Connect with us

ADMINISTRAȚIE

Parcările, punct sensibil la Cluj. Clinică medicală de 5 etaje pe Calea Turzii, respinsă la Urbanism deși respecta cerințele PUG

Publicat


clinica oftalmologie holtoș1

Traficul reprezintă o problemă tot mai mare la autorizarea noilor proiecte în Comisia de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca. În unele cazuri se discută mai mult despre trafic decât despre arhitectură. Miercuri a apărut cazul unei clinici medicale de 5 etaje, propusă la intersecția străzii Nicolae Iorga și Calea Turzii, respinsă deși respecta prevederile Planului Urbanistic General.

Beneficiarul proiectului este chirurgul oftalmolog Teodor Holhoș, care deține pe teren o clădire cu parter și etaj, pe care o va demola.

La parter au fost prevăzute cabinete de consultații și un bloc operator, iar la etajele superioare cabinete de consultații pentru alte specialități, un apartament de serviciu și birouri administrative.

S-au propus 19 locuri, de parcare dintre care 6 la nivelul solului.

Arhitectul Adrian Iancu și alți membri ai Comisiei de Urbanism au subliniat că locurile de parcare sunt prea puține și dacă va fi aprobat, proiectul va bloca circulația pe strada Nicolae Iorga pentru că angajații și pacienții își vor lăsa acolo mașinile pe avarii.

Proiectanții au arătat că respectă calculele din Planul Urbanistic General și că pacienții nu vor petrece vreme îndelungată la clinică întrucât operațiile la specialitatea oftalmologie se întind pe un timp scurt.

De cealaltă parte, arhitectul Vlad Negru, membru al Comisiei de Urbanism, a afirmat că așa trebuie să fie restructurată Calea Turzii, iar numărul suplimentar de locuri de parcare nu va rezolva problema traficului din oraș întrucât oferta de spații extra este generatoare de trafic, pe când s-ar impune descurajarea utilizării mașinilor.

Proiectul va reveni în analiză la Comisia de Urbanism cu condiția să asigure peste 20 de locuri de parcare.

clinica oftalmologie holtoș2

clinica oftalmologie holtoș

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Clujean, despre esplanada din fața Teatrului Național: Finisajele sunt demne de o banală parcare de cartier. Incompetență

Publicat

teatru cluj dale lucrari (1)

Lucrările de reabilitare ale esplanadei din fața Teatrului Național din Cluj-Napoca, finalizate rapid pentru evenimentele organizate aici de 1 Decembrie, nu sunt pe placul multor clujeni.

Nu puțini locuitori ai orașului s-au arătat nemulțumiți de cum arată acum intrarea principală în clădirea Tetrului Național și a Operei Române. Iar o problemă ridicată este înlocuirea scărilor de marmură de la intrarea în teatru cu unele de bazalt.

Clujean, despre esplanada din fața Teatrului Național: Finisajele sunt demne de o banală parcare de cartier

„Reabilitare sau debilitare? Există o abordare diferită a proiectelor unei urbe, oriunde în lumea asta. Una e să faci un trotuar, o parcare, să pui niște borduri pe o stradă lăturalnică, puțin circulată, și cu totul alta e să reabilitezi un spațiu public de maximă vizibilitate și atractivitate, cum e o piațetă centrală din fața unei instituții de cultură de prim rang, în speță Teatrul și Opera Națională”, a scris Silion Vasile, pe Facebook.

teatru cluj dale lucrari (2)

Acesta a arătat că s-a criticat în public faptul că proiectul acestei reabilitări a dus la „înlocuirea scărilor de marmură albă de la intrarea monumentală în Teatrul Național cu niște trepte de bazalt gri, banal, același bazalt pe care îl întâlnim în fața gării, în stația de autobuz, la stadion sau la ștrand.

Dar felul cum au fost încropite dalele de bazalt din fața Teatrului Național denotă nepăsare, incompetență, dacă nu de-a dreptul prostie!

teatru cluj dale lucrari (3)

După părerea mea, finisajele acestea sunt demne de o banală parcare de cartier, nu de unul dintre cele mai reprezentative locuri ale Clujului, cartea de vizită a orașului, situl de excelență culturală, locul unde se întinde covorul roșu pentru marile evenimente de peste an.

Locul ăla miroase deja a sărăcie, a ieftineală, mai mult o încropire făcută la repezeală decât o lucrare cu care să te mândrești peste ani”, a mai spus acesta.

Foto: Facebook

Citește mai departe

CULTURA

Parastas și depunere de coroane în memoria lui Iuliu Maniu la Cluj. Se depun flori și la statuia care a fost dată jos

Publicat

Fundația Corneliu Coposu, Asociația Casa Memorială „Iuliu Maniu” de la Bădăcin, Clubul Monarhiștilor Clujeni, Fundația „Doina Cornea”, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga”, Fundația Culturală Memoria, Fundația Academia Civică, Asociația 21 Decembrie 1989 anunță mai multe manifestări comemorative care vor avea loc la Cluj-Napoca în memoria omului politic Iuliu Maniu. 

Astfel, sâmbătă, 4 februarie 2023, la ora 17.00, la Catedrala Greco-Catolică a Martirilor și Mărturisitorilor veacului 20 din Cluj-Napoca, va avea loc o slujbă de parastas în memoria lui Maniu.
După desfășurarea serviciului religios vor avea loc scurte evocări și mărturii despre Sfinxul de la Bădăcin.
La sfârșitul ceremoniei se vor depune coroane, jerbe și flori la statuia marelui om politic din Piața Ștefan cel Mare.

Reamintim că statuia a fost dată jos de muncitorii care efectuează lucrări de modernizarea zonei, după care, la presiunea opiniei publice, aceasta a fost repusă pe soclu.

Manifestările au loc la 150 de ani de la nașterea lui Iuliu Maniu (8 ianuarie 1873) și la 70 de ani de la moartea sa în Temnița Sighetului (5 februarie 1953).

Citește și FOTO. Statuia lui Maniu, dată jos cu excavatorul. Finanţatorul statuii, academicianul Emil Borzo: „Sunt şocat”

Citește mai departe

ANUNȚURI PUBLICE

FOTO. „Casa fără colțuri” din Cluj, de vânzare la 2 milioane de euro. Tavanul vortex, ușile anotimpuri, piese de 24 de karate

Publicat

screenshot (679)

O casă „fără colțuri” se oferă spre vânzare în cartierul Andrei Mureșanu din Cluj-Napoca, la prețul de 2 milioane de euro, pe un site internațional de imobiliare.

„S-a dorit a fi o evadare din aglomerația urbană, o oază de liniște aflată la 5 minute de Centrul Clujului. Încă de la intrare suntem atrași de gardul din fier forjat prelucrat manual după o tehnică medievală, compus din frunze și elemente organice stilizate care se incolăcesc în jurul stâlpilor din praf de piatră. Aleile sunt din piatră cubică de granit, datând din perioada interbelică, care împânzesc curtea. Gradina cu alei șerpuite are o vegetație luxuriantă aflată la maturitate. Soclul casei este sculptat manual și finisat cu praf de piatră care ne duc cu gândul la rădăcini de mangrove”, se arată în descrierea locuinței.

Intrarea în vortex: „Clădirea crește, se desfășoară ca un organism, din interior spre exterior”

Aceasta are o suprafață utilă de 334 de metri pătrați, fiind construită pe un teren de 429 de metri pătrați. Are 3 intrări, 2 în față și 1 în spate, iar din punct de vedere al compartimentării, numără 5 camere și 4 băi.

Ușa de la intrare și tâmplăria din imobil sunt făcute din lemn Larice siberian și vitralii. Vitraliile care se regăsesc în întreaga locuință sunt realizate manual în tehnica Tiffany. Holul de la intrare are un tavan în formă de vortex.

La parter se află un birou, dressing, dormitor, o baie și un hol secundar. Subsolul are o cameră tehnică, spălătorie și o cameră depozitare. La mezanin se află bucătăria complet mobilată și utilată.

„Clădirea creşte, se desfăşoară ca un organism, din interior spre exterior, curge şi se adaptează. Așa cum o descrie și arhitectul ca fiind casa fără colțuri, linii fluide care se integrează perfect în peisajul cartierului”, spune agentul imobiliar în anunț.

sir 3

sir 10

sir 16

sir 18

Uși cu vitralii în culorile anotimpurilor. Piese de 24 de karate

La etajul 1 se află 2 dormitoare, 2 băi și 1 dressing. Totodată, există 4 uși cu vitralii tematice, fiecare încăpere reprezentând câte un anotimp. În hol se găsește un copac stilizat care înlocuiește balustrada. E format din 70.000 bucăți de mozaic Bisazza tăiate, lipite și potrivite manual, cu frunzele căzute în pardoseala de marmură.

„Zona matrimonială este cuprinsă dintr-un dormitor zugrăvit cu vopsea stucco veneziano, iar ornamentele și corpurile de iluminat sunt placate cu aur de 24 karate (plinta, ornamente pat, lustre), baie dotată cu duș, cu un blat de marmură roșiatică și decorată cu mozaic Bisazza placat cu platină, toaletă dotată cu funcția de spălare și uscare, chiuvetă și un dressing cu balcon”, se precizează în descriere.

Cea de-a doua baie are un perete format din „2 lastre de marmură periată, tăiate în oglindă și televizor încastrat în oglindă”.

Spre mansardă se urcă pe scări placate cu marmură, fiecare treaptă având altă formă. Acestea au fost prelucrate manual.

sir 17

sir 24

sir 28

Mansardă Art nouveau. 7 straturi de tencuială de nuanțe diferite

Mansarda este un open space compus din 3 zone distincte, din punct de vedere al utilității. Ele sunt delimitate de un stâlp central decorat în stil Art nouveau. La baza lui e un tablou rotund din mozaic, placat cu aur de 24 karate, lucrat manual, care susține tavanul picta în stil Art nouveau.

„Piesa centrală o reprezintă un bar de 4 metri, cu un blat din lemn masiv, iar partea frontală este placată cu cupru”, opinează agentul imobiliar.

Zona de entertainment cuprinde o canapea modulară, un televizor și un ecran de proiecție electric care coboară din tavan.

„În cea de-a treia zonă, se regăsește o masă rotundă de 12 persoane, care poate fi folosită atât ca loc de luat masa, cât și ca spațiu pentru discuții. Această zonă se bucură de o priveliște uimitoare asupra Clujului, priveliște care poate fi admirată printr-o fereastră imensă care urmărește curbura acoperișului”, adaugă el.

Tot la mansardă, pe peretele din spatele barului, se află o operă de artă realizată prin tehnica sgraffito, o tehnică de peste 200 de ani, în 7 straturi de tencuială de nuanțe diferite.

„Formele sunt fluide, reprezentate prin linii curbe. Vitraliile și fierul forjat transpun privitorul într-o lume feerică plină de rafinament și culoare, lumea filmului și a creațiilor artistice”, indică agentul.

sir 15

sir 21

sir 32

sir 13

Baia cu 3 întrebări

Baia de la mansardă are un design unic și denumirea de „baia cu 3 întrebări”. Este placată cu pardoseală din gresogranit și tablori din mozaic care simbolizează mecanismul din interiorul aparatelor din cinematograf.

Iluminatul este asigurat de lămpi sub formă de floare prelucrate manual din fier forjat.

De la mansardă se iese pe terasă. Casa are 2  terase în trepte, prima terasă are un jacuzzi cu o priveliște deosebită asupra Clujului.

Clădirea a fost construită în 2017 și se vinde pe un site internațional de imobiliare.

sir 5

sir 8

sir 27

sir 31

Citește mai departe

CULTURA

Comedie, cinematografie, caritate și concerte de tot felul, la Cluj. TOP 14 evenimente de neratat în FEBRUARIE

Publicat

carnival gbeb963a09 640

Februarie oferă clujenilor distracție pe toate părțile, de la expoziții și piese de teatru, la show-uri de comedie, filme, evenimente pentru dezvoltare personală, caritabile și concerte din mai multe ramuri muzicale. Iată un top cu 14 evenimente care te așteaptă la Cluj-Napoca în a doua lună din 2023.

NU MAI BEAU! – Stand-Up Comedy, Atelier Café, 1 februarie

Începe luna februarie cu o doză zdravănă de râs, miercuri, de la ora 20, la Atelier, alături de Sașa, Socol, Ciui și Giurgiu.

Claudiu Toderici va deschide seara. Pentru bilete, click aici.

Pentru rezervare, sună la 0740 178 125. Rezervarea telefonică a locurilor la mese este obligatorie după achiziționarea biletului, cu maxim 1 oră înainte de începerea spectacolului. În caz contrar, locurile vor fi aleatorii.

324340294 5093678150735195 3270132544995877051 n

Finisajul expoziţiei „In Memoriam Corneliu Baba”, Muzeul de Artă, 2 februarie

Muzeul de Artă Cluj-Napoca te invită joi, începând cu ora 13:00, la finisajul expoziţiei „In Memoriam Corneliu Baba (1906-1997)”, eveniment care marchează împlinirea a 25 de ani de la moartea artistului, una dintre cele mai proeminente și influente personalităţi ale artei plastice româneşti.

Prezentarea catalogului va fi asigurată de istoricul de artă Sebestyén György Székely, expert acreditat, proprietar şi director al Galeriei Quadro, oficiile de gazdă urmând să fi făcute de istoricul Lucian Nastasă-Kovács, manager al Muzeului de Artă Cluj-Napoca.

Expoziţia poate fi vizionată până în data de 5 februarie inclusiv. Aceasta a fost curatoriată de istoricul de artă Maria Muscalu Albani şi comisariată de muzeografa Alexandra Sârbu.

Cuprinde peste 70 de lucrări de pictură şi grafică din perioada 1934-1992, care nu au fost expuse public niciodată în Cluj-Napoca. Lucrările, de-o mare însemnătate pentru opera lui Corneliu Baba, provin din colecția Muzeului de Artă clujean, colecţia artistului, dar cea mai mare parte dintre ele aparțin unei importante colecţii particulare.

327653268 1696172730779183 9097936761725158236 n

Concert Șuie Paparude, FORM Space, 3 februarie

Dacă ești fan electro dar și al spiritului românesc, Șuie Paparude te așteaptă în concert vinerea aceasta.

Pentru bilete, click aici.

Accesul e interzis minorilor.

320461451 870303374214664 5648702168778410761 n

Șezătoare cu cântec, Cercul Întreg, 6 februarie

Dacă preferi să îți începi luna într-un mod alternativ, Bogdan Octav Racolța te invită să îți descoperi bucuria vocei, în cadrul unui eveniment în care facilitatorul va folosi forme arhaice de cântec liber, cântat în ison, pentru a-i ajuta pe participanți să exploreze capacitatea de a se contopi cu sunete simple, atât individual, cât și în grup.

„În a doua parte vom experimenta cu cântece inspirate din tradiții străvechi, cântece pe structura chemare-răspuns (call-and-response). Prin acestea vom descoperi frumusețea dialogului între individ și grup, între eu și noi, manifestând puterea colectivă a vocii umane”, transmite acesta.

Bogdan Octav Racolţa e fondatorul proiectului Cercul Întreg. De 13 ani e dedicat full-time studiului de diferite forme de arte comunitare. S-a (trans)format în ultimii 15 ani prin capoeira, percuţie afrobraziliană şi o dragoste profundă pentru improvizaţie muzicală liberă în grup. Iar acest drum îl conduce într-o continuă căutare de forme de exprimare ancestrale şi cum pot fi adaptate realităţii în secolul 21.

Pentru a participa, se recomandă donații între 40 și 70 de lei.

327947566 704127327844672 1351823536838669852 n

Concert Specii, FORM Space, 9 februarie

Specii revin în forță la FORM Space. Dacă îți era dor de Dragonu AKA 47 și de Chimie, evenimentul acesta e pentru tine.

Biletele se pot achiziționa dând un click aici.

Accesul minorilor este interzis.

325304093 1177437216472357 113866642680868453 n

Goran Bregović, FORM Space, 10 februarie

Goran Bregović amestecă o mare varietate de stiluri și tehnici, fără a-și pierde identitatea. O piesă de-a lui poate fi recunoscută imediat. Compozițiile sale sunt universale, inspirate din credințe multiple, Bregović unind, la nivel alegoric, religia cu stilurile muzicale orientale și clasice.

„Am crescut într-un cartier din Sarajevo, unde timpul era măsurat de clopotele bisericii catolice din apropiere, de cele ale bisericii ortodoxe și de rugăciunile muezinului. De atunci, toată viața mea și toată muzica mea au fost marcate de bogăția acestor cântece diferite. Dorința mea este ca acest privilegiu să fie un drept natural pentru toți copiii. Fie ca aceste trei scrisori să fie invocarea mea pentru pace și fie ca ea să fie auzită”, a spus artistul.

Pentru bilete, click aici.

321456893 875935826869754 8355641996087168127 n

„BAZAR” Târg caritabil, Cotton Club Cluj, 11 februarie

Organizația Something New te invită în data de 11 februarie, începând cu ora 14, la un târg pentru toți, unde vei găsi haine și obiecte decorative care merită iubite și purtate a două oară, dar și un târg de prăjituri delicioase de casă.

„Suntem o organizație non-profit cu vechime de 10 ani în Cluj care ajută copii din medii defavorizate și vulnerabile să aibă acces la educație prin meditații săptămânale, cursuri de dezvoltare personală, ateliere, tabere, excursii, materiale și alimente. În prezent, avem în program aproximativ 500 de copii”, notează asociația.

Scopul târgului este de a strânge suma necesară pentru un proiect nou în Sânnicoară.

„Avem multe solicitări de la copii cu risc de excluziune socială care au nevoie de ajutorul nostru. Vino cu voie bună la târg și cu poftă de cumpărături (stai liniștit, prețurile sunt mici). Dacă nu poți participa, ne poți ajuta cu o donație modică pe următorul link: https://doneaza.something-new.ro/”, adaugă membrii ONG-ului.

326161102 724302615991718 67434710998225364 n

Film: Strigăte și șoapte, Cinema ARTA, 15 februarie

În 15 februarie, de la ora 19, hai la proiecția dramei „Strigăte și șoapte” (Cries & Whispers), în regia lui Ingmar Bergman. Proiecția acestui film este organizată în tandem cu reprezentația spectacolului cu același nume de la Teatrul Maghiar Cluj, care va avea loc în 16 februarie, de la ora 20, ca parte din programul Focus: Intersecții, care explorează intersecțiile dintre film și teatru.

„Suedia, sfârșit de secol al XIX-lea. Karin și Maria își veghează sora bolnavă, temându-se și în același timp sperând că aceasta va muri. O serie de flashback-uri evocatoare construiesc tabloul dramatic al vieții celor trei femei, din care nu lipsesc minciuna, dezamăgirea, iubirile interzise și vinovățiile.

O reprezentare puternică a comportamentului uman în fața morții, poziționată la granițele dintre realitate și coșmar, liniște și teroare, filmul a fost recompensat cu Premiul Oscar pentru cea mai bună cinematografie în 1974 și a primit numeroase nominalizări și premii la festivaluri din întreaga lume”, se arată în descrierea evenimentului.

Pentru bilete, click aici.

Nu uita că pe 16 februarie, de la ora 20, poți vedea spectacolul „Strigăte și șoapte”, în regia lui Andrei Șerban, la Teatrul Maghiar Cluj.

327780877 747506886979663 2694615381604884687 n

Charity Night: Retro Party – Quiz Game, BlackBox Studios, 16 februarie

Alătură-te unei petreceri retro cu quiz-uri pe strada Oașului 363, și vei salva, automat, vieți.

BlackBox organizează un eveniment caritabil pentru necuvântătoare, unde intrarea costă 50 de lei. Toate veniturile din bilete vor fi donate asociaților de protecție a animalelor, în vederea susținerii campaniilor de sterilizare a animalelor fără stăpân.

„Pentru că împreună salvăm vieți, hrănim suflete și doar în echipă putem contribui la un mâine mai bun al celor care dau din codiță. Exact, vorbim despre necuvântătoarele fără stăpân din comunitatea clujeană.

Ne vom începe seara cu un quiz special, însă, dacă nu ești familiarizat cu ce înseamnă acest lucru, nu te îngrijora. Regulile sunt foarte simple și, pentru că seara trebuie să continue, ringul de dans rămâne deschis”, anunță organizatorii.

Pentru bilete, click aici.

328498980 595102479116476 8768548758490453512 n

Concert RAVA, FORM Space, 16 februarie

Direct din Giulești, pe scenă la FORM. Rava a făcut ravagii printre ascultătorii de trap, iar pe 16 februarie va susține un show plin de energie pentru fanii din Cluj.

Pentru bilete, click aici.

322397188 1360326291434394 6291840946168452951 n

Concert Cargo, FORM Space, 17 februarie

Cargo nu mai are nevoie de prezentare. Legendele rock-ului românesc vin la Cluj pentru un concert de excepție. Vino să cânți „Dacă ploaia s-ar opri”, „Aproape de voi”, „Nu pot trăi fără tine”, „Ziua Vrăjitoarelor” și multe alte piese care i-au consacrat pe rockeri.

Pentru bilete, click aici.

Accesul minorilor e interzis.

326250005 849939742729913 4016834089979573246 n

„Inimă și alte preparate din carne”, Teatrul Național, 21 februarie

O producție a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova vine să încânte publicul clujean cu o piesă de teatru premiată cu Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol al anului 2020.

„Despre dragoste și despre praful colorat care se alege din ea. Despre fluturele-labrador care se zbate în zadar la capătul realității. Despre umorul involuntar și singurătatea voluntară. Despre adevăr, tandrețe și sex.

Despre copii, poezie și cafea. Despre corp și despre cum duce el greul. Despre crizele mici izbucnite în plină criză. Despre frumusețe și despre sufletele tot mai uscate, întărite deja pe la margini. Despre plăcere și boală.

Despre limbaj și despre cum se scurge culoarea din lucruri. Despre cuplurile de interior. Despre viața care atârnă la câțiva cm în afara noastră. Despre inimă și alte preparate din carne”, a notat textierul Dan Coman, referitor la piesă.

Pentru bilete, click aici.

327681100 746283513588031 7750642948011894871 n

Concert Bruja, FORM Space, 24 februarie

Dacă iubești trapul, Bruja va susține un concert de Ziua Îndrăgostiților. Ai sau n-ai pereche, vino să te distrezi, trapul nu are restricții. Evenimentul, în schimb, da – accesul minorilor este interzis.

Pentru bilete, click aici.

328112909 1328031251386895 2214863149171196126 n

Timpuri noi – concert aniversar „Copilu’ a făcut 30 de ani”, Hardward Pub, 25 februarie

Timpuri noi te așteaptă la un concert aniversar, care marchează 30 de ani de la primul album, celebru pentru poza cu copilul.

„Copilu’ a crescut. Are 30 de ani. I-am făcut vinil, casetă, poster și tricouri. Pe 25 februarie îi facem și petrecere cu formația vocal-instrumentală Timpuri Noi. Da, unii vă aduceți aminte cum a fost acum 30 de ani, alții ați crescut cu povești despre albumul ăsta!

Luați-vă burta, chelia, copiii, prietenii din adolescența de atunci sau colegii de școală de acum și veniți la concertul aniversar <<Copilu’ a facut 30 ani>>. Cu siguranță veți rămâne cu o amintire de povești!”, spun gazdele.

La concert vor fi pachetele aniversare și tricourile din dotare.

Pentru bilete, click aici.

326243302 838583727216013 3779600599031691329 n

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax