Connect with us
Advertisement

ACTUALITATE

Povești din folclor și un FILM cu detectivul Hercule Poirot, în acest final de săptămână, la Iulius Mall Cluj

Publicat


movie nights

Continuăm serile de vară pline de distracție în Iulius Parc, unde, unul dintre cei mai cunoscuți detectivi „vine” pe marele ecran să rezolve un caz misterios, la Movie Nights. Cei mici sunt așteptați la Teatrul de Păpuși, unde „îl vor cunoaște” pe cel mai mare păcălici – Păcală. Vino în Iulius Mall Cluj, unde au loc evenimente pentru fiecare membru al familiei!

Joi, 18 iulie 2024, începând cu ora 18:00, copiii sunt așteptați în Iulius Parc, unde vor putea afla povestea păcăliciului Păcală. Teatrul de Păpuși va prezenta cele mai cunoscute pățanii ale personajului din folclor, care reușește să facă haz de necaz în orice situație. Participarea este gratuită, iar partenerii de distracție sunt Anima Art.

movie nights

Povești din folclor și un FILM cu detectivul Hercule Poirot, în acest final de săptămână, la Iulius Mall Cluj

Începem weekend-ul cu un nou film, la Movie Nights. Vineri, de la 21.30, „ajungem” în Veneția, alături de Hercule Poirot, unul dintre cei mai cunoscuți detectivi din lume. După cel de-al Doilea Război Mondial, cunoscutul personaj participă, alături de un grup de persoane, la o ședință de spiritism, însă unul dintre invitați este ucis. Cine este criminalul? Vom vedea la Movie Nights în Iulius Parc! Pelicula „A Haunting in Venice” este bazată pe romanul „Hallowe’en Party”, scris de Agatha Christie. Partenerii Movie Nights sunt Gerovital și Radio Impuls.

Tu ce faci la final de săptămână? Ne vedem la Iulius Mall Cluj!



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Unanimitate în PNL Cluj pentru Nicolae Ciucă la prezidențiale

Publicat

PNL Ciucă

Biroul Politic Județean Cluj a votat, vineri, în unanimitate, susținerea lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale.

”Președintele Ciucă este liderul de care are nevoie România în acest moment. Nicolae Ciucă este cel mai bun candidat pe care îl are Romania, fără doar și poate.

Nicolae Ciucă are pregătirea și experiența necesară pentru a conduce țara noastră, este o persoană echilibrată, un creștin autentic și un patriot adevărat. Cu Nicolae Ciucă în fruntea României țară noastră va fi mai sigură și mai unită.

Ne aliniem în spatele candidatului PNL și îl vom susține în această bătălie electorală. Ne dorim o Românie stabilă, echilibrată, fără PSD la putere.

PNL este unit în jurul candidatului său, PNL Cluj oferă susținerea totală”, arată PNL Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Traficant de droguri, arestat la Cluj. Avea peste 2,6 kg de canabis de vânzare

Publicat

droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – (DIICOT) Serviciul Teritorial Brașov, au documentat activitatea infracțională a unei persoane, cercetată pentru trafic de droguri de risc.

”Persoana în cauză a fost prinsă în flagrant delict, în municipiul Cluj-Napoca, în timp ce ar fi deținut asupra sa, într-un troler, aproximativ 1 kilogram de canabis (drog de risc) destinat comercializării.

Ulterior, a fost pus în aplicare un mandat de percheziție, la locuința persoanei în cauză, fiind descoperite și ridicate peste 1,6 kilograme de canabis, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă”,au spus polițiștii clujeni.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea persoanei în cauză, pentru 24 de ore, iar vineri, 30 august, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov a dispus arestarea preventivă a acesteia, pentru 30 de zile.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

VIDEO. Dan Tarcea: Studiul de trafic pentru proiectul Carbochim, făcut de unul dintre cei mai buni specialiști ai UTCN

Publicat

Tarcea Carbochim

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a susținut în podcastul ”Test de sinceritate” de pe Cluj24 realizat de jurnalistul Vasile Măgrădean că studiul de trafic pentru proiectului mall-ului Carbochim, unde se arată, printre altele, că miile de mașini care vor ajunge în zonă nu vor polua aerul, că documentul a fost elaborat de unul dintre cei mai buni specialiști pe care îi are Universitatea Tehnică din Cluj.

”De acolo pornim, de la cine a făcut acest studiu de trafic. De aceea el a fost analizat în Comisia de Trafic, unde, de asemenea, sunt specialiști care știu să se uite la aceste studii de trafic, să vadă dacă măsurătorile au fost făcute în regulă, dacă s-au respectat condiționalitățile unui astfel de studiu de trafic. Acum sigur că ne putem gândi că 4.800 de mașini care vor parca acolo, ce înseamnă?

Hai să vă spun și o altă componentă. Presupunem că acolo nu se va întâmpla nimic și acolo se fac blocuri. Așa cum activiști au spus, acolo trebuie să fie locuire.

Păi locuirea nu aduce trafic? Care este diferența între 4.000 de mașini și 3.500 de mașini, de exemplu? Care este diferența până la urmă?”, a spus Tarcea.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. „Murals of Youth” aduce arta murală în centrul Clujului: Vrem să facem diferențierea clară dintre vandalism și artă

Publicat

De

Centrul orașului Cluj-Napoca devine, în acest sfârșit de săptămână, o platformă pentru tinerii artiști, care își vor exprima creativitatea în cadrul celei de-a doua ediții a concursului internațional de artă murală „Murals of Youth”.

Evenimentul, organizat de Comunitatea 156, reunește elevi talentați din România, Franța și Albania, caree vor transforma panourile amplasate în centrul orașului, dar și două autobuze CTP, în opere de artă publică.

Arta murală, dusă în toate colțurile Clujului

Cele două autobuze vor circula prin Cluj-Napoca după festival, după un program pe care îl va anunța Compania de Transport Public Cluj-Napoca, și vor ajunge în toate colțurile orașului. De asemenea, o mașină va putea fi pictată de clujenii care trec prin Piața Unirii în acest sfârșit de săptămână.

„Suntem la cea de-a doua ediție Murals of Youth, este un eveniment pe care noi, Comunitatea 156 îl folosim ca instrument pentru a ne promova toate activitățile pe care le desfășurăm în cadrul comunității. La a doua ediție, iată, am reușit să devenim un concurs de artă internațional, avem participanți din România, Franța și Albania, am avut înscrieri și din alte țări.

Scopul acestui eveniment este acela de a promova arta murală în fața cetățenilor. Vrem să facem diferențierea clară dintre ceea ce înseamnă vandalism, graffiti-ul care nu place nimănui, și artiști care lucrează. Vrem să cultivăm publicul în această direcție, în așa fel încât arta murală să poată fi integrată în spațiul urban. Primăria ne susține în acest demers al nostru. Sperăm ca la un moment dat să ajungem să avem un festival de artă murală la Cluj-Napoca, în cadrul căruia să putem implica și promova tineri”, a declarat Sergiu Georgian Mazerschi, profesor și organizator.

Primăria Cluj-Napoca, susținător al artei urbane

Primăria Cluj-Napoca susține proiectele de artă murală și a sprijinit financiar evenimentul „Murals of Youth” cu 60.000 de lei, considerându-l o platformă educativă pentru tinerii artiști.

„Primăria Cluj-Napoca a fost și continuă să fie un susținător al artei în spațiul public. Tocmai de aceea, tot timpul am considerat că arta murală poate să aducă un plus de estetică municipiului nostru și poate să creeze un dialog între comunitate și spațiul urban. Am susținut de-a lungul anului proiecte care să educe publicul și să înțeleg, ca și comunitate, că arta poate să aducă un plus valoare.

Ne bucurăm să fim din nou alături de Comunitatea 156, este un proiect pe care Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca îl susține cu o finanțare de 60.000 de lei prin proiectul de finanțări nerambursabile din bugetul local. Ceea ce aduce acest proiect orașului este o platformă educativă în rândul tinerilor, pentru că spre deosebire de alte proiecte în care vorbim de artiști consacrați, voi veniți și vă puneți amprenta pe ceea ce înseamnă educația pe partea de artă murală în rândul tinerilor,” a subliniat Georgiana Sima, inspector de specialitate în cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Printre proiectele Primăriei privind arta stradală s-au mai numărat și „Artă în curtea școlii”, votat în cadrul proiectului de bugetare participativă, dar și proiectul de perete legal de graffiti și zidul de pe strada Constanța, desenat de artiști francezi cu ocazia serbării a 30 de ani de la înfrățirea Clujului cu orașul Nantes.

Un efort de un an de zile

Carla Maria Broșteanu, creative art director al festivalului, a evidențiat efortul din spatele organizării unui astfel de eveniment.

„Este greu, orice festival se face cu multă muncă și trebuie să spun că Comunitatea 156, acești elevi de liceu au pus mâna la treabă și și-au dovedit maturitatea și, zic eu, am reușit cât de cât să o scoatem la capăt și concursul să prindă viață.

De fiecare dată, un festival înseamnă multă muncă, și e muncă, de fapt, de un an de zile. Lumea nu vede treaba aceasta”, a arătat aceasta.

Comunitatea 156 este formată din elevi, foști elevi și profesori ai Liceului de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca, care dorește promovarea artei în toate formele ei. Comunitatea 156 a luat naștere în 2021 ca o inițiativă extrașcolară îndrăzneață a profesorului dr. Sergiu Georgian Mazerschi.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax