Connect with us

ACTUALITATE

Primarul din Gilău, SOMAT public să transmită ONLINE a ședințele de Consiliu Local. Hotărărea a fost adoptată anul TRECUT

Publicat


somatie1

Consiliul Civic Gilău l-a somat public pe primarul PNL Gelu Topan să pună în aplicare, de îndată, o Hotărâre a Consiliului Local al comunei, care datează din 28 ianuarie 2021.

Este vorba de înregistrarea și apoi transmiterea în mediul online a ședințelor de Consiliu Local.

„A trecut mai bine de un an de când consilierul local Moldovan Gabriel a inițiat proiectul de HCL privind transparentizarea administrației publice locale din Gilău, prin înregistrarea și transmiterea în mediul online a ședințelor de Consiliu Local.

Inițiativa consilierului a fost votată atunci de majoritatea consilierilor locali, devenind lege locală, iar primarului i-a revenit OBLIGAȚIA LEGALĂ de-a o pune în aplicare.
Însă, primarul nu a pus-o în aplicare.

La sesizarea colegului nostru Aprotosoaei Cătălin, Instituția Prefectului Județului Cluj i-a pus în vedere primarului Topan Gelu aplicarea întocmai a Hotărârii de Consiliu Local.

Dar primarul PNL, Topan Gelu a refuzat și de această dată să pună în aplicare Hotărârea, ignorând recomandarea Prefecturii și eschivându-se cum că ar fi nevoie de un regulament de aplicare.

Cetățenii comunei Gilău trebuie să știe că NU e nevoie de regulament de aplicare pentru punerea în practică a Hotărârii care vizează decizia de transparentizare a actului public administrativ.

Cu toate acestea, pentru a ajuta administrația publică locală din Gilău să pună numaidecât în practică hotararea, Consiliul CIVIC Gilău pune în mod gratuit la dispoziția primarului Topan Gelu, Referatul de aprobare și Regulamentul de aplicare a înregistrării audio-video, în spatele căruia acesta s-a eschivat.

Considerăm că astfel, NU MAI EXISTĂ NICIUN IMPEDIMENT pentru înregistrarea și transmiterea în mediul online, a ședințelor de Consiliu Local.

Totodată, Consiliul CIVIC Gilău, dorește să fie aduse la cunoștința publică motivele pentru care Primarul Topan Gelu a sabotat mai bine de un an, aplicarea acestei hotărâri ce vizează transparentizarea administrației publice locale din Gilău.

În acest sens, așteptăm o informare publică din partea dlui Topan Gelu”, arată reprezentanții Consiliului Civic Gilău, pe pagina de Facebook.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

solatie gilau 1

somatie gilau2

somatie gilau3

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

Primarul din Florești anunță că lucrările la strada Eroilor trec la o nouă etapă. Bogdan Pivariu: Până de Sărbători vor fi gata

Publicat

De

lucrari floresti

Lucrările la strada Eroilor din Florești vor fi grăbite, a anunțat primarul Bogdan Pivariu, având în vedere că, începând de joi, constructorul va trece la cele de suprafață.

S-a lucrat zi și nopate, a spus Bogdan Pivariu și acestea vor fi gata înainte de Sărbători.

Lucrările la strada Eroilor din Florești trec la o nouă etapă

„Ieri (miercuri – n. red.) și azi noapte etapa în care acele tuburile au fost introduse în pământ a fost finalizate. Azi intrăm într-o nouă etapă pe strada Eroilor, ieșim la suprafață.

Acum lucrările sunt finalizate în proporție de 60-70% și ce a fost mai greu a trecut. Dacă nu se întâmplă nimic neprevăzut, strada va fi finalizata mult înainte de sărbători”, a declarat Bogdan Pivariu la Ziua de Cluj Live.

Timpii în trafic s-au îmbunătățit

Primarul din Florești spune că timpii în trafic în Florești s-au îmbunătățit acum, dar susține că lucrurile vor sta mai bine când vor fi finalizate toate proiectele pe care Primărie le va derula pentru descongestionarea traficului.

Acesta a declarat că strada Eroilor e o mică a parte a proiectului de a desongestiona traficul în interiorul Floreștiului.

„Vom începe lucările de la Terra. În data de 29 septembrie se vor deschide ofertele pentru lucrări. Inclusiv strada Cetății va intra în reabilitare, alături de strada Tăuțiului. Din păcate, lucrările sunt întârziate pe strada Cetății, unde țeava de gaz este introdusă în subteran”, a mai spus Bogdan Pivariu.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Fost antrenor şi jucător de Liga Campionilor la CFR Cluj, devenit antrenor la Concordia. Ar fi mai potrivit ca Dan Petrescu?

Publicat

De

trica fotbal cfr

Tehnicianul Eugen Trică a fost numit, joi, antrenor principal al echipei Concordia Chiajna, el având drept obiectiv calificarea în play-off-ul Ligii a II-a.

Fost antrenor şi jucător la CFR Cluj

„Noul antrenor al echipei Concordia Chiajna este Eugen Trică (46 ani). Acesta a semnat un contract pana la finalul sezonului 2022-2023 şi are ca obiectiv calificarea în play-off. Eugen Trică îi va avea ca antrenori secunzi pe Robert Panduru şi Florin Matache, cu pregătirea portarilor. Bun venit şi mult succes!”, a anunţat Concordia Chiajna pe pagina oficială de Facebook.

Tehnicianul a mai antrenat în cariera sa echipe precum CFR Cluj, Politehnica Iaşi, Juventus Bucureşti, UTA Arad, Metalul Reşita, Sportul Snagov, FC U Craiova, Turris Oltul Turnu Măgurele, Viitorul Pandurii Tg. Jiu şi Metaloglobus Bucureşti.

Eugen Trica va putea evalua lotul pe care îl are la dispoziţie în amicalul cu Dinamo Bucureşti, care se va disputa vineri, de la ora 11.00, pe terenul Concordia 2.

Antrenorul va debuta în jocurile oficiale pe banca Concordiei Chiajna în Cupa României, când va întâlni formaţia din Liga I, Universitatea Cluj, joi, 29 septembrie, de la ora 18.45, pe stadionul Concordia 2. AGERPRES

Trică a debutat pentru Universitatea Craiova în Liga I pe 17 iunie 1995 în meciul împotriva echipei Electroputere Craiova.

Liga Campionilor la CFR Cluj

Are în palmares un titlul de campion al României cu Steaua București in 1999, Supercupa României în 2001 cu Steaua București și doua titluri de campion al României cu CFR Cluj in 2007 și 2008.

A câștigat Cupa României cu echipa CFR Cluj și a fost selecționat de 4 ori în echipa națională de fotbal a României, prima selecție în anul 1999, în meciul România – Estonia 2-0, iar ultima selectie in anul 2008, în meciul Bulgaria – România 1-0.

A evoluat în Liga Campionilor cu echipa CFR 1907 Cluj, echipă ce avea sa o părăsească în ianuarie 2009 pentru a se alătura formației cipriote Anorthosis Famagusta.

Trică a revenit la CFR Cluj după nici 6 luni petrecute în campionatul cipriot, dar nu a jucat decât 15 minute în debutul campionatului 2009-2010, și din cauză că nu a fost folosit prea des, și-a reziliat contractul cu echipa clujeană.

La 25 august 2009, a semnat un contract pentru un sezon cu Universitatea Craiova, echipa la care a debutat în fotbalul mare.

În august 2010, a semnat cu Concordia Chiajna, echipă din Liga a II-a. A reușit să ajute echipa, astfel promovând în Liga I pentru prima oară în istorie. După câteva meciuri în prima ligă, Trică a decis în octombrie 2011 să se retragă.

Cariera de antrenor

A antrenat pe CFR Cluj, Juventus București, UTA și CSM Metalul Reșița ca principal și CSM Politehnica Iași ca secund.

În ianuarie 2019 a preluat, ca antrenor principal, echipa Sportul Snagov, aflată pe primul loc în Liga a II-a.

În 2021, a reușit promovarea în Liga I cu FC U Craiova. La doar câteva zile după promovare, a fost demis din funcția de antrenor de către patronul echipei, Adrian Mititelu. În noiembrie 2021, Trică a revenit la FC U Craiova, începând al patrulea mandat la echipa olteană. Și acest mandat a fost extrem de scurt, doar patru meciuri rezistând Trică pe banca Universității: un egal (0-0 cu Dinamo) și trei înfrângeri (0-2 cu CFR Cluj, 0-2 cu FC Voluntari și 1-2 cu Academica Clinceni).

Citește mai departe

EVENIMENT

Viktor Orban, JIGNIT de un mare antrenor ucrainean de etnie maghiară: „Un gunoi, țigan nenorocit! Ungaria să fie scoasă din UE”

Publicat

viktor orban facebook

Jozsef Szabo, acum în vârstă de 82 de ani, fost antrenor și jucător de fotbal ucrainean, etnic maghiar, a folosit cuvinte reprobabile la adresa lui Viktor Orban, prim-ministrul din Ungaria, pentru sprijinul acordat Rusiei în contextul războiului din Ucraina. Szabo a comis un derapaj rasist: „E un gunoi, un țigan nenorocit”.

Viktor Orban este unul dintre puținii lideri europeni care a adoptat o poziție pro-Rusia de la începutul războiului din Ucraina. Prim-ministrul Ungariei susține eliminarea sancțiunilor impuse Rusiei de către Uniunea Europeană și nu a condamnat acțiunile liderului de la Moscova, Vladimir Putin.

În acest context, Orban a fost criticat dur, chiar jignit de ucraineanul Jozsef Szabo, fost antrenor de fotbal de etnie maghiară, născut la Ujhorod, oraș care la acea vreme aparținea de Ungaria. Acesta a comis un derapaj rasist la adresa politicianului maghiar: „Un gunoi, un țigan nenorocit”.

„Uitați-vă ce au făcut rușii în Bucha, în Izium. Cum este posibil așa ceva? Sunt nebuni! Iar acest maghiar, Orban…

„Dă, Doamne, ca Ungaria să fie scoasă din Uniunea Europeană”

În primele luni ale războiului, m-am pronunțat împotriva lui Orban într-un interviu, atunci când a spus că atrocitățile din Bucha au fost înscenate. Ei bine, este un gunoi, un țigan nenorocit care îl pupă în fund pe Putin.

Dă, Doamne, ca Ungaria să fie scoasă din Uniunea Europeană! Încă susțin politica Rusiei, spun că rușii ne-ar putea captura în două zile dacă ar vrea. Cine sunteți voi să spuneți asta? Lumea întreagă ține partea Ucrainei, deoarece vede că acțiunile Rusiei sunt greșite.

De ce o sprijină Ungaria pe Rusia? Pentru că pot obține gaz la un preț mic, iar Orban este teribil de corupt. Alt motiv este că Orban era sigur că Rusia ne-ar învinge și i-ar oferi Ungariei Transcarpatia (n.r. – regiune din vestul Ucrainei, aflată la granița cu Ungaria)”, a „tunat” Szabo într-un interviu acordat FanDay, citat de TSN.

Fost jucător la echipe precum Spartak Ujhorod, Dinamo Kiev, Zorya Luhansk și Dinamo Moscova și internațional URSS cu 76 de meciuri și goluri, Szabo a avut o carieră îndelungată de antrenor, cu cele mai lungi perioade la cârma lui Dinamo Kiev și a naționalei Ucrainei.

În aprilie, Szabo, cu rădăcini maghiare, spunea că „mi-e rușine de originea mea”.

Sursa: GSP

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. REVANȘA Peluzei Vișinii. Suporterii CFR au CONTRAATACAT după gestul „Șepcilor Roșii”

Publicat

u cluj

După ce, joi seara, membri ai galeriei Universității Cluj, „Șepcile Roșii” au „plantat” două bannere jignitoare la stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Gruia, a venit rândul celor de la „Peluza Vișinie” să contraatace.

Citește și: FOTO. Suporterii ”U” Cluj, bannere la stadionul CFR din Gruia: Când cobori din deal în vale, ai șanse să-ti rupi picioare

Aceștia au dus acele bannere și le-au aruncat la gunoi la Cluj Arena. Mesajul lor suna așa:

„Sepcile rosii
Prin Gruia de negăsit, v-am lăsat gunoaiele la poartă, aşa repede ați fugit?”

Sursa/ Foto: Facebook Peluza Vișinie

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax