Connect with us

ACTUALITATE

Prânz de iunie la Mărgău. Vizitatorii vor închega lapte după metodă tradițională și vor face caș proaspăt

Publicat


Clubul Gastronomic Transilvan Cluj-Napoca organizează, duminică, un prânz de iunie în comuna clujeană Mărgău, la numărul 122, începând cu ora 12.

”Episodul al doilea al prânzurilor de vară are ca element principal povestea laptelui. Duminică, 30 iunie, o să vorbim despre lapte, despre oierit, meseriile conexe, dar și despre drumul laptelui de pe pajiște până în dieta noastră zilnică.

Fie că vorbim de lapte crud sau pasteurizat, de iaurt, caș proaspăt, jintiță sau brânză maturată, laptele este omniprezent în viața noastră, așa că, noi, Clubul Gastronomic Transilvan, ne-am gândit că ar fi bine să aflăm cât mai multe despre acest drum.

Pentru a avea o imagine cât mai completă, dar și un exemplu de agricultură integrată și bune practici, am apelat la vecinul nostru, Florin Panea, fermier la a nu-știu-câta generație.

Florin este un bun păstrător al tradițiilor legate de meseria de oier care, pe lângă toate acestea, a înțeles importanța sustenabilității și de aceea ferma lui este una certificată ecologic.

Pentru că o vizită la stână, în plin sezon, poate fi o activitate cu un anumit factor de risc, ne-am hotărât să aducem stâna la noi în curte.

Așa că, Florin o să ne aducă câteva mioare, o să închegăm lapte după metodă tradițională și o să facem caș proaspăt. Apoi, spre după amiază, după prima tură de potol, scoatem pastrama de oaie și facem și un balmoș moțesc”, arată organizatorii.

Programul evenimentului

12:00 – 12:30 – Primirea oaspeților (Mărgău nr. 122)
începând cu ora 12:30 – Servirea preparatelor reci
începând cu ora 13:30 – Demonstrații de închegare a laptelui și degustare caș
începând cu ora 15:30 – Servirea preparatelor calde
începând cu ora 17 – Servirea desertului

Prețul unui bilet este 116 lei pentru adulți și 58 de lei pentru copii.

Minorii sub 10 ani au acces gratuit.

Bilete se pot cumpăra AICI.

Comuna Mărgău se află la 70 de km de Cluj-Napoca.

Sursa foto: Laura Bâlc




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate