EDUCATIE
Profesorii și studenții de la UBB Cluj-Napoca, premiați la Gala Excellentia. Vezi cine sunt

Scopul Premiilor Excelentia lansate de Universitatea ”Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca se constituie în exprimarea gratitudinii și aprecierii față de studenți, studenți-doctoranzi și cadre didactice universitare care, prin rezultatele lor ,dau dovadă de excelență în sfera de activitate.
Evenimentul a fost un proces complex, desfășurat pe o perioadă de trei săptămâni, ce a presupus parcurgerea a trei etape: nominalizare, vot și evaluarea dosarelor de activitate.
Astfel, au fost validate aproximativ 250 nominalizări, realizate în cadrul celor 22 facultăți ale universității clujene. Ulterior, întreaga comunitate academică și-a putut exprima votul, prin intermediul unui formular online.
Concomitent, a avut loc evaluarea dosarelor de activitate a persoanelor nominalizate, de către Comisiile de Evaluare constituite la nivelul fiecărei facultăți.
22 de cadre premiate
“În cadrul ceremoniei, în semn de recunoștință pentru prestația didactică și științifică deosebită, pentru implicarea şi dedicarea dovedită în îndeplinirea misiunii de educare şi formare a studenţilor, a fost acordat titlul de Profesor Excellentia câte unui cadru didactic universitar din fiecare facultate, adică 22 cadre didactice premiate.
De asemenea, pentru eforturile depuse în cercetare, pentru activitatea didactică, dar și pentru implicarea în viața studențească a fost acordat titlul de Student Doctorand Excellentia câte unui student doctorand din fiecare școală doctorală, 19 studenți-doctoranzi premiați.
Similar, în semn de recunoaștere a performanţei academice deosebite şi a pasiunii dovedite pentru domeniul studiat, a fost acordat titlul de Student Excellentia câte unui student din cadrul fiecărei facultăți, respectând cele trei linii de studiu din cadrul Universității <<Babeș-Bolyai>>, 29 studenți premiați“, a declarat pentru Cluj24 coordonatorul proiectului ”Premiile Excellentia” , Iuliana Levinschi.
Cine sunt profesorii și studenții Excellentia
La Facultatea de Matematică și Informatică, la studenți, au câștigat pe linia română Mălina Andra-Teodora, iar pe linia germană Matei Cristian. În ceea ce privește studenți doctoranzi a câștigat Todericiu Ioana Alexandra. Iar la cadre didactice Lect. Univ. Dr. Coroiu Adriana Mihaela.
La Facultatea de Fizică, la studenți, pe linia română a câștigat Marica Ioana. La studenți doctoranzi a câștigat Saszet Kata. La cadre didactice a câștigat Conf. Univ. Dr. Baia Monica-Maria.
La Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică, la studenți, a câștigat, pe linia română Poclid Mălina, la studenți doctoranzi, a câștigat Tork Soud-Diana și Melinda Simon-Varhelyi, iar la cadre didactice Lect. univ. dr. Moț Augustin-Cătălin
La Facultatea de Biologie și Geologie, la studenți, a câștigat, pe linia română Mészáros Márta Szilvia, la studenți doctoranzi a câștigat Bogdan Diana Felicia, iar la cadre didactice Conf. univ. dr. Sesarman Viorica Alina.
La Facultatea de Geografie, la studenți, a câștigat pe linia română Malairău Victor și pe linia maghiară a câștigat Barbara Hejja. La studenți doctoranzi a câștigat Kobulniczky Bela, iar la cadre didactice Lect. univ. dr. Răcășan Bianca-Sorina.
La Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, la studenți, pe linia română a câștigat Chiriluș Gicu-Valeriu. La studenți doctoranzi a câștigat Ganea Iolanda-Veronica, iar la cadre didactice Conf. univ. dr. Brișan Nicoleta-Sanda.
La Facultatea de Drept, la studenți, pe linia română a câștigat Chifor Alin. La studenți doctoranzi a câștigat Bachiș Anda, iar la cadre didactice Lect. univ. dr. Oprea Elena-Alina.
La Facultatea de Litere, la studenți, a câștigat pe linia română Isailă Gabriela-Veronica. La studenți doctoranzi a câștigat Pavel Ioana Daniela , iar la cadre didactice Conf. univ. dr. Dreve Roxana-Ema.
La Facultatea de Istorie și Filosofie, la studenți, a câștigat pe linia română Taloș Alexandra-Claudia. La studenți doctoranzi a câștigat Buț Georgiana, iar la cadre didactice Conf. univ. dr. Gherghina Sergiu.
La Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, la studenți, pe linia română a câștigat Melnic Aiana. La studenți doctoranzi a câștigat Palaga Andreea-Cristine, iar la cadre didactice Lect. univ. dr. Pop Cristian.
La Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, la studenți, pe linia română a câștigat Ivan Ioana. La studenți doctoranzi a câștigat la psihodiagnostic și intervenții psihologice validate științific Bud Samuel și la Psihologie Cognitivă Aplicată a câștigat Secară Eugen-Călin , iar la cadre didactice Lect. univ. dr. Cheie Lavinia.
La Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, pe linia română a câștigat Huțuleac Bianca-Florentina, pe linia maghiară a câștigat Tövisi Júlia, pe linia germană a câștigat Ghenie Diana-Ștefania. La studenți doctoranzi a câștigat Ceuca Răzvan-Ovidiu, iar la cadre didactice Conf. univ. dr. Zaharie Monica.
La Facultatea de Studii Europene, pe linia română la studenți a câștigat Bontea George-Horațiu și pe linia germană a câștigat Lung Paul-Valentin. La studenți doctoranzi a câștigat Andrianu Alexandra-Bianca, iar la cadre didactice Lect. univ. dr. Matiș Cosmin Dumitru.
La Facultatea de Știinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, pe linia română la studenți a câștigat Coroian Andreea-Cristiana, pe linia maghiară a câștigat Buryán Tünde, iar pe linia germană, Maloș Sonia-Cristiana. La studenți doctoranzi a câștigat Vornicu-Chira Andreea. Iar la cadre didactice Conf. univ. dr. Iancu Ioana.
La Facultatea de Educație Fizică și Sport, pe linia română la studenți a câștigat Ciurean Carina. Iar la cadre didactice a câștigat Lect. univ. dr. Vădan Anca Lucia.
La Facultatea de Teologie Ortodoxă, pe linia română la studenți a câștigat Șamșudean Dragoș Ioan. La studenți doctoranzi Onețiu Elena, iar la cadre didactice Lect. univ. dr. Pașca-Tușa Stelian.
La Facultatea de Business, pe linia română la studenți a câștigat, Oprea Bianca Ana-Maria. Iar la cadre didactice Prof. univ. dr. habil. Gavriletea Marius-Dan.
La Facultatea de Teologie Greco-Catolică, la studenți pe linia română a câștigat Chivari Alex-Dominic. La cadre didactice a câștigat Lect. univ. dr. Mureșan Radu-Ioan.
La Facultatea de Teologie Reformată, la studenți pe linia maghiară a câștigat Suhárt Evelin Cynthia. La cadre didactice a câștigat Asist. univ. dr. Rád András László.
La Facultatea de Teologie Romano-Catolică, la studenți pe linia maghiară a câștigat Rózsa Rebeka. Iar la cadre didactice Lect. univ. dr. Szabolcs András.
La Facultatea de Teatru și Film, la studenți pe linia română a câștigat Boldea Sorin Dan. Iar la cadre didactice a câștigat Prof. univ. dr. habil. Cuibus Miriam Simona.
La Facultatea de Inginerie, pe linia română la studenți a câștigat Ardeljan Deian Dorel. Iar la cadre didactice a câștigat Ş. l. dr. ing. Mitulețu Ion Cornel.
Alexia Bill
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

EVENIMENT
Centre pentru transplant, boli rare, recuperare și psihologie, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca trece la un alt nivel. Se înființează Centrul de prelevare de organe și țesuturi, Centrul de expertiză pentru boli rare, Unitatea de recuperare neuropsihomotorie și un Compartiment de Psihologie.
Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre care vizează aprobarea structurii organizatorice, a organigramei, a statului de funcții și a regulamentului de organizare și funcționare pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca.
Noi centre înființate în cardul Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii
Una dintre modificările propuse se referă la înființarea unor noi structuri în cadrul unității sanitare aflate în subordinea forului administrativ județean, respectiv:
- Unitate de recuperare neuropsihomotorie
- Centru de prelevare de organe și țesuturi
- Centru de expertiză pentru boli rare în domeniul bolilor hepatice pediatrice rare
- Compartiment de Psihologie
Sănătatea rămâne o prioritate a forului administrativ județean
„Clujul și clujenii merită tot ce e mai bun în materie de sănătate. Deciziile luate au scopul de a asigura o cât mai bună organizare și funcționare a activității la nivelul instituției spitalicești, precum și de a facilita accesul micilor pacienți la serviciile medicale de care au nevoie, cât mai aproape de casă, în condiții de maximă siguranță și confort. Sănătatea rămâne o prioritate a forului administrativ județean!”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.
Necesitatea înființării Centrului de expertiză pentru boli rare în domeniul bolilor hepatice pediatrice rare este justificată de o serie de argumente de ordin medical, printre care:
- numărul subestimat al pacienților cu aceste boli
- lipsa raportării cazurilor
- absența unor Registre naționale pentru bolile rare și a unei rețele eficiente de centre medicale specializate în diagnostic, tratament și urmărire a acestor pacienți
- problemele legate de accesul la tratamente.
Unitate de recuperare neuropsihomotorie
În ceea ce privește Unitatea de recuperare neuropsihomotorie, aceasta va funcționa în cadrul Ambulatoriului Clinicii de Psihiatrie Pediatrică, situat pe Calea Mănăștur nr. 54 C, având ca obiect principal de activitate asigurarea asistenței medicale pentru îngrijirea pacienților cu deficiențe neuro-psiho-motorii.
Centrul de prelevare de organe și țesuturi este înființat în baza normativelor în vigoare, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca fiind acreditat în domeniul transplantului, iar Compartimentul de Psihologie are ca scop centralizarea activității psihologilor de la nivelul unității sanitare.
CLUJ24 TV
VIDEO. Diana Șoșoacă: Călin Georgescu a fost sprijinit cu trolii și boții și ingineria socială a domnului general Rog de la SRI

Președintele SOS România, Diana Șoșoacă, s-a aflat la Cluj-Napoca la o conferință regională a partidului, ocazie cu care a participita și la podcastul Contraste de pe Cluj24, realizat de Florin Danciu. Mai jos aveți câteva din declarațiile Dianei Șoșoacă.
Miron Manega, zice ”Noi ar trebui să stăm în aceeași celulă, dar ce facem că tu ești femeie și eu bărbat?” Păi zic că acum pe baza unei cereri te declar bărbat și vin și eu la tine să stăm în celulă.
România nu mai există. O dată cu 5 octombrie 2024 statul român s-a desființat. Credeți-mă ce vă spun: din punct de vedere juridic noi nu mai avem țară, iar de luni încolo voi face cele mai multe demersuri și proceduri pentru că alegerile din România să nu fie recunoscute la nivel international.
Ordin de la Bruxelles
Tot ceea ce se întâmplă în România este cu ordin de la Bruxelles, de la Ursula von der Leyen. Ea îmi sapă groapa mea, eu îi sap groapa ei. Adevărul e că dacă să ne uităm la fizic, s-ar putea să îi sap groapa mai repede, ca am mai multă forță.
Călin Georgescu a fost sprijinit cu trolii și boții și ingineria socială a domnului general Rog de la SRI.
Uniunea Europeană este condusă de niște incompetenți, inculți, într-un cuvânt, proști. Credeți-mă că sunt mai proști decât proștii noștri de la guvernare și de la prezidenție. Nu mi-am închipui că există politicieni mai proști ca ei noștri.
Despre Zelensky și Rusia
În Ucraina e totul finalizat de mult. Zelenski a pierdut războiul. Hai să fim serioși, nici Bonaparte n-a reușit să învingă Rusia.
Uitați-vă la Rusia, le-am spus tuturor, băi, dacă nu știți politică, măcar deschideți o hartă, că sunteți pe internet. Uitați-vă la harta lumii. Și uitați-vă cât e Rusia și cât e Europa, despre ce vorbim.
Asta este doctrina de epicentru, dar care vine și sparge tipare, da? Și de fapt se bazează foarte mult pe doctrina politică eminesciană. Eminescu a fost un eminent om politic și un eminent gânditor de politică.
Noi tot ceea ce trebuie să facem este să privim cu pozitiv viitorul nostru. Chiar dacă acum tot ceea ce înseamnă rating-ul de țară este la pământ, într-un fel este foarte bine. Să știți că nu se poate schimba un sistem. Ne dăm înapoi să ne luăm avânt, nu? Corect. Deci, trebuie resetat totul.

Vremea continuă să se răcească în următoarele zile. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni o nouă serie de atenționări Cod galben care vizează o răcire accentuată a vremii, intensificări ale vântului și ninsori.
Astfel, potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de luni, în Banat, Crișana, Oltenia, Moldova, nord-estul și sud-vestul Munteniei și în nord-vestul Transilvaniei vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h.
Vânt puternic și zăpadă
„Luni, 17 martie, de la ora 10 și până la ora 23, în Banat, Crișana, Oltenia, Moldova, nord-estul și sud-vestul Munteniei și în nord-vestul Transilvaniei vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h.
În zona joasă a județelor Suceava și Neamț va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă de 2…5 cm.
La munte vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60…70 km/h, iar în zona înaltă de peste 80…85 km/h. Va ninge, va fi viscol și se va depune strat de zăpadă în general de 10…15 cm”, a transmis ANM.
Vreme rece până joi, în toată țara
Separat, ANM a emis și o informare meteo pentru perioada 17 martie, ora 10:00 – 20 martie, ora 10:00, potrivit căreia vremea se va răci semnificativ, iar nopțile și diminețile vor deveni deosebit de reci pentru această perioadă.
„Vremea se va răci semnificativ, iar nopțile și diminețile vor deveni deosebit de reci pentru această perioadă, cu temperaturi preponderent negative (minime cuprinse în general între -9 și 0 grade), iar în sudul și estul Transilvaniei, precum și în dealurile subcarpatice va fi ger (minime de -13…-11 grade). Se va produce brumă și local îngheț la sol.
Precipitații mixte în cea mai mare parte a țării
Luni vor fi precipitații mixte în cea mai mare parte a țării, iar marți acestea se vor restrânge spre sud-vest. În Oltenia, jumătatea vestică a Munteniei, sudul Transilvaniei și la munte se vor acumula local cantități de apă de 10…20 l/mp și izolat de 25…30 l/mp și se va depune strat de zăpadă.
În majoritatea regiunilor, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40…45 km/h”, a mai avertizat ANM.

D.P. NAPOCA S.A. Cluj-Napoca anunță că recrutează personal în vederea angajării pentru mai multe ocupații.
Posturile căutate sunt:
– Inginer proiectant străzi – perioadă nedeterminată;
– Inginer CFDP – perioadă nedeterminată;
– Electrician auto – perioadă determinată;
– Muncitor calificat/necalificat străzi/stația mixturi asfaltice/ridicări auto/agrement/platforma stocare deșeuri – perioadă determinată;
– Îngrijitor spații verzi – perioadă determinată;
– Îngrijitor/prinzător câini – perioadă nedeterminată;
– Îngrijitor WC-uri publice – perioadă determinată;
– Agent pază – perioadă determinată;
– Șofer/conducător auto categoria B.C.CE.C1E – perioadă determinată;
– Mecanic auto/utilaje/mașinist terasamente – perioadă determinată.
Cei interesați vor depune la secretariatul societății sau pe e-mail (office@domeniulpublicnapoca.ro) cerere de angajare / scrisoare de intenție, însoțită de un CV, copie după actul care atestă pregătirea profesională, nivelul de studii).
Informații suplimentare la telefon 0264 552 666, interior 28, sau la sediul societății din Cluj-Napoca, str. Calea Someseni, nr. 2.