Connect with us
"

ACTUALITATE

Putem circula fără declarație pe o rază de 30 de kilometri în jurul municipiilor

Publicat


Ministerul Afacerilor Interne a transmis Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției noi precizări în legătură cu deplasarea în zonele metropolitane. Astfel, cetățenii vor putea circula fără declarație pe proprie răspundere pe o rază de 30 de kilometri în jurul municipiilor,  dar fără a depăși limita județului.

“Sunt considerate zone metropolitane, în interiorul cărora nu este nevoie de prezentarea declarației pe proprie răspundere pentru circulația cetățenilor între localități, teritoriul administrativ al Bucureștiului și al județului Ilfov, respectiv teritoriul administrativ al municipiilor din România și o zonă de 30 de kilometri în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita județului din care fac parte municipiile”, se arată în comunicatul Ministerul Afacerilor Interne.

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

Oserul se deschide duminică. Oserul din Brăzeşti, Alba. “Târg de toate alea” în Apuseni, organizat de o clujeancă

Publicat

Un târg de vechituri. Dar vechituri făcute de înaintaşi, cu mâna lor. Unicate. Târgul va avea loc duminică, la circa 80 de kilometri de Cluj-Napoca. La Brăzeşti, în Apuseni, pe Valea Arieşului. Organizatorul este o clujeancă, Geta Sârbu, mutată de curând în zonă.

Lucruri din sufletul Apusenilor

“TÂRG DE TOATE ALEA – Oser de Brăzeşti.
“Opreşte-te! Atâta tre’ să faci, să te opreşti. Să te opreşti şi să priveşti iară firul de iarbă, să vezi floarea, să-i simţi parfumul, să te închini la sfântul Soare şi să-i mulţumeşti că ţi-a mai dat o nouă zi. Să asculţi foşnetul frunzelor, ciripitul păsărilor şi acolo, acolo, în liniştea aceea, în liniştea aceea multă, acolo să te găseşti tu pe tine din nou. Şi vei deveni ce-ai fost cândva iară” (Părintele Arsenie Boca).

Invităm prieteni, cunoștințe actuale și din viitor, invităm Oameni care vor să descopere sufletul Apusenilor în oamenii locului. În obiectele pe care înaintași de-ai lor le-au făurit. În ceea ce localnicii actuali făuresc sau cultivă.

Unde: Școala din Satul Brăzești, oraș Baia de Arieș – pe Valea Arieșului județul Alba.

Când: Duminică 16 august 2020, de la 12h la 18h.

Aducem spre vânzare obiecte din șură, din pod, din grădină, care sunt în plus la noi și care vor face plăcere altor

Oameni dragi să le aibă în preajma lor – sau să le deguste!

Aducem căni și oale, lepedee și perini, obiecte din lemn de-ale casei și veselă, icoane și rame. Și altele, mai multe.

Dăm spre vânzare roade de-ale pământului în forma lor naturală sau pregătite în borcane.

Iar ca sa fie ziua și mai frumoasă, am pregătit ceva muzică de-aici de la noi.

Și-am pregătit și surprize care, dacă sunt surprize, vă lăsăm să le descoperiți singuri. Alea nu se vând, alea se trăiesc aci, în îmbrățișare de suflete!

Iar dacă vreți să vă faceți ziua de duminică una cât se poate de plină, Valea Arieșului vă oferă multe locuri de vizitat, poieni și izvoare și cascade de zăbovit. Chiar aici, la ieșire din Brăzești spre Baia de Arieș, cascada din pădure vă oferă răcoarea și drăgălășenia apei de munte și-un spatiu de pick-nick și de plimbare de neuitat !

Evenimentul este organizat cu sprijinul și colaborarea Primăriei Baia de Arieș”, anunţă organizatorii evenimentului.

Vechituri din gospodăriile moţilor

Geta Sârbu, organizatoarea târgului şi pasionată de tot ceea ce ţine de vechi şi de tradiţie, spune că toţi ar trebui să-şi lase acasă laptop-urile şi celelalte conexiuni cu modernitatea, şi să facă o călătorie în trecutul înaintaşilor.

“M-am mutat din Cluj tocma’ în Valea Arieşului, într-un sat bucolic, numit BRĂZEŞTI. Mă fac moaţă! Şi aici am hotărât să organizez un târg, ca cel de la Cluj, un mic Oser cu “vechiturile” brăzăştenilor, dar şi cu “noiturile” lor, adică cu ce au ei prin grădini, prin pivniţi, prin şuri, prin dulapuri pierdute etc.

Şi ne vom îmbrăca tradiţional şi vom povesti legendele locului şi vom cânta din Ţara Moţilor şi ne vom simţi în armonie cu natura încă atât de autentică! Vom avea şi surprize, vorba clujenilor : “kicsi, kicsi, da’ hî”! Nu vom mânca mici, nu vom bea bere, dar vom găsi ceva să ne stâmpăram setea şi foamea şi dorul de bun, de gustos, de drag!

Îi aştept pe toţi cei care îşi lasă acasă laptop-ul, ATV-ul, pretenţiile de orăşan şi vin cu inima deschisă către aceşti moţi care, pentru prima dată în viaţa lor, vând din obiectele făcute de înaintaşii lor … şi-ai noştri!”, spune, pentru www.cluj24.ro, Geta Sârbu.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Clujenii ignoră legea și se joacă cu COVIDUL! Zeci de persoane fără mască de protecție în zona Belvedere

Publicat

Masca de protecție a devenit obligatorie din 8 august în județul Cluj, chiar și în spațiile deschise aglomerate. Această măsură are ca scop limitarea răspândirii virusului COVID-19, dar unii clujeni ignoră legea, iar autoritățile nu se conformează.

În seara de 13 august, mai mulți clujeni au fost prezenți în zona Belvedere fără mască de protecție unde, zi de zi, sute de persoane merg în parc pentru a socializa. Mai mult, în acea zonă sunt și rulote de unde se poate cumpăra mâncare sau băuturi alcoolice. Cu toate acestea, persoanele prezente acolo par total indiferente în fața pericolului.

Reamintim faptul că legea obligă persoanele din fotografie să poarte masca de protecție, iar pe autorități să îi sancționeze pe cei care o încalcă.

Cazurile de COVID-19 din România cresc pe zi ce trece, astăzi înregistrându-se un nou record la nivel național (1454). Mai mult, spitalele COVID din județul Cluj sunt aproape pline.

 

Citește și OFICIAL: Masca de protecție devine obligatorie în Cluj chiar și în spațiile deschise. Măsura intră în vigoare din 8 august

FOTO: Răzvan Cherecheș

Citește mai departe

ACTUALITATE

ATENȚIE ȘOFERI! A mai apărut un semafor în Cluj, pe Traian Vuia

Publicat

Traficul din Cluj impune măsuri noi de fluidizare. Ca atare, apar din ce în ce mai multe semafoare pe străzile orașului, în zone cu risc ridicat de accidente.

„Primăria Cluj-Napoca anunţă faptul că începând de astăzi a fost pusă în funcțiune instalația de semaforizare a trecerii de pietoni de pe strada Traian Vuia din zona penultimei stații a autobuzului care circulă pe linia 8.

Traversarea pietonilor se face prin acționarea butoanelor.

Recomandăm conducătorilor auto și pietonilor să circule cu prudență în zona menționată și să respecte noile reglementări de circulație”, se arată în comunicatul Primăriei.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Proiecții de filme și delicii turcești, în acest weekend, în Iulius Parc

Publicat

Weekend-ul acesta trebuie să ajungi în Iulius Parc, locul în care te poți bucura de atmosfera de vacanță. Târgul produselor turcești aduce mai aproape de tine aromele orientale din Istanbul. Iar la „Movie Nights” urmărim o dramă americană, care are în prim-plan provocările unui avocat.

Tradiția Movie Nights se păstrează printre cinefilii clujeni. Săptămânal, Iulius Parc se transformă într-un cinematograf în aer liber, unde buna dispoziție se completează cu atmosfera relaxantă creată de cadrul natural al parcului. Vineri, 14 august 2020, și sâmbătă, 15 august, ne întâlnim din nou la film. De data aceasta, vom vedea pelicula „Just Mercy”, apărută în anul 2019, care urmărește experiențele dramatice ale unui tânăr avocat. La ora 21.00 dăm play filmului.

Accesul este gratuit, însă pentru a păstra distanțarea fizică, locurile sunt limitate, iar rezervările se pot face accesând pagina evenimentului. „Movie Nights” este un proiect Iulius Mall Cluj și Raiffeisen Bank, ce are loc în Iulius Parc, oferind prilejul de a te bucura de filme în aer liber și în siguranță.

Iubitorii de bucate orientale au ocazia să se răsfețe cu mâncăruri apetisante din țara cu una dintre cele mai bogate tradiții gastronomice, la Târgul produselor turcești, în Iulius Parc. De vineri până duminică, kebab-uri delicioase, baclava, ceai, gözleme, su börek sau cafea la nisip sunt doar câteva dintre delicatesele care te așteaptă să le deguști. Vino să descoperi aromele fine și preparatele culinare pe care le preferau sultanii!

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate