Connect with us

Editorial Opinii

OPINIE. Tehnici și obiceiuri de manipulare a alegerilor la Cluj. Câți dintre studenți au fost lăsați să voteze?

Publicat


studenți

De multă vreme, alegerile sunt libere în România. Exagerat de libere, ar spune un hâtru. Pe la 1800 erau legende că secțiile de votare aveau doi observatori în pod, unul care avea posibilitatea să vadă cu cine votează alegătorul, iar al doilea, picura la un semn puțină făină pe cel care nu vota bine și care era apoi ciomăgit. Nici atunci, nici azi, nimeni nu prea dorește să sufere fizic pentru a ieși cineva la alegeri, deseori nici nu cunoști direct candidatul. Doar că azi nu mai rabzi bătaie, rabzi stând la cozi.

Alegerile din comunism le amintim, fiind importante ca o perioadă în care s-a imprimat în mentalul colectiv ideea Absolutului Câștigător. Alegerile erau obligatorii, prezenta era 100 la sută, conta un singur candidat care era în stare să ia 105 la sută din voturi. Sigur, este o figură de stil, în realitate favoritul lua doar 98 la sută.

Impactul mass-media

Nu am făcut trimitere la aspecte istorice ale manipulării alegerilor pentru a justifica ticăloșia celor măsluite, ci doar pentru a încerca să explicitez mai bine.

Acel 98 la sută comunist s-a transformat în 87 la sută pentru agentul KGB Iliescu ( recunoscut acum, dar prea târziu), în 20 mai 1990 (Duminica Orbului) .

În anii 90 cel mai mult a contat faptul că funcționa o televiziune unică, cea de stat, TVR, iar prin exclusivitatea ei s-a reușit ușor manipularea populației. Să nu mai înjurăm românii!

A fost o determinare strictă în a se obține acele rezultate. Rațiu era vânat de singura televiziune în timp ce picotea în Parlament, procedeu perpetuat peste ani cu senatorul USR Mihai Goțiu care, bolnav fiind, a adormit și el, sau senatorul clujean Marius Nicoară, filmat de la tribuna Parlamentului exact când a deschis un mesaj primit cu poze nud.

Corneliu  Coposu era redat prin filtru galben ca să pară cadaveric, înainte de alegerea lui Funar s-au transmis știri foarte alarmiste despre ce vrea să ne facă Ungaria etc. Deci, atât prin conținutul emisiunilor, cât și prin diferite tehnici, televiziunea poate manipula extraordinar.

Imediat ce a apărut o televiziune alternativă, PRO-TV la 1 decembrie 1995, FSN/ PDSR/PSD, sub diferitele denumiri, a pierdut monopolul puterii.

Ca remediu, pentru a sufoca alternativele de presă, au fost create mai multe televiziuni clientelare, trompete ale unor forțe economice care manipulează pentru cei care au banii. În România știm unde sunt banii.

În același timp, presa scrisă este distrusă prin pulverizarea distribuitorilor poștali și desființarea chioșcurilor de presă, în paralel cu loviturile luate de la concurența digitală. În prezent presa scrisă se recunoaște că nu prea mai contează. A fost important să nu mai ajungă cititorul la ziar, apoi restul a venit de la sine.

Toată averea și știința lumii este digitalizată, dar nu alegerile din România

Ion Țiriac spunea că mai bine mergi la drum cu un hoț isteț decât cu un cinstit prost. Cum am putea explica faptul că se fac digital tranzacții bancare presupunând sume fabuloase, că ni se cere să renunțăm la numerar pentru că toate, dar absolut toate mișcările de bani sunt super sigure, un doctor stabilește din Cluj diagnostice vitale pentru pacienți din Australia, dar digitalizarea nu are un impact serios în alegerile din România.

Prostie, indolență, superficialitate sau dorința de a avea verigi organizatorice cât mai multe și implicit cât mai multe posibilități de a manipula rezultatele alegerilor. Să fie cineva atât de isteț ?

Doar în patru ani (acum 10 ani !) România a cheltuit un miliard pentru digitalizare. Se cheltuie în continuare enorm, fără a se măsura feed-back-ul investițiilor, în digitalizarea diferitelor sectoare.

Digitalizare și nu prea

Unii spun că digitalizăm și contra naturii și eficienței sectoare care ar trebui digitalizate cât mai puțin, sau digitalizate altfel, respectiv școala și procesul școlar. Cunosc elevi cărora li s-au dat câte două perechi de tablete nefolosibile.

Peste 1000 de proiecte informatice au fost finanțate pentru a moderniza țara (noastră), iar dacă în anii 90 primordialitatea era a companiilor străine, începând din anii 2000 au început să apară puternici parteneri economici români care au obținut contracte cu statul. Numele cele mai vehiculate, în ordinea sumelor încasate sunt, Siveco Romania, firma fondată de Irina Socol pe locul I la un moment dat cu 62 de contracte câștigate cu peste 40 de instituții.

Pe locul II este Tiberiu  Urdăreanu, fost ofițer de armată cu 25 de contracte cu 15 autorități care a excelat în sisteme de supraveghere. Doar pe locul III Sebastian Ghiță, cu 26 de contracte având cei mai importanți parteneri 17 instituții publice, dar cu un plus de notorietate, având în vedere legătura cu politicianul împotriva căruia s-a demonstrat (cel mai) mult în România, Victor Ponta, și faptul că a înființat televiziunea România TV.

Toți trei cu probleme și condamnări penale majore.

Pentru că primele trei firme de informatică din România au constituit material de lucru pentru DNA s-a speculat că serviciile au primit ordin să lovească în concurența românească la Marea Finanță Mondială.

De ce fără vot electronic

Oricum, există un potențial și un efort financiar enorm pentru a se realiza o digitalizare în cât mai multe domenii. Cum s-ar justifica din partea celor de la putere refuzul și dezinteresul de a da și posibilitatea de a se vota digitalizat ?

Îți poți scana amprenta pentru bancă, sistem de acces, diferite portale și sisteme de comunicații, iar buletinele de vot nu se puteau scana și apoi implementa imediat în baza de date ?

Poți folosi/ scana amprenta degetului, amprenta ochilor (și în Romania) îți poți lua coduri, care de care mai sigure. Cheile de verificare pot să fie automate și să sesizeze în timp real orice problemă sau tentative de fraudă.Din start s-ar elimina și tentativele de fraudă și voturile anulate!

Mârlănia alegerilor dintr-un singur tur

Publicația Cațavencii a instituit un premiu pentru cel care găsește elevi meditați în particular de președintele Klaus în urma căruia și-a cumpărat șase case. Noi am da un premiu celui care crede că marea grijă față de banul public i-a făcut pe cei de la putere să facă alegerile locale dintr-un singur tur și să le comaseze cu alegerile europarlamentare.

Dacă le-ar fi păsat nu am avea acest grad imens de datorie care îl are România. Nu merită să pierdem vremea să demontăm această explicație nerușinată. Grija lor față de banul public !

În realitate au fost favorizate partidele mari aflate la putere, împotriva cărora să nu se poată coaliza, în turul doi, alegătorii nemulțumiți. Astfel au reușit să câștige alegerile locale cu doar 15, 20 la sută din alegători în condițiile în care cca 50 la sută nu votează.

Alături de partidele mari au fost foarte avantajați maghiarii care votează disciplinat, în bloc, cu un singur candidat de-al lor și au câștigat o mare mulțime de primării la care nici nu au visat și nu le-a avut vreodată până acum – Târgu Mureș, comuna Baciu  etc.

Teatru în secțiile de votare

Președintele în secțiile de votare este un mic dictator pe încăperea respectivă. Legea, procedurile și instructajele arată că are o putere aproape exclusivă acolo. De aceea, președintele trebuie bine ales, îndeobște dintre angajații Primăriei și oamenii fideli. Fideli cui? Partidului și celor care trebuie.

În primul rând îi manipulează pe membrii biroului prin data la care le dau banii. Cei de la secțiile importante, cu mulți alegători din marile orașe, primesc banii imediat sau în timpul votării pentru a ”li se închide gura”.

Altora, din secții mai puțin importante sau care au tăcut agresiv ori și mai grav, nu au tăcut deloc, primesc banii peste o săptămână. Banii înseamnă cca. 1200 lei. Cei care acceptă au nevoie de acești bani, dacă nu ar avea nevoie, nu s-ar lăsa umiliți între 28 și 34 de ore, de vreo țață șmecheră din Primărie plantată președinte de secție

Acea președinte numără voturile și îi pune pe reprezentanții partidelor să tragă liniuțe, să fie foarte atenți să nu greșească. Câteodată diferitele liniuțe nu se potrivesc, depinde de la secție la secție și să vezi atunci ce le face doamna președinte!

De obicei președinții sunt oameni odihniți și cu experiență. O noapte nu contează că-s oameni odihniți. Fiți atenți ce fac! Am studiat la mai multe secții de votare. Prezența în secția de votare începe de la 5,45- 6.00. Votarea legal se termină la 22.00. Dacă în ultima oră sunt mulți alegători se poate prelungi până la miezul nopții, dar rar se întâmplă acest lucru.

Ziua este grea și stresantă. Cu mâncare la pachet  pe care de obicei nu ai timp să o servești, cu apă și baie, vai mama lor.

Oboseală și nesomn

Președinții au sesizat din experiența lor minunată că pe la ora 22.00 membrii biroului secției sunt frânți de obosiți. Dacă reușesc să mai amâne numărarea voturilor 2,3 ore le-a luat piuitul definitiv membrilor.

Ei nu mai au puterea nici să urmărească ce se mai întâmplă, darmite să vocifereze sau să protesteze. Și au reușit în foarte multe locuri să amâne activitățile. De aceea, unde s-a terminat votarea si au ieșit din secția de votare după 26-28 de ore fiți siguri că toată lumea a acceptat orice numai să se termine odată!

În plus, prezența acelor membri numai de reprezentare a partidelor nu prea a fost. De exemplu cea mai mare preocupare a unui reprezentant AUR a fost să nu ia USR -ul prea mult, iar a celui de la USR să nu ia cei de la REPER mai mult ca ei, nu cât a șmecherit președintele de secție. El este cheia !

Oricum lipsa de somn era o metodă de tortură și de supunere nu numai a Securității Române! În secțiile de votare din România s-a asigurat multă supunere. Faptul că mai sunt umiliți după votare încă 6,8,10 ore să predea sacii si materialele electorale ( la Cluj pe pistele stadionului în soare)  nici nu mai contează!

Specialități a la Cluj

Specialități și nu numai. Cum poți elimina sau măcar obstrucționa o pătură de turbulenți, care de obicei nu votează cu cei de la putere să voteze?

Acei turbulenți sunt studenții și cei de vârsta lor. Când sunt mai ocupați și mai stresați cu probleme turbulenții. Normal, în sesiune.

Atunci e logic că vom comasa și vom planifica două alegeri în sesiune! Dar turbulenții aceștia sunt așa nesuferiți încât și în sesiune vor să vină să voteze! Pe Ștefănuță, sau alți independenți la europarlamentare sau USR; REPER si Sabin Sărmaș la primărie. Nu pot fi opriți!

Chiar nu pot? Noi să nu putem? Dar ce să ne facem dacă nu am primit suficiente tipizate pentru listele suplimentare sau suficiente buletine de vot? Ei nu au buletin de Cluj și trebuiau trecuți pe listele suplimentare!

Dar un tipizat putea fi multiplicat într-un milion de exemplare la un singur Xerox. Buletinele de vot erau si ele distribuite în suficient de multe exemplare (suplimentare) .

Oare de răi, de leneși sau din rea credință nu au vrut președinții de secții să desfacă buletine de vot din seturile suplimentare și să le dea la studenților din Cluj?

Câți studenți au votat?

Clujul se laudă că are cca 100.000 de studenți. Vedeți câți dintre aceștia au reușit să voteze pe listele suplimentare de la secțiile din Cluj?

În ziua lor de sesiune, mii de studenți la Cluj au fost plimbați de la o secție la alta pentru a fi descurajați și să renunțe să voteze.

Ei sunt în sesiune și acum, și nu au timp să depună plângeri. Să nu se mintă cu nerușinare că nu au vrut. Nu au fost lăsați și da, acum învață, nu au timp nici de proteste în stradă nici de plângeri.

Am întâlnit două studente cât o mână de om de mici care erau la a patra secție unde erau poziționate bine la coadă. Cu lacrimi în ochi mi-au spus că ele nu se lasă până nu votează cu cei buni fiindcă s-au săturat să fie condusă țara de ceilalți.

”Nu ne lăsăm, dar suntem foarte supărate și obosite și am pierdut o zi întreagă de la un examen de an, foarte greu”.

Le-am întrebat dacă data viitoare vor mai vota? ”Dacă vom mai fi în România, da!”.

Mihai MoldovanDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Mii de români din toată țara la Hungaroring, Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei. Cine a CÂȘTIGAT

Publicat

f1

Hungaroring, Marele Premiu de F1 este cel mai accesibil circuit românilor, în special celor din vestul țării. Mii de clujeni, bihoreni, arădeni ori timișoreni iau cu asalt circuitul în fiecare vară.

f1

Hungaroring este o pistă de curse de 4,381 km aflată la Mogyoród, în Pest. În 1986 a devenit locul primului Grand Prix de Formula 1 din spatele Cortinei de Fier. Bernie Ecclestone, patronul F1, dorea o cursă în URSS, dar un prieten ungur i-a recomandat Budapesta. Ei doreau ca un circuit stradal similar cu Circuitul de Monaco să fie construit în Népliget – cel mai mare parc din Budapesta – dar guvernul a decis să construiască un nou circuit chiar în afara orașului, lângă o autostradă importantă.

f1

VIDEO FOTO. Mii de români din toată țara la Hungaroring, Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei. Cine a CÂȘTIGAT

Lucrările de construcție au început la 1 octombrie 1985. A fost construit în opt luni, mai puțin timp decât orice alt circuit de Formula 1. Prima cursă a avut loc pe 24 martie 1986, în memoria lui János Drapál, primul maghiar care a câștigat cursele de Grand Prix de motociclete. Potrivit unui sondaj realizat de biroul național de turism al Ungariei, Mogyoród ocupă locul trei în rândul destinațiilor maghiare vizitate de turiști, după Cotul Dunării și Lacul Balaton, dar înaintea Budapestei. Circuitul are licență FIA grad 1.

f1

Anul acesta, Hungaroring s-a desfășurat în weekendul 19-21 iulie. Max Verstappen a fost considerat favorit din start, deși pilotul britanic Lando Norris (McLaren) a plecat din pole position. Verstappen a fost al treilea pe grila de start, în timp ce locul 2 a fost ocupat de Oscar Piastri.

f1

f1

fi

f1

Cursa a fost câștigată de Oscar Piastri (McLaren), pe locul 2 s-a situat Lando Norris, plecat din pole-position iar pe 3 Louis Hamilton. Favoritul Verstappen a terminat pe 5.

Sursă: Wikipedia

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat de 52 de ani, UCIS într-un parc din Turda Nouă. A fost REȚINUT un suspect

Publicat

politie 4 bun

Cadavrul unui bărbat de 52 de ani a fost găsit, sâmbătă seara, în parcul din Turda Nouă. Acesta a fost victima unei crime. Polițiștii au un suspect pe care l-au reținut pentru 24 de ore.

”La data de 20 iulie a.c., în jurul orei 23.50, printr-un apelul la SNUAU 112 a fost sesizat faptul că într-un parc din cartierul Turda Nouă, din municipiul Turda a fost găsită o persoană decedată.

Bărbat de 52 de ani, UCIS într-un parc din Turda Nouă. A fost REȚINUT un suspect

S-a stabilit identitatea bărbatului decedat, în vârstă de 52 de ani. Acesta prezenta urme de agresiune fizică la nivelul capului. Cadavrul a fost transportat la IML Cluj, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului.

Sunt continuate cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, cu sprijinul organelor de cercetare penală din cadrul Serviciului de Investigații Criminale.

Față de suspect a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore”, a comunicat IPJ Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Vremea în următoarele 4 săptămâni. Se domolește ARȘIȚA, vin FURTUNILE

Publicat

furtuna

Administraţia Națională de Meteorologie a emis  prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Conform specialiștilor, în intervalul 22 iulie – 19 august 2024 arșița se va mai domoli în schimb vor apărea furtunile.

„Pe parcursul săptămânii viitoare valorile de temperaturã se vor pondera în cea mai mare parte a ţãrii, astfel cã vremea se va menţine calduroasă în partea de sud-sud-est, dar şi în zona de câmpie din vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 şi 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiuni şi 22 de grade pe litoral şi în Dealurile de Vest.

Vremea în următoarele 4 săptămâni. Se domolește ARȘIȚA, vin FURTUNILE

Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului pe arii extinse în zonele montane, submontane, în regiunile sudice, în centru și pe alocuri în restul teritoriului. Pe spaţii restrânse, cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi izolat vor fi posibile căderi de grindină”, spun specialiștii de la ANM.

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cu excepția regiunilor vestice și sud-vestice, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale, regimul puviometric va fi excedentar, mai ales în sud-estul teritoriului.

Săptămâna 29 iulie – 5 august 2024

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 5 – 12 august 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice și sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă în regiunile estice și sud-estice, iar în rest va fi deficitar.

Săptămâna 12 – 19 august 2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile vestice și sudice. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar în cea mai mare parte a țării.

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Clujul are un primar MULTIFESTIVAL! Boc: La mulți ani, Electric Castle

Publicat

ec

Clujul a ajuns pe harta europeană modernă pe calea minimei rezistențe, adică pe scurtătură. Scurtătura se numește „festivaluri”. Abundența acestora a făcut ca orașul să fie asaltat pe perioada verii de turiști de pretutindeni. De la Electric Castle, la Untold și Jazz in the Park, toate sunt susținute de primărie și, implicit, de primar.

Emil Boc este recunoscut pentru plăcerea de a se integra în astfel de manifestări culturale și nu ratează niciun festival. N-a ratat nici ocazia de a felicita organizatorii la împlinirea a 10 ani de Electric Castle.

ec

FOTO. Clujul are un primar MULTIFESTIVAL! Boc: La mulți ani, Electric Castle

„Electric Castle – 10 ani de muzică, oameni frumoși și energie în Cluj. La mulți ani, EC!!!

Anul acesta, unul dintre cele mai îndrăgite festivaluri din România și un veritabil brand internațional al Clujului – Electric Castle Festival – aniversează 10 ani de existență.

ec

ec

Felicit echipa EC pentru ceea ce au reușit, pentru creativitate și standardul înalt de calitate pe care îl respectă la fiecare ediție.

Muzica unește, într-adevăr, oamenii. La mulți ani, Electric Castle”, a scris edilul pe Facebook.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax