Connect with us

ADMINISTRAȚIE

PRO România lansează în dezbatere publică programul de administrare locală pentru municipiul Cluj-Napoca

Publicat


“PRO România a lansat în dezbatere publică programul de administrare locală pentru municipiul Cluj-Napoca, din dorința de a implica, încă de la început, toți factorii interesați în proiectarea unui plan coerent pentru a duce Cluj-Napoca în liga orașelor care contează în Europa.

˝Calitatea vieții este cel mai important indice care trebuie urmărit de orice program de dezvoltare și administrare a societății. Dacă avem o calitate ridicată a vieții, atunci sigur avem în spate o economie locală puternică, avem o viață socială și culturală intensă și avem soluții pentru principalele probleme cu care ne-am confruntat˝, susține Dan Cristian Codrean, candidatul PRO România la Primăria Cluj-Napoca.

Programul lansat astăzi în discuție are în centru trei valori cheie, care ar trebui să definească o administrație locală performantă: internaționalizarea, inovația și dialogul. Orice demers de schimbare menit să determine evoluția trebuie început cu două procese: diagnoză organizațională și audit intern pentru instituția care ar trebui să fie factorul declanșator al managementului performanței.

În cadrul conferinței prin care a fost supus atenției publice programul gândit pentru Cluj-Napoca, s-a vorbit despre patru axe prioritare de dezvoltare: administrație, infrastructură și urbanism, economie, respectiv societate.

˝Se tot vorbește despre Cluj-Napoca – oraș de cinci stele; a devenit un adevărat laitmotiv al discursurilor celor care au administrat Clujul până acum, însă realitatea este cu totul alta. Avem un oraș scump, poluat, sufocat de trafic, cu multe probleme generate de lipsa locurilor de muncă pentru multe persoane care nu au reușit să beneficieze de programe de reconversie profesională. Știu că putem avea cu toții o viață mult mai bună în acest oraș. Programul cu care am venit în fața dumneavoastră este gândit pe un interval de zece ani, ceea ce excede durata unui mandat de primar. Este u proiect pentru Cluj, pentru clujeni, și nu pentru a câștiga capital electoral! Sunt proiecte pe care trebuie să le implementăm dacă ne dorim să facem un salt evolutiv. Sigur, stăm bine față de alte orașe din țară, dar scopul nostru este să ajungem să ne comparăm cu marile orașe europene care au găsit un echilibru administrativ, astfel încât să ajungă la un indice ridicat de calitate a vieții˝, a declarat Dan Codrean.

Parkinguri pe structuri ușoare în fiecare cartier, construirea unor parcări mari la principalele intrări în oraș pentru cei care vin ocazional în Cluj, digitalizarea și tehnologizarea administrației pentru creșterea eficienței interacțiunii cu cetățeanul, un cod de procedură de monitorizare și evaluare a proiectelor, organizarea de one-stop-shop-uri, elaborarea unui ghid de urbanism care să confere identitate proprie fiecărui cartier în parte, refațadizarea clădirilor din cartiere, extinderea zonei verzi prin idei inovative (cum ar fi creșterea artificială a suprafeței verzi prin utilizarea acoperișurilor sau acoperirea cu gazon a suprafețelor care se pretează), înființarea unui Centru de excelență antreprenorială, stimularea antreprenoriatului medical, crearea unei platforme de dialog între mediul educațional și mediul de afaceri, dezvoltarea serviciilor de asistență socială – sunt doar câteva dintre proiectele concrete care se regăsesc în programul adus în discuție.

Programul a fost lansat în cadrul unei conferințe de presă la care au participat mai mulți membri ai PRO România Cluj, precum și reprezentanți ai presei clujene”, se arată într-un comunicat trimis azi de PRO România Cluj.

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ADMINISTRAȚIE

Podul de piatră, este marcat! Și de vineri și circulat. În Baciu

Publicat

După ce joi seara s-au efectuat marcajele, vineri dimineața s-a deschis și circulația pe podul din Baciu.

Ritmul lent al lucrărilor și blocajele de trafic generate de șantier au adus numeroase reclamații din partea șoferilor.

Ministerului Transporturilor se laudă că lărgirea șoselei Cluj-Napoca – Baciu la patru benzi și realizarea podului de la Valea Seacă vor fi gata într-un timp record.

Obiectivul face din strategia autorităților de a decongestiona traficul în zonă, care include și viitorul pasaj peste calea ferată de la Tăietura Turcului.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere este cea care finanțează lucrările care sunt executate de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj.

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Vești bune pentru turdeni! Se deschide patinoarul din Parcul Central

Publicat

Moș Nicolae vine mai devreme anul acesta și vine cu o veste bună pentru turdeni! Sâmbătă, 5 Decembrie, ora 14:00, se deschide patinoarul din Parcul Central din Turda.

„Începând cu mic, cu mare, acest an ne-a pus la grea încercare, iar noi ne-am dorit ca în această iarnă să aducem puțin din normalul anilor trecuți.

Așadar, dragi patinatori, având în vedere contextul epidemiologic în care ne aflăm, vă informăm că deschiderea patinoarului a fost posibilă doar prin stabilirea unui set de măsuri de protecție suplimentare. Astfel că, pe întreaga perioadă desfășurării activității patinoarului, NU se vor închiria patine și NU se va asigura garderoba. De asemenea, în incinta patinoarului este obligatorie purtarea măștii de protecție și a mănușilor.

Programul de funcționare al patinoarului este de Luni până Duminică, 10:00 – 22:00, iar seriile vor funcționa după următorul program:

10:00 – 11:00; 11:00 -12:00; 12:00 – 13:00; 13:30 – 14:30; 14:30 – 15:30; 15:30 – 16:30; 17:00 – 18:00;

18:00 – 19:00; 19:30 – 20:30; 20:30 – 21:30

Tarifele pentru acces:

Copiii cu vârsta ≤ 7 ani: 5 lei

Elevi/Studenți: 8 lei

Adulți: 12 lei

De asemenea, în intervalul orar 16:00 – 18:00, poate fi vizitată și Căsuța lui Moș Crăciun cu respectarea normelor sanitare, stabilite la nivel național”, arată primarul Cristian Matei pe pagina sa de socializare.

Foto: inTurda.ro

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Se pun în funcțiune noi semafoare în Cluj-Napoca

Publicat

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunţă punerea în funcțiune a instalațiilor de semaforizare de la 4 treceri de pietoni, situate în următoarele zone:

-trecerea de pietoni de pe strada Traian Vuia, zona intersecției cu strada Brigadierilor;

-trecerea de pietoni de pe strada Plopilor, zona nr. 60-64;

-trecerea de pietoni de pe B-dul Muncii, zona Sinterom;

-trecerea de pietoni de pe B-dul Muncii, zona APIA.

Menționăm că traversarea pietonilor se va face prin acționarea butoanelor.

Rugăm conducătorii auto și pietonii să circule cu prudență în zonele menționate și să respecte noile reglementări de circulație.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

LIVE VIDEO/ Ministrul Transporturilor Lucian Bode inaugurează lotul 1 de pe autostrada Sebeș-Turda

Publicat

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate