Connect with us

ACTUALITATE

Angajări la RADP Cluj-Napoca. Unde se pot depune cererile de către clujenii interesați

Publicat


RADP Cluj-Napoca recrutează personal în vederea angajării pe perioadă determinată pentru următoarele ocupații:

– muncitor calificat / necalificat la întreținerea de drumuri, șosele, poduri, baraje (perioadă determinată);

– agent de securitate (perioadă determinată);

– îngrijitor spații verzi (perioadă determinată);

– mecanic auto / utilaje (perioadă determinată);

– șofer / conducător auto categoria  B, C, CE,C1E (perioadă determinată).

Cei interesați vor depune la secretariatul regiei sau pe e-mail (office@radpcj.ro) cerere de angajare / scrisoare de intenție, însoțită de un CV, copie după actul care atestă pregătirea profesională.

Informații suplimentare la telefon 0264 552 666, interior 28, sau la sediul regiei din Cluj-Napoca, str. Calea Someseni, nr. 2.”



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Deputat Remus Lăpușan (PSD Cluj):Ne asumăm reforme pentru reducerea deficitului. Refuzăm populismul fiscal și austeritatea oarbă

Publicat

remus

Remus Lăpușan, deputat PSD de Cluj, a susținut, miercuri dimineață, o declarație politică de la tribuna Parlamentului în care a subliniat cât este de important ca decidenții politici să ia decizii echilibrate și calculate legat de reducerea deficitului bugetar.

˝Îmi este foarte clar că putem depăși această situație economică delicată doar prin multă muncă: trebuie să facem un efort colectiv, un parteneriat eficient și eficace între stat, mediul privat, administrație și cetățeni.

Nu va fi ușor, dar cu implicare, transparență și un plan bine gândit, putem restabili echilibrul bugetar fără a afecta demnitatea oamenilor. Și ce este foarte important – să nu uităm de menținerea dialogului social! Trebuie să consultăm toți factorii interesați înainte de luarea deciziilor, pentru a nu crea tensiuni sociale și pentru a avea o imagine cât mai clară asupra efectelor˝, a menționat deputatul PSD de Cluj.

Acesta a demontat câteva dintre soluțiile care au circulat în spațiul public pentru reducerea deficitului bugetar, din partea celorlalte partide politice, soluții care ar fi pus o povară suplimentară pe umerii cetățenilor.

Nu este necesară vinderea companiilor profitabile

Astfel, Remus Lăpușan a spus răspicat că:

Nu este necesar să vindem companiile de stat profitabile! Acestea fac parte din resursele strategice ale țării. Să vindem, de exemplu, Hidroelectrica – cea mai importantă companie românească în domeniul energetic, ar fi un gest de trădare națională. Dar este nevoie de reindustrializare! O țară cu o industrie puternică nu are datorii și nici deficite. Am spus de nenumărate ori: avem nevoie de fabrici moderne, de producție înalt tehnologizată, care încorporează inovația!

Nu creștem taxele pe alimente, medicamente și combustibili! Avem multe comunități de grupuri vulnerabile care trăiesc în deprivare materială și socială, nu vrem să condamnăm acești oameni la adâncirea situației de sărăcie severă în care se află! Dar putem crește accizele la bunurile de lux!

Nu tăiem bugetele pentru investițiile aflate în derulare! Le prioritizăm pe cele productive. Și cu siguranță, nu renunțăm la investițiile în sănătate și educație! În pus, nu trebuie să îngreunăm condițiile de muncă pentru bugetari – nu este normal, de exemplu, să creștem norma profesorilor la 8 ore pe zi. Vom obține doar scăderea calității în învățământ.

Diagnoza situației

˝Din managementul privat am învățat că orice schimbare începe cu o diagnoză reală a situației actuale. Trebuie să avem o radiografie clară în fiecare domeniu de intervenție și acțiune a statului! Abia apoi putem gândi un plan de măsuri, cu indicatori de performanță și cu management adecvat˝, a continuat deputatul PSD Remus Lăpușan în discursul său de astăzi.

Reducerea risipei în cheltuirea banului public este extrem de importantă. Nu este normal să plătim chirii de sute de milioane de lei pentru sediile instituțiilor statului, în timp ce doar o mică parte dintre clădirile din patrimoniul național au destinația de birouri. De asemenea, se pot reduce cheltuielile cu personalul din aparatul de stat acolo unde sunt dezechilibre evidente – sporuri nejustificate, funcții cu activități suprapuse – dar fără să fie dați oameni afară.

Susținerea companiilor românești

Nu în ultimul rând, trebuie începută o reconstrucție economică adevărată, în centrul căreia să se afle susținerea companiilor românești, alături de sprijinirea producției interne și încurajarea consumului produselor autohtone.

Din păcate, Consumăm românește! a rămas de prea multe ori o lozincă goală. Calea corectă este să fim aproape de producătorii români! Noi, Partidul Social Democrat, nu fugim de responsabilitate. Ne asumăm reforme, dar refuzăm populismul fiscal și austeritatea oarbă.

Și cu atât mai mult, nu sacrificăm oamenii! Avem resurse, avem inițiativă și avem o economie care poate fi performantă, dacă o administrăm cu responsabilitate, viziune și cu un management orientat spre rezultate!˝, a concluzionat deputatul PSD de Cluj Remus Lăpușan.

 

 

 

 

 

 

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

FOTO. Proteste în școli, universități și biblioteci la Cluj: Măsurile voastre îngroapă EDUCAȚIA

Publicat

De

Proteste în școlile din Cluj

Profesorii clujeni au protestat, miercuri, în școli și universități, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la măsurile care ar urma să fie luate de minister și care îi va afecta din punct de vedere al activității, dar și al salariilor.

Nu doar cadrele didactice au protestat, ci și alți angajați din sistem, cum ar fi bibliotecari sau alți angajați.

Proteste în școli, universități și biblioteci la Cluj

E un semnal de alarmă, cadrele didactice fiind nemulțumite și de faptul că se urmărește creșterea normei didactice.

Protestul a fost unul care nu a afectat ultimele zile de școală. Membrii Sindicatului Liber din Învățământul clujean, dar și dascăli care nu fac parte din sindicat, au purtat banderole sau alte însemne. De altfel, în toate școlile din oraș au fost lipite afișe care anunță protestul și măsurile cu care cei din învățământ nu sunt de acord.

România educată, nu sacrificată!

La fel s-a întâmplat și la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca. Cadrele didactice au purtat în piept un ecuson pe care scria „PROTEST/ România educată, nu sacrificată!”.

„Nu suntem doar noi, sindicaliștii, ci și alți colegi care nu fac parte din sindicat, dar sunt de aceeași părere cu noi. Nemulțumirile noastre sunt mai multe, începând cu mărirea normei didactice, fără acordul nostru. Pe lângă asta, se insistă pentru introducerea în legislație a obligației ca profesorii să rămână 8 ore în școală, deși se știe foarte bine că noi avem și alte activități, în afară de cea de predare, cum ar fi pregătirea orelor, ședințe în consiliul profesoral, ședințe cu părinții, excursii cu copiii, dar și alte activități”, a declarat pentru Cluj24.ro Dan Cicios, profesor de educație plastică și lider de sindicat la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”.

Potrivit proiectelor care se discută, norma de predare ar urma să crească de la 18 la 24 de ore pe săptămână. Nemulțumiri sunt și în ceea ce privește faptul că s-a tăiat la jumătate suma pentru voucherele de vacanță și se vorbește despre tăierea indemnizației de hrană, dar și pentru că mi dunt încă hotărâri judecătorești privind salarizarea care nu au fost puse în practică.

Până la grevă generală

De asemenea, o parte a profesorilor care au doctorat și care primesc spor pentru studii ar putea rămâne fără acesta, o sumă de 550 de lei în minus la salariu.

Proteste au fost în toate școlile din Cluj, dar și în universități. Și aici, cadrele didactice consideră că ar fi iresponsabilă creșterea normei didactice.

Profesorul Dan Cicios spune că elevii au întrebat despre ce este vorba atunci când i-au văzut pe cei cu ecusoane, iar după ce li s-a explicat au spus că sunt de acord cu ei și că îi sprijină.

Profesorii, dar și alți angajați din învățământ, sunt deciși ca, în cazul în care aceste mofidicări vor fi puse în practică, să declanșeze greva de avertisment, iar apoi greva generală.

 

 

Citește mai departe

CULTURA

Adieri de libertate în comunism. „Pe noi ne iubeau şi fetele securiştilor. De-asta nu ne-au tuns şi nu ne-au tăiat pantalonii”

Publicat

De

trupa phoenix mircea baniciu

Mircea Baniciu (75 de ani) este unul dintre cei mai talentaţi şi mai relevanţi muzicieni ai României în ultimele decenii. Fostul solist al trupei Phoenix a povestit la podcastul „Contraste” că el şi colegii lui au fost mai norocoşi decât alţi artişti în perioada comunismului şi chiar s-au bucurat în unele momente de ceva ce pe-atunci era doar un gând interzis: libertatea. 

– Vă luptaţi cu activiştii, cu partidul, cu cenzura?

– Asta era funcţia lui Nicu Covaci, Covaci se bătea cu ei (…) Şi de multe ori a avut succes. Mulţi dintre cei care erau puşi să ne pună căpăstru au avut un soi de simpatie pentru noi. Pe noi ne iubeau şi fetele securiştilor şi până şi securiştii. Şi din cauza asta n-am avut probleme să ne tundă, să ne taie pantalonii sau să ne facă lucrurile pe care le făceau în perioada aia cu miliţia şi toate alea. 

Mircea Baniciu recunoaşte că această libertate i-a ajutat să dea Phoenix-ului o imagine occidentală: „Eram cu părul mare, îmbrăcaţi te miri cum şi cu diverse haine venite de afară şi n-aveam problemele pe care le aveau cei care nu locuiau în Timişoara, spre exemplu Braşov, Iaşi şi altele”. 

Un loc care nu era de joacă

Moderatorul Florin Danciu i-a amintit că există filmări în care Baniciu şi colegii de trupă nu erau îmbrăcaţi cu haine de rockeri, ci chiar în cămăşi şi costume. 

„Păi pentru că ne-au tuns și ne-au îmbrăcat. Nu se putea acolo. La televiziune nu era de joacă. Acolo trebuia să fii…pe linie. Dar singurele filmări de televiziune care au rămas au fost făcute de Tudor Vornicu, care avea emisiunea de varietăți și care era un mare iubitor al Phoenix-ului. Au fost mai multe filmări, dar s-au șters. A mai rămas una cu «Nunta» şi alta nu mai ştiu cu ce era, aia cu camăși albe, în care îmi spuneau unii Doamne ce frumos erai şi ce blond cu ochi albaștri”, râde Baniciu.

Podcastul cu Mircea Baniciu merită să fie urmărit integral pe youtube

YouTube video

Iliescu şi comisia

Cântăreţul mai povesteşte că datorită popularităţii trupei chiar şi în rândul liderilor comunişti, formaţia Phoenix a scăpat de desfiinţare în 1970, când Moni Bordeianu, fostul solist al trupei, a profitat în timpul unui concert că are „paşaportul în buzunar” şi urmează să plece în Germania şi le-a zis comuniştilor, direct de pe scenă, tot ce avea pe suflet. Partidul nu a gustat momentul artistic şi Phoenix urma să dispară. 

„Nicu Covaci, ca să repună Phoenix-ul pe picioare, a trebuit să-l caute pe Ion Iliescu, care era șeful UTC-ului și se ocupa de tineret, de spectacole, de… mă rog, ce se întâmpla pe planul ăsta. Și Covaci a zis: «Uitați-vă, avem cântece românești, noi suntem ăștia și vrem totuși să continuăm cu numele Phoenix, să fie ceea ce ne-am dorit noi să fie.» Și Iliescu a zis, bineînțeles: «O să facem o comisie.»”, rememorează Baniciu. S-a făcut comisia şi trupa Phoenix a fost salvată.

Sursa Foto: Phoenix Har Jar/ TVR

Citește mai departe

EDUCATIE

Insomnia cronică, tratată la UBB Cluj-Napoca. Proiect de cercetare al psihologilor

Publicat

UBB Cluj

Departamentul de Psihologie Clinică și Psihoterapie al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) lansează un nou proiect de cercetare centrat pe evaluarea eficienței a două intervenții psihologice validate științific în tratamentul insomniei cronice.

Programul își propune să ofere românilor acces la intervenții psihologice empirice, care să contribuie la reducerea simptomelor de insomnie, la îmbunătățirea calității somnului și a funcționării de zi cu zi. Totodată, programul urmărește să sprijine dezvoltarea unor soluții validate și ușor de implementat în practica clinică din România.

Insomnia cronică afectează semnificativ calitatea vieții indivizilor și sănătatea mintală a acestora, fiind o problemă tot mai frecventă în rândul populației adulte din România. Proiectul își propune să ofere adulților de peste 18 ani acces gratuit la evaluare clinică riguroasă, completă, și la una dintre cele două intervenții structurate, validate științific, pentru insomnie.

Acces gratuit la tratament

Programul face parte din direcțiile strategice ale UBB privind promovarea cercetării aplicate în sănătatea mintală și dezvoltarea de intervenții accesibile și eficiente pentru populația generală. Participarea în cadrul acestui program aduce mai multe beneficii celor înscriși.

Aceștia primesc acces gratuit la tratamente psihologice pentru insomnie ghidate de specialiști cu experiență în tratamentul tulburărilor mintale, au posibilitatea de a primi un raport clinic personalizat la cerere și șansa de a câștiga unul dintre cele trei vouchere Emag în valoare de 200 lei.

Proiectul face parte din teza de doctorat a psih. drd. Larisa Tînc, sub coordonarea prof. univ. dr. Daniel David. În cadrul acestuia, participanții contribuie la cercetare prin completarea unui scurt chestionar online (15-20 de minute) și prin participarea la un interviu clinic telefonic, ghidat de un specialist în somn și psihopatologie (5-10 minute).

Ulterior, participanții vor fi implicați într-unul dintre cele două programe de tratament psihologic, dacă sunt eligibili. După primirea intervenției, participanții vor fi monitorizați prin completarea unor chestionare online la 2 săptămâni și 3 luni.

Persoanele interesate se pot înscrie prin completarea formularului online, disponibil aici: https://forms.gle/YTNN5tsPE5399o379.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate