Connect with us

ADMINISTRAȚIE

Primărița din Chinteni, mesaj dur pentru Valeriu Gheorghiță

Publicat


Lucia Suciu, primărița din Chinteni, își exprimă nemulțumirile legate de campania de vaccinare într-un mesaj publicat pe pagina sa de socializare, adresat lui Valeriu Gheorghiță.

„Am muncit mereu să transform comuna noastră într-un model de conviețuire și bunăstare, să răspund nevoilor corecte și coerente ale oamenilor care m-au investit cu încrederea lor de mulți ani. Am reușit în mare măsură și sunt conștientă că încă mai am multe de făcut.

În pandemie ne-am confruntat cu toate stările cu care s-au confruntat toți românii: durere, teamă, necazuri și emoții.

M-am format profesional în zona de sănătate și simt că această vocație m-a făcut să iubesc și mai mult oamenii. Mi-am zis să fac tot ce pot ca să ajut comunitatea mea și, ceea ce declarau în fapt și conducătorii țării, să ajut cum mă pricep eu mai bine oamenii în lupta cu boala nemiloasă.

Am muncit fără ezitare să creez condițiile pentru un centru de vaccinare impecabil în comună. Efortul echipei primăriei nu e de neglijat, dar asta nu contează și nu a contat niciodată când am calculat importanța rezultatelor pentru oamenii din comună.

Am reușit să autorizăm un flux de vaccinare pentru vaccinul AstraZeneca.

Am descoperit că deși consideram că acoperă cea mai largă plajă de vârstă a cetățenilor comunei devine insuficientă această opțiune pentru că platforma de vaccinare mi-a pus oamenii din comună în competiție cu oamenii din întreaga țară, iar șansa lor de vaccinare a ajuns să fie decisă de hazardul permisivității platformei de vaccinare.

Avem la primărie o listă de așteptare de peste 900 de oameni din comună, iar șansele de programare sunt practic, inexistente. Platforma permite înscrierea a 60 de persoane pe zi, dar în aceste zile, dacă dorești să te înscrii pe platforma de vaccinare, constați că nu sunt locuri.

Realitatea constatată e mult mai cruntă: această platformă este blocată de către autoritățile conduse de distinsul domn Gheorghiță.

Am strâns din dinți și mi-am spus: nu-i bai, muncim și pregătim condiții optime și pentru un al doilea flux de vaccinare, pentru un alt tip de vaccin ca să nu mai avem nici limitări de vârstă, nici alte tipuri de blocaje din diverse alte considerente, ca să reușim vaccinarea a cât mai multe persoane din comunitatea noastră, cât mai repede cu putință, în paralel cu vaccinarea altor persoane doritoare din localitățile apropiate sau îndepărtate ale țării.

Am parcurs toți pașii procedurali, am efectuat toate dotările și nenumăratele drumuri tradiționale de luat lumină și avize de la București pentru aprobarea acestui al doilea flux și nu am primit până acum decât promisiuni neîmplinite și termene nerespectate pentru încercarea noastră.

Am ajuns în punctul în care nu pot să nu mă întreb și vă spun sincer că nu pot să o mai fac în tăcere: oare cei care conduc această operațiune de vaccinare în țara noastră doresc cu adevărat vaccinarea?

De ce promiteți și de ce înaintați termene de soluționare pe care nu le respectați, domnule Gheorghiță?

Unde este limita dintre ceea ce spuneți, ceea ce promiteți să realizați pentru comunitățile care v-au venit în întâmpinare cu toate condițiile create pentru realizarea vaccinării în centrele din mediul rural și ceea ce faceți în realitate?

Are pentru dumneavoastră vreo însemnătate faptul că sunt un bun primar al comunei Chinteni, județul Cluj sau a început să vă apese povara faptului că sunt un bun primar PSD care chiar face ce spune?

Oare cât adevăr și cât neadevăr e în declarațiile dumneavoastră publice domnule Gheorghiță?

Domnilor guvernanți de dreapta, vreți cu adevărat să ieșim din pandemie sau vă este mai convenabilă starea în care se află în prezent țara noastră?”, se arată în postarea Luciei Suciu.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

2 Comentarii

2 Comments

 1. Rares

  mai 1, 2021 la 7:57 pm

  Poate puneti cateva fotografii cu marile realizari ale primaritei in contextul reprosurilor facut pe aceasta fituica. Hai, sa va vedem cluj24.ro sau sunteti platiti de catre PSD ?

  • V.M.

   mai 2, 2021 la 9:52 am

   Am impresia că sunteți într-o gravă eroare, nu suntem plătiți de nimeni și nu scriem la comandă, asta ca să știți și dvs

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ADMINISTRAȚIE

FOTO / Mănășturenii se opun categoric blocurilor noi din zona bazei sportive La Terenuri

Publicat

Mănășturenii se opun categoric blocurilor noi din zona bazei sportive La Terenuri. Nici nu vor să audă de acoperișuri înierbate sau mall sau alte proiecte imobiliare SF acolo. Să rămână totul verde… și nu ar strica niște parcări.

Localnicii s-au adunat, luni, la fața locului, unde au stat față în față cu reprezentanți ai Primăriei Cluj-Napoca.

Potrivit fostului deputat clujean Adrian Dohotaru, mănășturean la rândul lui, aici se trăiește deja îngrămădit și sunt suficiente betoane.

Sunt mulți cetățeni nemulțumiți, mai ales cei care își aduc copiii acolo la grădiniță, care vor face slalom printre blocurile propuse.

Consilierii locali Radu Rațiu și Racz Levente i-au asigurat pe oameni că acolo nu se va ridica niciun bloc, mai ales că proiectul datează din 2019 și nu s-a obținut vreun aviz, nici de la Direcția de Urbanism, nici de la Siguranța Circulației.

Inițial s-au dorit aici două blocuri, apoi s-a revenit cu un plan pentru un singur bloc, de 10 etaje, plus trei niveluri de subteran.

Clujenii au cerut ca Primăria să cumpere terenul, să se extindă baza sportivă și să se amenajeze și un parking.

În ciuda asigurărilor primite, aceștia își doresc să vadă o opoziție mai vehementă din partea primarului Emil Boc.

„Așa ne-am trezit peste noapte și cu acest mamut din Parcul Rozelor, fără să putem face nimic. Fenomenul urbanistic din Cluj nu ne dă speranțe, ne obligă să fim vigilenți”, a spus un alt participant la discuție.

Pentru că se discută deja de noul PUG, localnicii propun ca viitoarele reglementări să prevadă aici spațiu verde și parking.

Adrian Dohotaru a solicitat și un regulament oficial prin care grădinile rămase aici să devină comunitare, pentru ca toți cetățenii să se bucure de ele în această formă.

El a atras atenția și asupra faptului că Vlad Negru, care a elaborat acest proiect, este membru și în Comisia de Urbanism a Primăriei, poziție din care ar fi acuzat mănășturenii că ar fi șantajiști dacă se opun.

dav

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

La așa bani, așa protecție. Site-ul Consiliului Județean Cluj, găzduit cu 200 de lei pe lună

Publicat

De

Unde te mai miri că site-ul Consiliului Județean Cluj a fost spart de hackeri care cereau o răscumpărare de doar 100 de dolari pentru baza de date a instituției în condițiile în care găzduirea paginii de internet era făcută pentru puțin peste 200 de lei lunar.

Firmei care asigura acest serviciu pentru Consiliul Județean Cluj i s-au oferit prin licitație 2.115 lei pe an, pentru perioada 30.07.2020 – 30.04.2021, adică 235 de lei/ lună.

Citește și Site-ul Consiliului Județean Cluj a fost spart. Amenințarea hackerilor și răscumpărarea în BITCOIN cerută

Cei de la Circuit Doctor SRL, care au câștigat licitația, mai au în catalogul de clienți, printre alții, și Primăria Beliș, DSP Prahova, Radio Impuls, Radio Fir, Hotelul Pami și Aqua Carpatica.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a cerut scuze public clujenilor pentru că pagina de internet a instituției este indisponibilă de mai bine de cinci zile.

”Situația se datorează îndeplinirii necorespunzătoare a sarcinilor care îi reveneau agentului economic care a câștigat licitația pentru găzduirea site-ului Consiliului Județean Cluj”, a mai spus Alin Tișe.

Contactat de către Cluj24, administratorul companiei Circuit Doctor SRL – care a găzduit site-ul, Bogdan Marius Mihai s-a abținut de la comentarii și a precizat că toate informațiile pot fi obținute de la Consiliul Județean Cluj.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Tișe cere scuze clujenilor. Site-ul Consiliului Județean Cluj nu funcționează de 5 zile. A fost spart de HACKERI

Publicat

De

Site-ul Consiliului Județean Cluj, spart, joi, de hackeri, este nefuncțional de 5 zile, iar IT-iștii instituției continuă mutarea sa pe alt server.

Reprezentanții CJ Cluj au declarat luni pentru Cluj24 că s-au descoperit o serie de vulnerabilități iar până la remedierea lor, specialiștii instituției nu vor da drumul la site.

”Nu știm cât va mai dura până ce site-ul CJ Cluj va redeveni funcțional”, au spus aceștia.

Cine e de vină?

Potrivit unui comunicat al CJ Cluj, ca urmare a atacului informatic la care a fost supus website-ul oficial al Consiliului Județean Cluj în data de 6 mai 2021, președintele Alin Tișe le prezintă scuze clujenilor pentru faptul că nu au putut accesa informațiile de interes public postate pe site-ul propriu.

”Situația se datorează îndeplinirii necorespunzătoare a sarcinilor care îi reveneau agentului economic care a câștigat licitația pentru găzduirea site-ului Consiliului Județean Cluj.

Incidentul este unul regretabil, motiv pentru care specialiștii instituției și ai altor entități publice cu rol în gestionarea problemelor de siguranță cibernetică acționează și la această oră în vederea remedierii cât mai urgente a situației create, respectiv a restaurării în vederea utilizării copiei de rezervă a site-ului”, arată CJ Cluj.

Ce măsuri a întreprins Consiliul Județean

 1. În vederea tragerii la răspundere a celor care se fac responsabili de această situație au fost înaintate plângeri penale Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și Direcției de Investigare a Acțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. De asemenea, va fi înaintată o plângere penală împotriva societății care a găzduit până în data de 30 aprilie a.c. site-ul instituției;
 2. Aspectele referitoare la acest atac informatic au fost aduse la cunoștința mai multor instituții: Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică-CERT-RO, STS – Direcția Județeană de Comunicații Speciale Cluj și SRI – Direcția Regională de Informații Transilvania Vest;
 3. A încetat relația contractuală cu agentul economic care a obținut contractul de servicii pentru găzduirea site-ului Consiliului Județean Cluj și a altor patru site-uri deținute de instituție: clujtourism.roclujarena.rotinericunevoispeciale.ro și lume-noua-copii.ro;
 4. A inițiat procedura de identificare și eliminare a vulnerabilităților existente în site și mutarea (găzduirea) lui pe un alt server, cu garanții de securitate net superioare;
 5. A demarat procedura de achiziție publică în vederea refacerii site-ului și actualizării certificatelor de securitate, pentru evitarea atacurilor scriptice și a tuturor algoritmilor care caută vulnerabilități.

”După re-accesibilizarea site-ului, Consiliul Județean Cluj va continua efortul de afișare a tuturor informațiilor și datelor publice – acte emise și documente gestionate, inclusiv a contractelor de achiziție publică cu o valoare mai mică de 5000 de euro, respectiv a plăților efectuate”, mai arată CJ Cluj.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

CAMPIONAT EUROPEAN la Cluj. 1.500 de SPORTIVI. STADIONUL Cluj Arena îi va primi pe cei mai buni atleţi sub 20 de ani

Publicat

Cluj-Napoca va intra din nou în atenţia Europei. 𝐂𝐥𝐮𝐣 𝐀𝐫𝐞𝐧𝐚 𝐯𝐚 𝐠𝐚𝐳𝐝𝐮𝐢 𝐂𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐀𝐭𝐥𝐞𝐭𝐢𝐬𝐦 𝐔𝟐𝟎 𝐝𝐢𝐧 𝟐𝟎𝟐𝟑.

Decizie caldă

Cluj Arena, stadionul emblemă al Clujului și al întregii Transilvanii, a fost desemnat oficial  de către European Athletics drept gazdă a Campionatului European de Atletism U20 din 2023 – European Athletics U20 Championships 2023! Astfel, peste doi ani, cca. 1.500 de sportivi din 48 de țări vor concura pe Cluj Arena în cadrul acestei prestigioase competiții europene de atletism”, informează Consiliul Judeţean Cluj.

Întrunit vineri seara la Lausanne, Consiliul European Athletics (Asociația Europeană a Federațiilor de Atletism), a acordat Clujului și României șansa organizării celui de-al doilea campionat european cu probe de pistă, după Campionatul European de Atletism pe Echipe – Liga 1 care se va desfășura în luna iunie a acestui an pe Cluj Arena.

Reuşită pentru toată România

„𝐸 𝑜 𝑟𝑒𝑢𝑠𝑖𝑡𝑎 𝑒𝑥𝑡𝑟𝑎𝑜𝑟𝑑𝑖𝑛𝑎𝑟𝑎 𝑠𝑖 𝑢𝑛 𝑚𝑜𝑡𝑖𝑣 𝑑𝑒 𝑚𝑎𝑟𝑒 𝑚𝑎𝑛𝑑𝑟𝑖𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝐶𝑙𝑢𝑗 𝑠𝑖 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑖𝑛𝑡𝑟𝑒𝑎𝑔𝑎 𝑅𝑜𝑚𝑎𝑛𝑖𝑒. 𝐸𝑠𝑡𝑒 𝑢𝑛 𝑛𝑜𝑢 𝑒𝑣𝑒𝑛𝑖𝑚𝑒𝑛𝑡 𝑠𝑝𝑜𝑟𝑡𝑖𝑣 𝑑𝑒 𝑚𝑎𝑟𝑒 𝑎𝑛𝑣𝑒𝑟𝑔𝑢𝑟𝑎 𝑝𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑖𝑙 𝑣𝑜𝑚 𝑔𝑎𝑧𝑑𝑢𝑖 𝑝𝑒 𝐶𝑙𝑢𝑗 𝐴𝑟𝑒𝑛𝑎 𝑠𝑖 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑛𝑒 𝑝𝑜𝑧𝑖𝑡𝑖𝑜𝑛𝑒𝑎𝑧𝑎 𝑑𝑒𝑓𝑖𝑛𝑖𝑡𝑖𝑣 𝑖𝑛 𝑐𝑙𝑢𝑏𝑢𝑙 𝑒𝑥𝑡𝑟𝑒𝑚 𝑑𝑒 𝑠𝑒𝑙𝑒𝑐𝑡 𝑎𝑙 𝑖𝑛𝑠𝑡𝑖𝑡𝑢𝑡𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑐𝑎𝑝𝑎𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑠𝑎 𝑜𝑟𝑔𝑎𝑛𝑖𝑧𝑒𝑧𝑒 𝑐𝑜𝑚𝑝𝑒𝑡𝑖𝑡𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑢𝑛 𝑎𝑠𝑒𝑚𝑒𝑛𝑒𝑎 𝑛𝑖𝑣𝑒𝑙. 𝑇𝑜𝑡𝑜𝑑𝑎𝑡𝑎, 𝑒 𝑜 𝑛𝑜𝑢𝑎 𝑐𝑜𝑛𝑓𝑖𝑟𝑚𝑎𝑟𝑒 𝑎 𝑎𝑙𝑒𝑔𝑒𝑟𝑖𝑖 𝑐𝑜𝑟𝑒𝑐𝑡𝑒 𝑝𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑎𝑚 𝑓𝑎𝑐𝑢𝑡-𝑜 𝑎𝑡𝑢𝑛𝑐𝑖 𝑐𝑎𝑛𝑑 𝑎𝑚 𝑑𝑒𝑐𝑖𝑠 𝑐𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑠𝑡𝑎𝑑𝑖𝑜𝑛 𝑠𝑎 𝑑𝑖𝑠𝑝𝑢𝑛𝑎 𝑑𝑒 𝑜 𝑝𝑖𝑠𝑡𝑎 𝑑𝑒 𝑎𝑡𝑙𝑒𝑡𝑖𝑠𝑚 𝑜𝑚𝑜𝑙𝑜𝑔𝑎𝑡𝑎 𝑙𝑎 𝑛𝑖𝑣𝑒𝑙 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑛𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝑠𝑖 𝑐𝑎𝑛𝑑 𝑎𝑚 𝑎𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎𝑡 𝑡𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑑𝑜𝑡𝑎𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑛𝑒𝑐𝑒𝑠𝑎𝑟𝑒.

𝐼𝑛 𝑐𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑑𝑒 𝑔𝑎𝑧𝑑𝑎 𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑢𝑖 𝑒𝑣𝑒𝑛𝑖𝑚𝑒𝑛𝑡 𝑢𝑛𝑖𝑐 𝑖𝑛 𝑅𝑜𝑚𝑎𝑛𝑖𝑎 𝑠𝑖 𝑖𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑎𝑠𝑡𝑎 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑎 𝐸𝑢𝑟𝑜𝑝𝑒𝑖, 𝐶𝑜𝑛𝑠𝑖𝑙𝑖𝑢𝑙 𝐽𝑢𝑑𝑒𝑡𝑒𝑎𝑛 𝐶𝑙𝑢𝑗 𝑖𝑠𝑖 𝑣𝑎 𝑜𝑛𝑜𝑟𝑎 𝑠𝑡𝑎𝑡𝑢𝑡𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑏𝑢𝑛 𝑜𝑟𝑔𝑎𝑛𝑖𝑧𝑎𝑡𝑜𝑟, 𝑑𝑒𝑗𝑎 𝑑𝑜𝑣𝑒𝑑𝑖𝑡 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑛𝑢𝑚𝑒𝑟𝑜𝑎𝑠𝑒 𝑎𝑙𝑡𝑒 𝑚𝑎𝑟𝑖 𝑒𝑣𝑒𝑛𝑖𝑚𝑒𝑛𝑡𝑒, 𝑠𝑖 𝑣𝑎 𝑜𝑓𝑒𝑟𝑖 𝑐𝑜𝑛𝑑𝑖𝑡𝑖𝑖 𝑖𝑑𝑒𝑎𝑙𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑜 𝑐𝑜𝑚𝑝𝑒𝑡𝑖𝑡𝑖𝑒 𝑑𝑒 𝑒𝑥𝑐𝑒𝑝𝑡𝑖𝑒, 𝑢𝑛 𝑣𝑒𝑟𝑖𝑡𝑎𝑏𝑖𝑙 𝑟𝑒𝑔𝑎𝑙 𝑎𝑙 𝑎𝑡𝑙𝑒𝑡𝑖𝑠𝑚𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑒𝑢𝑟𝑜𝑝𝑒𝑎𝑛”, spune preşedintele CJ Cluj, 𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬̦𝐞.

Anterior organizării acestei mari competiții de talie europeană, Consiliul Județean Cluj și Cluj Arena au mai  găzduit în foarte bune condiții alte mari competiții de pistă, respectiv Campionatul Balcanic de Juniori din 2019 și Campionatul Balcanic de Seniori din anul 2020. De asemenea, anul acesta va avea loc pe Cluj Arena Campionatul European pe Echipe Liga 1.

Concurenţă cu ţări importante

„În vederea realizării documentației pentru această candidatură s-a lucrat încă din 2018, vineri având loc prezentarea finală. Pentru a fi desemnată drept gazdă a competiției europene, România, reprezentată prin Cluj Arena, a concurat cu alte state extrem de bine poziționate în atletismul european și în organizarea de mari evenimente, dintre care în etapa finală au rămas Spania, Italia și Estonia.

Un rol esențial în acordarea pentru Cluj Arena a dreptului de organizare a European Athletics U20 Championships 2023 l-a avut sprijinul necondiționat acordat de către Consiliul Județean Cluj și autoritățile locale precum și afinitatea deja dovedită a Clujului pentru sportul de performanță”, mai informează CJ Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate