Connect with us

EDUCATIE

Profesorii și studenții de la UBB Cluj-Napoca, premiați la Gala Excellentia. Vezi cine sunt

Publicat


Scopul Premiilor Excelentia lansate de Universitatea ”Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca se constituie în exprimarea gratitudinii și aprecierii față de studenți, studenți-doctoranzi și cadre didactice universitare care, prin rezultatele lor ,dau dovadă de excelență în sfera de activitate.

Evenimentul a fost un proces complex, desfășurat pe o perioadă de trei săptămâni, ce a presupus parcurgerea a trei etape: nominalizare, vot și evaluarea dosarelor de activitate.

Astfel, au fost validate aproximativ 250 nominalizări, realizate în cadrul celor 22 facultăți ale universității clujene. Ulterior, întreaga comunitate academică și-a putut exprima votul, prin intermediul unui formular online.

Concomitent, a avut loc evaluarea dosarelor de activitate a persoanelor nominalizate, de către Comisiile de Evaluare constituite la nivelul fiecărei facultăți.

 22 de cadre premiate

“În cadrul ceremoniei, în semn de recunoștință pentru prestația didactică și științifică deosebită, pentru implicarea şi dedicarea dovedită în îndeplinirea misiunii de educare şi formare a studenţilor, a fost acordat titlul de Profesor Excellentia câte unui cadru didactic universitar din fiecare facultate, adică 22 cadre didactice premiate.

De asemenea, pentru eforturile depuse în cercetare, pentru activitatea didactică, dar și pentru implicarea în viața studențească a fost acordat titlul de Student Doctorand Excellentia câte unui student doctorand din fiecare școală doctorală, 19 studenți-doctoranzi premiați.

Similar, în semn de recunoaștere a performanţei academice deosebite şi a pasiunii dovedite pentru domeniul studiat, a fost acordat titlul de Student Excellentia câte unui student din cadrul fiecărei facultăți, respectând cele trei linii de studiu din cadrul Universității <<Babeș-Bolyai>>, 29 studenți premiați“, a declarat pentru Cluj24 coordonatorul proiectului ”Premiile Excellentia” , Iuliana Levinschi.

Cine sunt profesorii și studenții Excellentia

La Facultatea de Matematică și Informatică, la studenți, au câștigat pe linia română Mălina Andra-Teodora, iar pe linia germană Matei Cristian. În ceea ce privește studenți doctoranzi a câștigat Todericiu Ioana Alexandra. Iar la cadre didactice Lect. Univ. Dr. Coroiu Adriana Mihaela.

La Facultatea de Fizică, la studenți, pe linia română a câștigat Marica Ioana. La studenți doctoranzi a câștigat Saszet Kata. La cadre didactice a câștigat Conf. Univ. Dr. Baia Monica-Maria.

La Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică, la studenți, a câștigat, pe linia română Poclid Mălina, la studenți doctoranzi, a câștigat Tork Soud-Diana și Melinda Simon-Varhelyi, iar la cadre didactice Lect. univ. dr. Moț Augustin-Cătălin

La Facultatea de Biologie și Geologie, la studenți, a câștigat, pe linia română Mészáros Márta Szilvia, la studenți doctoranzi a câștigat Bogdan Diana Felicia, iar la cadre didactice Conf. univ. dr. Sesarman Viorica Alina.

La Facultatea de Geografie, la studenți, a câștigat pe linia română Malairău Victor și pe linia maghiară a câștigat Barbara Hejja. La studenți doctoranzi a câștigat Kobulniczky Bela, iar la cadre didactice Lect. univ. dr. Răcășan Bianca-Sorina.

La Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, la studenți, pe linia română a câștigat Chiriluș Gicu-Valeriu. La studenți doctoranzi a câștigat Ganea Iolanda-Veronica, iar la cadre didactice Conf. univ. dr. Brișan Nicoleta-Sanda.

La Facultatea de Drept, la studenți, pe linia română a câștigat Chifor Alin. La studenți doctoranzi a câștigat Bachiș Anda, iar la cadre didactice Lect. univ. dr. Oprea Elena-Alina.

La Facultatea de Litere, la studenți, a câștigat pe linia română Isailă Gabriela-Veronica. La studenți doctoranzi a câștigat Pavel Ioana Daniela , iar la cadre didactice Conf. univ. dr. Dreve Roxana-Ema.

La Facultatea de Istorie și Filosofie, la studenți, a câștigat pe linia română Taloș Alexandra-Claudia. La studenți doctoranzi a câștigat Buț Georgiana, iar la cadre didactice Conf. univ. dr. Gherghina Sergiu.

La Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, la studenți, pe linia română a câștigat Melnic Aiana. La studenți doctoranzi a câștigat Palaga Andreea-Cristine, iar la cadre didactice Lect. univ. dr. Pop Cristian.

La Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, la studenți, pe linia română a câștigat Ivan Ioana. La studenți doctoranzi a câștigat la psihodiagnostic și intervenții psihologice validate științific Bud Samuel și la Psihologie Cognitivă Aplicată a câștigat Secară Eugen-Călin , iar la cadre didactice Lect. univ. dr. Cheie Lavinia.

La Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, pe linia română a câștigat Huțuleac Bianca-Florentina, pe linia maghiară a câștigat Tövisi Júlia, pe linia germană a câștigat Ghenie Diana-Ștefania. La studenți doctoranzi a câștigat Ceuca Răzvan-Ovidiu, iar la cadre didactice Conf. univ. dr. Zaharie Monica.

La Facultatea de Studii Europene, pe linia română la studenți a câștigat Bontea George-Horațiu și pe linia germană a câștigat Lung Paul-Valentin. La studenți doctoranzi a câștigat Andrianu Alexandra-Bianca, iar la cadre didactice Lect. univ. dr. Matiș Cosmin Dumitru.

La Facultatea de Știinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, pe linia română la studenți a câștigat Coroian Andreea-Cristiana, pe linia maghiară a câștigat Buryán Tünde, iar pe linia germană, Maloș Sonia-Cristiana. La studenți doctoranzi a câștigat Vornicu-Chira Andreea. Iar la cadre didactice Conf. univ. dr. Iancu Ioana.

La Facultatea de Educație Fizică și Sport, pe linia română la studenți a câștigat Ciurean Carina. Iar la cadre didactice a câștigat Lect. univ. dr. Vădan Anca Lucia.

La Facultatea de Teologie Ortodoxă, pe linia română la studenți a câștigat Șamșudean Dragoș Ioan. La studenți doctoranzi Onețiu Elena, iar la cadre didactice Lect. univ. dr. Pașca-Tușa Stelian.

La Facultatea de Business, pe linia română la studenți a câștigat, Oprea Bianca Ana-Maria. Iar la cadre didactice Prof. univ. dr. habil. Gavriletea Marius-Dan.

La Facultatea de Teologie Greco-Catolică, la studenți pe linia română a câștigat Chivari Alex-Dominic. La cadre didactice a câștigat Lect. univ. dr. Mureșan Radu-Ioan.

La Facultatea de Teologie Reformată, la studenți pe linia maghiară a câștigat Suhárt Evelin Cynthia. La cadre didactice a câștigat Asist. univ. dr. Rád András László.

La Facultatea de Teologie Romano-Catolică, la studenți pe linia maghiară a câștigat Rózsa Rebeka. Iar la cadre didactice Lect. univ. dr. Szabolcs András.

La Facultatea de Teatru și Film, la studenți pe linia română a câștigat Boldea Sorin Dan. Iar la cadre didactice a câștigat Prof. univ. dr. habil. Cuibus Miriam Simona.

La Facultatea de Inginerie, pe linia română la studenți a câștigat Ardeljan Deian Dorel. Iar la cadre didactice a câștigat Ş. l. dr. ing. Mitulețu Ion Cornel.

Alexia Bill

 

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Doi olandezi rătăciți noaptea în Beliș, SALVAȚI de salvamontiștii clujeni. Operațiunea a durat șase ore

Publicat

De

Olandezi salvați de salvamontiștii clujeni

Doi olandezi care s-au rătăcit la Beliș au fost recuprați în siguranță de salvamontiștii clujeni.

Cei doi au ajuns într-o zonă foarte greu accesibilă, în miezul nopții, și nu au mai știut pe unde să se întoarcă.

Doi olandezi rătăciți noaptea în Beliș, SALVAȚI de salvamontiștii clujeni. Operațiunea a durat șase ore

În urma unei operațiuni de noapte, care a durat aproape șase ore, cei doi salvatori montani aflați în serviciul de permanență în Baza Salvamont Beliș au reușit să-i găsească și să-i evacueze olandezii care s-au rătăcit într-o zonă extrem de greu accesibilă.

Aceștia și-au abandonat mașina cu care se aflau și au pornit pe jos înspre un drum, însă s-au rătăcit în noapte între cele două brațe ale lacului de acumulare Beliș, au precizat reprezentații Serviciului Public Județean „Salvamont-Salvaspeo” Cluj.

Accesul cu mașina a fost imposibil

Salvatorii montani au fost alertați prin serviciul unic de urgență 112.

Aceștia au reușit să identifice persoanele rătăcite și să ajungă la ele după ce au fost nevoiți să înconjoare, cu mașina din dotare, apoi pe jos, unul dintre brațele lacului, nefiind altă cale de acces.

Cei doi cetățeni olandezi au fost găsiți și recuperați în siguranță, operațiunea finalizându-se, joi, în jurul orei 4 dimineața.

Citește mai departe

EVENIMENT

Pasageri BLOCAȚI pe Aeroportul Cluj. Sunt probleme cu SCANNERELE de securitate

Publicat

De

Probleme cu scannerele de securitate la Aeroportul Cluj

Probleme la Aeroportul Cluj-Napoca, unde sute de pasageri sunt blocați din cauza unor defecțiuni cauzate de pene de curent. Potrivit unor surse cluj24.ro. scannerele de securitate se restartează frecvent din această cauză.

Probleme au fost și miercuri diminața, iar acestea început după ce au demarat lucrările la zona veche de securitate.

Pasageri BLOCAȚI pe Aeroportul Cluj. Sunt probleme cu SCANNERELE de securitate

„Sunt pasageri blocați la security check de peste o oră. Există o defecțiune tehnică la scannerele de securitate. Acestea nu au imagini deloc.

Nimeni nu a făcut un anunț oficial în aeroport, există doar câteva persoane care anunță pasageri de la următorul zbor să vină în față să așteptăm la coada”, a transmis o cititoare Cluj24.ro.

Probleme în alimentarea cu curent electric

Potrivit unor surse Cluj24.ro, miercuri dimineața au început lucrările la zona de securitate veche și a fost deschisă o alta lângă noului terminal.

Problema este că în această nouă zonă cade frecvent curentul pentru că instalația electrică nu face face consumului necesar scannerelor.

Din această cauză, scannerele de securitate se restartează frecvent.

Reprezentanții Aeroportului Cluj-Napoca nu au putut fi contactați până la publicarea acestei știri. Vom reveni cu poziția reprezentanților aeroportului atunci când o vom avea.

 

 

Citește mai departe

EDUCATIE

Vasile Țopa, reales ca rector al UTCN. Cu sprijinul Centrului Universitar Nord de la Baia Mare

Publicat

Țopa UTCN

Vasile Țopa a câștigat, joi, un nou mandat de rector al UTCN, pentru o perioadă de 5 ani, la alegerile desfășurate în cadrul universității.

Potrivit unor surse, Vasile Țopa ar fi obținut la Cluj 348 de voturi, în timp ce Dan Micu, principalul său contracandidat,  s-a clasat următorul cu 257 de voturi.

Țopa a primit și 136 de voturi de la Centrul Universitar Nord de la Baia Mare, în timp ce Micu a primit de aici doar 12.

Vom reveni cu detalii după ce rezultatele oficiale vor fi postate pe site-ul UTCN și care includ și voturile celui de-al treilea candidat, Honoriu Vălean.

Pe listele electorale au fost înscrise, în total, 911 persoane.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Aproape 105.000 de lei, la concertul caritabil pentru Centrul de Îngrijiri Paleative Pediatrice „Sfântul Hristofor”

Publicat

Sfântul Hristofor

Un concert caritabil dedicat strângerii de fonduri pentru Centrul de Îngrijiri Paleative Pediatrice „Sfântul Hristofor” din Sânnicoară, a avut loc la Centrul de Cultură Urbană Casino din Cluj-Napoca.

Evenimentul a făcut parte din ediția a 12-a a Sferei Donatorilor din Transilvania, organizat de Asociația Niște Oameni, fiind susținut de această dată și de flautistul Matei Ioachimescu.

Muzicianul, unul dintre cei mai remarcabili flautiști ai momentului, a donat concertul său din cadrul turneului național ICONS pentru a sprijini această cauză nobilă.

Sfera Donatorilor

Sfântul Hristofor

„Noi suntem Niște Oameni, o asociație de antreprenori si top manageri din Cluj, care ne reunim cu prietenii noștri și cu prietenii lor, într-un cadru care se numește Sfera Donatorilor din Transilvania. Facem lucrul acesta de vreo opt ani, de două ori pe an.

De fiecare data alegem o temă, iar în cadrul evenimentului de obicei 3 proiecte, care se lansează pentru comunitate, cu bugetele îndeplinite aici.

De data asta am ales doar un proiect pentru că aceasta cauză este atât de mare și este nevoie de atât de mulți bani, încât am preferat să ne restrângem un pic opțiunile pentru o seară.

Cu atât mai mult cu cât am primit în Sfera Donatorilor din Transilvania acest dar artistic minunat al lui Matei Ioachimescu și al Irinei Rădulescu, împreună cu Maria Rizea și The Romanian Flute Ensemble”, a spus Geanina Simion, președintele Asociației Niște Oameni.

Să nu fie ultima haltă

Preotul Bogdan Chiorean, managerul centrului ”Sfântul Hristofor”, a spus, la rândul său, că la proiect lucrează o echipă multidisciplinară, iar lucrurile nu se desfășoară în funcție de prognostic.

”Nu ne interesează cât mai are de trăit un pacient, ne interesează nevoia pe care o are acesta, și cât reușim sa împlinim din nevoile respective, fără să considerăm nevoile ca fiind mai puțin importante.

Nu în ultimul rând, nu vrem să fie un fel de <<ultimă haltă>> acest spital, ci dimpotrivă,  o să fie și o formă de educație, va fi și o sală de stimulare neo-senzorială pentru cei care nu mai pot beneficia de aceste resurse”, a precizat părintele Chiorean.

Înainte de începerea concertului, a luat cuvântul și psihoterapeutul Cristina Varo, care a destăinuit o poveste privind interacțiunea sa cu o fetiță diagnosticată cu cancer, încurajându-i, astfel, pe participanți să-și deschidă inimile și să doneze pentru viitorul centru.

 Sesiune de donații

Pe lângă concert, evenimentul a inclus și o sesiune de donații, în cadrul căreia au fost scoase la vânzare trei tablouri ale artistei Ramona Raus.

Această sesiune a generat un interes considerabil din partea clujenilor.

Astfel, evenimentul caritabil a reușit să strângă, în total, suma de 103.700 de lei, din care  10.200 de lei din vânzarea de bilete.

Daria Mustea

Sfântul Hristofor

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax