EVENIMENT
Ministerul Finanțelor: Românii vor putea cumpăra titluri de stat TEZAUR online. Vezi care sunt CONDIȚIILE

Conform Ministerului Finanțelor, românii vor putea cumpăra titluri de stat Tezaur online, pe platforma Ghişeul.ro. Acestea vor putea fi achiziționate și de românii din străinătate.
Ministerul facilitează, în premieră, din 10 martie 2025, cetățenilor români care au cont pe platforma Ghişeul.ro și care dețin un card de debit, posibilitatea de a cumpăra titluri de stat online.
Ministerul Finanțelor: Românii vor putea cumpăra titluri de stat TEZAUR online. Vezi care sunt CONDIȚIILE
Procesul de achiziție online a titlurilor de stat prin Ghișeul.ro devine posibil ca urmare a parteneriatului încheiat între Compania Națională „Poșta Română” și Autoritatea pentru Digitalizarea României din cadrul Ministerului Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului (MEDAT) și Visa, scrie Alba24.
Titlurile de stat, cumpărate online, prin platforma Ghișeul.ro
„Titlurile de stat emise de Ministerul Finanțelor reprezintă o metodă sigură și avantajoasă de economisire, iar interesul pentru astfel de instrumente a crescut exponențial la ultimele emisiuni.
Posibilitatea de a achiziționa titluri de stat cu un simplu click, prin platforma Ghișeul.ro, este un element important care simplifică semnificativ procesul de investiție.
Programul Tezaur devine astfel mult mai accesibil, nu doar pentru cei din țară, ci și pentru românii din diaspora, care nu mai sunt obligați să se deplaseze în România pentru a investi în titluri de stat” , a declarat Tánczos Barna, ministrul Finanțelor, citat în comunicatul ministerului.
„Plaforma Ghișeul.ro a depășit 2,5 milioane de utilizatori și continuă să crească, inclusiv prin diversificarea serviciilor publice digitale. După adăugarea cazierului judiciar, a asigurărilor pentru locuință și a plăților pentru rovinietă și taxele de timbru, aducem acum în platformă achiziția titlurilor de stat Tezaur, cea mai sigură și apreciată metodă de economisire pentru români.
Este un rezultat al colaborării între două organizații din coordonarea MEDAT, Poșta Română și Autoritatea pentru Digitalizarea României. Ne-am propus să aducem statul la un click distanță pentru românii din toată lumea și exact asta facem, cu fiecare nou serviciu public disponibil online”, a precizat Bogdan Ivan, ministrul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului.
Soluția, dezvoltată în colaborare cu Visa, asigură transferuri rapide și sigure, oferind micilor investitori români, inclusiv celor din diaspora, posibilitatea de a investi direct și eficient în titluri de stat.
Care sunt condițiile
Pentru accesarea Programului Tezaur prin achiziție online, un investitor trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
– să aibă vârsta mai mare de 18 ani la data efectuării subscrierii
– să dețină carte de identitate valabilă în România
– să aibă un card de debit emis în România sau în țările agreate pentru Programul Tezaur (listă accesibilă Ministerul de Finanțe, Compania Națională „Poşta Română” – S.A. și pe platforma Ghișeul.ro).
Investitorul poate subscrie în cadrul unei emisiuni prin accesarea platformei Ghişeul.ro și introducerea datelor de logare (utilizator și parolă), conform regulilor acesteia. Pentru subscriere, investitorul accesează secțiunea TITLURI DE STAT, unde pot fi consultate emisiunile active și caracteristicile acestora, conform prospectului de emisiune și efectuează operațiunea de achiziție a titlurilor de stat TEZAUR aferente emisiunii selectate.
De asemenea, orice român poate avea în cadrul aceleiași emisiuni una sau mai multe subscrieri, cu condiția să se încadreze în plafonul minim de 1.000 lei la o subscriere și maxim valoric de 200.000 lei pentru un cod de emisiune, în condițiile încadrării în limita de plată cu cardul.
Plățile către investitorii Programului TEZAUR a sumelor aferente rambursării valorii nominale, dobânzilor, retragerilor, răscumpărărilor anticipate se asigură de către Compania Națională „Poşta Română” – S.A., pe cardul bancar folosit de investitor la subscriere sau cel actualizat pe platforma Ghișeul.ro.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger


Comercianții vor fi obligați să afișeze clar adaosul comercial aplicat produselor, în raport cu prețul de bază al producătorului, conform unui proiect de ordin al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).
Potrivit proiectului, operatorii economici trebuie să indice, lângă prețul produsului, adaosul comercial. Acesta trebuie să fie scris cu aceleași caractere de font, culoare și mărime ca și prețul final.
Proiect ANPC: Comercianții vor fi obligați să afișeze ADAOSUL aplicat produselor
Măsura va fi valabilă atât în magazinele fizice, cât și pe platformele online.
Ordinul intră în vigoare în 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.
ANPC consideră că această reglementare va asigura o mai bună protecție a consumatorilor împotriva unor practici comerciale incorecte și va contribui la dezvoltarea unei piețe mai transparente.

O lupoaică gestantă, urmată de un lup, cel mai probabil perechea ei, au fost surprinși într-o pădure din Apuseni de camerele amplasate acolo de reprezentanții Parcului Natural.
”Lupoaică gestantă: Cu răbdare și precizie, cei doi parteneri își unesc forțele, ghidați de instinct și de legătura ce îi ține împreună. Astăzi vânează pentru doi, dar în curând, vor fi mai mulți.
VIDEO. O pereche de LUPI, surprinși într-o pădure din Apuseni. Lupoaica era GESTANTĂ
În urma ei, veghează lupul – partenerul ei de drum, de luptă, de destin. Curând, pădurea va răsuna de pașii unor pui noi.
Dar pentru ca acea zi să vină, lupii trebuie să continue dansul lor sub stele” scrie pe pagina de Facebook a Parcului Natural Apuseni.
Datele oficiale indică o populație stabilă de 2.500 până la 2.900 de lupi, în România. Ei sunt răspândiți în zone de dealuri înalte și munți de joasă altitudine, pe tot cuprinsul lanțului carpatic.
Video: Facebook Parcul Natural Apuseni

La data de 17 martie a.c., Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată cu privire la faptul că BUCUR ULIANA, în vârstă de 84 ani, a plecat voluntar la aceeași dată, în jurul orei 17.30, din zona străzii Aurel Vlaicu din Cluj-Napoca, iar până în prezent nu a mai revenit.
SEMNALMENTE – înălțime aproximativă – 1.68m, păr cărunt.
În momentul plecării, aceasta era îmbrăcată cu o geacă de culoare bleumarin închis, pantaloni plusati colorați și ghete negre, având asupra sa un cărucior de cumpărături.
AȚI VĂZUT-O? Femeie de 84 de ani, DISPĂRUTĂ de acasă. Sunați la 112
Persoanele care pot furniza orice informaţii despre aceasta sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit 112!

Superliga de fotbal ia o pauză de două săptămâni, timp în care se vor desfășura meciuri ale naționalelor mari și de tineret. CFR Cluj are nu mai puțin de 8 jucători convocați la loturile naționale.
„CFR-iști convocați la Echipele Naționale
Opt jucători de la CFR Cluj, CONVOCAȚI la loturile naționale
Louis Munteanu (România U21)
Matei Ilie (România U21)
Otto Hindrich (România U21)
Andres Sfait (România U20)
Lindon Emërllahu (Kosovo)
Virgiliu Postolachi (Moldova)
Aly Abeid (Mauritania)
Sheriff Sinyan (Gambia)”, scrie pe pagina de Facebook a clubului.
Golgeterul campionatului, Louis Munteanu, n-a intrat în vederile selecționerului Mircea Lucescu, însă va face parte din Naționala U21.