Connect with us

EVENIMENT

OFICIAL: 8.936 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID–19

Publicat


Până astăzi, 20 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 8.936 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.017 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 451 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman și Gorj, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 190 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 261 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.530 de persoane. Alte 42.846 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 98.491 de teste.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.128 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 127 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 299 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 803 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 448 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 4.787 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.834.677 de lei.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 734 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 422 în Italia, 196 în Spania, 26 în Franța, 14 în Germania, 58 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 3 în Austria, 2 în Belgia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 61 de cetățeni români aflați în străinătate, 14 în Italia, 15 în Franța, 19 în Marea Britanie, 7 în Spania, 3 în Germania, unul în Belgia, unul în Suedia și unul în Elveția, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 11 au fost declarați vindecați: 7 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

SITUAȚIE MĂSURI COVID-19 – JUDEȚUL CLUJ

– Efective angrenate (politiști, jandarmi, politisti locali, militari) – 698

– Persoane verificate cu privire la respectarea măsurii de izolare/carantină: 833

– Societăți comerciale/ Persoane fizice autorizate verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență – 4

– Sancțiuni contravenționale aplicate – 149; valoare –  316.035 lei (majoritatea fiind aplicate pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației)

– 100 de salvatori din cadrul ISU și SAJ au fost implicați în acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, dar și în activități specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

– Au fost întreprinse măsuri pentru transportul a 44 cetățeni reîntorși în țară, spre locațiile de domiciliu pentru urmarea perioadei de carantină sau autoizolare.

– 18 clujeni au primit informații de la personalul medical desemnat de către Direcția de Sănătate Publică în acest sens, prin intermediul liniei telefonice dedicate COVID-19 (0364 430 030)

– Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 172 persoane în carantină, 585 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, 146 persoane depistate pozitiv cu Covid-19 din județul Cluj sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca.

– 9 persoane vindecate și externate în ultimele 24 ore, cu vârsta între 24-87 ani, din care 6 din județul Cluj și 3 persoane din alte județe.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Metroul din Cluj, cel mai întârziat proiect la nivel național din PNRR.Clujul, incapabil să ducă proiecte de infrastructură mare

Publicat

După eșecul centurii metropolitane, a cartierului Lombului, apoi cel al Tineretului, și în esență, a tuturor marilor proiecte de infrastructura din Cluj-Napoca, Emil Boc, fără a mai surprinde pe nimeni, împinge spre “linie moartă” și proiectul metroului.

Ieri, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a evidențiat faptul că metroul de la Cluj este cel mai întârziat proiect din Planul Național de Redresare și Reziliență, menționând faptul că la Cluj nu a fost realizată nici măcar delimitarea de șantier, în condițiile în care până la finalul anului ar trebui executate cel puțin 50% din lucrări.

Magistrala M6 din București, finanțată pe aceeași axă, inregistrează astăzi un progres real, aproximativ 30% din lucrări fiind deja efectuate.

Nu este nici diriginte de șantier

Actuala administrație PNL de la Cluj-Napoca nu a demonstrat capacitatea necesară pentru a gestiona proiecte de o asemenea amploare și importanță. Până astăzi, în proiectul Metroului de la Cluj, nu este contractat nici măcar un diriginte de șantier.

„Aceasta nu este prima dată când administrația PNL nu face față unui proiect major; situația centurii ocolitoare este un alt exemplu relevant de gestionare defectuoasă”, susține Dan Morar, candidat consiliul local Cluj-Napoca.

Un proiect atât de popularizat, singurul proiect major propus de această administrație pentru rezolvarea problemelor de trafic din Cluj-Napoca, suferă din cauza întârzierilor și a lipsei de coordonare eficientă.

Proiecte implementate

“Este evident că este necesară o schimbare de abordare și o implicare mai activă și eficientă în gestionarea proiectelor de infrastructură din Cluj-Napoca.

Partidul Social-Democrat Cluj este pregătit să colaboreze cu toate părțile implicate pentru a ne asigura că astfel de proiecte sunt implementate cu succes, respectând termenele și standardele de calitate”, susține Aurelia Cristea, candidat PSD pentru Primăria Cluj-Napoca.

CMF: 21240002

 

 

Citește mai departe

EDUCATIE

Brățara care convertește muzica în vibrații, locul I la concursul UTCN ”IoT Student Challenge”

Publicat

De

bratara

Echipa de studenți a UTCN, care a inventat brățara Rhythm Touch, a câștigat locul I la concursului ”Internet of Things Student Challenge 2024”, arată organizatorii. Brățara convertește muzica în vibrații și se adresează persoanelor cu deficiențe de auz.

Brățara a fost dezvoltată de echipa formată din patru studente în anul IV la Automatică și Informatică Aplicată: Bara Iulia, Mihali Mărioara, Popa Ioana-Andreea şi Rizel Maria-Cătălina, care au fost recompensate cu suma de 7.000 de lei.

Echipa s-a calificat și în finala Innovation Labs (Demo Day) la București în 28 mai, unde premiul cel mare este de 500.000 de euro.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Doi olandezi rătăciți noaptea în Beliș, SALVAȚI de salvamontiștii clujeni. Operațiunea a durat șase ore

Publicat

De

Olandezi salvați de salvamontiștii clujeni

Doi olandezi care s-au rătăcit la Beliș au fost recuprați în siguranță de salvamontiștii clujeni.

Cei doi au ajuns într-o zonă foarte greu accesibilă, în miezul nopții, și nu au mai știut pe unde să se întoarcă.

Doi olandezi rătăciți noaptea în Beliș, SALVAȚI de salvamontiștii clujeni. Operațiunea a durat șase ore

În urma unei operațiuni de noapte, care a durat aproape șase ore, cei doi salvatori montani aflați în serviciul de permanență în Baza Salvamont Beliș au reușit să-i găsească și să-i evacueze olandezii care s-au rătăcit într-o zonă extrem de greu accesibilă.

Aceștia și-au abandonat mașina cu care se aflau și au pornit pe jos înspre un drum, însă s-au rătăcit în noapte între cele două brațe ale lacului de acumulare Beliș, au precizat reprezentații Serviciului Public Județean „Salvamont-Salvaspeo” Cluj.

Accesul cu mașina a fost imposibil

Salvatorii montani au fost alertați prin serviciul unic de urgență 112.

Aceștia au reușit să identifice persoanele rătăcite și să ajungă la ele după ce au fost nevoiți să înconjoare, cu mașina din dotare, apoi pe jos, unul dintre brațele lacului, nefiind altă cale de acces.

Cei doi cetățeni olandezi au fost găsiți și recuperați în siguranță, operațiunea finalizându-se, joi, în jurul orei 4 dimineața.

Citește mai departe

EVENIMENT

Pasageri BLOCAȚI pe Aeroportul Cluj. Sunt probleme cu SCANNERELE de securitate

Publicat

De

Probleme cu scannerele de securitate la Aeroportul Cluj

Probleme la Aeroportul Cluj-Napoca, unde sute de pasageri sunt blocați din cauza unor defecțiuni cauzate de pene de curent. Potrivit unor surse cluj24.ro. scannerele de securitate se restartează frecvent din această cauză.

Probleme au fost și miercuri diminața, iar acestea început după ce au demarat lucrările la zona veche de securitate.

Pasageri BLOCAȚI pe Aeroportul Cluj. Sunt probleme cu SCANNERELE de securitate

„Sunt pasageri blocați la security check de peste o oră. Există o defecțiune tehnică la scannerele de securitate. Acestea nu au imagini deloc.

Nimeni nu a făcut un anunț oficial în aeroport, există doar câteva persoane care anunță pasageri de la următorul zbor să vină în față să așteptăm la coada”, a transmis o cititoare Cluj24.ro.

Probleme în alimentarea cu curent electric

Potrivit unor surse Cluj24.ro, miercuri dimineața au început lucrările la zona de securitate veche și a fost deschisă o alta lângă noului terminal.

Problema este că în această nouă zonă cade frecvent curentul pentru că instalația electrică nu face face consumului necesar scannerelor.

Din această cauză, scannerele de securitate se restartează frecvent.

Reprezentanții Aeroportului Cluj-Napoca nu au putut fi contactați până la publicarea acestei știri. Vom reveni cu poziția reprezentanților aeroportului atunci când o vom avea.

 

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax