Connect with us

ACTUALITATE

Politia Locală Cluj-Napoca se întoarce în timp! Aplică o amendă în 2021 și o datează 2020

Publicat


Un bărbat a primit o amendă pentru parcare neregulamentară în anul 2020, dar procesul verbal a fost întocmit fix un an mai târziu. Cum este posibil? Printr-o neatenție a agentului constatator.

După cum putem observa și în procesul verbal întocmit de un agent al Poliției Locale Cluj-Napoca, acesta a notat că a constatat parcarea neregulamentară pe data de 5 ianuarie 2020, dar procesul verbal a fost întocmit un an mai târziu, pe 5 ianuarie 2021.

,,Au vrut să îmi ridice mașina. Exact atunci mă întorceam în locul unde am parcat, iar agentul constatator mi-a aplicat doar o sancțiune pentru parcare neregulamentară. Pe moment nu am văzut că a greșit numai după ce am ajuns acasă”, a spus bărbatul amendat.

Mai mult, polițistul local i-a scris bărbatului amendat greșit numele pe procesul verbal.

,,Mi-a scris și prenumele greșit. Pe procesul verbal scrie Florin, dar pe mine mă cheamă Florian. Vă dați seama cât de pregătiți sunt acești oameni că nici nu sunt capabili să copieze corect două-trei date de pe un buletin?”, a adăugat cel amendat.

Persoana în cauză va contesta în instanță amenda

,,Voi contesta amenda pentru că este o greșeală. Eu nici nu eram acolo în 5 ianuarie 2020″, a mai spus acesta.

Citește și Poliția Locală Cluj-Napoca, sancționată după ce a înregistrat cu camera video portabilă contravenienții, fără a fi obligați de lege

FOTO @ Facebook Politia Locala Cluj-Napoca

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

Maşină răsturnată într-un şanţ pe drumul spre pîrtia Feleacu

Publicat

UPDATE:

“O autospecială, un echipaj SMURD și unul SAJ au fost alertate ca urmare a ieșirii în afara părții carosabile a unui autoturism, care se deplasa pe drumul spre pârtia de schi din localitatea Feleacu.
În momentul sosirii pompierilor ocupanții erau ieșiți din autoturism, iar doi bărbați au fost consultați de către salvatori, fiind apoi transportați la spital cu afecțiuni ușoare”, informează ISU Cluj.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Un autoturism s-a răsturnat, în această seară, într-un şanţ, probabil din cauza zăpezii.

“Autoturism răsturnat într-un şant pe drumul către pârtia de schi Feleacu”, transmite ISU Cluj.

Deocamdată nu se ştie dacă sunt victime.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Se redeschid şcolile! Data anunţată de preşedintele Klaus Iohannis. Ce fac studenţii

Publicat

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că, din 8 februarie, majoritatea şcolilor se vor redeschide.

‘Din 8 februarie, când începe semestrul II, majoritatea şcolilor se vor redeschide, asta în condiţiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel ca în ultimele săptămâni’, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Iohannis a avut o şedinţă de lucru cu premierul Florin Cîţu, cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi cu directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, dr. Adriana Pistol.

Pe de altă parte, decizia de a readuce studenţii la cursuri, fizic, aparţine fiecărei universităţi în parte, a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis.

‘Având în vedere că fiecare universitate are specificul ei, decizia va fi luată la nivelul fiecărei universităţi, având în vedere autonomia universitară, însă, evident, dumnealor sunt liberi să se alinieze la scenariul după care funcţionează şi preuniversitarul’, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Expoziții, concerte și activități online la Cluj-Napoca de Ziua Culturii Naționale

Publicat

Data de 15 ianuarie, prilej cu care este celebrată Ziua Culturii Naționale, dar și ziua poetului național Mihai Eminescu, va fi marcată și în acest an de către instituțiile de cultură subordonate Consiliului Județean Cluj printr-o serie de evenimente cu un format adaptat contextului epidemiologic actual.

Astfel, Muzeul Etnografic al Transilvaniei va deschide, cu această ocazie, expoziția ,,Vasile Stoica – mare diplomat și om de cultură”, un proiect expozițional coordonat de prof. univ. dr. Ioan Opriş. Publicul va avea posibilitatea de a admira lucrările expuse până în data de 14 martie, de miercuri până duminică, între orele 10.00-18.00, la sediul central al Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

Și Muzeul de Artă Cluj-Napoca îi așteaptă pe vizitatori, începând cu data de 15 ianuarie și până în 7 februarie a.c., cu o expoziție intitulată ,,Identități. Ziua Culturii Naționale”, curatoriată de dr. Dan Breaz.

Totodată, cei interesați sunt așteptați să treacă pragul Muzeului Memerial ,,Octavian Goga” Ciucea unde, pe lângă expozițiile permanente, vor putea admira și două expoziții temporare, respectiv expoziția inedită de fotografii și cărți ,,Vorbe șoptite” și cea de fotografii și documente ,,Luceafărul”.

O altă instituție implicată în activitățile omagiale este Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, care va organiza, în zilele de 15, respectiv 18 ianuarie a.c., atât prin intermediul secțiilor de la sediul central cât și prin filialele de cartier, o serie de activități interactive pentru elevi, derulate în mediul on-line.

De asemenea, va fi publicat un interviu cu scriitorul Christian Crăciun, articole despre viața și opera marelui scriitor, articole de testare a cunoștințelor copiilor despre Mihai Eminescu, fiind organizate și două expoziții de publicații.

Filarmonica de Stat „Transilvania” va susține concertul „Cântec cu poveste (în notă cultă)”

Tot sub semnul Zilei Culturii Naționale și a omagierii poetului Mihai Eminescu, Filarmonica de Stat „Transilvania” va susține, vineri, 15 ianuarie 2021, de la ora 19.00, on-line, pe pagina de Facebook și canalul de YouTube ale instituției, concertul ,,Cântec cu poveste (în notă cultă)”. Programul va cuprinde lucrări muzicale româneşti prezentate în primă audiţie, în combinaţie cu texte reprezentative ale literaturii române, care vor fi recitate/narate de actori, în intervenţii între lucrările muzicale interpretate.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, aduce în atenția publicului, pe parcursul acestei săptămâni, o serie de lucrări consacrate din muzica cultă și lucrări de inspirație folclorică, scrise de compozitori români, alături de momente poetice din opera lui Mihai Eminescu. Este vorba despre o selecție din cadrul evenimentului organizat anul trecut de Ziua Culturii Naționale. Acestea pot fi urmărite pe pagina de socializare a instituției de cultură.

Teatrul de Păpuși „Puck” le oferă, de asemenea, iubitorilor de teatru două momente speciale difuzate atât pe pagina web a instituției, cât și pe cea de Facebook. Astfel, pe site-ul www.teatrulpuck.ro va fi difuzată înregistrarea audio a poveștii „Făt Frumos din lacrimă”, scrisă de marele gânditor.

În aceeași zi, de la ora 18.00, poate fi urmărit pe pagina de Facebook a instituției spectacolul „Aleodor Împărat”, după Petre Ispirescu, în scenariul și regia lui Decebal Marin.

Citește mai departe

ACTUALITATE

DACIA BIGSTER, al doilea SUV din gama producătorului, arată fantastic

Publicat

Dacia a prezentat joi primele imagini cu conceptul Bigster care, când va intra în fabricație, va deveni primul model Dacia de clasa C, având o lungime de 4,6 metri. 

Conceptul Bigster încorporează valorile de simplitate, onestitate și autenticitate specifice mărcii Dacia. Proporțiile conceptului Dacia Bigster sunt în egală măsură contemporane și atemporale. Liniile sale simple, lipsite de artificii estetice inutile, inspiră robustețe.

Nu doar dimensiunile exterioare sunt generoase în cazul conceptului Dacia Bigster. Interiorul este la rândul său foarte primitor, fiind printre cele mai spațioase din acest segment. Semnătura luminoasă în formă de Y este de acum mai amplă, accentuând aspectul robust specific modelelor SUV. Un aspect pus și mai mult în valoare de culoarea verde închis a caroseriei.

„Conceptul Dacia Bigster exprimă viitoarea evoluție a mărcii. Este un vehicul care oferă ceea ce este esențial, evocând spiritul de aventură și aducând în plus o tușă cool. Bigster este dovada faptului că un vehicul accesibil poate fi și atractiv. Noi, cei de la Dacia, credem acest lucru iar dovada este conceptul prezentat azi”, a spus Alejandro Mesonero-Romanos, Director de Design Dacia.

FOTO @ Dacia

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate