Connect with us

Editorial Opinii

OPINIE. Tehnici și obiceiuri de manipulare a alegerilor la Cluj. Câți dintre studenți au fost lăsați să voteze?

Publicat


studenți

De multă vreme, alegerile sunt libere în România. Exagerat de libere, ar spune un hâtru. Pe la 1800 erau legende că secțiile de votare aveau doi observatori în pod, unul care avea posibilitatea să vadă cu cine votează alegătorul, iar al doilea, picura la un semn puțină făină pe cel care nu vota bine și care era apoi ciomăgit. Nici atunci, nici azi, nimeni nu prea dorește să sufere fizic pentru a ieși cineva la alegeri, deseori nici nu cunoști direct candidatul. Doar că azi nu mai rabzi bătaie, rabzi stând la cozi.

Alegerile din comunism le amintim, fiind importante ca o perioadă în care s-a imprimat în mentalul colectiv ideea Absolutului Câștigător. Alegerile erau obligatorii, prezenta era 100 la sută, conta un singur candidat care era în stare să ia 105 la sută din voturi. Sigur, este o figură de stil, în realitate favoritul lua doar 98 la sută.

Impactul mass-media

Nu am făcut trimitere la aspecte istorice ale manipulării alegerilor pentru a justifica ticăloșia celor măsluite, ci doar pentru a încerca să explicitez mai bine.

Acel 98 la sută comunist s-a transformat în 87 la sută pentru agentul KGB Iliescu ( recunoscut acum, dar prea târziu), în 20 mai 1990 (Duminica Orbului) .

În anii 90 cel mai mult a contat faptul că funcționa o televiziune unică, cea de stat, TVR, iar prin exclusivitatea ei s-a reușit ușor manipularea populației. Să nu mai înjurăm românii!

A fost o determinare strictă în a se obține acele rezultate. Rațiu era vânat de singura televiziune în timp ce picotea în Parlament, procedeu perpetuat peste ani cu senatorul USR Mihai Goțiu care, bolnav fiind, a adormit și el, sau senatorul clujean Marius Nicoară, filmat de la tribuna Parlamentului exact când a deschis un mesaj primit cu poze nud.

Corneliu  Coposu era redat prin filtru galben ca să pară cadaveric, înainte de alegerea lui Funar s-au transmis știri foarte alarmiste despre ce vrea să ne facă Ungaria etc. Deci, atât prin conținutul emisiunilor, cât și prin diferite tehnici, televiziunea poate manipula extraordinar.

Imediat ce a apărut o televiziune alternativă, PRO-TV la 1 decembrie 1995, FSN/ PDSR/PSD, sub diferitele denumiri, a pierdut monopolul puterii.

Ca remediu, pentru a sufoca alternativele de presă, au fost create mai multe televiziuni clientelare, trompete ale unor forțe economice care manipulează pentru cei care au banii. În România știm unde sunt banii.

În același timp, presa scrisă este distrusă prin pulverizarea distribuitorilor poștali și desființarea chioșcurilor de presă, în paralel cu loviturile luate de la concurența digitală. În prezent presa scrisă se recunoaște că nu prea mai contează. A fost important să nu mai ajungă cititorul la ziar, apoi restul a venit de la sine.

Toată averea și știința lumii este digitalizată, dar nu alegerile din România

Ion Țiriac spunea că mai bine mergi la drum cu un hoț isteț decât cu un cinstit prost. Cum am putea explica faptul că se fac digital tranzacții bancare presupunând sume fabuloase, că ni se cere să renunțăm la numerar pentru că toate, dar absolut toate mișcările de bani sunt super sigure, un doctor stabilește din Cluj diagnostice vitale pentru pacienți din Australia, dar digitalizarea nu are un impact serios în alegerile din România.

Prostie, indolență, superficialitate sau dorința de a avea verigi organizatorice cât mai multe și implicit cât mai multe posibilități de a manipula rezultatele alegerilor. Să fie cineva atât de isteț ?

Doar în patru ani (acum 10 ani !) România a cheltuit un miliard pentru digitalizare. Se cheltuie în continuare enorm, fără a se măsura feed-back-ul investițiilor, în digitalizarea diferitelor sectoare.

Digitalizare și nu prea

Unii spun că digitalizăm și contra naturii și eficienței sectoare care ar trebui digitalizate cât mai puțin, sau digitalizate altfel, respectiv școala și procesul școlar. Cunosc elevi cărora li s-au dat câte două perechi de tablete nefolosibile.

Peste 1000 de proiecte informatice au fost finanțate pentru a moderniza țara (noastră), iar dacă în anii 90 primordialitatea era a companiilor străine, începând din anii 2000 au început să apară puternici parteneri economici români care au obținut contracte cu statul. Numele cele mai vehiculate, în ordinea sumelor încasate sunt, Siveco Romania, firma fondată de Irina Socol pe locul I la un moment dat cu 62 de contracte câștigate cu peste 40 de instituții.

Pe locul II este Tiberiu  Urdăreanu, fost ofițer de armată cu 25 de contracte cu 15 autorități care a excelat în sisteme de supraveghere. Doar pe locul III Sebastian Ghiță, cu 26 de contracte având cei mai importanți parteneri 17 instituții publice, dar cu un plus de notorietate, având în vedere legătura cu politicianul împotriva căruia s-a demonstrat (cel mai) mult în România, Victor Ponta, și faptul că a înființat televiziunea România TV.

Toți trei cu probleme și condamnări penale majore.

Pentru că primele trei firme de informatică din România au constituit material de lucru pentru DNA s-a speculat că serviciile au primit ordin să lovească în concurența românească la Marea Finanță Mondială.

De ce fără vot electronic

Oricum, există un potențial și un efort financiar enorm pentru a se realiza o digitalizare în cât mai multe domenii. Cum s-ar justifica din partea celor de la putere refuzul și dezinteresul de a da și posibilitatea de a se vota digitalizat ?

Îți poți scana amprenta pentru bancă, sistem de acces, diferite portale și sisteme de comunicații, iar buletinele de vot nu se puteau scana și apoi implementa imediat în baza de date ?

Poți folosi/ scana amprenta degetului, amprenta ochilor (și în Romania) îți poți lua coduri, care de care mai sigure. Cheile de verificare pot să fie automate și să sesizeze în timp real orice problemă sau tentative de fraudă.Din start s-ar elimina și tentativele de fraudă și voturile anulate!

Mârlănia alegerilor dintr-un singur tur

Publicația Cațavencii a instituit un premiu pentru cel care găsește elevi meditați în particular de președintele Klaus în urma căruia și-a cumpărat șase case. Noi am da un premiu celui care crede că marea grijă față de banul public i-a făcut pe cei de la putere să facă alegerile locale dintr-un singur tur și să le comaseze cu alegerile europarlamentare.

Dacă le-ar fi păsat nu am avea acest grad imens de datorie care îl are România. Nu merită să pierdem vremea să demontăm această explicație nerușinată. Grija lor față de banul public !

În realitate au fost favorizate partidele mari aflate la putere, împotriva cărora să nu se poată coaliza, în turul doi, alegătorii nemulțumiți. Astfel au reușit să câștige alegerile locale cu doar 15, 20 la sută din alegători în condițiile în care cca 50 la sută nu votează.

Alături de partidele mari au fost foarte avantajați maghiarii care votează disciplinat, în bloc, cu un singur candidat de-al lor și au câștigat o mare mulțime de primării la care nici nu au visat și nu le-a avut vreodată până acum – Târgu Mureș, comuna Baciu  etc.

Teatru în secțiile de votare

Președintele în secțiile de votare este un mic dictator pe încăperea respectivă. Legea, procedurile și instructajele arată că are o putere aproape exclusivă acolo. De aceea, președintele trebuie bine ales, îndeobște dintre angajații Primăriei și oamenii fideli. Fideli cui? Partidului și celor care trebuie.

În primul rând îi manipulează pe membrii biroului prin data la care le dau banii. Cei de la secțiile importante, cu mulți alegători din marile orașe, primesc banii imediat sau în timpul votării pentru a ”li se închide gura”.

Altora, din secții mai puțin importante sau care au tăcut agresiv ori și mai grav, nu au tăcut deloc, primesc banii peste o săptămână. Banii înseamnă cca. 1200 lei. Cei care acceptă au nevoie de acești bani, dacă nu ar avea nevoie, nu s-ar lăsa umiliți între 28 și 34 de ore, de vreo țață șmecheră din Primărie plantată președinte de secție

Acea președinte numără voturile și îi pune pe reprezentanții partidelor să tragă liniuțe, să fie foarte atenți să nu greșească. Câteodată diferitele liniuțe nu se potrivesc, depinde de la secție la secție și să vezi atunci ce le face doamna președinte!

De obicei președinții sunt oameni odihniți și cu experiență. O noapte nu contează că-s oameni odihniți. Fiți atenți ce fac! Am studiat la mai multe secții de votare. Prezența în secția de votare începe de la 5,45- 6.00. Votarea legal se termină la 22.00. Dacă în ultima oră sunt mulți alegători se poate prelungi până la miezul nopții, dar rar se întâmplă acest lucru.

Ziua este grea și stresantă. Cu mâncare la pachet  pe care de obicei nu ai timp să o servești, cu apă și baie, vai mama lor.

Oboseală și nesomn

Președinții au sesizat din experiența lor minunată că pe la ora 22.00 membrii biroului secției sunt frânți de obosiți. Dacă reușesc să mai amâne numărarea voturilor 2,3 ore le-a luat piuitul definitiv membrilor.

Ei nu mai au puterea nici să urmărească ce se mai întâmplă, darmite să vocifereze sau să protesteze. Și au reușit în foarte multe locuri să amâne activitățile. De aceea, unde s-a terminat votarea si au ieșit din secția de votare după 26-28 de ore fiți siguri că toată lumea a acceptat orice numai să se termine odată!

În plus, prezența acelor membri numai de reprezentare a partidelor nu prea a fost. De exemplu cea mai mare preocupare a unui reprezentant AUR a fost să nu ia USR -ul prea mult, iar a celui de la USR să nu ia cei de la REPER mai mult ca ei, nu cât a șmecherit președintele de secție. El este cheia !

Oricum lipsa de somn era o metodă de tortură și de supunere nu numai a Securității Române! În secțiile de votare din România s-a asigurat multă supunere. Faptul că mai sunt umiliți după votare încă 6,8,10 ore să predea sacii si materialele electorale ( la Cluj pe pistele stadionului în soare)  nici nu mai contează!

Specialități a la Cluj

Specialități și nu numai. Cum poți elimina sau măcar obstrucționa o pătură de turbulenți, care de obicei nu votează cu cei de la putere să voteze?

Acei turbulenți sunt studenții și cei de vârsta lor. Când sunt mai ocupați și mai stresați cu probleme turbulenții. Normal, în sesiune.

Atunci e logic că vom comasa și vom planifica două alegeri în sesiune! Dar turbulenții aceștia sunt așa nesuferiți încât și în sesiune vor să vină să voteze! Pe Ștefănuță, sau alți independenți la europarlamentare sau USR; REPER si Sabin Sărmaș la primărie. Nu pot fi opriți!

Chiar nu pot? Noi să nu putem? Dar ce să ne facem dacă nu am primit suficiente tipizate pentru listele suplimentare sau suficiente buletine de vot? Ei nu au buletin de Cluj și trebuiau trecuți pe listele suplimentare!

Dar un tipizat putea fi multiplicat într-un milion de exemplare la un singur Xerox. Buletinele de vot erau si ele distribuite în suficient de multe exemplare (suplimentare) .

Oare de răi, de leneși sau din rea credință nu au vrut președinții de secții să desfacă buletine de vot din seturile suplimentare și să le dea la studenților din Cluj?

Câți studenți au votat?

Clujul se laudă că are cca 100.000 de studenți. Vedeți câți dintre aceștia au reușit să voteze pe listele suplimentare de la secțiile din Cluj?

În ziua lor de sesiune, mii de studenți la Cluj au fost plimbați de la o secție la alta pentru a fi descurajați și să renunțe să voteze.

Ei sunt în sesiune și acum, și nu au timp să depună plângeri. Să nu se mintă cu nerușinare că nu au vrut. Nu au fost lăsați și da, acum învață, nu au timp nici de proteste în stradă nici de plângeri.

Am întâlnit două studente cât o mână de om de mici care erau la a patra secție unde erau poziționate bine la coadă. Cu lacrimi în ochi mi-au spus că ele nu se lasă până nu votează cu cei buni fiindcă s-au săturat să fie condusă țara de ceilalți.

”Nu ne lăsăm, dar suntem foarte supărate și obosite și am pierdut o zi întreagă de la un examen de an, foarte greu”.

Le-am întrebat dacă data viitoare vor mai vota? ”Dacă vom mai fi în România, da!”.

Mihai Moldovan



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Se prelungește din nou PLAFONAREA tarifelor RCA. Ce TERMEN a propus Ministerul Finanțelor

Publicat

rca

Se prelungește din nou plafonarea tarifelor RCA. Ministerul Finanțelor propune, printr-un proiect pus în dezbatere publică, menținerea tarifelor plafonate pentru încă trei luni.

Potrivit proiectului, „se prelungește perioada de aplicare a prevederilor art. 1 alin. (2) și (4) din Hotărârea Guvernului nr. 1.326/2023 privind stabilirea tarifelor de primă maxime şi a altor măsuri aplicabile de către societățile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.192 din 29 decembrie 2023,până la data de 30 septembrie 2024”, scrie Alba24.ro.

Plafonarea tarifelor RCA

Plafonarea tarifelor RCA a fost stabilită din aprilie 2023 (prin HG 298/2023), la nivelul din februarie 2023. Apoi, măsura a fost prelungită cu trei luni. În decembrie 2023, prin HG 1326/2023 s-a permis indexarea primelor de asigurare practicate de către asigurătorii RCA la data de 28 februarie 2023, cu un procent de maximum 6,8% pentru o perioadă de 3 luni.

În martie 2024, prin HG 262/2024 măsura a fost prelungită până în 30 iunie.

Se prelungește din nou PLAFONAREA tarifelor RCA. Ce TERMEN a propus Ministerul Finanțelor

Ministerul Finanțelor consideră că plafonarea tarifelor RCA trebuie menținută încă trei luni.

Potrivit statisticilor MF, din numărul total de vehicule din parcul național auto, respectiv 10.333.293, la data de 6 iunie 2024 erau asigurate un număr de 7.486.349 de vehicule.

”Cazurile prelucrate încadrate în categoria asiguraților cu risc ridicat în perioada 1.01.2024 – 2.06.2024, sunt în număr de aproximativ 41.500, din care aproximativ 201 au fost preluate voluntar, iar 41.300 au fost alocate automat către asigurători”, se arată în proiectul MF.

Citește mai departe

EVENIMENT

ITM Cluj, controale la restaurantele din județ. Două firme au fost amendate

Publicat

Angajații Inspecției Muncii au desfășurat recent controale la zeci de angajatori din domeniul restaurante și alte servicii de alimentație.

ITM Cluj a desfășurat, în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, acţiuni de control pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, de catre angajatorii din domeniul „restaurante si alte activitati de servicii de alimentație”.

S-a verificat respectarea reglementărilor legale privind angajarea personalului, transmiterea contractelor individuale de muncă în registrul general de evidență al salariaților, durata timpului de muncă și muncă suplimentară, întocmirea evidenței orelor de muncă prestate de către salariați, repausuri periodice(repausul săptămânal, sărbători legale), munca de noapte, precum și stabilirea si acordarea drepturilor salariale.

De asemenea, s-a urmărit și modul în care au fost îndeplinite măsurile dispuse cu ocazia controalelor anterioare, acolo unde a fost cazul.

Obiectivele campaniei

  • Identificarea și verificarea agenților economici care activează în domeniul „restaurante și alte activități de servicii de alimentație”.
  • Eliminarea neconformităților constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate și aplicarea de sancțiuni contravenționale corespunzătoare.
  • Creșterea gradului de conștientizare a angajaților și angajatorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă.

Două societăți comerciale, amendate de ITM Cluj

Cu ocazia acestei campanii ITM Cluj a efectuat controale  la un număr de 29 de  angajatori din judeţul Cluj. Două societăți comerciale au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 4.500 lei.

Amenzile au fost aplicate pentru neorganizarea evidentei orelor lucrate, cu evidențierea zilnică a orelor de începere si de sfârșit a programului de lucru pentru fiecare salariat în parte.

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

CTP Cluj: PROGRAMUL de transport urban si metropolitan pentru perioada 22–24 iunie 2024

Publicat

ctp

Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA face cunoscut publicului călător programul de transport urban și metropolitan pentru perioada 22-24 iunie 2024:

22.06.2024 – circulatia se va desfasura intre orele 5,30–23,00, conform programului de transport pentru zilele de sambata;

CTP Cluj: PROGRAMUL de transport urban si metropolitan pentru perioada 22–24 iunie 2024

23.06. si 24.06.2024 – circulatia se va desfasura intre orele 6,00–23,00, conform programului pentru zilele de duminica.

Programele de circulatie pot fi consultate pe site-ul companiei www.ctpcj.ro si in aplicatia de mobil Tranzy.

Pe aceasta cale uram publicului calator “Sarbatori fericite! ”

Citește mai departe

EVENIMENT

A început „igienizarea” USR. Cei șase candidați la șefia partidului au semnat o declarație de necolaborare cu Securitatea

Publicat

De

Cei șase candidați rămași în cursa pentru șefia USR au semnat o declarație de necolaborare cu Securitatea sau cu alte servicii de informații. Inițiativa aparține clujeanului Vasile Dincă și este menită să restabilească încrederea electoratului în partid.

Cei șase candidați la șefia Uniunii Salvați România (USR) au semnat o declarație de necolaborare cu Securitatea sau cu alte servicii de informații, inițiată de clujeanul Vasile Dincă, la rândul său candidat. El a declarat, pentru Cluj24, că toți cei cinci candidați rămași în cursă au dat curs inițiativei sale, menită să restabilească încrederea electoratului în partid.

„Toți cei șase candidați, inclusiv eu, am semnat declarația de necolaborare cu Securitatea sau cu alt serviciu de informații românesc sau străin”, a arătat Dincă.

Dincă vrea „igienizarea” partidului

Declarația face parte dintr-un angajament de „igienizare” a partidului, luat de Vasile Dincă prin programul pentru candidatura la șefia partidului. Acesta prevede curățarea USR de orice legături cu fostele structuri de Securitate.

Conform acesteia, toți colegii care ocupă funcții de conducere vor trebui să semneze o declarație de necolaborare cu Securitatea, conținând următoarea frază: „Menționez că nu am fost și nu sunt angajat, colaborator, informator și nu am nicio altă formă de colaborare la nici un serviciu de informații din România sau străinătate”.

Şase dintre cele zece candidaturi pentru preşedinţia USR au fost validate, informează Uniunea Salvaţi România. Cei care au rămas în cursă sunt: Elena Valerica Lasconi, Cristian Gabriel Seidler, Radu Mihai Hossu, Vasile Dinca, Luiza Oancea şi Vasile Gabriel Filip.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax