Connect with us

Editorial Opinii

OPINIE/ Petru Romoșan – Citind presa oficială şi, mai ales, cea alternativă

Publicat


Dacă citeşti numai presa oficială (presa mainstream) din SUA, din Marea Britanie şi din Franţa, nu afli aproape nimic despre cum s-a “ridiculizat” (este cuvântul folosit chiar de preşedintele Trump) cea mai importantă democraţie a lumii printr-o fraudă electorală gigantică, apocaliptică. Preşedintele Donald Trump a ţinut la Casa Albă un lung speech, cel mai important din mandatul său, după părerea lui, a detaliat, a inventariat aproape toate tipurile de furt, de fraudă electorală practicate în alegerile din 3 noiembrie 2020. Compromiterea democraţiei americane pare totală şi, poate, ireversibilă.

În plus, o asemenea fraudă fără precedent (de la 1824 încoace, împotriva lui Andrew Jackson, cu care, de altfel, Trump a fost asemuit în multe privinţe) compromite într-o oarecare măsură toate alegerile din zona de influenţă a SUA, în principal în cele trei Americi şi în Europa, mai ales în câteva ţari din UE. Alegerile parlamentare de la noi din 6 decembrie 2020 nu mai pot fi privite decât cu mare suspiciune. Ca şi, retrospectiv, alegerile europarlamentare de anul trecut, care au adus “guvernul meu” la Palatul Victoria, un guvern prea de tot minoritar.

Poate de aceea a fost folosită în exces trompeta penibilă Rareş Bogdan, “papagalul galben”, ca să acopere “chestiuni” inavuabile ? Întrebările vin singure după grozăvia electorală din SUA. La noi e luat în băşcălie STS-ul (cu cei şapte noi generali ai productivului Klaus Iohannis) ca principal instrument de manipulare şi de fraudare a alegerilor, mai întâi cele prezidenţiale.

„Alegerile au fost cele mai sigure din istoria ţării”

Softurile ne vin, probabil, din aceleaşi surse cu cele din SUA. Noile, « revoluţionarele » maşini de contabilizare a votului, probabil tot Dominion, Smartmatic, cu softurile Hammer şi Scorecard, ar fi fost cumpărate şi introduse în România în 2004, cu acordul preşedintelui Ion Iliescu, aflat în ultimul său an de mandat. România a fost primită în NATO la 29 martie 2004. Complicatele negocieri dintre SRI şi partenerii americani CIA şi FBI, bineînţeles, nu au fost făcute publice.

Dar, cum ne amintim, noile softuri nu i-au fost de nici un folos candidatului PSD din iarna 2004, Adrian Năstase. « Nu e pentru cine se pregăteşte, e pentru cine se nimereşte » (Traian Băsescu)… eventual în raza « Operaţiunii Scorecard ». De altfel, România apare pe harta oficială a Scytl (scytl.com), firma care administrează maşinile de votare şi toată arborescenţa electorală. Softurile ar fi controlate din străinătate. Oare tot din baza de la Frankfurt ?

După avocaţii lui Donald Trump, Dominion şi Scorecard ar fi fost folosite prima dată tot în 2004, în Venezuela lui Hugo Chavez.

„George Soros este urmaşul lui Dracula, băutor de sânge, maghiar, român…”

“Alegerile au fost cele mai sigure din istoria ţării (SUA – n.n.)” a scris New York Times (David E. Sanger, Matt Stevens, Nicole Perlroth – “Election officials directly contradict Trump on voting system fraud”, 12.11 2020). Un asemenea contraadevăr n-ar fi putut fi egalat nici de Scânteia condusă de Silviu Brucan şi nici de Pravda din timpul lui I.V. Stalin şi Lavrenti Beria.

Cei care au continuat în ultimii ani , împotriva evidenţelor, şi continuă şi după 3 noiembrie să citească The New York Times, The Washington Post, The Atlantic etc. şi să se intoxice seară de seară cu CNN, ABC, CBS, MSNBC etc., dar şi cu postul de radio naţional (NPR) trebuie să-şi asigure urgent locuri disponibile în spitalele de boli nervoase. Pentru că lumea se schimbă violent şi “intoxicaţii” nu o vor mai înţelege, vor avea nevoie de tratamente competente.

Alex Jones (infowars.com – Austin, Texas), un foarte vocal susţinător al preşedintelui Trump, îşi avertizează publicul american şi mondial (cca 10 milioane de vizitatori lunari ai site-ului) să nu se mai lase amăgit de marionete (şi din presă) ale lui George Soros şi Joe Biden : “George Soros este urmaşul lui Dracula, băutor de sânge, maghiar, român…”

„Efectele pe Bursele care valorizează firmele producătoare (Big Pharma) s-au făcut imediat simţite, la nivel de miliarde de dolari”

Cele două subiecte care le surclasează de departe pe toate celelalte în actualitatea internaţională sunt în continuare fraudarea alegerilor din America şi coronavirusul ajuns la etapa “vaccinuri”. Deşi aceste vaccinuri sunt departe de a fi gata, cu toate testele obligatorii făcute, ele au fost achiziţionate cu sutele de milioane. Efectele pe Bursele care valorizează firmele producătoare (Big Pharma) s-au făcut imediat simţite, la nivel de miliarde de dolari.

Cel mai important infecţiolog european, microbiolog şi expert în boli tropicale este prof. dr. Didier Raoult, care conduce un imens centru spitalicesc universitar (IHU), cel de la Marsilia. Prof. Raoult s-a exprimat tranşant în două rânduri în legătură cu seriozitatea şi utilitatea vaccinurilor Covid-19 anunţate de peste tot. Vorbind la Sud-Radio, într-un interviu luat de celebrul scriitor şi ziarist André Bercoff, doctorul a declarat : “Eu am spus că vaccinul ţine de science-fiction pentru mine. Nu o să intru în explicaţii ştiinţifice prea complicate dar luaţi exemplul vaccinului contra gripei. Ne-au trebuit 15 ani să-l stabilizăm şi, la ora actuală, el nu este fiabil 100 %. Dar pentru o boală pe care o cunoaştem prea puţin, de un an ?

„Să faci un vaccin pentru o boală care nu e imunizantă… e chiar o tentativă idioată”

Anumite laboratoare ne scot rezultate la + 90 %. Cum putem să credem aşa ceva ? De altfel, unde sunt studiile despre aceste vaccinuri pe care eu le-am căutat şi nu le-am găsit ?! Nu, nu e serios deloc, unii vor deveni miliardari cu această tâmpenie repetată la nesfârşit de media. Atunci când sunt întrebat ce cred despre vaccin şi despre reuşita lui, eu răspund că nu joc la Bursă şi cred că francezii vor înţelege (sic!)” (Sud-Radio, 24.11.2020).

Anterior, la 29 aprilie 2020, acelaşi prof. Raoult spunea : “Să faci un vaccin pentru o boală care nu e imunizantă… e chiar o tentativă idioată. Aproape 30 de miliarde de dolari au fost cheltuiţi pentru a face un vaccin împotriva HIV şi vedeţi cu ce rezultat ! Nu este un război în laborator, ci unul de inteligenţă. Când nu ştiu să gestioneze o boală infecţioasă, ne fac figura cu vaccinul ! E deja greu să ai vaccinuri corecte împotriva gripei, darămite împotriva unui virus nou…

„Producătorii nu îşi asumă efectele secundare”

Cu toată sinceritatea, şansa ca un vaccin împotriva unei boli care abia apare să devină un instrument de sănătate publică este aproape de zero. Putem avea şi surprize dar eu sunt sceptic” (Paris-Match, 29 aprilie 2020).

La rândul său, cunoscutul profesor de boli infecţioase Christian Perronne, specializat în vaccinuri, fost înalt funcţionar guvernamental francez şi OMS, director de clinică la Garches, autorul unui recent bestseller despre catastrofala gestionare a pandemiei în Franţa (“Y a-t-il une erreur qu’ils n’ont pas commise ?”, Editura Albin Michel, Paris, 2020), şi-a exprimat scepticismul în privinţa noilor vaccinuri anunţate pe acelaşi post de radio independent (tot cu André Bercoff) : “Cine va fi responsabil pentru efectele secundare ? Producătorii (Pfizer, Moderna, AstraZeneca) nu îşi asumă efectele secundare” (Sud-Radio, 2.12.2020).

Tot după prof. Perronne, mortalitatea în cazul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a ajuns la 0,05 %. Cei mai mulţi pacienţi decedaţi, peste 40 %, au avut peste 84 de ani, boli cronice, şi aveau o speranţa de viaţă foarte redusă.

„Presa mainstream se găseşte deja într-un punct mort”

Cum va fi manageriat acest vaccin ? Pentru Franţa, ne dă câteva răspunsuri stupefiante Odile Launay, profesoară de boli infecţioase la Universitatea din Paris, cercetător la INSERM, medic infecţiolog la spitalul Cochin (foarte cunoscut !), membră a comitetului ştiinţific “Vaccin Covid-19”. Vaccinul va avea două luni de verificare a efectelor secundare. Verificarea se va face pe persoane cu risc ridicat (persoane în vârstă, persoane suferind de diabet şi alţi bolnavi cronici) în prima fază, pentru că în privinţa lor “putem accepta efectele indezirabile” (RTL, interviu din 11.11.2020).

Cinismul unei asemenea abordări lasă să se vadă grave conflicte de interese, criminale interese financiare, atitudini care nu au nici o legătură cu deontologia profesională şi cu jurământul lui Hipocrate.

Cele două subiecte, coronavirusul, cu vaccinurile sale, şi fraudele electorale din America – subiecte, de altfel, destul de legate prin probabila provocare a pandemiei –, vor ocupa încă multă vreme scena publică internaţională atât în presa oficială, cât şi în cea alternativă, din ce în ce mai puternică. Presa mainstream se găseşte deja într-un punct mort, din care e greu de ieşit. Naraţiunea presei mainstream nu mai are cumpărători în afara cercului său de sponsori şi afiliaţi interesaţi. Media românească trăieşte aceeaşi sumbră istorie. (Petru Romoşan)

Cine este Petru Romoșan

Poet, editor, negustor și expert de artă. S-a născut la 30 martie 1957 în comuna Orăştioara de Sus (Hunedoara). A absolvit în 1976 Liceul “George Coșbuc” din Cluj-Napoca, după trei ani la Liceul “Ady Şincai”.

Activează pentru început în cenaclul literar “Lucian Blaga” din Cluj-Napoca. Din 1972 devine membru al grupului de scriitori format în jurul revistei culturale “Tribuna” (seria Dumitru Radu Popescu). În anii ’80 se stabileşte în București și lucrează în comerțul de artă ca galerist al Fondului Plastic. Urmează Şcoala de Comerţ de artă a UAP.

Între 1988 și 1998 trăiește la Paris, unde își deschide o galerie şi activează pe piaţa de artă pariziană. Revine în țară în 1998, tot la București. Debutează publicistic în 1972 cu poezie în revista “Tribuna” (Cluj-Napoca). Debutul editorial are loc în 1977 cu volumul de versuri “Ochii lui Homer”, publicat la Editura Dacia din Cluj-Napoca. Au urmat alte două volume de poezie.

A alcătuit cinci antologii de poezie românească, printre care şi cea intitulată “Cele mai frumoase 100 de poezii ale limbii române” (Ed. Compania, 2001). Este deținătorul premiului pentru poezie acordat de revista “Tribuna” din Cluj-Napoca (1976) și al premiului pentru debut în poezie acordat de Uniunea Scriitorilor din România (1977).

Este administrator și editor al Editurii Compania din București, împreună cu soţia sa, Adina Kenereş, scriitoare şi editoare la rândul său.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dan

    decembrie 9, 2020 la 9:00 am

    Eu acest articol o „opinie”?

    Întradevăr, citează multe opinii, dar nu le citează că opinii, ci ca adevăruri absolute, desi nu sunt susținute decat de numele autorilor lor.

    E potrivit că articolul începe cu Trump, președintele care va rămâne în istorie pentru cate minciuni poate spune fără să clipească, dar și pentru disponibilitatea multora de a găsi „nuanțe de adevăr” în minciunile lui.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Euforie la PSD Cluj, la aflarea exit-poll-urilor la ieșirea de la urne la parlamentare. Partidul este pe primul loc

Publicat

De

PSD

Liderii PSD Cluj s-au adunat, duminică seara, la ora 21, împreună cu mai mulți membri, pentru a urmări rezultatele exit-poll-urilor de la televiziuni la închiderea urnelor, după alegerile parlamentare.

Aceștia au aplaudat și s-au bucurat după ce au văzut că PSD apare pe primul loc la exit-poll-uri și au mai aplaudat o dată după ce au ascultat mesajul președintelui partidului, Marcel Ciolacu.

Faptele contează

Prim-vicepreședintele PSD Cluj, Remus Lăpușan, ocupantul locului 2 la Camera Deputaților, a declarat că, în opinia sa, votul a avut legătură cu tot ceea ce a făcut bun PSD pentru oameni în ultima perioadă.

”Și parlamentarii și cei din Guvern s-au asigurat că investițiile în sănătate, educație și infrastructură, cel puțin la nivelul județului Cluj, se derulează și merg înainte. În același timp, cred că, în politică, trebuie să conteze și faptele, ceea ce am făcut.

După exit-poll-uri suntem și bucuroși, dar și rezervați, și cred că este bine să așteptăm numărarea voturilor.

La Cluj, colegii mei s-au mobilizat și sper să avem un rezultat cât mai bun”, a spus Lăpușan.

Parlamentul trebuie să fie echilibrat

Secretarul executiv al PSD Cluj, Alexandru Cordoș, care deschide lista filialei Cluj pentru Senat, a spus la rândul său că faptul că PSD este pe primul loc înseamnă o conștientizare a faptului de către români că Parlamentul trebuie să fie echilibrat, fiind una dintre puterile din statul român.

”De aici, din Parlament, emană atât legile cât și Guvernul și bunăstarea românilor. Așteptăm numărătoarea finală și sperăm că PSD va fi cel care, alături de alte partide, va forma viitorul Guvern, iar acest lucru înseamnă continuarea politicilor de dezvoltare economică, reindustrializarea României, creșterea veniturilor românilor.

PSD a arătat, prin fapte, că este cel mai inportant partid al României”, a precizat Cordoș.

 

 

Citește mai departe

CULTURA

VIDEO FOTO. Spectacol de drone și lumini, în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca, de Ziua Națională a României

Publicat

Un spectacol fascinant de drone și lumini a avut loc duminică seară, în Piața Avram Iancu, cu ocazia Zilei Naționale a României. Mai mult, spectacolul a adus un omagiu lui Avram Iancu, cu ocazia sărbătoririi a 200 de ani de la nașterea revoluționarului.

Un impresionant spectacol de drone și lumini a încheiat seria manifestațiilor dedicate Zilei Naționale a României, de 1 Decembrie, în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca. Spectacolul a început la ora 20, după ce, de la ora 19, a fost aprins iluminatul festiv în tot orașul, iar de la 19.05, cântăreața Delia a susținut un concert în Piața Unirii.

De la ora 20.15, ultima trupă a serii, Zdob&Zdub, a urcat pe scena din centrul orașului.

Omagiu adus lui Avram Iancu

Anul acesta, spectacolul de lumini și drone a adus și un omagiu „Crăișorului Munților”, revoluționarului Avram Iancu, în contextul în care anul 2024 a fost instituit ca „Anul Avram Iancu”, marcând 200 de ani de la nașterea sa.

Avram Iancu, conducător al Revoluţiei române din Transilvania de la 1848-1849, supranumit „Crăişorul Munţilor”, s-a distins, odată cu începutul mişcării revoluţionare din primăvara anului 1848, printr-un spirit înfocat pentru libertate, dar, mai curând decât oricare dintre contemporanii săi, el şi-a aplecat ochii spre moţii din Munţii Apuseni, arată istoricul Silviu Dragomir (1888-1962) în lucrarea sa „Avram Iancu”.

Foto: Sergiu Răzvan

Citește mai departe

EVENIMENT

Alegeri PARLAMENTARE 2024. Clujenii au VOTAT. Prezența la finalul zilei

Publicat

Vot cluj parlamentare

Procesul de votare la alegerile parlamentare 2024 s-a încheiat la Cluj-Napoca. La ora 21.00, în jud. Cluj votaseră 54,99% dintre cetățenii cu drept de vot.

Prezența la urne este mai mare ca în urmă cu 4 ani, când până la finalul zilei votaseră 34,09% dintre locuitorii județului.

Prezența la vot în județul Cluj, la ora 21.00

În Cluj-Napoca au votat 58,01% dintre locuitorii cu drept de vot. Acum 4 ani, prezența la vot a fost de 37,34%.

În județul Cluj au votat și 32.901 persoane pe liste suplimentare.

La nivel național, prezența la vot este de 52,4%. Numărul celor care au votat, inclusiv în diaspora, a fost de 10.173.295.

În anul 2020, prezența la vot la alegerile parlamentare, la nivel național, a fost de 31,84% . În anul 2016, aceasta a fost de 39,79%.

Citește mai departe

EVENIMENT

EXIT POLL. PSD și AUR, cele mai multe voturi la alegerile parlamentare. Cum se situează celelalte partide

Publicat

De

Exit poll alegeri parlamentare

Românii au votat. La alegerile parlamentare din 2024, respectiv pentru Senat și Camera Deputaților, prezența la vot a fost una record.

Potrivit primului exit poll, realizat de CURS,  pe primul loc în preferințele electoratului, este PSD, iar pe locul doi se află AUR.

EXIT POLL. PSD și AUR, cele mai multe voturi la alegerile parlamentare. Cum se situează celelalte partide

Astfel, la Camera deputaților PSD este creditat cu 26%, iar AUR – 19%.

La Senat, PSD – 26.1%, iar AUR – 19,2%

Rezultate Camera Deputaților

  • Partidul Social Democrat – 26%
  • Alianţa pentru Unirea Românilor – 19%,
  • Partidul Naţional Liberal – 15,50%,
  • Uniunea Salvaţi România – 15,50%,
  • Partidul Naţional Liberal – 15,50%.
  • SOS – 5,5%
  • POT – 5,5%
  • UDMR – 5%

Rezultate Senat

  • Partidul Social Democrat – 26,10%
  • Alianţa pentru Unirea Românilor – 19,20%,
  • Partidul Naţional Liberal – 15,90%,
  • Uniunea Salvaţi România – 15,60
  • SOS – 5,40
  • POT – 5,40
  • UDMR – 5%

POT – Partidul Oamenilor Liberi, care îl susține pe Călin Georgescu,  creditat cu 5% din voturi

Potrivit exit poll-ului INSCOP, situația se prezintă în felul următor:

Camera Deputaților

  • PSD- 25,1%
  • AUR – 19,9
  • PNL – 13,7%
  • USR – 13,3%
  • SOS – 7%
  • POT – 5,4%
  • UDMR – 5%

Senat

  • PSD – 24,8%
  • AUR – 21,6
  • PNL – 14,6
  • USR – 12,6
  • SOS. 7,2%
  • POT – 5,2%

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax