ADMINISTRAȚIE
Primăria Florești, locul trei în ROMÂNIA la cheltuieli pentru iluminatul de sărbători. Vezi cât e suma prin achiziție directă
Primăriile din România au cheltuit peste 27 de milioane de lei prin achiziție directă pentru iluminatul festiv din acest an, potrivit datelor încărcate în sistemul electronic de achiziții publice. Comunele care au cele mai mari contracte pentru iluminatul festiv, prin achiziție directă sunt: Florești (Cluj) – circa 378.000 lei, Plugari (Iași) – 151.000 lei și Cața (Brașov) – 139.000 lei. Orașele cu cele mai mari achiziții directe pentru iluminatul festiv sunt: Drobeta Turnu Severin, Târgu Mureș și Mangalia.
Potrivit datelor agregate din sistemul electronic de achiziții publice, în perioada 15 mai 2021-13 decembrie 2021, am găsit peste 750 de contracte de achiziții directe pentru iluminatul festiv în valoarea totală de peste 27 milioane lei.
Contracte de sute de mii de lei
Cel mai mare contract atribuit prin achiziție directă pentru iluminat festiv este la Mehedinți – Palatul Culturii Teodor Costescu. Valoarea acestuia este de 450.000 lei, iar câștigătorul procedurii este firma RC Energo Install.
Pe locul doi este Primăria Drobeta Turnu Severin, cu un contract de circa 400.000 lei atribuit firmei Luxten Lighting Company pentru iluminat festiv pe străzi.
Pe locul trei este comuna Florești din Cluj cu un contract de circa 378.000 lei atribuit companiei NEON LIGHTING pentru lucrări de instalare echipamente iluminat festiv.
Pe locul patru este Primăria Târgu Mureș cu un contract de circa 352.000 lei atribuit firmei INTRASERV S.R.L. pentru lucrări de montare și demontare ornamente de iarnă în principalele locații din oraș.
Pe locul cinci este Primăria Mangalia cu un contract de 338.000 lei atribuit firmei EURO-AUDIT SERVICE pentru lucrări de iluminat ornamental-festiv.
Pe locul șase se află Consiliul Județean Prahova cu un contract de circa 228.000 lei atribuit firmei MK ILLUMINATION pentru lucrări aferente „Iluminat festiv de sărbatori la Palatul Administrativ Ploiești”.
Pe locul șapte se află Comuna Plugari din Iași cu un contract de circa 151.000 lei atribuit firmei BELMAR PROD.
Pe locul opt se află comuna Cața din Brașov cu un contract de circa 139.000 lei atribuit firmei SC HUMAN CAPITAL RESOURCES SRL.
Pe locul nouă se află Comuna Valu lui Traian din Constanța cu un contract de circa 135.000 lei atribuit firmei D&F ELECTRIC LINE pentru servicii de montare și demontare iluminat festiv.
Pe locul zece se află Primăria Balș din Olt cu un contract de circa 135.000 lei atribuit firmei STYLE LIGHTING CONSTRUCT pentru servicii de închiriere, montaj, demontare și transport produse de iluminat festiv.
Firme bănoase
Firmele care au câștigat cei mai mulți bani din contractele pentru iluminatul festiv sunt, potrivit datelor încărcate în sistem:
ILNIC ELECTRIC – circa 1.805.296 lei – 29 contracte, majoritatea în Maramureș și Satu Mare
Potrivit platformei de verificare a firmelor confidas.ro, firma din județul Maramureș, satul Merișor, a fost înființată în 2006 și are un singur acționar – Ilie Ureche. Firma a avut 449 de contracte cu statul. În 2020, a raportat o cifră de afaceri de 5,3 milioane lei și un profit de aproape 1 milion lei. Firma are mai multe contracte cu Primăria Baia Mare, condusă de primarul Cătălin Cherecheș.
NEON LIGHTING – 1.208.447 lei – 14 contracte, majoritatea în Cluj
Potrivit platformei de verificare a firmelor confidas.ro, firma din județul Cluj a fost înființată în 1994 și are următorul acționariat: Cosma Augustin Dorinel (50%) și Nemeth Ioan (50%). Firma a avut 2002 contracte cu statul. În 2020 a raportat o cifră de afaceri de peste 42 milioane lei și un profit net de 3,1 milioane lei.
MK ILLUMINATION – 1.054.012 lei – 13 contracte, în toată țara
Potrivit platformei de verificare a firmelor confidas.ro, firma din Hunedoara a fost fondată în 2003 și are următorul acționariat: MK IMMO TRUST GMBH (75 %) și BABA HOREA MIHAI (25%).În 2020 a raportat o cifră de afaceri de peste 25 milioane lei și un profit de circa 800.000 lei. Firma a avut 128 de contracte cu statul.
RECOLIGHT DECOR – 880.204 lei – 26 contracte
Potrivit platformei de verificare a firmelor confidas.ro, firma din Buzău a fost fondată în 2017 și are doi acționari: Sorin Lucian Burlacu (95%) și Mariana Burlacu. În 2020 a raportat o cifră de afaceri de peste 1,4 milioane lei și un profit de circa 500.000 lei. Firma a avut 51 de contracte cu statul.
AMINTAS TRADING – 863.110 lei – 14 contracte
Potrivit platformei de verificare a firmelor confidas.ro, firma din București, Sectorul 2, a fost fondată în 2014 și are un singur acționar – Elena Marencu. În 2020 a raportat o cifră de afaceri de peste 1,8 milioane lei și un profit de circa 920.000 lei. Firma a avut 28 de contracte cu statul.
Analiza a fost făcută în baza achizițiilor directe încărcate în sistemul electronic de achiziții publice sub denumirea de iluminat festiv sau ornamente pentru iluminatul festiv, deci este posibil să nu fie chiar toate, dacă autoritatea locală a încărcat achiziția sub o altă denumire. În plus, sunt autorități locale care au delegat acest serviciu în contractul care vizează iluminatul public, fiind parte a acestuia. Din analiză nu fac parte licitațiile organizate pentru iluminatul festiv și care au valori mai mari de 450.000 lei.
Sursa: Hotnews.ro
Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni
În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
EVENIMENT
Sabău, după egalul ”U” Cluj cu Dinamo: Rezultat echitabil. Cred că a fost un bun spectacol, păcat că nu am reușit să câștigăm
Antrenorul echipei de fotbal ”U” Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, consideră că meciul de vineri cu Dinamo, disputat la București, a fost unul frumos pentru nivelul Ligii 1, dinamic, chiar dacă nu s-a marcat niciun gol, scorul final fiind egal, 0-0.
”Ambele echipe au încercat să joace fotbal chiar dacă terenul a fost destul de greu. Sunt două echipe cărora le place să controleze jocul, cu jucători bine pregătiți.
Cred că a fost un bun spectacol, păcat că nu am reușit să câștigăm. Per total, rezultatul a fost echitabil, ar trebui să fim mulțumiți și cu acest egal. Îmi place cum a arătat echipa într-un joc greu cu Dinamo”, a spus Sabău la final.
Acesta a precizat că echipa sa și-a propus de la începutul campionatului să joace de la egal la egal cu orice formație.
”Anul acesta putem să facem ceva deosebit, în primul rând o calificare în play-off, după care ne gândim la alte obiective realiste”, a subliniat antrenorul ”U” Cluj.
EVENIMENT
Cinci suporteri ”U” Cluj s-au bătut între ei pe stadion la meciul cu Dinamo de la București. Au fost amendați de Jandarmerie
Cinci suporteri ai ”U” Cluj au fost scoși, vineri seara, de pe stadion la meciul de fotbal de la București cu Dinamo și duși la autospeciala Jandameriei Capitalei unde au fost amendați în urma unui conflict.
Potrivit jandarmilor, la începutul partidei de fotbal dintre Dinamo București și ”U” Cluj, în Peluza Sud a stadionului s-a iscat un conflict între un grup de suporteri clujeni.
Jandarmii au intervin imediat, iar trei suporteri ai echipei oaspete, apoi încă doi, au fost extrași și duși la autospeciala Jandarmeriei pentru identificare și luarea măsurilor legale împotriva lor.
”Au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.500 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare.
De asemenea, acestora le-a fost aplicată și măsura complementară de interzicere a accesului la competițiile sportive pe o perioadă de un an”, arată Jandarmeria Capitalei.
Dinamo București și ”U” Cluj au remizat vineri, scorul final fiind 0-0.
Vineri seara, pe Arcul de Triumf din București, a avut loc meciul pentru primul loc în Superliga de fotbal dintre Dinamo și „U” Cluj. Meciul, dominat de clujeni, s-a terminat egal, 0-0, cele două echipe împărțindu-și punctele frățește.
Echipe de start:
DINAMO (4-3-3): Al. Roșca – Sivis, Patriche (cpt.), Mărginean, Luna – Olsen, Gnahore, Cîrjan – Milanov, Selmani, Al. Pop
Rezerve: Golubovic, Al. Stoian – Abdallah, Bordușanu, P. Neagu, Soare, Caragea, Rotund, A. Cristea, Ilincaș, Cr. Costin
Absenți: Opruț, Boateng (suspendați), Homawoo (în afara lotului), Politic (accidentat)
Antrenor Zeljko Kopic
Dinamo – „U” Cluj, 0-0. Și-au împărțit punctele FRĂȚEȘTE
„U” CLUJ (4-3-1-2): Gertmonas – Boboc, Van der Werff, I. Cristea, Chipciu (cpt.) – Bic, Artean, Simion – Nistor – Blănuță, Thiam
Rezerve: Lefter – Oancea, Masoero, B. Mitrea, Briz, Ov. Popescu, D. Codrea, Rață, Oaidă, Bota, Silaghi, Bettaieb
Absenți: –
Antrenor Ioan Ovidiu Sabău
Stadion „Arcul de Triumf”
Arbitru Florin Andrei (Târgu Mureș). Asistenți Sebastian Gheorghe (Suceava), Alexandru Vodă (Alba Iulia)
Arbitru VAR Sebastian Colțescu (București). Asistent VAR Daniel Mitruți (Craiova)
Prima repriză s-a desfășurat sub semnul echilibrului. Cele două echipe au jucat pe contre, cu un plus la ocazii pentru „U”. În min.11, Blînuță are o bună ocazie, dar mingea lui trece de puțin pe lângă poartă. Un minut mai târziu, Cîrjan șutează din poziție bună pe lângă poarta lui Gertmonas.
În min.15, Thiam primește o psaă excelentă de la Blănuță dar alunecă și nu poate relua pe poartă. În min.45, Artean are o dublă ocazie.
Deși sunt echipe „prietene”, jucătorii nu s-au menajat deloc. Cristea îl faultează de două ori pe Milanov și vede galben, apoi Chipciu, mult prea nervos, vede și el galben pentru un fault asupra aceluiași bulgar.
În repriza a doua, clujenii sunt mai incisivi, având două mari ocazii, prin Blănuță în min.56 și Bic, în min.58. La rândul lor, pe final de meci, Dinamo are două mari ocazii, prin Mărginean, a cărui minge e scoasă de pe linia porții de Cristea și prin Bordușanu, al cărui șut e respins in extremis de Gertmonas.
Meciul se termină egal, 0-0, puncte împărțite frățește între echipele cu galerii înfrățite.
Notele Cluj24:
Gertmonas 8, – Boboc 6, Van der Werff 6, I. Cristea 7, Chipciu (cpt.) 5, – Bic 6, Artean 6, Simion 6 – Nistor 6 – Blănuță 6, Thiam 7, Oancea 6, Codrea, Rață, Bettaieb 5
EVENIMENT
Ghici cine-ți vine la ușă! FALȘI angajați ai Ministerului de Interne. Ce a pățit o clujeancă
Se înmulțesc cazurile și metodele de înșelătorie la Cluj. Vizate sunt, în special, persoanele în vârstă. Din păcate, se pare că indivizii care acționează au devenit și agresivi.
Pe paginile de socializare au fost semnalate mai multe cazuri cu persoane ce se substituiau unor angajați ai statului, sub pretextul că au nevoie de anumite informații. Acești indivizi prezintă „acte” care atestă faptul că ar fi angajați ai Ministerului de Interne ori ai MApN și solicită informații despre persoanele care locuiesc în acea casă ori apartament.
Ghici cine-ți vine la ușă! FALȘI angajați ai Ministerului de Interne. Ce a pățit o clujeancă
Într-un caz semnalat de o clujeancă din Gruia, aceasta s-a trezit la poartă cu un individ care s-a prezentat a fi de la Ministerul Apărării. Acesta a cerut informații despre cine locuiește în respectiva casă iar când proprietarul a „mirosit” că e vorba de o înșelătorie, a devenit agresiv.
Se pare că nu este un caz singular, în comentarii fiind prezentate și alte situații similare.