ADMINISTRAȚIE
Primăria Florești, locul trei în ROMÂNIA la cheltuieli pentru iluminatul de sărbători. Vezi cât e suma prin achiziție directă
Primăriile din România au cheltuit peste 27 de milioane de lei prin achiziție directă pentru iluminatul festiv din acest an, potrivit datelor încărcate în sistemul electronic de achiziții publice. Comunele care au cele mai mari contracte pentru iluminatul festiv, prin achiziție directă sunt: Florești (Cluj) – circa 378.000 lei, Plugari (Iași) – 151.000 lei și Cața (Brașov) – 139.000 lei. Orașele cu cele mai mari achiziții directe pentru iluminatul festiv sunt: Drobeta Turnu Severin, Târgu Mureș și Mangalia.
Potrivit datelor agregate din sistemul electronic de achiziții publice, în perioada 15 mai 2021-13 decembrie 2021, am găsit peste 750 de contracte de achiziții directe pentru iluminatul festiv în valoarea totală de peste 27 milioane lei.
Contracte de sute de mii de lei
Cel mai mare contract atribuit prin achiziție directă pentru iluminat festiv este la Mehedinți – Palatul Culturii Teodor Costescu. Valoarea acestuia este de 450.000 lei, iar câștigătorul procedurii este firma RC Energo Install.
Pe locul doi este Primăria Drobeta Turnu Severin, cu un contract de circa 400.000 lei atribuit firmei Luxten Lighting Company pentru iluminat festiv pe străzi.
Pe locul trei este comuna Florești din Cluj cu un contract de circa 378.000 lei atribuit companiei NEON LIGHTING pentru lucrări de instalare echipamente iluminat festiv.
Pe locul patru este Primăria Târgu Mureș cu un contract de circa 352.000 lei atribuit firmei INTRASERV S.R.L. pentru lucrări de montare și demontare ornamente de iarnă în principalele locații din oraș.
Pe locul cinci este Primăria Mangalia cu un contract de 338.000 lei atribuit firmei EURO-AUDIT SERVICE pentru lucrări de iluminat ornamental-festiv.
Pe locul șase se află Consiliul Județean Prahova cu un contract de circa 228.000 lei atribuit firmei MK ILLUMINATION pentru lucrări aferente „Iluminat festiv de sărbatori la Palatul Administrativ Ploiești”.
Pe locul șapte se află Comuna Plugari din Iași cu un contract de circa 151.000 lei atribuit firmei BELMAR PROD.
Pe locul opt se află comuna Cața din Brașov cu un contract de circa 139.000 lei atribuit firmei SC HUMAN CAPITAL RESOURCES SRL.
Pe locul nouă se află Comuna Valu lui Traian din Constanța cu un contract de circa 135.000 lei atribuit firmei D&F ELECTRIC LINE pentru servicii de montare și demontare iluminat festiv.
Pe locul zece se află Primăria Balș din Olt cu un contract de circa 135.000 lei atribuit firmei STYLE LIGHTING CONSTRUCT pentru servicii de închiriere, montaj, demontare și transport produse de iluminat festiv.
Firme bănoase
Firmele care au câștigat cei mai mulți bani din contractele pentru iluminatul festiv sunt, potrivit datelor încărcate în sistem:
ILNIC ELECTRIC – circa 1.805.296 lei – 29 contracte, majoritatea în Maramureș și Satu Mare
Potrivit platformei de verificare a firmelor confidas.ro, firma din județul Maramureș, satul Merișor, a fost înființată în 2006 și are un singur acționar – Ilie Ureche. Firma a avut 449 de contracte cu statul. În 2020, a raportat o cifră de afaceri de 5,3 milioane lei și un profit de aproape 1 milion lei. Firma are mai multe contracte cu Primăria Baia Mare, condusă de primarul Cătălin Cherecheș.
NEON LIGHTING – 1.208.447 lei – 14 contracte, majoritatea în Cluj
Potrivit platformei de verificare a firmelor confidas.ro, firma din județul Cluj a fost înființată în 1994 și are următorul acționariat: Cosma Augustin Dorinel (50%) și Nemeth Ioan (50%). Firma a avut 2002 contracte cu statul. În 2020 a raportat o cifră de afaceri de peste 42 milioane lei și un profit net de 3,1 milioane lei.
MK ILLUMINATION – 1.054.012 lei – 13 contracte, în toată țara
Potrivit platformei de verificare a firmelor confidas.ro, firma din Hunedoara a fost fondată în 2003 și are următorul acționariat: MK IMMO TRUST GMBH (75 %) și BABA HOREA MIHAI (25%).În 2020 a raportat o cifră de afaceri de peste 25 milioane lei și un profit de circa 800.000 lei. Firma a avut 128 de contracte cu statul.
RECOLIGHT DECOR – 880.204 lei – 26 contracte
Potrivit platformei de verificare a firmelor confidas.ro, firma din Buzău a fost fondată în 2017 și are doi acționari: Sorin Lucian Burlacu (95%) și Mariana Burlacu. În 2020 a raportat o cifră de afaceri de peste 1,4 milioane lei și un profit de circa 500.000 lei. Firma a avut 51 de contracte cu statul.
AMINTAS TRADING – 863.110 lei – 14 contracte
Potrivit platformei de verificare a firmelor confidas.ro, firma din București, Sectorul 2, a fost fondată în 2014 și are un singur acționar – Elena Marencu. În 2020 a raportat o cifră de afaceri de peste 1,8 milioane lei și un profit de circa 920.000 lei. Firma a avut 28 de contracte cu statul.
Analiza a fost făcută în baza achizițiilor directe încărcate în sistemul electronic de achiziții publice sub denumirea de iluminat festiv sau ornamente pentru iluminatul festiv, deci este posibil să nu fie chiar toate, dacă autoritatea locală a încărcat achiziția sub o altă denumire. În plus, sunt autorități locale care au delegat acest serviciu în contractul care vizează iluminatul public, fiind parte a acestuia. Din analiză nu fac parte licitațiile organizate pentru iluminatul festiv și care au valori mai mari de 450.000 lei.
Sursa: Hotnews.ro
Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni
În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
Aberații de România
VIDEO FOTO. Se schiază la Mărișel, în Cluj. Patru pârtii își așteaptă vizitatorii
Vești bune pentru amatorii de ski! Pe pârtiile de la Mărișel, în jud. Cluj, se schiază. La doar 50 km de Cluj-Napoca sunt patru pârtii cu grade diferite de dificultate, instalație telescaun de 4 persoane, două instații de teleschi, instalație nocturnă, parcare amenanjată și iluminată de 500 locuri, zăpadă artificială, precum și o stație de încărcare mașini electrice.
Cu o priveliște deosebită direct către lacul de acumulare Beliș Fântânele, dar și cu un peisaj ce-ți taie respirația către piscurile culmilor munților Apuseni, Pârtiile Mărișel vă așteaptă pregătite de distracție la un ski sau snowboard de calitate.
VIDEO FOTO. Se schiază la Mărișel, în Cluj. Patru pârtii își așteaptă vizitatorii
Pentru a ajunge, există două rute: drumul județean DJ 107P Mărișel (Gilău-Someșul Rece-Mărișel), sau drumul județean DN 1R Beliș-Fântânele(Căpușu Mare-Beliș-Mărișel).
Program:
Miercuri 25 Decembrie—13:00 – 17:00
Joi 26 Decembrie ——–10:00 – 17:00
Vineri 27 Decembrie——10:00 – 17:00
Sambata 28 Decembrie–10:00 – 17:00
Duminica 29 Decembrie–10:00 – 17:00
Luni 30 Decembrie——-10:00 – 17:00
EVENIMENT
Maia Sandu, discuții despre accesul la FINANȚARE pentru sectorul privat cu reprezentanții Băncii Transilvania
Președintele Moldovei, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Ömer Tetik, director general al Băncii Transilvania, și Bogdan Pleșuvescu, Director General Adjunct Legal și fost director general al Victoriabank. Banca Transilvania, cel mai mare grup bancar din România, deține pachetul majoritar de acțiuni al Victoriabank, a doua cea mai mare bancă din Republica Moldova.
În cadrul discuțiilor, Maia Sandu a subliniat importanța Victoriabank în sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii prin oferirea accesului la finanțare, un factor esențial pentru creșterea acestora și pentru crearea de locuri de muncă sigure și bine plătite.
Maia Sandu, discuții despre accesul la FINANȚARE pentru sectorul privat cu reprezentanții Băncii Transilvania
Totodată, șefa statului a reafirmat angajamentul guvernării de a îmbunătăți climatul investițional și de a avansa reformele în justiție, necesare pentru garantarea unui mediu economic stabil și previzibil.
Un accident rutier a avut loc, miercuri, pe drumul Sf. Ion din Cluj-Napoca. O mașină a ieșit de pe carosabil și a ajuns într-un pârâu.
Din primele informații, nimeni nu a fost rănit. În urma evenimentului s-a rupt un indicator rutier.
FOTO. ACCIDENT la Sf. Ion, în Cluj-Napoca. O mașină a CĂZUT într-un pârâu
Abia s-au liniștit apele în vestiarul CFR-ului, odată cu reconfirmarea „Bursucului” la cârma echipei, că cineva le agită iar. De această dată e chiar de Dan Petrescu, care vrea să renunțe la un fost internațional.
Este vorba de Vasile Mogoș, care n-ar mai fi în grațiile antrenorului în ultima vreme. Fundașul de 32 de ani n-ar mai fi avut prestațiile care l-au și recomandat la Națională, fapt pentru care, încet-încet, a fost lăsat pe banca de rezerve.
Un fost internațional s-ar putea DESPĂRȚI în această iarnă de CFR Cluj
El a jucat în ultimul meci din acest an, victoria cu Oțelul Galați, cu 3-2.
Decizia lui Dan Petrescu surprinde în contextul în care internaționalul român a reprezentat un fotbalist pe care s-a bazat foarte mult în acest sezon la CFR Cluj. Mogoș urmează să-și rezilieze înțelegerea cu formația din Gruia.
Mogoș a bifat 15 meciuri în acest sezon pentru clujeni, reușind un assist. Este cotat de site-ul de specialitate Transfermarkt la 800.000 de euro.
A fost prezentat de ardeleni în vara lui 2023. Născut la Vaslui, Vasile Mogoș evoluase doar în Italia, în Serie B și Serie C. Printre echipele la care a jucat se numără Reggiana, Ascoli, Cremonese, Chievo sau Crotone.