Connect with us

ACTUALITATE

Primarul din Gilău, SOMAT public să transmită ONLINE a ședințele de Consiliu Local. Hotărărea a fost adoptată anul TRECUT

Publicat


somatie1

Consiliul Civic Gilău l-a somat public pe primarul PNL Gelu Topan să pună în aplicare, de îndată, o Hotărâre a Consiliului Local al comunei, care datează din 28 ianuarie 2021.

Este vorba de înregistrarea și apoi transmiterea în mediul online a ședințelor de Consiliu Local.

„A trecut mai bine de un an de când consilierul local Moldovan Gabriel a inițiat proiectul de HCL privind transparentizarea administrației publice locale din Gilău, prin înregistrarea și transmiterea în mediul online a ședințelor de Consiliu Local.

Inițiativa consilierului a fost votată atunci de majoritatea consilierilor locali, devenind lege locală, iar primarului i-a revenit OBLIGAȚIA LEGALĂ de-a o pune în aplicare.
Însă, primarul nu a pus-o în aplicare.

La sesizarea colegului nostru Aprotosoaei Cătălin, Instituția Prefectului Județului Cluj i-a pus în vedere primarului Topan Gelu aplicarea întocmai a Hotărârii de Consiliu Local.

Dar primarul PNL, Topan Gelu a refuzat și de această dată să pună în aplicare Hotărârea, ignorând recomandarea Prefecturii și eschivându-se cum că ar fi nevoie de un regulament de aplicare.

Cetățenii comunei Gilău trebuie să știe că NU e nevoie de regulament de aplicare pentru punerea în practică a Hotărârii care vizează decizia de transparentizare a actului public administrativ.

Cu toate acestea, pentru a ajuta administrația publică locală din Gilău să pună numaidecât în practică hotararea, Consiliul CIVIC Gilău pune în mod gratuit la dispoziția primarului Topan Gelu, Referatul de aprobare și Regulamentul de aplicare a înregistrării audio-video, în spatele căruia acesta s-a eschivat.

Considerăm că astfel, NU MAI EXISTĂ NICIUN IMPEDIMENT pentru înregistrarea și transmiterea în mediul online, a ședințelor de Consiliu Local.

Totodată, Consiliul CIVIC Gilău, dorește să fie aduse la cunoștința publică motivele pentru care Primarul Topan Gelu a sabotat mai bine de un an, aplicarea acestei hotărâri ce vizează transparentizarea administrației publice locale din Gilău.

În acest sens, așteptăm o informare publică din partea dlui Topan Gelu”, arată reprezentanții Consiliului Civic Gilău, pe pagina de Facebook.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

solatie gilau 1

somatie gilau2

somatie gilau3



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Codul rutier aduce modificări pentru motocicliști. Aceștia „scapă” de trusa medicală, extinctor și triunghiul reflectorizat

Publicat

De

Modificări pentru motocicliști în Codul Rutier

Modificări pentru motocicliști în Codul rutier. Aceștia nu mai sunt obligați să aibă trusă medicală, triunghiuri reflectorizante și extinctor.

Aceste modificări ssunt valabile din 13 aprilie și se aplăcă și celor care circulă pe scutere sau mopede.

Codul rutier aduce modificări pentru motocicliști. Aceștia „scapă” de trusa medicală, extinctor și triunghiul reflectorizat

Până în prezent, în Codul rutier nu se făcea distincție între vehiculele rutiere. Astfel, toți conducătorii erau obligați să dețină, pentru fiecare vehicul în parte, trusă medicală, triunghiuri și stingător de incendiu.

Legea nr. 82/2024, care modifică art. 8 din OUG 195/2002 – Codul rutier, a fost publicată recent în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare din 13 aprilie, potrivit Alba24.ro.

Ce spun inițiatorii legii

Potrivit inițiatorilor legii, este îngrijorător faptul că legea română a lăsat loc de interpretare, obligând astfel şi șoferii de mopede şi motociclete să se echipeze cu extinctor, triunghiuri și trusă.

„Mulţi dintre deţinătorii de permis din categoriile AM, A1, A2 și A nici nu sunt informaţi de această obligaţie. Şcolile de şoferi pentru motociclete nu subliniază această informație, precum o fac şcolile auto în cazul autoturismelor. Această obligație nu este mediatizată şi nici adusă la cunoştinţa generală a poporului.

Aşadar, cetăţenii români cad victime a unei legi pe care nu o cunosc. Într-un caz recent din judeţul Cluj, a fost mediatizat faptul că un anume echipaj de poliție folosea acest tip de amendă ca pedeapsă pentru motocicliştii asupra cărora nu se putea reţine o altă ilegalitate. Acest abuz a fost facilitat de către o astfel de lege fără utilitate, dar încă în vigoare”, au explicat inițiatorii legii, în expunerea de motive a proiectului.

Potrivit parlamentarilor, riscurile şi complicațiile unui accident din care face parte un şofer al unui astfel de vehicul, într-o mare parte din cazuri nu se pot înlătura prin utilizarea extinctorului, a trusei şi a triunghiurilor.

Adesea, şoferul se află întro situație în care este grav rănit, catapultat la o distanţă considerabilă de vehicul şi având nevoie de ajutor extern.

Extinctorul, un risc suplimentar în cazul unui accident de motocicletă

„Multe dintre aceste vehicule sunt de mici dimensiuni şi au spaţii limitate pentru compartimentare. În practică, lipsa de spațiu se traduce în necesitatea şoferului de a îşi ataşa spaţii de compartimentare suplimentare, care pot dezechilibra motocicleta şi pot duce la accidente.

O altă posibilitate este depozitarea acestor obiecte într-un ghiozdan pe care şoferul să îl poarte în spate pe timpul călătoriei.

În cazul unui accident, indiferent de gravitate, şoferul catapultat de pe motocicletă, cărând în spate un extinctor, se supune unui risc suplimentar de impact cu un obiect contondent, care poate conduce la fracturi de coloană, paralizie şi alte tipuri de handicap permanent”, au mai explicat inițiatorii legii.

Aceste obligații erau greu de pus în practică

Pentru a elimina obligația greu de pus în practică, Codul rutier a fost modificat.

Astfel motocicliștii nu vor mai trebui să aibă la ei trusă medicală de prim ajutor, două triunghiuri reflectorizante și un stingător de incendiu.

„Pentru a fi conduse pe drumurile publice, autovehiculele, cu excepția celor din categoriile AM, A1, A2 și A, tractoarele agricole sau forestiere și tramvaiele trebuie să fie dotate cu trusă medicală de prim ajutor, două triunghiuri reflectorizante și un stingător de incendiu, omologate”, prevede noua lege.

Sunt vizate astfel următoarele categorii de autovehicule:

  • categoria AM – mopede a căror viteză maximă prin construcție este mai mare de 25 km/h, dar nu depășește 45 km/h;
  • categoria A1 – motociclete cu cilindree maximă de 125 cmc, cu puterea maximă de 11 kW sau tricicluri cu motor cu puterea maximă de 15 kW;
  • categoria A2 – motociclete cu puterea maximă de 35 kW;
  • categoria A – motociclete cu sau fără ataș și tricicluri cu motor cu puterea de peste 15 kW.

Ce amenzi riscă cei care nu au autovehiculele dotate cu trusă medicală, triunghiuri reflectorizante și stingător

Potrivit Codului rutier, conducerea unui autovehicul care nu este dotat cu trusă medicală, triunghiuri reflectorizante și stingător pentru incendii, omologate, constituie contravenție.

Sancțiunea este amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni (4 sau 5 puncte-amendă), respectiv între 660 și 825 de lei.

Foto: pixabay.com

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. U Cluj – Petrolul, 1-2. Clujenii, învinși pe teren propriu, ratează șansa de a urca pe prima poziție din play-out

Publicat

De

Universitatea Cluj-Patrolul Ploiesti
„U” Cluj și Petrolul Ploiești s-au întâlnit astăzi, 13 aprilie, pe Stadionul Cluj Arena în etapa a patra din play-out-ul Superligii României. Partida s-a încheiat cu victoria „șepcilor roșii” care urcă pe primul loc în play-out.

U Cluj – Petrolul, 1-2. Clujenii, învinși pe teren propriu, ratează șansa de a urca pe prima poziție din play-out

Echipele de start

„U” Cluj: 
Gertmonas – Oancea, Masoero, Thalisson Kelven, Roger – Rus, Simion, Bic – Roguljic, Nistor – Popa
REZERVE: Gorcea – Anselmo, Chintes, Doukoure, Fossati, Gheorghe, Peteleu, Silaghi, Techeres, Tescan
ANTRENOR: Ioan Ovidiu Sabău
Petrolul Ploiești:
Zima – Dumitriu, Papp, Garutti, Ticu – Seto, Hanca – Musi, Jair, Grozav – Berisha
REZERVE: Balbarau, Esanu – Bratu, Diomande, Huja, Irobiso, Isfan, Jyry, Mijers, Raducan, Radu
ANTRENOR: Florin Stângă
ARBITRU: Ionuț Coza

„U” Cluj este învinsă pe teren propriu împotriva echipei Petrolul Ploiești

Partida începe ușor ezitant din partea ambelor echipe, dar gazdele își fac curaj și atacă pentru prima dată periculos în minutul 10 prin tânărul Marco Rus care sprintează în banda stângă și trimite în centru către mijlocașul Gabriel Simion care trimite dinafara careului un șut pe lângă poarta oaspeților.
Primul șut pe spațiul porții al partidei vine în minutul 36 când în urma unui atac pozițional al gazdelor, balonul ajunge în partea dreaptă la mijlocașul Ante Roguljic care pătrunde în careul advers prin lateral și trage puternic la colțul scurt, dar portarul oaspeților intervine salvator.
Ultima ocazie a primei reprize este bifată în continuare de „șepcile roșii” care au avut un nou atac pornit de la mijlocașul Ovidiu Bic care în minutul 45+2 a pasat pentru același Marco Rus care a trimis pe lângă poartă de la o distanță de aproximativ 7 metri.

Repriza secundă

În repriza secundă primul atac îl au tot gazdele care în minutul 54 cu Daniel Popa în prim plan care driblează doi apărători, dar apoi a executat în portarul advers.
Un minut mai târziu a venit deschiderea scorului după o pătrundere în careu a lui Marco Rus care a pasat apoi pentru Ante Roguljic, acesta trage din scurt și deschide scorul, portarul Lukas Zima neavând drept la replică.
Replica oaspeților nu s-a lăsat așteptată și în minutul 62 Petrolul Ploiești a beneficiat de o lovitură liberă în urma căreia noul intrat Christian Irobiso a trimis în poarta clujenilor și a restabilit egalitatea.
Două minute mai târziu, Petrolul Ploiești profită de imprudențele create în defensiva clujeană și au un nou atac cu Musi protagonist în banda dreaptă care trimite o pasă în careu pentru noul intrat Tommi Jyry care trimite balonul în plasă și oaspeții preiau conducerea cu 2 la 1.
Replica clujenilor a venit în minutul 67 când Ante Roguljic a avut o pătrundere în careul advers și a tras puternic, dar balonul a lovit bara transversală.
Gazdele au continuat atacurile poziționale cu Dan Nistor protagonist care în minutul 84 a avut o trecere foarte bună până la marginea careului advers și a trimis un șut periculos cu piciorul stâng, dar acesta a trecut puțin pe lângă bara laterală și scorul a rămas 2 la 1 în favoarea oaspeților.
Cosmin Olaru

Citește mai departe

POLITICA

VIDEO. Programul de guvernare AUR a fost prezentat de către specialiștii care au lucrat la el!

Publicat

Prezentare program guvernare AUR

Specialiștii care au lucrat la programul de guvernare propus de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) au prezentat vineri, 12 aprilie, în cadrul unui eveniment organizat la Grand Hotel București, mai multe măsuri care apar în acesta.

AUR a ales să prezinte măsuri ale programului de guvernare prin specialiștii care au lucrat la implementarea acestuia, pentru că, de prea mult timp, de 34 de ani, politicienii au decis pentru români.

A venit vremea ca acum să vorbească specialiștii, astfel încât românii să înțeleagă ceea ce vrea AUR să facă pe viitor prin programul de guvernare “Reconstruim România”.

Programul de guvernare AUR a fost prezentat de către specialiștii care au lucrat la el!

Petrișor Peiu, coautor al programului de guvernare AUR, a explicat în discursul susținut o parte dintre măsurile la care a contribuit:

“Motivul pentru care cred eu că orice vorbă care se va spune aici va genera roade este acela că sunteți, și vă doresc să rămâneți, partidul cu cea mai mare susținere și cea mai mare vizibilitate în rândul tinerilor. Eu, sincer vorbind, mi-am cam pierdut speranța în generația mea, cea care a acceptat cu prea mare ușurință anumite lucruri.

Principalul lucru care ar trebui să stea la baza acestei noi politici este viziunea și încrederea în națiunea noastră. Lipsa de viziune pe care conducătorii României au avut-o în anii ’90, mai ales în prima parte, ne-a adus un preț destul de mare pe care l-am plătit cu toții atunci când a venit prima criză pe care România a trebuit să o confrunte”, a spus Petrișor Peiu în deschiderea expunerii sale privind programul de guvernare AUR la care și-a adus contribuția.

4 din 10 români aflați în prag de sărăcie

Acesta a completat, despre programul de guvernare AUR, că “al doilea lucru care e extrem de important ține de faptul că România trăiește o dramă pe care nu o vedem spusă de nimeni, nu o vedem analizată de nimeni și care e unică în Europa de astăzi, și anume România este țara europeană cu cea mai mare creștere economică integrată de când a intrat în UE, dar în același timp cu cel mai ridicat procentaj al populației aflată în prag de sărăcie.

Cum poți să ai o asemenea creștere economică, care să te ducă de pe locul 26 până pe 21 în UE, dar în același timp să ai 4 din 10 români aflați în prag de sărăcie? Este definiția eșecului celor care ne conduc! (…)

A treia idee importantă pe care aș vrea să o subliniez este că mi-aș dori ca AUR să fie mai puternic, mai agresiv, în a menține discuțiile de astăzi în zona principalului eveniment pe care îl avem în față, alegerile europarlamentare. Să nu vă lăsați deturnați de discuțiile despre alte tipuri de alegeri”.

„Avem cel mai mare preț la energie electrică pentru firme din UE”

Petrișor Peiu a vorbit și despre politica energetică dezastruoasă.

”Un alt lucru reflectat în programul pe care AUR l-a definitivat este ideea că la baza scăderii competitivității întregii Europe stă politica energetică dezastruoasă.

Și, una din ideile importante este că România poate, încă, este una dintre națiunile europene care pot să își corecteze excesele politicii energetice și poate încă să se repună pe picioare. Astăzi avem cel mai mare preț la energie electrică pentru firme din UE și cel mai mare preț pentru populație la energie electrică”.

Reunirea României cu Republica Moldova

Totodată, Petrișor Peiu s-a referit și la un alt punct din programul de guvernare la care expertiza sa a ajutat.

”Ultimul lucru la care aș vrea să mă refer și la care am contribuit în acest program este politica noastră identitară și nerenunțarea la subiectul reunirii României cu Republica Moldova.

În ce sens văd acest lucru, în ce sens cred că trebuie subliniat? În sensul în care, astăzi, conducătorii oficiali ai României și ai Republicii Moldova spun că planul este de a integra Republica Moldova în UE, un proces lung și anevoios, care poate să coste românii din Republica Moldova ce ne-a costat și pe noi în lipsa unei viziuni și a unei înțelegeri și a unei politici luminate de care a avut parte Polonia.

Eu spun că românii din Republica Moldova trebuie să aibă pe masă o ofertă care să sune foarte simplu: în locul integrării europene dureroase, lungi, complicate, vă oferim reunirea cu România, ceea ce înseamnă ocolirea acestui drum, acestui parcurs dureros”.

AUR inițiază programul Domnul Trandafir

Sociologul Radu Baltasiu, candidat din partea Alianței AUR la alegerile europarlamentare din 9 iunie, a vorbit și el în cadrul evenimentului, explicând cât de important este învățământul pentru AUR și care este locul acestuia în programul de guvernare prezentat.

”AUR consideră învățământul o prioritate națională, iar acest lucru este o noutate, pentru că ”România Educată” a însemnat efectiv spălarea programatică a creierelor a cel puțin 4 generații de copii. Cred că avem cele mai slabe generații de absolvenți de liceu din istoria României.

Specialiștii cooptați de AUR au elaborat un program de guvernare extins în domeniul educației și un program cadru în domeniul culturii.

Cu privire la învățământ, AUR are în vedere un amplu complex de măsuri axat pe revalorizarea cadrului didactic și redarea prestigiului său. Așa cum arată astăzi școala va arăta mâine țara. În guvernarea AUR statutul profesorului va fi readus la rangul pe care îl merită, acela de făuritor de personalitate și clăditor de țară împreună cu familia.

Avem în vedere ca școlile să fie primitoare și într-un număr suficient. În ultimii 30 de ani s-au construit mai puțin de 400 de școli, dar s-au închis, s-au comasat cel puțin de 10 ori mai multe.

Inițiem un program, programul Domnul Trandafir, pentru că Domnul Trandafir este modelul de profesor-educator, este mentor al copilăriei. Școala de azi a distrus copilăria. Domnul Trandafir este sufletul școlii și pilon al societății. Extindem programul o masa caldă pentru elevi și totodată avem în vedere majorarea bursei sociale la o valoare de cel puțin o pătrime din salariul minim pe economie”, a spus acesta.

„Meseria brățară de aur”, o altă măsură din programul de guvernare

Mai mult, Radu Baltasiu a vorbit și despre măsura din programul de guvernare AUR ce are în vedere dezvoltarea vocațională – meseria brățară de aur.

”Aceasta este posibilă prin dezvoltarea liceelor pedagogice și vocaționale, dezvoltarea învățământului dual – adică cel profesional pus în legătură cu marile întreprinderi. România are nevoie urgentă de educatori și muncitori calificați”.

Programului de guvernare supus dezbaterii publice

Economistul Octavian Bădescu a reliefat, despre partea economică din programul de guvernare AUR, că aceasta este elaborată de specialiști din comisiile economice.

”Acest program reprezintă o viziune agregată a unor specialiști din diverse domenii. Se pot spune multe despre AUR, dar este primul partid care a avut curajul să lanseze, încă din urmă cu un an, principalele direcții ale programului de guvernare pe care le-a supus dezbaterii publice, le-a supus atacurilor adversarilor.”

”România se află de peste 30 de ani într-o zodie nefastă. Partidele care s-au perindat pe la guvernare, PSD, PNL, USR, UDMR, mai ales în ultimii 5 ani, au reprezentat nu o coaliție care să îmbunătățească nivelul de trai al românilor, ci o coaliție a sărăcirii românilor.

În programul de guvernare AUR se pune accentul foarte mult pe valorificarea în interesul românilor a resurselor naturale și a resurselor umane din România.

România are nevoie de o reformă profundă în plan monetar, fiscal, reglementativ și administrativ, iar obiectivul oricărui program de guvernare trebuie să fie îmbunătățirea, creșterea nivelului de trai, creșterea puterii de cumpărare a românilor și lui se circumscriu absolut toate tipurile de politici monetare, fiscale și reglementative”, a conchis acesta.

„AUR își declară atașamentul profund pentru statul de drept”

Eurocandidatul Alianței AUR pentru Parlamentul European, Georgiana Teodorescu, a spus despre programul de guvernare AUR că este cel mai performant pe care l-a avut România din 1990 încoace.

”Se impune să începem prin a evoca principiul egalității în fața legilor. Nimeni din țară nu este mai presus de lege, iar legile și sistemul coercitiv nu trebuie să încalce drepturile și libertățile fundamentale ale omului.

AUR își declară atașamentul profund pentru statul de drept, în care legile sunt necesare pentru buna funcționare a ansamblului social și trebuie respectate de absolut toți cetățenii”, a spus avocata Georgiana Teodorescu.

Judecătorii CCR și a procurorii șefi, aleși de populație

Aceasta, care este și profesor universitar, a mai spus în cadrul discursului că AUR, ca partid politic, urmărește coagularea națională și socială a națiunii române, consideră că transparența decizională, consultarea publică și dezbaterea autentică sunt elemente fundamentale, atât în procesul de adoptare a cadrului legislativ, cât și în activitatea de exercitare a puterii executive.

”România trebuie să funcționeze ca un stat de drept, cu supremația legii în beneficiul cetățeanului. Spunem NU ferm actelor normative date noaptea ca hoții, fără consultări publice, fără transparență și NU tuturor ordonanțelor de urgență, de comasare sau de orice alta natură, date în această modalitate ca să nu poată fi contestate cu ușurință.

AUR își propune să asigure instrumentele judiciare pentru o practică unitară și pentru celeritate în judecarea cauzelor. Problema răspunderii magistraților a născut în societatea civilă foarte multe dezbateri, însă niciun partid dintre cele care s-au aflat la conducerea tării nu și-a asumat un proiect legislativ în acest sens. De ce? Pentru că le-a fost frică să nu se pună rău cu magistrații.

Cei care fac parte din partidele tradiționale, care au baroni locali, care au tot felul de obligații, s-au temut să supere cumva corpul magistraților și nu au îndrăznit să introducă un astfel de proiect de lege care este vital pentru buna funcționare a justiției. AUR susține în continuare că o societate democratică nu se poate construi în lipsa unui sistem de justiție consolidat care presupune, în primul rând, garantarea respectării independenței justiției și respectarea drepturilor omului”.

”AUR va acționa pentru limitarea influenței factorului politic prin alegerea direct de către populație a judecătorilor CCR și a procurorilor șefi. O justiție independentă, neaservită politic, este o justiție a cărei organisme de conducere nu sunt numite de factorul politic, ci alese chiar de către cei pe care îi servesc”, a concluzionat Georgiana Teodorescu.

 

 

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. FOTO. DJ Tișe a mixat la inaugurarea Turda Arena

Publicat

De

Alin Tișe, DJ la inaugurarea Turda Arena

DJ Tișe a fost din nou „în acțiune” în acest weekend. Președintele Consiliului Județean Cluj a mixat pe scenă la Turda, la inaugurarea Salii Polivalente.

Mulțime de oameni și distracție la inaugurarea Turda Arena. Noua sală de sport și evenimente a fost deschisă practic, vineri, dar concerte, activități sportive și alte evenimente au loc până duminică, inclusiv.

DJ Tișe a mixat la inaugurarea Turda Arena

La inaugurarea sălii de sport au concertat sau vor concerta nume mari ale muzicii, ca Andra, Subcarpați, Mario Fresh, Vescan, dar și controversata artistă Erika Isac.

Pe scenă, sâmbătă, a urcat și Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. Și nu pentru a ține un discurs.

Relaxat, într-o pereche de blugi, cu o bască pe cap și un tricou pe care scria DJ Tise, președintele CJ a mixat pentru audiența, care a fost foarte numeroasă.

Nu este prima dată când Alin Tișe mixează. Ultima dată a făcut-o în luna martie, la petrecerea de 8 martie a instituției pe care o conduce, dar atunci purta costum.

Turda Arena, o sală de sport și evenimente cu o capacitate de peste 3.300 de locuri

Evenimentele care au marchează deschiderea pentru public a sălii moderne de sport de la Turda au început vineri, 12 aprilie și se vor încheia duminică, 14 aprilie.

Pe lângă concerte și o mulțime de activități pentru copii, turdenii au parte în acest weekend de acrobații, show de drone, dar și un spectacol de lumini.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax