Connect with us

EVENIMENT

Mii de clujeni au avut dificultăți, joi, în ACCESAREA aplicațiilor BT24 și BT Go. Ce spune banca

Publicat


Mii de clujeni au avut dificultăți în accesa, joi, aplicațiile mobile ale BT, respectiv BT24 și BT GO. Conform băncii, se lucrează la rezolvarea problemei. Până la remediere, banca oferă și alternative.

bt24

„Momentan întâmpinăm unele dificultăți în funcționarea aplicațiilor BT24 și BT Go. Colegii noștri lucrează la remedierea problemei.

Până atunci, funcționalitățile principale ale aplicațiilor sunt disponibile în BTPay – atât în secțiunea carduri, cât și în zona de conturi.

Pentru companii, BT Go funcționează normal, iar pentru cei care nu au BT Go, recomandăm utilizarea variantei web a BT24.
Pentru clienți persoane fizice recomandăm utilizarea aplicației BT Pay care acoperă aproape toate funcționalitățile aplicației BT24, sau varianta web a BT24”, a comunicat BT.

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Termenul de finalizare a străzii Kogălniceanu și celor adiacente, prelungit. Emil Boc: 99.9% din lucrări, gata în 31 decembrie

Publicat

De

Consilul Local Cluj-Napoca a aprobat, luni, prelungirea perioadei de finalizare a proiectului privind modernizarea străzilor din centrul orașului.

Este vorba de străzile Mihail Kogălniceanu, Universității, Emmanuel de Martonne, János Bolyai – Hermann Oberth – Kovács Dezsö, Gaál Gábor și Baba Novac.

Primarul Emil Boc a spus că este vorba de „precauție” și s-a decis și faptul că, în cazul în care vor fi lucrări neterminate la data de 31 decembrie, finalizarea acestora va fi finanțată din bugetul local.

Termenul de finalizare a străzii Kogălniceanu și celor adiacente, prelungit. Emil Boc: 99.9% din lucrări, gata în 31 decembrie

Luni, în CL, s-a decis ca termenul de finalizare a acestui proiect să fie extins până în luna aprilie 2024, cel târziu.

„Prelungim termenul, dar sunt chestiuni nesemnificative. Au intervenit întârzieri în proiect și datorită dezbaterilor vii cu societatea civilă din primăvară”, a spus primarul Emil Boc, care s-a referit la faptul că mulți clujeni s-au opus relocării copacilor.

Acesta a precizat că la această oră, lucrările sunt gata în proporție de 98%, iar la 31 decembrie, termenul inițial de finalizare a proiectului, vor ajunge la 99,9%.

„Peste 99,9% din suma necesară este acoperită din fondurile europene”, a mai dat asigurări Emil Boc.

Soclul grupului statuar „Școala Ardeleană” pune probleme

Se pare că cea mai mare problemă o reprezintă soclul grupului statuar „Școala Ardelean”, subiect de scandal la Cluj.

Statuia a fost proiectată fără soclu, care a fost luat de pe strada Mihail Kogălniceanu și cel mai probabil a fost distrus. La cererea societății civile, acesta a reapărut în proiect, dar acum sunt probleme cu piatra pentru soclu, care va fi adusă din altă țară.

„Partea care ține de soclu nu se va finaliza până în 23 decembrie. În rest, străzile Universității, Kogălniceanu și cele adiacente sunt gata”, a mai spus Emil Boc.

Acesta a cerut luni și ca în cazul în care vor mai fi de efectuat lucrări după 31 decembrie acestea să fie suportate de Primărie, de la bugetul local.

„În cazul în care la 31 decembrie proiectul nu este finalizat și, din ce știu eu, este vorba doar de grupul statuar Școala Ardeleană, ne asumăm noi să suportăm costurile. Dar sunt infime”, a mai precizat Emil Boc.

Și acest punct a fost aprobat de consilierii locali.

Primarul a mai spus că există avizul pentru reamplasarea bustului lui Emil Racoviță în fața Colegiului cu același nume și, de asemenea, avizul pentru păstrarea copacilor de pe strada Universității. Doar 3 vor fi îndepărtați.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Tarifele de parcare CRESC la Cluj-Napoca de la 1 ianuarie 2024. Cât vor trebui să plătească șoferii

Publicat

De

parcare biciclete (4)

Consilierii locali au aprobat luni noile tarife de parcare, care vor fi valabile la Cluj-Napoca începând de anul viitor.

Astfel, vor crește prețurile la abonamente, dar taxa la parcometre în zona centrală a orașului rămâne neschimbată.

Tarifele de parcare CRESC la Cluj-Napoca de la 1 ianuarie 2024. Cât vor trebui să plătească șoferii

Astfel potrivit propunerii aprobate luni de consilieri, taxele propuse spre a fi stabilite pentru anul 2024 sunt indexate cu indicele de inflație de 13,8% postat pe site-ul Institutului Național de Statistică.

Noile tarife, valabile de la 1 ianuarie 2024 sunt următoarele:

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Primăria Cluj-Napoca pune taxă de încărcare pentru mașinile electrice. Care este tariful

Publicat

De

statie incarcare masina (2)

Ești „verde”, plătești. Șoferii care își vor încărca mașinile electrice în stațiile publice din Cluj-Napoca nu vor mai putea face acest lucru gratuit, ci vor plăti o taxă.

Consiliul Local a aprobat astăzi tariful pe care vor trebui să îl plătească șoferii care își încarcă mașinile electrice în stațiile primăriei de la 1 ianuarie 2024

Bicicletele și trotinetele electrice vor putea fi reâncărcate gratuit, în continuare.

Primăria Cluj-Napoca pune taxă de încărcare pentru mașinile electrice. Care este tariful

Propunerea a fost inițiată de primarul Emil Boc, care a precizat că este nevoie de o astfel de taxă din cauza costurilor ridicate cu energia electrică, instabilitatea prețului de pe piață.

Astfel, tariful va fi de 1,04 lei pe KW fără TVA și de 1,24 de lei KW cu TVA de 19%.

Banii vor merge la administrarea parcărilor.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

CTP Cluj: Se EMIT abonamentele gratuite pentru pensionari, persoane vârstnice și cetățeni de onoare cu domiciliul ȋn Cluj-Napoca

Publicat

abonament ctp

Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A. invită toţi pensionarii, persoanele vârstnice și cetățenii de onoare cu domiciliul ȋn Cluj-Napoca la Centrele de vânzare carduri și la Automatele din staţii pentru emiterea Abonamentelor gratuite pentru anul 2024. Deoarece abonamentele actuale expiră la 31.12.2023, vă rugăm să solicitaţi din timp Abonamentele gratuite pe anul 2024.

Pensionarii peste 70 de ani care deţin abonament valabil pe card ȋl pot prelungi pentru anul următor direct de la Automate, urmând instrucţiunile afișate ȋn staţie și pe site-ul nostru www.ctpcj.ro, unde se gasește tutorialul (filmul) cu toţi pașii de efectuat.

CTP Cluj: Se EMIT abonamentele gratuite pentru pensionari, persoane vârstnice și cetățeni de onoare cu domiciliul ȋn Cluj-Napoca

Se acordă următoarele abonamente:

– Abonament gratuit pe toate liniile pentru:

a) persoanele vârstnice definite conform art. 1 alin (4) din Legea nr. 17/2000 și pensionarii ale căror venituri pe cuponul de pensie la rubrica „Total drepturi” sunt de pana la 2.500 lei;

b) persoanele vârstnice definite conform art. 1 alin (4) din Legea nr. 17/2000 care au împlinit vârsta de 70 ani, indiferent de cuantumul pensiei;

c) cetățenii de onoare ai municipiului Cluj-Napoca.

– Abonament gratuit pe 1 linie, pentru: persoanele vârstnice definite conform art. 1 alin (4) din Legea nr. 17/2000 și pensionarii ale căror venituri pe cuponul de pensie la rubrica „Total drepturi” sunt cuprinse intre 2.501 lei și 2.750 lei.

* Pentru pensionarii încadrați în gradul I de invaliditate, care au dreptul, în afara pensiei, la o indemnizaţie pentru însoţitor, în cuantum fix (care se regăsește pe cuponul de pensie în expresia ”S.fixă” = Sumă fixă), se vor lua în considerare doar veniturile înregistrate pe cuponul de pensie la rubrica ”pensie” (conform prevederilor art. 77, alin. (1) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare) și nu veniturile înregistrate la rubrica ”Total drepturi”.

Documentele necesare la Centrele de vanzare carduri sunt următoarele, (fără copii):

– Cardul de transport emis ȋn anii anteriori

– Carte de identitate ȋn original- domiciliul ȋn Cluj-Napoca

– Pentru pensionarii cu vârsta sub 70 de ani: Cupon de pensie sau Decizia de pensionare din luna curentă sau anterioară; Decizia medicală pentru pensionarii de boală; Decizie de pensie de urmaș;

Primul card (pentru cei care nu au avut nici un card de transport) se va emite pe loc, gratuit.

Lista Centrelor de vanzare carduri

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax