EVENIMENT
FOTO. Motociclist RĂNIT grav într-un accident în Valea Drăganului. A fost trimis elicopterul SMURD

Un accident a avut loc în urmă cu puțin timp pe DN1-E60 în dreptul localității Valea Draganului.
Un bărbat aflat pe motocicletă a fost rănit
Motociclist RĂNIT grav într-un accident în Valea Drăganului. A fost trimis elicopterul SMURD
Potrivit ISU Cluj este vorba de un accident între o mașină și o motocicletă.
Singura victimă este motociclistul, un bărbat de aproximativ 55-56 de ani.
Acesta este conștient, dar prezintă multiple traumatisme.
La locul accidentului a aterizat și elicopterul SMURD, care cel mai probabil va prelua victima și o va duce la spital.
UPDATE
Bărbatul a fost transportat cu elicopterul la spital.
Foto: ISU Cluj
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

EVENIMENT
Noaptea Privighetorilor revine în Parcul Etnografic „Romulus Vuia” cu ultima ediție în formatul consacrat

Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia”, secția în aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, găzduiește astăzi cea de-a XII-a și, totodată, ultima ediție în forma cunoscută a îndrăgitului eveniment Noaptea Privighetorilor.
Organizat de Societatea Ornitologică Română (SOR), care aniversează 35 de ani de activitate, evenimentul își păstrează spiritul de celebrare a naturii, dar introduce în premieră o componentă caritabilă dedicată educației despre păsări.
„Cântăm pentru păsări. Donăm pentru păsări”. Sub acest motto, ediția din 2025 cheamă publicul să susțină financiar proiectele educative ale SOR. Donațiile se pot face online, pe pagina dedicată (sor.ro/concert-caritabil), sau direct la standurile din parc. Intrarea la eveniment se face pe baza biletului obișnuit de acces în Parcul Etnografic.
Programul zilei
17:00 – 18:45 – Tururi ghidate; Povești despre păsări în română, maghiară și engleză, încă de la poartă
17:00 – 19:00 – Ateliere educative & creative; În zona foișorului; participanții își aleg „pasărea preferată” și află istoria ei
Pe tot parcursul serii – Expoziție aniversară „35 de ani de SOR”; Obiecte de colecție, publicații, echipamente din trei decenii și jumătate de conservare
Pe tot parcursul serii – Stand SOR; Cărți, insigne, jocuri, sacoșe de pânză, art-printuri flora & fauna
19:15 (aprox.) – Recital instrumental caritabil; Sonia Vulturar – vioară, Sergiu Cebotari – clarinet, Alexandru Lazăr – pian; lucrări de Beethoven, Milhaud, Haçiaturian
Societatea Ornitologică Română (SOR) este una dintre cele mai active organizații independente de conservare a păsărilor din România. Un ONG premiat, SOR lucrează pentru a proteja păsările sălbatice și habitatele lor în România de peste 30 de ani. Misiunea noastră este să ne asigurăm că populațiile noastre unice de păsări sunt protejate, iar locurile naturale minunate ale României nu sunt exploatate și distruse de evoluțiile dăunătoare. Dorim să îi inspirăm pe oameni să contribuie la protejarea păsărilor și a habitatelor din România și, cu ajutorul lor, să ne asigurăm că şi generațiile noastre viitoare se vor bucura de acestea.

Peste 5.000 de persoane participă astăzi la marșul Cluj Pride 2025, cel mai important eveniment public al comunității LGBTQ+ din Transilvania. Participanții au pornit în marș din Piața Unirii, urmând traseul strada Regele Ferdinand – strada Horea – strada Barițiu – strada Petru Maior, cu întoarcere în Piața Unirii.
Participanții afișează bannere colorate și un imens steag curcubeu, scandând lozinci precum „Drepturi egale pentru fiecare”, „Iubirea e un drept, nu un privilegiu” sau „Vrem egalitate”.
Marșul este punctul culminant al unei săptămâni de evenimente dedicate vizibilității și drepturilor persoanelor LGBTQ+, desfășurate între 9 și 15 iunie.
Organizatorii și participanții cer recunoașterea legală a parteneriatelor civile între persoane de același sex.
Evenimentul se desfășoară pașnic, iar până acum nu au fost semnalate incidente.
EVENIMENT
Accident cu trei mașini, între Săcel și Filea de Sus, județul Cluj. Trei femei au ajuns la spital

Un accident rutier în care au fost implicate trei autoturisme a avut loc în această după-amiază, la intersecția drumurilor 107R și 107M, între localitățile Săcel și Filea de Sus din județul Cluj.
„Pompierii din cadrul Gărzilor Băișoara și Gilău au intervenit în această după-amiază la un accident rutier petrecut la intersecția drumurilor 107R cu 107M, respectiv între localitățile Săcel și Filea de Sus.
La fața locului au ajuns o autospecială cu modul de descarcerare și două echipaje SMURD, unde au găsit trei autoturisme avariate, fără persoane încarcerate în acestea.
Trei persoane au fost consultate de către echipajele SMURD, respectiv trei femei cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani. Ulterior acestea au fost transportate la spital pentru investigații și îngrijiri medicale. Conform primelor evaluări acestea erau conștiente și cooperante”, a transmis ISU Cluj.

În aceeași zi în care mii de persoane s-au adunat în Piața Unirii la Cluj Pride, câțiva clujeni participă în Piața Avram Iancu la cea de-a opta ediție a Mitingului pentru Familie, organizat de Asociația Comunitatea Identitară România.
Evenimentul, programat pentru ora 14:00, a fost anunțat ca o manifestare publică în sprijinul „valorilor creștine, familiei tradiționale și moralității în societatea românească.” Organizatorii au transmis că vor „să susțină firescul și credința” și să se opună a ceea ce numesc „forțele răului care uzurpă simbolul dragostei lui Dumnezeu”.
În timp ce în Piața Unirii, se desfășoară marșul Cluj Pride, cu peste 3.000 de participanți, mitingul pentru familie din Piața Avram Iancu a pus accent pe rugăciune, citate biblice și apeluri la conservarea valorilor tradiționale.
„Familia este biserica de acasă”, au transmis organizatorii, citându-l pe Sfântul Ioan Gură de Aur.
Deși cele două manifestații au avut loc simultan și în proximitate, până acum nu s-au înregistrat incidente.