Connect with us

EVENIMENT

UPDATE/ Nicolae Gaicu, primul președinte postdecembrist al PNL Cluj, a murit la 98 de ani

Publicat


Nicolae Gaicu, primul președinte postdecembrist al PNL Cluj, a murit la vârsta de 98 de ani. El este omul care a deținut carnetul cu numărul 1 al filialei PNL Cluj.

Gaicu a fost un liberal încă din tinerețe și a participat la o manifestație anticomunistă la București în 1948, alături de Radu Câmpeanu și Dan Amedeo Lăzărescu. Gaicu a fost la un pas de moarte la vremea respectivă, fiind deportat pe criterii politice la Târgoviște și Râmnicu Vâlcea.

La scurt timp de la Revoluție, Gaicu a înfințat PNL Cluj, fiind ales președinte. El s-a aflat în cadrul partidului până după vârsta de 80 de ani, fiind secretar al PNL Cluj.

UPDATE/ Nicolae Gaicu a trăit în ultimii ani la București unde va fi înmormântat joi.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Valeriu Gheorghiță explică de ce platforma de programare vaccin nu arată timpul de așteptare

Publicat

De

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, explică de ce platforma de vaccinare nu arată încă timpul de așteptare.

Data la care platforma de vaccinare urma să arate timpul de așteptare era 10 aprilie, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Întrebat la Digi24, care este motivul, Valeriu Gheorghiţă a răspuns că în aceste zile s-a lucrat foarte mult la operaționalizarea a peste 170 de cabinete noi de vaccinare: 144 cu vaccin de la Pfizer și 30 cu serul AstraZeneca.

„Sunt lucruri care de la sine scad timpul de așteptare pe listă. De pildă, în ultimele 24 de ore pot să vă spun că au fost peste 97.000 de notificări și peste 70.000 de persoane programate.. Tocmai de aceea prioritate a fost în momentul de față operaționalizarea acestor centre noi”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

În următoarele două – trei zile va fi disponibil și timpul de așteptare și ritmul de vaccinare, a adăugat acesta.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a adăugat că nu există centre care se închid, ci doar unele, puține, care schimbă tipul de vaccin.

La nivel național sunt în acest moment 1.151 de centre.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

India suspendă exportul medicamentului Remdesivir pentru bolnavii de COVID

Publicat

De

Autorităţile indiene au anunţat duminică suspendarea licenţelor de export pentru antiviralul Remdesivir, având în vedere creşterea numărului de cazuri de COVID-19 în ţară, care a atins niveluri record cu peste 152.000 de infectări confirmate într-o singură zi, informează AFP şi EFE.

În prezent, ”există 1,1 milioane de cazuri de COVID active şi acestea sunt în continuă creştere. Acest lucru a condus la o creştere bruscă a cererii de Remdesivir injectabil utilizat în tratamentul pacienţilor cu COVID. Există posibilitatea unei noi creşteri a acestei cereri în următoarele zile”, a explicat Ministerul indian al Sănătăţii într-un comunicat.

„În lumina celor de mai sus, Guvernul Indiei a interzis exportul de Remdesivir injectabil şi a ingredientelor sale farmaceutice active până când situaţia se îmbunătăţeşte”, comunică ministerul.

Cu cele 152.879 de noi infecţii confirmate duminică în India, bilanţul total este de 13,35 milioane de cazuri, cel mai mare după Statele Unite şi Brazilia. Totalul deceselor este de 169.275, conform datelor Ministerului Sănătăţii.

Medicamentul produs de americani

Remdesivir a fost unul dintre primele medicamente care au avut efect în scurtarea perioadei de recuperare pentru unii pacienţi cu COVID-19.

Gigantul farmaceutic american Gilead Sciences Inc care produce Remdesivir a semnat anul trecut acorduri de acordare a licenţelor cu companii de medicamente generice din India, Pakistan şi Egipt, care le vor permite să fabrice medicamentul pentru distribuţie în 127 de ţări, majoritatea cu venituri mici.

Remdesivir este produs în India de şapte companii şi are o capacitate instalată de aproximativ 3,8 milioane de unităţi pe lună, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Sursa: Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

ESENȚIAL CLUJ24.RO/ Principalele evenimente din ultimele 24 de ore

Publicat

Cluj24.ro prezintă principalele 5 evenimente locale din ultimele 24 de ore:

Deputatul PNL de Cluj Radu Moisin cere DEMISIA ministrului Sănătății: Nu e un atac politic, ci un semnal de alarmă

FĂRĂ POLITICĂ/ Se scot la concurs posturile de director din casele județene de sănătate. Clujul e pe listă

După Simona Halep, nici Patricia Țig nu joacă tenis la Cluj. Este ACCIDENTATĂ

UPDATE/ Incendiu la o CASĂ în Mera. Pompierii clujeni, la fața locului

VIDEO/ PROTEST la Cluj față de restricții. A ajuns Diana Șoșoacă. Protestatarii susțin că se încalcă mai multe legi

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO/ Propunere de petrecere a timpului liber la Hoia. Sunt 15 hectare nefolosite de spațiu verde

Publicat

De

Un clujean a fost la o plimbare prin Hoia unde a constatat că la capătul străzii Uliului începe un platou de 10-15 ha care aparține USAMV dar in ultimii 5 ani de zile nu se face nimic pe el.
”Uitați-va aici își petrec timpul liber zilnic sute de cetățeni sau turiști și Clujului ! Tot astăzi am trecut și prin centru zona care a fost recent renovată și unde și fost barați in asfalt , piatra , semafoare , bănci zeci de mln euro și culmea ca acolo am văzut 2-3 persoane pe acele bănci ! Întrebarea zilei ?
Unde era mai bine sa fie investiți acei bani in betoane și asfalt care nu a adus niciun plus valoare sau in spatii de agrement inafara orașului ?!
Propun ca acest platou sa fie amenajat pentru activități culturale , sportive in aer liber , ca nu cumva sa le treacă prin cap vreo idee de a construi blocuri pe acest platou!”, a spus acesta.
Sursa foto: Facebook – Ion Frunză

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate