Connect with us

ACTUALITATE

O elevă din Gherla vrea să fie PETSITTER: „Pot avea grijă de căței, pisici, țestoase, hamsteri, iepuri și papagali”

Publicat


matt nelson ai3eblvcyu4 unsplash

O elevă în clasa a șaptea din Gherla îmbină iubirea pentru animale cu dorința de a strânge niște bani de buzunar. Aceasta a postat un anunț într-un grup al iubitorilor de animale din județul Cluj, referitor la serviciile pe care le oferă pentru necuvântătoare.

„Petsitter Gherla. Sunt în clasa a 7-a și vreau să fac bani de buzunar, așa că m-am gândit să încep să am grijă de animăluțe. Pot avea grijă de căței, pisici, dar și de țestoase, hamsteri, porcușori de guineea, iepuri și papagali”, se arată în anunțul său.

Eleva a explicat că motivul pentru care poate avea grijă de atât de multe animale este că a crescut înconjurată de fel și fel de necuvântătoare.

„Am 3 căței și 7 pisicuțe, bunicii mei au iepuri, așa că știu ce să fac cu ei. Până anul trecut am avut o țestoasă, dar am donat-o la o rezervație pentru țestoase ca să fie mai fericită”, a mai spus clujeanca.

Siguranța e pe primul loc: „Vorbește cu părinții tăi!”

Totodată, a postat prețurile pentru serviciile sale:
 • plimbare 20 de minute – 10 lei
 • hrănire și joacă 10 minute – 5 lei

Clujenii au felicitat-o pentru inițiativă, iar un utilizator i-a dat un sfat: „Te rog să vorbești cu părinții tăi despre acest lucru. A plimba căței este poate cel mai sigur, în măsura în care proprietarul va coborî cu/după cățel, astfel încât să nu fii nevoită să intri în locuința acestuia. În celelalte cazuri, eu te sfătuiesc să nu mergi în locuința cuiva fără să fii însoțită de părinte sau un adult de încredere. Ai mare grijă și neapărat vorbește cu părinții tăi!”.

Comentariul a fost apreciat de mai mulți utilizatori, semn că cei care au văzut anunțul sunt la rândul lor îngrijorați legat de riscurile la care se supune eleva. Astfel, clujenii o susțin, dar susțin și ca aceasta să se bucure de pasiunea sa în cel mai sigur mod posibil.

Postarea fetei a strâns peste 200 de reacții și peste 130 de distribuiri.

Sursa foto: unsplash

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO. AVARIE la golirea de fund a lacului Tăul Mare de lângă Roșia Montană. Populația din zonă EVACUATĂ

Publicat

rosia montana 2

În noaptea de sâmbătă spre duminică, mai mult de 80 de persoane din Roșia Montană au fost evacuate, după o avarie semnalată la golirea de fund a lacului Tăul Mare. Autoritățile din Alba s-au deplasat de urgență la fața locului și au decis evacuarea preventivă a localnicilor din avalul lacului, scrie Alba24.ro.

taul mare rosia montana

taul mare rosia montana

Breșa sub formă de con, apărută în partea din aval a barajului, la circa 10 metri de luciul de apă, a fost semnalată prin apel la numărul de urgență 112 în jurul orei 19:00, de către primarul comunei, Eugen Furdui. Anterior, problema a fost semnalată autorităților locale de către un cetățean, în jurul orei 16:00.

UPDATE, ora 08:30:

Potrivit ISU Alba, pe parcursul nopții, 268 de persoane (aflate în zone cu potențial risc) au fost informate asupra măsurii de evacuare preventivă. Anunțarea acestora a fost făcută prin emiterea a 4 mesaje RO-ALERT, concomitent cu anunțarea fizică de către echipaje mixte formate din pompieri, polițiști, jandarmi și reprezentanți ai administrației locale, care au explicat populației importanta evacuării preventive.

În urma acestui demers, 70 de persoane s-au autoevacuat la rude în localitățile limitrofe, 14 persoane au fost evacuate cu mijloace și în spații asigurate de catre autoritățile locale (orașele Abrud și Cîmpeni) iar restul persoanelor au refuzat evacuarea.

rosia montana 3

„Au fost dislocate 6 motopompe de mare capacitate”

În aceste momente se lucrează cu utilaje de mare capacitate (buldozere și vole) pentru crearea unui drum de acces necesar autospecialelor de intervenție, având în vedere că drumul este impracticabil până la baraj.

Au fost dislocate 6 motopompe de mare capacitate, fiecare având posibiliatea de evacuare de 10.000 l/min. Concomitent, un expert care a întocmit documentația ce a stat la baza obținerii autorizației de funcționare a barajului vizat, împreună cu alți specialiști ai SGA, expertizează avaria pentru stabilirea cu exactitate a riscurilor și a metodelor de urmat pentru reducerea acestora.

rosia montana 4

În total, la această misiune au fost angrenate următoarele forțe și mijloace:

ISU Alba: 71 militari, 2 camioane cu 2 motopompe, 2 microbuze, 8 autoturisme, 2 autospeciale de interventie;
pentru gestionarea situației, ISU Alba a alertat întregul personal operativ;
a fost dispusă trimiterea în zona afectată a încă 4 motopompe de mare capacitate de la ISU HD, ISU MS, ISU CJ și ISU BH;
IJJ: 60 jandarmi cu 15 auto;
IPJ: 16 polițiști cu 7 auto;
Începând cu ora 06:00, secretarul de stat Raed Arafat a ajuns la fața locului, având o ședință de lucru cu reprezentanții tuturor instituțiilor și operatorilor economici implicați în această misiune.

UPDATE, ora 08:00:

Șeful Șeful DSU, Raed Arafat, a ajuns de urgență duminică dimineața în Alba, unde a discutat cu autoritățile despre avaria semnalată. Potrivit autorităților, până în prezent au fost evacuate 84 de persoane, iar alte 184 au refuzat evacuarea.

La fața locului a fost chemat un expert. Breșa are forma unui con și o dimensiune la partea superioară (nivelul coronamentului) de circa 1 mp.

Autoritățile ar putea lua în calcul două posibile soluții. Prima dintre acestea vizează golirea barajului cu ajutorul unor pompe de capacitate mare, venite din alte județe. O altă posibilă soluție ar putea viza efectuarea unor lucrări de reparație a prăbușirii.

fisura bresa baraj taul mare 1

UPDATE, ora 06:00:

Noapte albă la Roșia Montană. Potrivit unor surse, o fisură ar fi apărut în barajul lacului Tăul Mare.

Evacuarea preventivă a oamenilor a început de azi-noapte, în jurul orelor 02:00 – 03:00. Autoritățile au format echipe mixte care au mers din poartă în poartă și le-au explicat localnicilor situația. Dacă oamenii nu doreau să se autoevacueze, aceștia trebuiau să semneze pe propria răspundere.

pompier interventie lacul taul mare 1024x576

Au fost transmise mai multe notificări RO-Alert pentru populația din zonă. Mulți dintre locuitori au plecat la rude sau prieteni, însă sunt și persoane care au apelat la soluțiile de cazare oferite de autorități la Abrud și Câmpeni. Vizate de evacuare au fost în total peste 200 de persoane.

Autoritățile din județ s-au mobilizat de urgență. Personalul aflat în ture libere a fost chemat la serviciu pentru creșterea capacității de intervenție. La fața locului au ajuns zeci de angajați ai ISU, IJJ, IPJ și a altor instituții din județ.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, este așteptat în această dimineață la comandamentul de la Abrud.

UPDATE 1, ora 01:00:

Oamenii din sat au primit mesaj prin RO-Alert. Potrivit unor informații de la fața locului, se pare că vor fi evacuate în jur de 200 de familii din zonă. Acestea urmează să fie cazate în săli de sport din Câmpeni și Abrud.

rosia montana 5

Lacul Tăul Mare are o suprafață de 40.000 mp și se află la o altitudine de 930 de metri.

Locuitorii din zona lacului evacuați din gospodării

Potrivit ISU Alba „pentru protecția populației aflată în proximitatea barajului, în cadrul ședinței Comitetului Local pentru Situații de Urgență a fost dispusa măsura evacuării preventive a localnicilor din avalul Lacului de acumulare Piscicola Tăul Mare.

Relocarea cetățenilor va fi temporară în spațiile puse la dispoziție de autoritățile locale, iar transportul acestora se va realiza cu mijloace proprii sau ale autorităților locale și ale ISU Alba (7 microbuze)”.

ISU Alba a transmis un mesaj prin intermediul sistemului Ro-Alert. În jur de 200 de familii din zonă trebuie evacuate. Acestea urmează să fie cazate în săli de sport din Câmpeni și Abrud.

„La nevoie aceste mijloace vor fi suplimentate cu autoturisme ale operatorilor economici de transport din zonă. Spațiile identificate pentru cazarea localnicilor se află la internate școlare și săli de sport din orașul Abrud și orașul Câmpeni având o capacitate de cazare totală de aprox. 400 de persoane.

Populația de pe raza localității Roșia Montană va lua imediat măsuri pentru autoevacuare, ca urmare a unei avarii la barajul lacului de acumulare Tăul Mare. Persoanele care nu se pot autoevacua, vor fi evacuate cu sprijinul autorităților locale.

În acest moment NU EXISTĂ UN RISC IMINENT PENTRU POPULAȚIA DIN AVALUL ACUMULĂRII, însă PREVENTIV se impun măsuri pentru evacuare.

„Se lucrează la amenajarea drumului de acces în zonă”

Autoritățile locale și județene au luat măsuri pentru punerea în siguranță a acumulării. Autoritățile vor aduce la cunoștința populației dacă starea de risc va impune alte măsuri”, au mai transmis reprezentanții ISU.

Potrivit ISU, în prezent se lucrează la amenajarea drumului de acces în zonă.

„Măsura evacuării populației a fost luată preventiv în acest moment neexistând un risc iminent pentru populație, au mai precizat reprezentanții ISU Alba.

Mobilizare de urgență. A fost transmis mesaj RO-Alert

Autoritățile s-au mobilizat de urgență și au fost activate protocoalele pentru asemenea situații. La ordinul lui Raed Arafat, au fost mobilizate 4 pompe de mare capacitate din Bihor, Cluj, Hunedoara și Mureș.

În zonă sunt peste 130 de pompieri și aproximativ 60 de jandarmi. Autoritățile spun că nu este risc iminent iar evacuarea populație este doar o măsură de precauție. Evacuarea este voluntară pentru locuitorii din zonă.

Reprezentanții ISU Alba au transmis că au fost dispuse următoarele măsuri:

– A fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență al comunei Roșia Montană;
– S-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Alba;
– S-a activat Centrul Județean de Conducere ș Coordonare a Intervenției;
– La nivelul ISU Alba a fost alertată grupa operativa iar personalul subunităților de interventie aflat în ture libere a fost chemat la serviciu pentru creșterea capacității de intervenție;

În zona Lacului Piscicol Tăul Mare au fost dislocate următoarele forțe si mijloace:

– 2 autocamioane de intervenție dotate cu motopompe remorcabile de mare capacitate (fiecare 10.000 l/min)
– 2 autospeciale 4×4 cu capacitate mărită de trecere;
– 2 microbuze de transport
– 3 ofițeri și 40 de subofițeri și soldați aparținând ISU Alba
– buldozer asigurat prin grija administrației locale pentru facilitarea accesului autospecialelor de intervenție
personal aparținând IPJ si IJJ pentru asigurarea ordinii publice și a celorlalte măsuri specifice.

Comitet Județean pentru Situații de Urgentă condus de Raed Arafat

În cadrul ședintei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, au participat, în sistem de teleconferință, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat și inspectorul general al IGSU, general-locotenent Dan-Paul Iamandi.

Totodată, din ordinul inspectorului general al IGSU, a fost suplimentată resursa de intervenție cu alte 4 motopompe de mare capacitate din județele Bihor, Cluj, Hunedoara și Mureș.

„Menționăm că pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nevoie forțele si mijloacele de intervenție pot fi suplimentate.

Intervenția este în dinamică, revenim cu detalii”, au transmis reprezentanții ISU Alba.

rosia montana 1

Aflat la o altitudine de aproximativ 930 m, pe teritoriul localităţii Roşia Montană, Tăul Mare este un lac artificial construit în anul 1908, alături de alte astfel de  tăuri (Tăul Cornei,Tăul Ţarinii etc.), care la acea vreme erau necsare pentru punerea în mişcare a steampurilor (instalaţie de separare a aurului).

Situat în parte estică a comunei, Tăul Mare are o suprafaţă de 40.000 mp. şi este alimentat de trei pâraie izvorâte din dealurile Rotundu,Vârşi şi Suley. Acesta reprezintă un  important punct de interes turistic al zonei,care oferă o panoramă deosebită spre Vârul Carnic, Vf. Cetate şi Vf. Vulcan.

rosia montana taul mare 2

Privit dintr-un anumit unghi acesta ia forma unei inimi.

Sursa: Alba24.ro

Citește mai departe

Clujul de altădată

CLUJUL DE ALTĂDATĂ. Diabolică perseverare. Stăruinţa de a face rău ţărei

Publicat

guvernul romaniei

Cluj24 prezintă fragmente din Clujul de altădată, surprinse de ziariștii din perioada interbelică și nu numai și culese din gazetele vremii de Felix Ostrovschi de la Biblioteca Centrală Universitară (BCU) Cluj-Napoca.

„Că toată lumea e nemulţumită de felul nedrept cum se poartă guvernul chiar şi cu slujbaşii Statului, n-ar însemna nimic pentru un regim atât de odios, care şi-a făcut o specialitate de a-şi ocroti numai partizanii, ca unelte docile, cu riscul de a îndepărta din serviciile publice toate elementele conştiincioase şi de valoare – dar ceea ce este mai grav decât persecuţia politică a guvernului contra tuturor, cari nu se închină puterei sale, este: stăruinţa diabolică în a face rău ţărei.

Guvernul de astăzi nu se poate ca să nu-şi dea seamă câtă pagubă morală şi materială a adus pe capul poporului nostru, de când a venit la putere pe căile lăturalnice în de ajuns de cunoscute şi prin abuzul de această putere destul de simțit pe spinarea cetăţenilor. Şi tocmai pentru că e conștient de răul imens, pe care-l aduce guvernul cel mai urgisit din câte s-au abătut la cârma ţărei, el își face din aceasta o plăcere ca să-şi mărească odiul, biciuind cu cinism orice drept şi orice noțiune morală.

Pentru guvernul tuturor nelegiuirilor n-a mai rămas altă speranță de a se cățăra de putere decât continuarea operei sale de abuzuri. Trebuie să se facă simțit regimul absolutist de astăzi în tot cuprinsul țărei, să se știe de toată lumea, că o singură voință stăpânește după bunul plac mărita noastră țară, voința guvernului instalat la cârmă fără voia poporului.

Prin teroare să se stăpânească țara și poporul. Și orice manifestare de nemulțumire, orice semn de nesupunere să se reprime cu strășnicie denunțându-se ca acte nepatriotice, acte de trădare, cele mai curate isbucniri de revoltă sufletească. Guvernul crede și e convins chiar, că perseverând astfel în samavolniciile sale, își va mai putea prelungi existența. Își dă perfect de bine seamă câtă ură s-a strâns împotriva lui și știe, că în această situație a sa numai prin tiranie mai poate sta la putere.

Dar țara se duce la dezastru. Tiraniile politice n-au adus decât ruina și distrugerea popoarelor. Mințile cele mai luminate se întunecă, energiile cele mai salutare se pierd, se ucid caracterele și ies la iveală făpturi ciudate, toate obscuritățile, tot ce se pleacă ușor de spinare și e gata să jure și să fure.

În astfel de stare se găsește astăzi scumpa și mărita noastră țară. Totul merge rău, totul se năruie și se destramă, în timp ce guvernul își continuă cu o diabolică perseverare opera de distrugere și de ruină, stăruind a face numai rău țărei și poporului”. [„Patria”, Anul V, nr.15, Cluj, 12 aprilie 1923].

Citește mai departe

EVENIMENT

INCENDIU la o bucătărie în Cluj. Cauza, un scurt-circuit

Publicat

pompieri 4

Un incendiu a avut loc duminică dimineața în jurul orei 4 într-o bucătărie a unui apartament din Lomb, în Cluj-Napoca. Nimeni nu a fost grav rănit. Cauza producerii indendiului a fost un scurt-circuit.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit noaptea trecută la un incendiu care a afectat bucătăria unui apartament situat pe strada Lombului. Apelul de urgență a venit în jurul orei 03:40, iar la fața locului s-au deplasat două autospeciale, precum și autoscara.

Pompierii au constatat faptul că incendiul s-a manifestat la aragaz și la anumite obiecte din jurul acestuia, fiind lichidat rapid. Din cauza fumului dens de pe casa scării a fost necesară evacuarea a 12 locatari în fața blocului. Un bărbat care prezenta o escoriație la față a primit îngrijiri medicale din partea echipajului SAJ, fără a fi transportat la spital.

Cauza probabilă a incendiului este efectul termic al curentului electric, întrucât flăcările s-au manifestat la o plită pe gaz cu aprindere electrică”, a comunicat ISU Cluj.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

EVENIMENT

Octombrie, luna SENIORULUI la Cluj. Dans, costume PARTY și un REGAL folcloric, pregătite pentru clujenii de vârsta a treia

Publicat

De

310043730 409695568010353 5693148739453028949 n

Vârstinicii clujeni nu vor avea timp să se plictisească în luna octombrie. Ziua internațională a persoanelor vârstnice se sărbătorește la Cluj-Napoca o lună întreagă.

Ziua internațională a vârstnicului se celebrtează la 1 octombrie, dar seniorii clujeni vor avea parte de o grămadă de activități pregătite special pentru ei întreaga lună.

Luna Seniorului la Cluj

La Cluj-Napoca luna octombrie va fi luna seniorului, iar persoanele în vârstă din oraș vor avea partea lor de distracție.

310037151 409695791343664 1328409120718866741 n

Câteva dintre activitățile care se desfășoară în Luna Seniorului:

 • 6 octombrie, de la ora 14:00 dans, glume și concurs de karaoke
 • 7 octombrie, ora 15:00, participare la Zilele Clujului la Foișor, în Parcul Central „Simion Bărnuțiu”, cu programul artistic prezentat de grupul coral și grupul de romanțe ale Ansamblului „Armonia Seniorilor” a Centrului de zi pentru vârstnici nr. 1
 • 8 octombrie 2022, ora 15:00 – participare la Zilele Clujului, la Foișor, în Parcul Central „Simion Bărnuțiu”, împreună cu instructorul coregraf Andrada Nistorică de la BAILArte Dance School: workshop de dans latino pentru toate vârstele și moment artistic cu seniorii de la Centrul de zi pentru vârstnici nr. 1
 • 9 octombrie 2022, Piața Unirii, regal folcloric de la ora 12:30, participare cu Ansamblul „Armonia Seniorilor”
 • 12 octombrie, de la ora 11:00, Finala Competiției de Șah a seniorilor înscriși la Centrele de zi și Cluburile de pensionari din cadrul Direcției de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca

309709620 409695814676995 2275882589620043705 n

 • 12 octombrie, de la ora 15:00 lansare de carte Larisa Calo în cadrul Cercului literar „ȘT. O. Iosif” al Centrului de zi pentru vârstnici nr. 1
 • 13 octombrie, de la ora 14:00 dans și concurs de improvizație
 • 16 octombrie, începând cu ora 15:00, la Casino – Centrul de Cultură Urbană va avea loc Festivalul de dans pentru seniori „Sănătate în pași de dans”, organizat de BAILArte Dance School și Centrul de Zi pentru Vârstnici nr.1
 • 20 octombrie, de la ora 14:00 – dans și costum party cu personaje din filme sau piese de teatru românești
 • 21 octombrie, ora 12:00 „Lutul prinde viață la CZV1” – Atelier de modelare a obiectelor din lut
 • 26 octombrie, de la ora 17:00 – concurs de cunoștințe generale – quiz
 • 27 octombrie, de la ora 15:00 lansare de carte: Sfârșite și nesfârșite călătorii. Autor: Violeta PUȘCAȘU
 • 31 octombrie, ora 12:00: povestea lunii octombrie prin ochii seniorilor de la Centrul de zi pentru vârstnici nr. 1

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax