Connect with us

EVENIMENT

Peste 30 de medalii şi RECORDURI doborâte la Campionatul naţional de POWERLIFTING clasic de sportivii de la Cluj Crusaders

Publicat


cluj crusaders1

Sportivii de la clubul Cluj Crusaders au reuşit să urce pe podium şi, mai mult, chiar să doboare câteva recorduri naţionale la Campionatul de powerlifting clasic din acest an.

Campionatul naţional de powerlifting (clasic) 2022, organizat sub egida Federaţiei Române de Powerlifting, afiliată IPF, a avut loc în perioada 29 septembrie – 1 octombrie la Iași. A fost o competiţie strânsă, marcându-se şi un record de participare de la înfiinţarea federaţiei şi până în prezent.

16 sportivi de la Cluj Crusaders, dintre care 5 juniori au participat la concurs

Cluj Crusaders a deplasat un lot de 16 sportivi, 12 la masculin şi 4 la feminin, iar antrenorul Rafael Ruiz a luat parte în calitate de arbitru. Dintre concurenţi, 5 au fost juniori, iar un sportiv a concurat în categoria Masters 4, clubul clujean având participanţi în majoritatea categoriilor de greutate din concurs, de la -52kg la feminin până la +120kg la masculin.

cluj crusaders2

Peste 30 de medalii și recoorduri doborâte de sportivii clujeni

Sportivii Cluj Crusaders s-au descurcat admirabil şi au reuşit să se întoarcă la Cluj cu peste 30 de medalii.

Primele recorduri naţionale ale clubului au fost obţinute de Alexandra Lakatos (-52 kg, feminin). Alexandra a avut o parcurs foarte bun şi a reuşit un nou record naţional la îndreptări din prima încercare, cu 122,5 kg ridicate.

Tot ea a reuşit să doboare propriul record, stabilit cu câteva minute înainte, cu 130 kg ridicate la cea de-a treia încercare. Parcursul bun al Alexandrei a făcut ca ea să fie şi cea mai bine clasată dintre senioare, luând în considerare toate participantele din toate categoriile şi având în vedere greutăţile ridicate relativ la greutatea corporală. Performanţele impresionante ale Alexandrei sunt omologate prin testare antidoping de către ANAD.

După trei zile de foc, palmaresul clubului s-a întregit cu patru titluri de campion naţional (Alexandra Lakatos la -52 kg, feminin; Adrian Pap la -105 kg, masculin, Rareş Cozea la -93 kg, masculin juniori 2, şi Petru Borbely-Coroban la -105 kg, masculin Masters 4), două titluri de vicecampion naţional (Kása Zsuzsanna la -69 kg, feminin, şi Bogdan Claudiu Ispas la -53 kg, masculin juniori 2), dar şi două plasări pe cea de-a treia treaptă a podiumului (Kakucs Barna la +120 kg, masculin, şi Totolici Cristian Daniel la -66 kg, masculin).

10 medalii de aur, 5 de argint și 7 de bronz

Pe lângă premiile la total, sportivii Cluj Crusaders au obţinut 10 medalii de aur, 5 medalii de argint şi 7 medalii de bronz la probele individuale:

 • Alexandra Lakatos (-52 F) – aur la genuflexiuni (122,5 kg), argint la împins din culcat (57,5 kg), aur şi record naţional la îndreptări (130 kg);
 • Kása Zsuzsanna (-69 F) – aur la împins din culcat (62,5 kg), argint la genuflexiuni (110 kg) şi bronz la îndreptări (142,5 kg);
 • Adrian Pap (-105 M) – aur la îndreptări şi cea mai bună îndreptare din competiţie (290 kg) şi bronz la împins din culcat (155 kg);
 • Barna Kakucs (+120 M) – bronz la genuflexiuni (262,5 kg), bronz la îndreptări (280 kg) şi cel mai bun total al clujenilor (715 kg), validat de testul anti-doping ANAD;
 • Cristian Daniel Totolici (-66 M) – argint la genuflexiuni (147,5 kg) şi bronz la împins din culcat (107,5 kg); Georgiana Marian (-69 F) – bronz la genuflexiuni (110 kg);
 • Rareş Cozea (-93 M J2 – 14-18 ani) – aur la genuflexiuni (152,5 kg), aur la îndreptări (190 kg) şi argint la împins din culcat (85 kg);
 • Claudiu Bogdan Ispas (-53 M J2 – 14-18 ani) – aur la îndreptări (120 kg) şi argint la genuflexiuni (97,5 kg) şi împins din culcat (62,5 kg);
 • Dan Beşu (-105 M J1 – 19-23 ani) – bronz la genuflexiuni (177,5 kg); Petru Borbely-Coroban (Masters 4) – aur la genuflexiuni (120 kg), aur la împins din culcat (105 kg) şi aur la îndreptări (150 kg).

Prestații excelente și pentru alți sportivi clujeni

Mulţi alţi sportivi clujeni au avut o prestaţie bună, fiind aproape de podium la total sau aproape de a obţine medalii în clasamentele individuale:

 • Andrei Popovici (-74 M) – locul 4 la total, genuflexiuni (167,5 kg) şi îndreptări (202,5 kg);
 • Călin Rus (+120 M) – locul 5 la împins din culcat (160 kg) şi îndreptări (255 kg);
 • Dragoş Copădineanu (-105 M) – locul 6 la împins din culcat (135 kg) şi îndreptări (235 kg);
 • Andra Todorescu (-57 F) – locul 6 la îndreptări (115 kg);
 • Denis Filaton (-74 M J2) – locul 4 la total, împins din culcat (90 kg) şi îndreptări (152,5 kg) şi locul 5 la genuflexiuni (125 kg);
 • Laurenţiu Gyorgy (-83 M J1) – locul 5 la genuflexiuni (160 kg) şi împins din culcat (117,5 kg).

Campionatul de powerlifting din 2023 va fi organizat la Cluj

Reprezentanții Cluj Crusaders consideră aceste rezultate îmbucurătoare, având în vedere că a fost o competiţie dificilă, cu mulţi participanţi, iar pentru unii dintre sportivii clubului aceasta a fost prima participare la un astfel de eveniment.

Odată cu finalul acestei competiţii, cei de la Cluj Crusaders încep pregătirile şi preiau titulatura de „organizatori’” întrucât următorul Campionat naţional de powerlifting va avea loc în aprilie 2023, la Cluj-Napoca.

Ce este powerliftingul?

Powerliftingul este cel mai reprezentativ sport de forţă şi reuneşte trei probe: genuflexiuni cu bara în spate (squat), împins cu bara din culcat (bench press) şi îndreptări cu bara (deadlift).

Fiecare sportiv are câte trei încercări pentru a ridica o greutate cât mai mare la fiecare dintre probe, respectând regulile de concurs. Este declarat câştigător al probei cel care reuşeşte să ridice cea mai mare greutate şi câştigător al competiţiei cel care, însumând cele trei probe, reuşeşte să totalizeze greutatea cea mai mare.

Campionatul de la Iași a fost unul de powerlifting raw (clasic), unde nu sunt permise costumele speciale de powerlifting ce protejează sportivii pentru ridicarea unor greutăţi mai mari, ci doar echipamentul uzual folosit în săli.

Din echipamentul obligatoriu fac parte singletul (un costum simplu, similar celor folosite la haltere sau lupte), un tricou şi jambierele (pentru proba de îndreptări), iar permise (şi recomandate) sunt o centură, wrist wraps (feşe pentru încheieturi) şi knee sleeves (suport tip manşon pentru genunchi).

Cluj Crusaders este un club sportiv fondat în 2010. Anual, sportivi ai Cluj Crusaders participă la competiţii de powerlifting şi formează singura echipa ce reprezintă Clujul în campionatul naţional de fotbal american.

Pentru juniori se organizează săptămânal antrenamente de flag football (non-contact).

Foto: Cluj CrusadersDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

CULTURA

FOTO. Un clujean a licitat 9.000 de lei pentru o discuție de 15 minute cu Emil Boc. Banii, pentru copiii de la ”Căsuța Bucuriei”

Publicat

licit 3

Un clujean a licitat, marți, de Sfântul Nicolae, 9.000 de lei pentru o discuție liberă de 15 minute, la o cafea, cu primarul Emil Boc la un eveniment caritabil în care s-au strâns bani pentru casa de tip familial ”Căsuța Bucuriei” din Cluj-Napoca.

Licitația pornit de la 500 de lei și a durat circa 10 minute, fiind adjudecată cu suma de 9000 de lei de către Cosmin Moise.

”Am licitat, în primul rând, pentru copiii de la Căsuța Bucuriei, este prima oară când particip la un astfel de eveniment, și apoi pentru că îmi doresc să vorbesc cu dl. Boc. Am o propunere pentru dânsul, pentru că am văzut că merge foarte mult pe evenimente culturale, entertainment.

Eu vin dintr-o zonă industrială, particip la târguri în țară, la Romexpo, dar și în străinătate pe partea de industrie și am în portofoliu foarte mulți clienți care și-ar dori un târg de renume internațional la Cluj. Și asta aș vrea să îi propun dlui Boc, să aibă în vedere și această variantă”, a spus Cosmin Moise.

Discuția cu Emil Boc va avea loc la o dată care va fi stabilită ulterior, în condițiile în care primarul nu a fost prezent la eveniment, fiind plecat la Bruxelles.

Ce s-a mai licitat

Licitația caritabilă a mai inclus o masca de scrimă semnată de sportiva Ana Maria Brânză, un weekend all inclusive la Salt Resort Cojocna pentru 2 adulti, o minge de fotbal semnată de antrenorul CFR Cluj, Dan Petrescu, tablouri marca Evelyn Munteanu, un tricou de fotbal de la echipa Universitatea Cluj cu semnătura unor jucători din generațiile trecute, un curs de gătit cu chef Adi Hădean la București, evaluare psihologică de cuplu în cadrul cabinetului de psiholgie clinica al dr. psiholog clinician Gabriela Moldovan, o minge de tenis și o fotografie semnate de către marele tenismen Ilie Năstase, dar și o minge de volei semnată de fosta sportivă Cristina Pîrv precum și un tricou semnat de jucătorii echipei de baschet U BT..

licit 2

Spectacol de dansuri

În cadrul evenimentului ”Dăruiește cu Bucurie” a avut loc un spectacol care a cuprins dansuri populare românești cu Ansamblul ”Cununa Someșană” Florești, colinde susținute de copiii de la ”Căsuța Bucuriei”  și de solistele Operei Naționale Română Cluj-Napoca – Iulia Merca, Adriana Țidor și Liliana Neciu, momente coregrafice susținute de elevi ai Liceului de coregrafie și artă dramatică ”Octavian Stroia”, Step Up Dance, un spectacol de dans marca ”Flori de Ghetou”.

casu 1

De asemenea, a avut loc o degustare de vin cu somelierul Răzvan Demian.

Gazda evenimentului a fost actorul Bogdan Bob Rădulescu.

casu 2

Asociația „Căsuța Bucuriei” este o institutie non-guvernamentala din Cluj-Napoca, avand finantare majoritar privata, care ofera, din 2015, găzduire pentru 10 copii si tineri din sistemul de protectie pana la terminarea studiilor în casa de copii ”Căsuța Bucuriei”, dupa care acestia sunt ajutati sa-si gaseasca un loc de munca.

Donații pentru ”Căsuța Bucuriei” se pot face în conturile următoare

 • USD -> RO18BTRLUSDCRT0281201602
 • EUR -> RO41BTRLEURCRT0281201601
 • RON -> RO91BTRLRONCRT0281201601

BT Pay: +40722459600

Revolut: +40754620415

Paypal: https://www.paypal.com/donate…

casu 4

casu 5

casu 7

Citește mai departe

EVENIMENT

Ecaterina Ciortan, fosta mare jucătoare de baschet, a MURIT la vârsta de 82 de ani

Publicat

Fosta mare jucătoare de baschet, Ecaterina Ciortan a încetat din viaţă, luni, la vârsta de 82 de ani, a anunţat, marţi, Federaţia Română de Baschet pe site-ul său oficial.

Ciortan face parte din galeria jucătoarelor importante din istoria baschetului autohton, fiind componentă de bază a echipei divizionare Constructorul Bucureşti, dar şi a naţionalelor României din anii 60-70.

Născută în Timişoara, în data de 26 ianuarie 1940, Ecaterina Ciortan a fost o jucătoare exponenţială pentru municipiu. Ea s-a făcut remarcată în Timişoara şi ulterior a început să strălucească sub panourile de baschet din întreaga ţară, fiind o apreciată coordonatoare de joc, fapt care i-a adus mai întâi un transfer la Braşov, iar apoi unul la Bucureşti. A urmat cursurile Liceului Mixt Maghiar din oraşul natal, după care a absolvit cursurile Facultăţii de Construcţii din Bucureşti.

”Graţie calităţilor sale sportive deosebite, dar şi a viziunii de joc”, a ajuns una dintre jucătoarele de baza ale echipei divizionare Constructorul Bucureşti (fosta Energia Bucureşti), fiind extrem de apreciată de toate colegele, dar şi de antrenorii Grigore Avachian, Constantin Dinescu şi Cornel Negulescu, precizează Federaţia Română de Baschet. S-a remarcat rapid şi la nivelul echipelor naţionale, fiind cooptată sub tricolor în perioada 1958-1972, atât la tineret, cât şi la senioare.

După ce s-a retras s-a dedicat proiectelor din construcţii, dar a rămas în strânsă legătura cu fostele colege de generaţie şi a participat activ la numeroase acţiuni din baschetul românesc. A fost inclusă în proiectul „Legendele baschetului românesc” şi a fost prezentă la meciurile de la Cluj-Napoca din cadrul FIBA Eurobasket 2017. Pasiunea pentru sport în general, şi pentru baschet în special, le-a insuflat-o şi celor doi copii ai săi, Oana şi Călin, Oana reuşind să calce pe urmele mamei sub panouri, în vreme ce Călin a fost mai atras de sporturile cu motoare.

Sursa: Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

„U” Cluj a REZILIAT de comun acord contractul cu portarul Laurențiu Brănescu

Publicat

branescu

Universitatea Cluj a anunţat, marţi, pe site-ul său oficial, rezilierea de comun acord a contractului cu portarul Laurenţiu Brănescu. Acesta a fost transferat în urmă cu cinci luni la gruparea ardeleană.

„FC Universitatea Cluj a ajuns la o înţelegere privind rezilierea contractului pe cale amiabilă cu portarul Laurenţiu Brănescu. Clubul nostru îi urează succes în carieră”, se arată pe site-ul citat.

Laurenţiu Brănescu a apărat poarta formaţiei ardelene în două meciuri, ambele în Superligă: U Cluj – Petrolul Ploieşti (0-1) şi UTA – U Cluj (2-1).

În vârstă de 28 de ani, Brănescu se transferase la U Cluj de la Farul Constanţa din postura de jucător liber de contract la 1 iulie.

Sursa: Agerpres

Foto: Facebook FC Universitatea Cluj-Napoca

Citește mai departe

EVENIMENT

Trei fete din județul Cluj, cercetate pentru FURT calificat. Au sustras 44.000 de lei dintr-o locuință

Publicat

whatsapp image 2022 12 06 at 08.04.45

Trei fete din jud. Cluj, dintre care două minore, au fost depistate de polițiștii turdeni și acum sunt cercetate pentru furt calificat. Acestea ar fi sustras 44.000 de lei dintr-o locuință din Surduc.

„La data de 5 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda – Secția 9 Poliție Rurală au depistat trei persoane, două minore cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani și o femeie de 36 de ani, din județul Cluj, bănuite de sustragerea sumei de 44.000 de lei, dintr-o locuință situată în localitatea Surduc.

În urma percheziției efectuate în localitatea Viișoara a fost recuperat circa 90% din prejudiciu, respectiv peste 38.000 de lei.

whatsapp image 2022 12 06 at 08.04.45 (1)

Din cercetări a reieșit că la data de 4 decembrie a.c., în jurul orei 14.00, cele trei persoane ar fi intrat în curtea gospodăriei respective, iar sub pretextul nevoii de a se încălzi, ar fi profitat de neatenția proprietarei și dintr-o încăpere a locuinței ar fi sustras suma de 44.000 de lei.

În baza sesizării, polițiștii au demarat activități investigative în vederea identificării persoanelor bănuite de comiterea infracțiunii, iar în cursul zilei de ieri, 5 decembrie a.c., au desfășurat o percheziție domiciliară, în localitatea Viișoara.

În urma mandatului de percheziție pus în aplicare, a fost identificată și ridicată suma de 38.600 de lei, despre care există suspiciuni că ar proveni din infracțiunea comisă.

În continuare, în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat sunt efectuate activități procedurale, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Câmpia-Turzii și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj”, a transmis IPJ Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax