în 2023.

Investiția este finanțată prin fonduri externe nerambursabile, prin Programul operațional Transport (POT) 2021-2027, și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, precum și din alte surse legal constituite.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 3 octombrie 2024.

„S-a procedat la relansarea procedurii de licitație pentru proiectarea și execuția Centurii Metropolitane a Clujului, Tronsonul 2. Acest anunț a fost deja publicat, iar termenul limită de depunere a ofertelor a fost stabilit pentru data de 03.10.2024.

În ceea ce privește indicatorii tehnico-economici necesari în vederea realizării obiectivului Drum Transregio, aceștia au fost deja actualizați în luna aprilie 2024, prețul estimativ al licitației relansate fiind mai mare decât în anul 2023”, a transmis biroul mass-media al Primăriei Cluj-Napoca.

Criterii de atribuire a contractului

Potrivit anunțului din SEAP, criteriul de atribuire a contractului este cel mai bun raport calitate-preț. Factorii de evaluare ai ofertei sunt: prețul ofertei – 40 % (invers proporțional), experiență manager de contracte – 15 % (direct proporțional), experiența deținută deșeful echipei de proiectare – 13 % (direct proporțional), experiența deținută de inginerul proiectant de drumuri – 9 % (direct proportional), experiența deținută de inginerul proiectant de poduri – 9 % (direct proporțional), experiența deținută de inginerul proiectant de tuneluri – 9 % (direct proporțional), c erință de performanță – soluție de captare, tratare a apelor meteorice și refolosire în sisteme de irigații în nodurile rutiere – 5 % (direct proporțional).

Amintim că licitația a fost reluată după ce procedura anterioară a fost anulată, întrucât singura ofertă, depusă de Asocierea CON-A Operations (lider de asociere), Dimex 2000, Drosroy AD, Concelex si Automagistral-Pivden, a fost declarată neconformă.

Citește mai departe

EVENIMENT

Studiu: Care este impactul folosirii aparatului de aer condiționat asupra facturii de energie

Publicat

aer conditionat facturii de energie

Circa 64% dintre români consideră ca fiind foarte importantă economia de energie legată de utilizarea sistemului de răcire din locuință pe durata sezonului cald, pentru a diminua astfel impactul asupra facturii la energie, însă doar puțin peste 19% se gândesc serios să schimbe, în următorul an, actualul sistem cu unul eficient energetic.

Acestea sunt câteva dintre concluziile unei cercetări sociologice* realizate pentru platforma despre-energie.ro, un proiect susținut de companiile Delgaz Grid și E.ON.

Întrebați despre impactul costului cu climatizarea în factura de electricitate, peste 26% dintre participanții la studiu consideră că acesta este unul foarte mare, dar cei mai mulți, respectiv 63%, îl văd moderat.

Investiție într-un aparat de aer condiționat

E.ON

Aproape 49% dintre cei chestionați estimează că, în sezonul de vară, utilizarea aparatului de aer condiționat are un impact cuprins între 10% și 30% în factura de electricitate, iar 19% au considerat că aceste costuri au o pondere între 30% și 50%.

Interesant de remarcat este faptul că aproape 75% dintre români ar fi dispuși să investească în achiziționarea unui echipament de climatizare prietenos cu mediul, eficient energetic, mai ales dacă ar exista condiții ca acesta să fie alimentat cu energie verde, provenită de la un sistem de panouri fotovoltaice.

Cu toate acestea, spun 60% dintre ei, prețul unor astfel de aparate este de natură să limiteze punerea în practică a inițiativei.

Influențe asupra facturii de energie

Pe de altă parte, peste 36% dintre cei chestionați nu știu dacă aparatele de aer condiționat au un impact negativ asupra mediului, în vreme ce 40% consideră că acestea nu au nicio influență negativă.

Majoritatea participanților la cercetarea sociologică (55%) au indicat că aparatele AC pe care le au acasă au o vechime de până la cinci ani, iar aproape 30% au spus că sistemele lor au fost montate în urmă cu cinci până la zece ani. Există încă în funcțiune numeroase instalații AC care au o vechime între 15 și peste 20 de ani (5,5% dintre respondenți).

Despre-energie.ro

Platforma despre-energie.ro, un proiect susținut de companiile E.ON și Delgaz Grid, a fost lansată în anul 2020 cu obiectivul de a deveni, pentru consumatorii de electricitate și gaze, una dintre principalele surse de informare și, în același timp, de explicare, într-un limbaj clar și accesibil, a evoluțiilor relevante și de impact de pe piața de energie, dar și să îi ghideze pe cititori în drumul prin acest univers complex astfel încât să poată lua decizii corecte privind tot ceea ce ține de energia și sursele de energie din propriile gospodării.

*) Cercetarea sociologică a fost realizată de Sondaje Marketing Relaţii Publice SRL pentru platforma despre-energie.ro, un proiect al E.ON și Delgaz Grid, în perioada 09-17.05.2024, pe un eșantion de 1.053 de utilizatori online, cu o marjă de eroare de +/-3%, fiind considerat reprezentativ pentru populația adultă a României, dar asumând limitările din derularea online.

 

Citește mai departe

EDUCATIE

FOTO. A doua elevă din Cluj cu 10 la Bacalaureat: Am avut profesori foarte buni la clasă și am fost atentă la ore

Publicat

De

Louise Vișan, de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Cluj-Napoca, este cea de-a doua elevă din județul Cluj care a obținut media 10 la Bacalaureat, alături de Teodora Stan de la Colegiul Național ”Emil Racoviță”, și spune că nu se aștepta chiar la acest rezultat. Louise este nepoata marelui actor clujean Dorel Vișan.

”Nu pot să spun că m-am pregătit foarte intens și nu a fost o muncă asiduă. Am avut profesori foarte buni la clasă și am fost atentă la ore, dar și interesată de materia care ținea de Bacalaureat.

Am avut o profesoară nouă la Istorie de care mi-a plăcut foarte mult și a început să îmi placă Istoria și am început să citesc separat de ceea ce se cerea la școală.

Și la Română am avut o profesoară foarte bună, mie îmi place să citesc cărți de literatură universală, citesc foarte mult în franceză, și, cumva, am avut bazele pentru a înțelege mai ușor materia la Română.

Foarte multe romane la Limba și Literatura Română sunt inspirate din literatură universală, în special cea franceză, astfel că mi-a fost mult mai ușor să înțeleg”, a spus Louise.

Admisă la facultate în Franța

Aceasta a fost deja admisă la Universitatea Sorbona din Franța, dar și la Facultatea de Științe Politice (Sciences Po) din Paris, și a optat pentru aceasta din urmă pentru că i se potrivește cel mai bine, fiind a doua cea mai bună din lume în acest domeniu.

Nici Louise Vișan nu a luat meditații pentru Bacalaureat.

Județul Cluj ocupă primul loc la Bacalaureat cu o rată de promovabilitate de 88,9% înainte de contestații.

 

 

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax