Connect with us

ACTUALITATE

OPINIE/ Despre un plug ușor (pamflet)

Publicat


Motto: “Aho, aho, femei, bărbați/ Stați pe budă aplecați/ De vreți ca să vomitați!”

Noul an, la fel ca noul guvern, noul detergent, etc. nu v-aduce nimic nou. Așa că sunteți obișnuiți ca urările să fie gratuite și fără acoperire. Da’ cum pe mine nu mă doare gura ca pe parlamentari fundul de atâta stat pe scaun, vă urez s-aveți parte de cât mai puține coșmaruri cu DNA-ul.

„Poate vă întrebați de ce n-am avut niciodată sniperi?”

Dar să revenim la datini, datini care consemnează intrarea în noul an la volanul unui plug ușor tras pe jos de boi entuziaști. De obicei popular, plugul ușor este însoțit de elemente subversive care încearcă să submineze petrecerile și să le producă pagube cât mai mari în cât mai scurt timp. Din arsenalul lor fac parte dispozitive de reproducere a mugetului bovin intitulate sugestiv “buhai”, biciuri sau scorbaciuri, niște pseudo-elemente de stimulare a activității, precum și nelipsiții zurgălăi, accesorii de identificare a poziției purtătorilor, un fel de GPS tradițional.

Revenind puțin la bici, poate vă întrebați de ce n-am avut niciodată sniperi? Pentru că, așa cum bine spune o poezie: “Pocnind din bici pe lângă boi”, pe unde? Pe lângă… E clar că stăteam prost cu luarea țintei, nu? Să revin! Deplasările încep de pe la ora la care Simona Gherghe avea acces din rect și se încheie odată cu intrarea în comă alcoolică a ultimului samaritean. Pentru a fi cât mai convingători, însoțitorii agregatului agricol se împopoțonează corespunzător și recită prin strigare anumite versuri populare care să justifice într-un fel acțiunea lor.

Iată o exemplificare: “S-a sculat mai an/ Badița Traian/ Și-a încălecat…”. Respectiva erecție în două picioare a strămoșului nostru Traian, alintat cu apelativul “bădița”, a avut loc cu un an înainte, fapt ce denotă o lene în mișcări și-un puturoșag ancestral specific neamului. Acuma se pune întrebarea cine-i zicea lui Traian bădiță? O fi vorba de Decebal, cel pe care se pregătea să-l încalece? O fi vorba de-un cal învățat cu încălecatul? Destul de confuz… Esența este că acest Traian este dat de exemplu gratuit pentru felul lui de a face însămânțările de primăvară-iarnă.

„Gazdele răsuflă ușurate pe ele”

În ce măsură s-au luat după el romanii, s-a văzut… Urmează apoi elementele comparative, care, în mod normal, ar trebui să ducă la umflarea-n pene a gazdei: “Câte pietre la fântână/ Atâtea oale cu smântână…” în varianta modernă “Câtă mizerie-n vizitic/ Atâta zaț în ibric…”

Volens-nolens, după ce-au maltratat nervii gazdelor, urătorii mai și termină. Ca formulă de încheiere a fost adoptată strofa: “De urat am mai ura/ Dar ni-i c-om însera…”. Iată, dragi enoriași, de unde provine acea întunericeală! De la urători, care neavând ce face, înserează! La auzul acestor ziceri, gazdele răsuflă ușurate pe ele, ușurare care dispare repede în momentul în care ghiolbanii dau navală pe potoale și alcooale. Urarea de “rămâi gazdă sănătoasă” nu face decât sa adauge condimente pe rană, mai ales dacă e continuată cu “mai ai ceva de pus pe masă?”

Mai multe despre plugușor puteți afla citind cu ochii-nchiși lucrarea culegătorului de cânepă indiană Lodovica Pocahontas, “Aratu’, Araratu’ si Arafatu’ cui v-o făcut – o culegere de înjurături laice”…

Marius Aciu



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Revoluția chirurgiei robotice în tratamentul patologiei pelvine. Robotul Da Vinci XI, inovație pentru patologii uterine

Publicat

Într-o epocă a inovației medicale în continuă expansiune, chirurgia robotică – cu ajutorul sistemului Da Vinci XI – a devenit un adevărat miracol pentru pacienții cu patologie pelvină, mai ales în cazurile de afecțiuni uterine. Această tehnologie de ultimă oră aduce o serie de beneficii remarcabile pentru pacienți și chirurgi deopotrivă, revoluționând modul în care astfel de intervenții chirurgicale delicate sunt efectuate.

Dr. Dragos Iuga este medic primar Obstetrică -ginecologie  în cadrul Spitalului Regina Maria Cluj, un medic cu o vastă experiență în această specialitate medicală, despre care se poate spune cu lejeritate că i se datorează cel mai mare număr de copii care s-au născut în maternitatea Regina Maria Cluj.

Pasiunea pentru meseria pe care o practică l-a determinat să își dorească să evolueze continuu. Astfel, de curând, dr. Iuga s- a specializat în chirurgie robotică pentru patologie pelvină și realizează în cadrul Spitalului Regina Maria Cluj intervenții chirurgicale în patologii uterine.

Discutăm aici despre fibroame uterine, chisturi ovariene, dar și despre alte afecțiuni ce se pot opera cu ajutorul robotului chirurgical DaVinci XI.

Tehnologie avansată

„Chirurgia robotică cu ajutorul sistemului Da Vinci XI reprezintă o evoluție semnificativă în abordarea afecțiunilor pelvine, iar specializarea mea în acest domeniu mă motivează să ofer pacienților cele mai bune soluții chirurgicale.

Cu această tehnologie avansată, putem aduce beneficii semnificative în ceea ce privește recuperarea și calitatea vieții pacienților noștri, făcând astfel o diferență reală în medicina modernă.”, spune Dr. Dragoș Iuga, medic primar Obstetrică – Ginecologie, cu specializare în chirurgie robotică pentru patologie pelvină.

O revoluție în sala de operații

Sistemul Da Vinci XI este un robot chirurgical de vârf, proiectat pentru a ajuta medicii în efectuarea procedurilor chirurgicale cu o precizie și o dexteritate fără precedent. Acest robot se bazează pe tehnologia robotică asistată, permițând medicului chirurg să efectueze operații complexe într-un mod mai sigur și mai eficient. În cazul patologiei pelvine, acest dispozitiv a adus o serie de avantaje notabile.

Inovarea în chirurgia ginecologică

“În ceea ce privește afecțiunile uterine, chirurgia robotică cu Da Vinci XI a schimbat perspectivele în medicină. Această tehnologie poate fi aplicată într-o serie de patologii uterine, precum: fibroamele uterine – acele tumori benigne care pot provoca disconfort, sângerare excesivă și infertilitate.

Cu ajutorul robotului Da Vinci XI, se pot exciza fibroamele cu precizie, menținând sănătatea uterină a pacientei.”, detaliază medicul.

De asemenea, tehnica poate fi utilă în tratamentul chirurgical al endometriozei  – o afecțiune dureroasă în care țesutul endometrial crește în afara uterului. Sistemul Da Vinci XI permite îndepărtarea cu precizie a acestor zone afectate, aducând alinare pacientelor.

Iar în cazul în care o histerectomie (îndepărtarea uterului) este necesară, robotul chirurgical asigură o intervenție mai puțin invazivă, cu rezultate excelente în ceea ce privește recuperarea.

Beneficii pentru pacienți

Datorită preciziei și manevrabilității sale, chirurgia robotică reduce semnificativ traumatismul asupra țesuturilor din jurul zonei pelvine. Acest lucru se traduce într-o recuperare mai rapidă pentru pacienți, reducând perioada de spitalizare și disconfortul postoperator.

În plus, operațiile cu ajutorul robotului Da Vinci XI impun doar incizii mici, ceea ce duce la cicatrici vizibil mai mici. Această caracteristică estetică a fost foarte apreciată de pacienți, în special de femeile care suferă de patologii uterine.

Mai mult, robotul chirurgical controlează sângerarea mult mai eficient decât procedurile tradiționale, minimizând riscul complicațiilor hemoragice. Totodată, tehnologia robotică asigură o manipulare precisă a țesuturilor, reducând astfel durerea și disconfortul postoperator, recuperarea pacienților fiind mult mai lină și mai rapidă.

Viitorul Chirurgiei Robotice

„Chirurgia robotică cu ajutorul sistemului Da Vinci XI a deschis noi orizonturi în tratamentul patologiei pelvine. Cu tehnologii în continuă evoluție și chirurgi bine antrenați, această inovație promite o calitate superioară a vieții pentru pacienții cu afecțiuni uterine și nu numai. „, susține Dr. Dragoș Iuga.

În concluzie, robotul chirurgical Da Vinci XI a transformat felul în care tratăm patologia pelvină, oferind pacienților oportunitatea de a-și redobândi sănătatea și calitatea vieții.

Cu o precizie și eficacitate incredibile, această tehnologie reprezintă viitorul chirurgiei ginecologice și poate schimba viețile pacientelor într-un mod pozitiv și semnificativ.

Citește mai departe

EVENIMENT

Toate pensiile vor fi majorate de la 1 ianuarie 2024. Începe tipărirea cupoanelor cu noile sume

Publicat

De

cupon pensie 768x433

Casa Națională de Pensii a anunțat că de săptămâna viitoare va începe tipărirea cupoanelor de pensii care vor include majorarea cu rata inflației.

Toate pensiile vor fi majorate de la 1 ianuarie 2024. Începe tipărirea cupoanelor cu noile sume

Astfel, de la 1 ianuarie 2024, toți pensionarii vor primi o majorare de 13,8%. Schimbările majore vor veni însă din luna septembrie a anului viitor, când se face recalcularea tuturor pensiilor, scrie Alba24.ro.

Sunt pensionari care vor primi între 1.500 și 2.000 de lei în plus la pensie, dar vor fi și mulți pensionari pentru care pensiile nu vor crește deloc sau vor crește foarte puțin

„Valoarea punctului de pensie va crește de la 1.785 lei, va 2.032 lei. De această majorare vor beneficia toți pensionarii sistemului public de pensii”, a spus Daniel Baciu, preşedintele Casei de Pensii la Antena3.

Ce pensie va încasa în 2024 un român care a muncit 37 de ani

Daniel Baciu a prezentat și un exemplu de creștere a pensiei: „Avem un exemplu aici, care a avut un stagiu de cotizare contributiv de 37 de ani. În momentul de față are o pensie în plată, vorbim de luna decembrie, de 2.257 de lei.

La data de 1 ianuarie 2024 când avem acea indexare de 13,8% pensia va fi majorată de la 2.257 de lei la 2.569 de lei.

Începând cu data de 1 septembrie 2024, va rezulta o pensie de 3.873 de lei, care în cazul acesta este o creștere de 71,6% față de ce primește în prezent respectivul pensionar”, a mai spus Daniel Baciu, preşedintele Casei de Pensii.

Cine va primi mai mulți bani la pensie anul viitor

Creșteri de peste 70% vor fi doar pentru o parte dintre pensionari. Noua formulă de calcul, bazată pe numărul de puncte realizat de fiecare beneficiar, potrivit principiului contributivității, va aduce bani semnificativ mai mulți pentru cei care au lucrat mai mult.

Puncte în plus pentru cei care vor lucra peste stagiul de cotizare

Persoanele care vor dori să lucreze peste stagiul de cotizare de 25 de ani vor primi puncte în plus, prevede noua lege a pensiilor.

Pentru stagiul de cotizare mai mare de 25 de ani, o persoană primește o serie de bonusuri denumite puncte de stabilitate.

Bonusuri la pensie pentru cei care cotizează mai mult de 25 de ani sunt:

  • 0,50 puncte pentru fiecare an realizat peste 25 de ani;
  • 0,75 puncte pentru fiecare an realizat peste 30 de ani;
  • un punct pentru fiecare an realizat peste 35 ani.

În plus, persoanele asigurate în sistemul public de pensii care îndeplinesc condițiile de înscriere la pensie pot opta pentru menținerea în activitate. Acestea trebuie să opteze anual și să aibă acordul angajatorului pentru a munci până la împlinirea vârstei de 70 de ani.

Noua lege prevede că stagiul minim de cotizare și stagiul complet de cotizare vor fi condiționate de un stagiu de cotizare contributiv.

Iar vârsta de pensionare se va majora în funcție de evoluția speranței de viață din România.

Recalcularea pensiilor pe noua formulă va începe când se va termina digitalizarea dosarelor de pensie, care a ajuns la peste 95% potrivit șefului CNPP.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

EVENIMENT

Chiria pentru un apartament cu două camere a ajuns, la Cluj-Napoca, la 580 de euro. Creștere de 16% într-un an

Publicat

De

cluj napoca

Singura zonă din țară unde chiriile sunt mai mari decât la Cluj-Napoca este Sectorul 1 din București, se arată într-un studiu.

La nivel național, în luna noiembrie 2023, prețul chiriilor a continuat să crească la Cluj-Napoca, chiar dacă procentul față de luna octombrie a acestui an nu este semnificativ.

Per total, însă, chiriașilor li se cer prețuri cu 22% mai mari decât anul trecut, potrivit unei analize a platformei de imobiliare Storia.

Chiria pentru un apartamet cu două camere a ajuns, la Cluj-Napoca, la 580 de euro. Creștere de 16% într-un an

La Cluj-Napoca, în luna noiembrie a acestui an, prețurile medii solicitate pentru închirierea garsonierelor și apartamentelor cu trei camere au crescut cu 3% față de cele din luna anterioară, în timp ce prețurile pentru închirierea apartamentelor cu două camere au crescut cu 1%.

Comparativ cu aceeași lună a anului trecut, prețurile medii ale chiriilor au crescut cu 10% în cazul garsonierelor, cu 16% în cazul apartamentelor cu două camere și cu 17% pentru apartamentele cu trei camere.

360 de euro pentru o garsonieră la Cluj-Napoca

Astfel, în luna noiembrie a.c. prețul mediu de închiriere al garsonierelor a ajuns la 360 de euro, în timp ce apartamentele cu două camere se închiriază, în medie, cu 580 de euro, iar apartamentele cu trei camere se închiriază cu un preț mediu de 750 de euro.

„Sectorul 1 din București este singura zonă din țară mai scumpă decât Cluj-Napoca în ceea ce privește închirierea de apartamente. Această evoluție reflectă nu doar o creștere a cererii pentru proprietăți premium într-o locație centrală, ci și o tendință evidentă în dinamica prețurilor și preferințelor clienților.

Accesul rapid la facilități urbane și creșterea atractivității comerciale au contribuit la această creștere a cererii, influențând în mod direct și dinamica prețurilor”, a declarat Răzvan Ceapă, Head of Operations Storia & OLX Imobiliare.

Citește mai departe

EVENIMENT

Electric Castle 2024: Massive Attack, Bring Me The Horizon și Shaquille O’Neal (DJ Diesel) 

Publicat

De

Festivalul Electric Castle a anunțat lista primilor artiști care vor fi prezenți la Castelul Banffy de la Bonțida, județul Cluj, în perioada 17-21 iulie 2024. Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age sunt headliners confirmați, astfel că a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

Lista artiștilor e completată de Chase and Status (live), Marc Rebillet, Nina Kraviz, Bonobo, Dj Shadow, Sleaford Mods, printre multe alte nume, și un invitat supriză: Shaquille O’Neal aka DJ Diesel, legendă NBA și autoproclamat „dubstep dad”.
Fanii au șansa de a vedea toate aceste nume la Electric Castle la un preț al abonamentului de numai 119 euro, o promoție specială până în 20 decembrie.

Au pus bazele trip hop, unul din cele mai influente stiluri muzicale ale ultimelor decade, și au inspirat o întreagă generație de artiști prin extraordinara lor putere creativă în muzică, arte vizuale și activism. Massive Attack își merită pe deplin statutul de trupă cult iar organizatorii Electric Castle sunt onorați să ofere publicului șansa de a asculta, live, piese iconice precum Teardrop, Angel sau Unfinished Sympathy.

Revenire la EC

Dj Shadow

E timpul pentru noi mosh pit-uri electrice la scena principală: Bring Me The Horizon revin la EC, în plin turneu de promovare a unui nou album ce va surprinde fanii cu un sound diferit.

La prima prezență a trupei în România, Queens of The Stone Age (QOTSA) promit un masterclass în rock!

QOTSA este pregătită cu un show ce trece prin toate perioadele din cariera legendarei trupe, de la hituri precum Nobody Knows și I Sat By The Ocean, la recentul Carnavoyeur. Să-l vezi pe Josh Homme live, pe mainstage la Electric Castle, este un vis ce trebuie împlinit de oricine iubitor de rock alternativ.

Chase and Status

Cu 3 piese simultan în topurile din întreaga lume, Chase and Status sunt, în prezent, în formă maximă. Unii dintre cei mai buni artiști D’n’B vor fi la castel în formulă live, ceea ce se întâmplă foarte rar pentru duo-ul britanic.

Două legende, ambele cu rădăcini în trip hop și o carieră impresionantă în spate: DJ Shadow, omul ce a transformat sampling-ul în artă, și Bonobo, producătorul a cărui discografie e o întreagă călătorie între stiluri muzicale, sunt, de asemenea, pe afișul Electric Castle 2024.

Loop Daddy

Pandemia i-a priit de minune lui Marc Rebillet (foto), când o lume întreagă i-a descoperit set-urile improvizate în propria sufragerie.

Între timp, „Loop Daddy”, porecla inspirată de tehnicile de live-looping pe care le folosește, a trecut la concerte sold out și pregătește un show unic pentru Electric Castle, în timp ce Nina Kraviz va aduce în festival stilul ei unic ce combină  house și techno.

Una dintre cele mai recognoscibile figuri din lume, indiferent dacă e pe terenul de baschet sau în spatele platanelor: Shaquille O’Neal e pe afișul EC ca DJ Diesel, omul ce a convertit energia din sport în set-uri intense de dubstep.

Nominalizare la Grammy

Două trupe de ascultat pe repeat până la concertele lor la EC: Khruangbin, un amestec molipsitor de soul, funk și rock psihedelic, și Sleaford Mods, trupa britanică ce probează că muzica punk continuă să evolueze.

Dintre prezențele feminine în line up, fanii tinerei Kenya Grace așteaptă să descopere varianta de concert Strangers, no. 1 în Marea Britanie în această toamnă.

După o nominalizare la premiile Grammy, Jayda G, producătoarea ce a lansat remix-uri pentru nume mari ca Taylor Swift sau Dua Lipa, își face debutul și la EC.

Hospitality Night @ Electric Castle înseamnă, la ediția a 10-a, un show extins cu Degs, Unglued, Camo & Krooked feat. DAXTA, Anaïs, HOAX și PVC.

Abonamente în rate

Abonamentele pentru ediția 2024 a festivalului sunt disponibile la prețul de 119 euro, în ofertă specială până la data de 20 decembrie, cu posibilitatea de achiziție în 6 rate.

Lista completă a artiștilor confirmați, toate tipurile de abonamente disponibile și opțiunile de cazare în campingul festivalului pot fi găsite pe www.electriccastle.ro.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax