Connect with us

EVENIMENT

Peste 30 de medalii şi RECORDURI doborâte la Campionatul naţional de POWERLIFTING clasic de sportivii de la Cluj Crusaders

Publicat


cluj crusaders1

Sportivii de la clubul Cluj Crusaders au reuşit să urce pe podium şi, mai mult, chiar să doboare câteva recorduri naţionale la Campionatul de powerlifting clasic din acest an.

Campionatul naţional de powerlifting (clasic) 2022, organizat sub egida Federaţiei Române de Powerlifting, afiliată IPF, a avut loc în perioada 29 septembrie – 1 octombrie la Iași. A fost o competiţie strânsă, marcându-se şi un record de participare de la înfiinţarea federaţiei şi până în prezent.

16 sportivi de la Cluj Crusaders, dintre care 5 juniori au participat la concurs

Cluj Crusaders a deplasat un lot de 16 sportivi, 12 la masculin şi 4 la feminin, iar antrenorul Rafael Ruiz a luat parte în calitate de arbitru. Dintre concurenţi, 5 au fost juniori, iar un sportiv a concurat în categoria Masters 4, clubul clujean având participanţi în majoritatea categoriilor de greutate din concurs, de la -52kg la feminin până la +120kg la masculin.

cluj crusaders2

Peste 30 de medalii și recoorduri doborâte de sportivii clujeni

Sportivii Cluj Crusaders s-au descurcat admirabil şi au reuşit să se întoarcă la Cluj cu peste 30 de medalii.

Primele recorduri naţionale ale clubului au fost obţinute de Alexandra Lakatos (-52 kg, feminin). Alexandra a avut o parcurs foarte bun şi a reuşit un nou record naţional la îndreptări din prima încercare, cu 122,5 kg ridicate.

Tot ea a reuşit să doboare propriul record, stabilit cu câteva minute înainte, cu 130 kg ridicate la cea de-a treia încercare. Parcursul bun al Alexandrei a făcut ca ea să fie şi cea mai bine clasată dintre senioare, luând în considerare toate participantele din toate categoriile şi având în vedere greutăţile ridicate relativ la greutatea corporală. Performanţele impresionante ale Alexandrei sunt omologate prin testare antidoping de către ANAD.

După trei zile de foc, palmaresul clubului s-a întregit cu patru titluri de campion naţional (Alexandra Lakatos la -52 kg, feminin; Adrian Pap la -105 kg, masculin, Rareş Cozea la -93 kg, masculin juniori 2, şi Petru Borbely-Coroban la -105 kg, masculin Masters 4), două titluri de vicecampion naţional (Kása Zsuzsanna la -69 kg, feminin, şi Bogdan Claudiu Ispas la -53 kg, masculin juniori 2), dar şi două plasări pe cea de-a treia treaptă a podiumului (Kakucs Barna la +120 kg, masculin, şi Totolici Cristian Daniel la -66 kg, masculin).

10 medalii de aur, 5 de argint și 7 de bronz

Pe lângă premiile la total, sportivii Cluj Crusaders au obţinut 10 medalii de aur, 5 medalii de argint şi 7 medalii de bronz la probele individuale:

 • Alexandra Lakatos (-52 F) – aur la genuflexiuni (122,5 kg), argint la împins din culcat (57,5 kg), aur şi record naţional la îndreptări (130 kg);
 • Kása Zsuzsanna (-69 F) – aur la împins din culcat (62,5 kg), argint la genuflexiuni (110 kg) şi bronz la îndreptări (142,5 kg);
 • Adrian Pap (-105 M) – aur la îndreptări şi cea mai bună îndreptare din competiţie (290 kg) şi bronz la împins din culcat (155 kg);
 • Barna Kakucs (+120 M) – bronz la genuflexiuni (262,5 kg), bronz la îndreptări (280 kg) şi cel mai bun total al clujenilor (715 kg), validat de testul anti-doping ANAD;
 • Cristian Daniel Totolici (-66 M) – argint la genuflexiuni (147,5 kg) şi bronz la împins din culcat (107,5 kg); Georgiana Marian (-69 F) – bronz la genuflexiuni (110 kg);
 • Rareş Cozea (-93 M J2 – 14-18 ani) – aur la genuflexiuni (152,5 kg), aur la îndreptări (190 kg) şi argint la împins din culcat (85 kg);
 • Claudiu Bogdan Ispas (-53 M J2 – 14-18 ani) – aur la îndreptări (120 kg) şi argint la genuflexiuni (97,5 kg) şi împins din culcat (62,5 kg);
 • Dan Beşu (-105 M J1 – 19-23 ani) – bronz la genuflexiuni (177,5 kg); Petru Borbely-Coroban (Masters 4) – aur la genuflexiuni (120 kg), aur la împins din culcat (105 kg) şi aur la îndreptări (150 kg).

Prestații excelente și pentru alți sportivi clujeni

Mulţi alţi sportivi clujeni au avut o prestaţie bună, fiind aproape de podium la total sau aproape de a obţine medalii în clasamentele individuale:

 • Andrei Popovici (-74 M) – locul 4 la total, genuflexiuni (167,5 kg) şi îndreptări (202,5 kg);
 • Călin Rus (+120 M) – locul 5 la împins din culcat (160 kg) şi îndreptări (255 kg);
 • Dragoş Copădineanu (-105 M) – locul 6 la împins din culcat (135 kg) şi îndreptări (235 kg);
 • Andra Todorescu (-57 F) – locul 6 la îndreptări (115 kg);
 • Denis Filaton (-74 M J2) – locul 4 la total, împins din culcat (90 kg) şi îndreptări (152,5 kg) şi locul 5 la genuflexiuni (125 kg);
 • Laurenţiu Gyorgy (-83 M J1) – locul 5 la genuflexiuni (160 kg) şi împins din culcat (117,5 kg).

Campionatul de powerlifting din 2023 va fi organizat la Cluj

Reprezentanții Cluj Crusaders consideră aceste rezultate îmbucurătoare, având în vedere că a fost o competiţie dificilă, cu mulţi participanţi, iar pentru unii dintre sportivii clubului aceasta a fost prima participare la un astfel de eveniment.

Odată cu finalul acestei competiţii, cei de la Cluj Crusaders încep pregătirile şi preiau titulatura de „organizatori’” întrucât următorul Campionat naţional de powerlifting va avea loc în aprilie 2023, la Cluj-Napoca.

Ce este powerliftingul?

Powerliftingul este cel mai reprezentativ sport de forţă şi reuneşte trei probe: genuflexiuni cu bara în spate (squat), împins cu bara din culcat (bench press) şi îndreptări cu bara (deadlift).

Fiecare sportiv are câte trei încercări pentru a ridica o greutate cât mai mare la fiecare dintre probe, respectând regulile de concurs. Este declarat câştigător al probei cel care reuşeşte să ridice cea mai mare greutate şi câştigător al competiţiei cel care, însumând cele trei probe, reuşeşte să totalizeze greutatea cea mai mare.

Campionatul de la Iași a fost unul de powerlifting raw (clasic), unde nu sunt permise costumele speciale de powerlifting ce protejează sportivii pentru ridicarea unor greutăţi mai mari, ci doar echipamentul uzual folosit în săli.

Din echipamentul obligatoriu fac parte singletul (un costum simplu, similar celor folosite la haltere sau lupte), un tricou şi jambierele (pentru proba de îndreptări), iar permise (şi recomandate) sunt o centură, wrist wraps (feşe pentru încheieturi) şi knee sleeves (suport tip manşon pentru genunchi).

Cluj Crusaders este un club sportiv fondat în 2010. Anual, sportivi ai Cluj Crusaders participă la competiţii de powerlifting şi formează singura echipa ce reprezintă Clujul în campionatul naţional de fotbal american.

Pentru juniori se organizează săptămânal antrenamente de flag football (non-contact).

Foto: Cluj CrusadersDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Se fură ca-n codru. Amenzi de 30.000 de lei date de poliţiştii clujeni pentru furt de lemne

Publicat

De

În perioada 20 – 24 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul Pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, în colaborare cu specialiștii Gărzii Forestiere Cluj au desfășurat acțiuni la nivelul județului pe linia prevenirii și combaterii activităților ilegale în domeniul silvic.

„În urma controalelor efectuate au fost constatate și aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010, în valoare totală de 30.000 de lei.

Totodată, a fost confiscată cantitatea de 73,45 m3 de material lemnos, în valoare de peste 22.000 de lei”, informează IPJ Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Oficial McDonald’s: Restaurantul de la Minerva se modernizează. Va avea un design modern și inovații tehnologice

Publicat

McDonald’s în România a venit cu precizări în legătură cu restaurantul de la Minerva, din cartierul clujean Mănăștur, după ce mai mulți locuitori s-au întrebat dacă acesta se demolează sau se modernizează.

”Ca parte a strategiei de îmbunătățire constantă a experienței clienților în restaurantele McDonald’s, am început modernizarea și digitalizarea restaurantului Mănăștur DT. Acesta va avea un design modern, dotat cu inovații tehnologice de ultimă generație pentru pregătirea și servirea produselor și va continua să asigure clienților o experiență cât mai plăcută.

Până la redeschiderea restaurantului McDonald’s Mănăștur DT, clienții sunt așteptați în celelalte trei restaurante McDonald’s din Cluj-Napoca”, au precizat reprezentanții companiei.

Citește mai departe

EVENIMENT

Un singur clujean în lotul de 32 de jucători pentru semifinala cu Georgia din Rugby Europe Championship 2024

Publicat

De

Stafful tehnic al naţionalei României a anunţat un lot de 32 de jucători pentru meciul cu Georgia, din semifinalele Rugby Europe Championship 2024, potrivit site-ului Federaţiei Române de Rugby, lot în care se regăseşte un singur clujean.

”Stejarii”, 17 înaintaşi şi 15 jucători de treisferturi, se vor reuni pentru acest meci duminică, urmând să intre într-un stagiu de pregătire la Izvorani. Plecarea spre Tbilisi este programată pe data de 28 februarie. Pentru această partidă, echipa l-a pierdut pe căpitanul Ovidiu Cojocaru, accidentat la umăr în meciul cu Portugalia.

„Este greu în acest moment să vorbim de echipă, de selecţie, sunt mulţi accidentaţi, jucători care nu pot fi prezenţi, dar băieţii care s-au pregătit până acum au în continuare motivaţia necesară pentru a începe o nouă săptămână de pregătire înainte de plecarea în Georgia.

Construcţia unei echipe necesită timp trebuie să acceptăm că uneori dăm şi greş, dar întotdeauna trebuie să reacţionăm. Este ceea ce aştept şi eu. Jucători tineri, cu experienţă sau nou-convocaţi formează această echipă şi trebuie să găsim echilibrul perfect pentru restul competiţiei”, a declarat antrenorul echipei României, David Gerard.

Meciul Georgia – România va avea loc sâmbătă 2 martie, în semifinalele Campionatului European, la Tbilisi, pe Stadionul ”Miheil Meshi”, de la ora 14:00 (ora României).

Lotul României pentru meciul cu Georgia:

Pilieri: Alexandru Savin (CS Rapid), Ciprian Chiriac (SCM USV Timişoara), Iulian Hartig (Bassin d’Arcachon), Vasile Bălan (CSA Steaua), Alexandru Gordaş (CS Dinamo), George Ilincuţă (CSA Steaua);

Taloneri: Robert Irimescu (CSM Ştiinţa Baia Mare), Florin Bărdaşu (CS Rapid);

Linia a doua: Marcel Rusu (CS Dinamo), Ionuţ Lucian Mureşan (SCM USV Timişoara), Ştefan Iancu (CSM Ştiinţa Baia Mare), Andrei Mahu (Massy);

Linia a treia: Dragoş Ser (SCM USV Timişoara), Damian Strătilă (CSA Steaua), Vlad Neculau (SCM USV Timişoara), Florian Roşu (CSM Ştiinţa Baia Mare), Andrei Mitu (Pau);

Mijlocaşi la grămadă: Gabriel Rupanu (SCM USV Timişoara), Florin Surugiu (CS Rapid);

Mijlocaşi la deschidere: Hinckley Vaovasa (CS Dinamo), Alin Conache (CSA Steaua), Daniel Plai (SCM USV Timişoara);

Aripi: Ionuţ Dumitru (CSA Steaua), Teodor Ursu (CSU ELBI Cluj), Romeo – Corrado Şteţco (SCM USV Timişoara);

Centri: Tangimana Fonovai (CS Rapid), Manumua Tevita (SCM USV Timişoara), Gabriel Pop (GDS Cascais), Jason Tomane (CSM Ştiinţa Baia Mare), Alexandru Prescură (CS Rapid);

Fundaşi: Ovidiu Neagu (CS Dinamo), Marius Simionescu (SCM USV Timişoara).

Staff: David Gerard – antrenor principal, Jonathan Edward Brooks Callard – antrenor cu treisferturile şi atac, Simon Maisuradze – antrenor înaintare, Raphael Francois Saint-Andre – antrenor asistent cu treisferturile şi îndemânare (skills), Michael Dallery – antrenor principal cu pregătirea fizică, Paul Cere-Labourdette – antrenor secund cu pregătirea fizică & GPS, Daniel Carpo – antrenor secund cu pregătirea fizică & GPS, Daniel Răzvan Wanya Crîngu – medic, Marius Lică Todosi – kinetoterapeut, David Popa – analist video.

Citește mai departe

EVENIMENT

Tânăr fără permis la volan, dar cu droguri în maşină. A fost reţinut de poliţiştii clujeni

Publicat

De

Un bărbat de 30 de ani a fost prins de poliţiştii clujeni în timp ce conducea o maşină, deşi nu avea permis. În schimb, poliţiştii au găsit în maşina cestuia pliculeţe cu droguri.

„La data de 25 februarie a.c., în jurul orei 00.45, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic pentru verificări, pe DJ 161, în afara localității Luna de Jos, un autoturism condus de un bărbat, de 30 de ani, din comuna Jucu.

În acest context, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere, iar la testarea cu aparatul Drugtest au reieșit indicii cu privire la prezența acestora.

Menționăm că aceasta nu reprezintă proba în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală pentru a-i fi recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe psihoactive.

De altfel, în cadrul verificărilor efectuate, polițiștii au descoperit și ridicat mai multe plicuri cu substanță cristalină de culoare albă, susceptibilă de a produce efecte psihoactive.

Bunurile descoperite au fost ridicate, ambalate și sigilate, urmând a fi înaintate Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj.

În baza celor constatate și a materialului probator administrat în cauză, polițiștii au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, informează IPJCluj.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax