Connect with us

ACTUALITATE

Primăria deschide vistieria. Clujenii pot depune proiecte în domeniul cultural, social și de tineret până în 7 iunie 2021

Publicat


Primăria Cluj-Napoca

Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca anunţă acordarea de finanţări nerambursabile de la bugetul local pentru proiecte şi acţiuni culturale, sociale și de tineret în anul fiscal 2021.

Alocaţia financiară directă din fonduri publice se acordă în vederea desfăşurării de către
persoanele fizice sau persoanele juridice fără scop patrimonial a unor activităţi nonprofit, care să
contribuie la realizarea unor acţiuni sau programe de interes public general, regional sau local.

Bugetul pentru această sesiune la domeniile culturale, artistice, educaţionale, de tineret, regionale și locale este de 9.000.000 lei. Pentru proiectele de la linia de program socială este de 500.000 lei.

Finanţarea asigurată de Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca va fi de maximum 90% din
bugetul total al proiectului.

Proiectele culturale depuse spre a fi selectate vor contribui la îndeplinirea următoarelor obiective generale:

încurajarea creaţiei artistice şi a producţiilor culturale inovatoare, interdisciplinare, participative, a celor care contribuie la dezvoltarea socială şi urbană; sprijinirea dezvoltării sectorului cultural clujean; dezvoltarea sinergiilor între domeniul cultural şi alte domenii ale vieţii publice clujene – educaţie, cercetare, coeziune socială etc; promovarea dialogului intercultural şi punerea în valoare a diversităţii etnoculturale; încurajarea iniţiativelor experimentale, inovatoare, originale; păstrarea şi punerea în valoare a patrimoniului, a valorilor culturale tradiţionale; încurajarea schimburilor culturale, a coproducţiilor, creşterea mobilităţii creatorilor şi a produselor culturale;

dezvoltarea cooperării locale, regionale, naţionale şi internaţionale; dezvoltarea publicului şi creşterea accesului la actul de cultură, sprijinirea educaţiei culturale pe întreg parcursul vieţii; dezvoltarea cercetării în domeniul cultural şi în domeniile de intersecţie dintre cultură şi alte domenii, elaborarea de studii, rapoarte şi strategii în domeniul cultural; creşterea vizibilităţii şi notorietăţii municipiului Cluj-Napoca şi a scenei culturale clujene; sprijinirea tinerelor talente, creşterea expertizei şi profesionalismului sectorului cultural, sprijinirea dezvoltării organizaţionale a operatorilor culturali clujeni.

Depunerea proiectelor de finanţare nerambursabilă se face în perioada 07.05.2021 –
07.06.2021, la Registratura Primăriei municipiului Cluj-Napoca, într-un exemplar precum și
electronic (CD/stick) sau online pe site-ul www.primariaclujnapoca.ro secțiunea Administrație –
Servicii online – Depune cereri – Serviciul Management proiecte sociale, culturale și sportive sau
www.edirect.e-guvernare.ro.

Data limită de depunere a proiectelor de finanțare nerambursabilă este 07.06.2021 până la ora 16.30 la Registratura Primăriei municipiului Cluj-Napoca, strada Moților nr. 7 și până la ora 24.00 pe site-ul www.primariaclujnapoca.ro secțiunea Administrație – Servicii online – Depune cereri – Serviciul Management proiecte sociale, culturale și sportive sau www.edirect.e-guvernare.ro.

Evaluarea şi selecţia dosarelor depuse se va efectua de către Comisia de analiză și selecție a proiectelor în perioada 08.06.2021 până în 25.06.2021.

Decizia comisiei de analiză și selecție va fi publicată pe site-ul primăriei, urmând ca în
perioada 28.06.2021 – 30.06.2021, solicitanţii să aibă posibilitatea depunerii de contestaţii.
Soluţionarea contestaţiilor depuse se va face de către Comisia de soluţionare a contestaţiilor, în
condiţiile legii.

Documentaţia pentru elaborarea proiectelor şi informaţii suplimentare se pot obţine de la
Direcţia Generală comunicare, dezvoltare locală şi management proiecte – Serviciul Management
proiecte sociale, culturale și sportive din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, Calea Moţilor,
nr. 1-3, cam. 66, tel. 0264.596.030, interior 5192, de pe site-ul www.primariaclujnapoca.ro.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Autocamion RĂSTURNAT la Izvoru Crișului. Un bărbat a fost rănit

Publicat

De

Camion răsturnat la Cluj

Un autocamion s-a răsturnat pe DN1 E60, pe raza localității Izvoru Crișului.

Pompierii clujeni intervin la accidentul soldat cu o victimă.

Autocamion RĂSTURNAT la Izvoru Crișului. Un bărbat a fost rănit

Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin intervin în aceste momente pe DN1 E60, pe raza localității Izvoru Crișului, unde un autocamion s-a răsturnat.

A rezultat o singură victimă, fiind vorba despre un bărbat, conștient și cooperant, care primește îngrijiri medicale din partea echipajului SAJ.

La misiune ia parte o autospecială cu modul de descarcerare.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Copaci căzuți pe mașini la Cluj, din cauza vremii. Au provocat pagube materiale

Publicat

De

Copaci cazuți pe mașini la Cluj

Copaci căzuți pe mașini la Cluj-Napoca, după o repriză scurtă de ploaie și vânt.

Din fericire, nu a fost nimeni rănit.

Copaci căzuți pe mașini la Cluj, din cauza vremii. Au provocat pagube materiale

Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca au fost solicitați în urmă cu puține momente să degajeze un arbore care a căzut peste două autoturisme parcate pe Aleea Ciucaș din Cluj-Napoca.

La fața locului se află un echipaj. dar nu sunt persoane care să solicite îngrijiri medicale.

De asemenea, ISU Cluj a primit o solicitare pentru a degaja un arbore căzut pe un autoturism și pe strada Bucovina din Cluj-Napoca.

Citește mai departe

EVENIMENT

EXCLUSIV. UNTOLD analizează sisteme tehnice de monitorizare a numărului de spectatori care intră pe Cluj Arena

Publicat

De

untold sara 1

Reprezentanții UNTOLD au transmis la cererea Cluj24 că explorează mai multe variante de sisteme tehnice cu care să se monitorizeze numărul spectatorilor care intră pe Cluj Arena, după ce ISU Cluj a transmis o solicitare în acest sens.

”Și în acest an lucrăm alături de autoritățile locale și centrale pentru a asigura un plan de securitate care să transforme perimetrul festivalului UNTOLD în cel mai sigur spațiu public din România!

Pe lângă măsurile la cele mai înalte standarde pe care le-am aplicat an de an, în acest an vom suplimenta numărul agenților privați de securitate în zona Cluj Arena, care vor avea ca principal obiectiv asigurarea fluxului de acces în stadion, precum și defluirea permanentă a căilor de acces în stadion în momentele de trafic intens.

Tot pentru a fluidiza accesul în Cluj Arena, cât și pentru a asigura o experiență deosebită tuturor participanților, explorăm mai multe variante de sisteme tehnice cu ajutorul cărora să putem monitoriza numărul de persoane care intră pe stadion.

Apel la spectatori

Nu în ultimul rând, îi rugăm pe fani să vină din timp în festival și la scena principală, să acorde atenție tuturor indicațiilor primite din partea agenților de securitate și a autorităților.

Împreună putem să contribuim la o experiență de neuitat pentru fiecare dintre noi!”, a declarat pentru Cluj24, Edy Chereji, co-fondator UNTOLD.

Festivalul UNTOLD are loc la Cluj-Napoca în perioada 7-11 august.

Citește mai departe

EVENIMENT

A murit Grig Bodea, părintele fondator al Salvamont Cluj. “Viața i-a fost muntele”

Publicat

De

Grig Bodea, părintele fondator al Sallvamont Cluj

Doliu la Serviciul Salvamont-Salvaspeo Cluj. Cel care a fondat serviciul de salvare pe munte la Cluj, Grig Bodea, a murit joi, 11 iulie.

Timp de decenii, Grig Bodeaa fost liderul incontestabil al Salvamontului clujean, spun colegii lui, care au anunțat trista veste.

A murit Grig Bodea, părintele fondator al Salvamont Cluj. “Viața i-a fost muntele”

“Grig Bodea a fost unul dintre puținii bărbați ai acelor vremuri care erau plămădiți dintr-un amestec perfect de vizionarism și tenacitate în a lucra întru binele comun într-un domeniu pe care tot ei îl nășteau atunci: salvarea montană.

Regretatul, din această dimineață, Grig Bodea și regretatul, din avalanșa din 1974 de la Podagru, Misi Szalma, au fost părinții fondatori ai Salvamont Cluj, în chiar zorii anilor `70 din veacul trecut”, au transmis reprezentanții Salvamont-Salvaspeo Cluj pe pafina de Facebook.

Tânărul inginer Grigore (Grig) Bodea a singurul care a scapat din avalanșa de la Podragu din 1974 în care preietenul său Misi Zsalma și un alt alpinist clujean, Laci Halmagyi, au pierit.

Cum a înființat Salvamontul

“Fără Misi Szalma, cu care abia apucaseră să lege prietenia – au primit repartiție la aceeași fabrică în Turda – și să înființeze Salvamontul în Cheile Turzii și în Muntele Băișorii, Grig Bodea devine timp de decenii liderul incontestabil al Salvamontului clujean.

A fost participant nemijlocit la foarte multe acțiuni de salvare foarte complexe în Apuseni, monitor de de alpinism și instructor al Școlii Naționale Salvamont, părinte tăcut dar aspru și drept pentru mai toate generațiile de salvamontiști din seculul trecut dar și pentru instituția salvării montane în sine”, au mai arătat colegii săi salvatori.

Cetățean de onoare al județului Cluj

Născut la începutul anului 1947 la Finișel, Cluj, Grig Bodea face primele patru clase în sat, apoi gimnaziul la Gilău, liceul la ”Nicolae Bălcescu”, în Cluj, unde apoi termină Politehnica, devenind inginer electro-mecanic.

“Viața i-a fost însă muntele, unde își cunoaște și soția, care venise din București la un curs de alpism în anii `70.

Grig Bodea a fost personalitatea care și-a pus cel mai apăsat aprenta pe primele decenii ale Salvamontului Cluj.

Pentru meritele sale în crearea și conducerea Salvamontlului Cluj a fost distins, în 2019, cu titlul de Cetățean de onoare al județului Cluj, împreună cu Misi Szalma (postmortem).

Odihnă veșnică, Grig Bodea!”, au transmis salvatorii montani clujeni.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax