Connect with us

CULTURA

Masaj GRATIS, festival pentru CĂȚEI, excursii, muzică și distracție la Cluj. TOP 5 evenimente de neratat WEEKENDUL acesta

Publicat


al elmes ulhxwq8reao unsplash

Chiar dacă ziua-i mai scurtă și e mai monoton afară, la Cluj distracția continuă în acest sfârșit de săptămână. Am pregătit o listă cu 5 sugestii în care îți poți petrece timpul liber, în cadrul unor evenimente potrivite pentru toate vârstele. Ai nevoie de relaxare, informare, un masaj gratuit, o plimbare în natură sau tot nu te poți dezlipi de cățel? Weekendul acesta găsești varianta ideală pentru tine.

Un weekend de festival pentru necuvântătoare

Evenimentul „Doggy Septemberfest” va avea loc pe tot parcursul weekendului, de vineri până duminică inclusiv, fiind dedicat cățeilor și oamenilor lor.

„Vom avea ateliere educative, antrenamente de grup, demonstrații și provocări sportive, concurs de dresaj distractiv, plimbări cu trenul și alte surprize”, transmit organizatorii.

Programul exact al întregului eveniment va fi postat în curând. Participarea se face pe bază de înscriere, la numărul de telefon 0741 796 535.

306939905 157082903633140 6462048765254417976 n

Sâmbătă

Visând pe ritmurile muzicii în parc

Parcul Etnografic „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca găzduiește sâmbătă, 24 septembrie 2022, un eveniment relaxant pentru iubitorii de muzică.

„Vă invităm să redescoperiți satul tradițional românesc prin muzică și voie bună”, se arată în descrierea evenimentului.

Acesta va avea loc între orele 13 și 22, iar line-up-ul e după cum urmează:

  • Caliman
  • ca:blu
  • Pop
  • m:Hi
  • Ardosh

Biletele, în valoare de 30 de lei de persoană, se pot achiziționa cu un click aici.

306919897 158358480180811 7726252713032372562 n

Masaj japonez gratuit pentru gravide, mămici și bunice

Gravidele, mamele și bunicile din Cluj sunt așteptate sâmbătă la o dimineață de relaxare în cadrul căreia vor beneficia de o ședință gratuită de masaj japonez yumeiho, maseurii aparținând Societății Române de Yumeiho.

„Evenimentul se adresează persoanelor care nu au încercat niciodată terapia manuală japoneză yumeiho. Ne rezervăm dreptul de a ne selecta participantele.

Vă rog să veniți într-o ținută sport: pantaloni lungi de trening, tricou și șosete. Evenimentul începe la ora 10.00 și se încheie la ora 14.00.

Intrarea este liberă, dar e necesară înscrierea pe email, la adresa: maria.ladar16@gmail.com”, informează gazda evenimentului, Yumeiho Cluj Sandra Ladar.

292268951 2137353436438486 5138202355838872984 n

Duminică

Excursie cu caiacul și pe jos la Piatra lui Lucaci

Yachting Club Tarnița (YCT) invită clujenii la o mini-excursie până la Piatra lui Lucaci.

„Deși am fost acolo de mai multe ori, nu ne-am săturat niciodată de acest traseu. Luăm caiacul și traversăm lacul în 10-15 min până pe partea cealaltă, un start excelent pentru a ne încălzi! Lăsăm caiacele la mal și începem ascensiunea.

În mijlocul pădurii cu copaci înalți, urcăm încet pe creastă, povestind, glumind și bucurându-ne de aerul curat. De fapt abia așteptăm să ajungem sus pentru priveliște! În mai puțin de o oră suntem deja pe culme, admirând de sus frumusețea lacului Tarnița.

Ne relaxăm liniștiți până simțim că e timpul să ne întoarcem! Pe drumul de întoarcere, începe să ni se facă foame și nu ne putem opri să ne gândim la ceea ce ne-a pregătit Diane. Așadar, pofta de mâncare ne dă puterea de a ne întoarce încântați de experiența trăită”, anunță organizatorii.

Prețul este de 120 de lei pentru adulți și 80 de lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani.

Prețul include:

  • Plimbarea cu caiacul până la colțul de pe malul celălalt dus-întors + echipamentul necesar (vestă de salvare, caiac, padelă)
  • Drumeția până la Piatra lui Lucaci
  • Prânz servit la întoarcere

Program orientativ:

  • 10:30 întâlnire la Yachting Club Tarnita
  • 10:45 prezentarea participanților și instrucțiuni în utilizarea caiacelor
  • 11:00 pornirea în excursie
  • 13:30 – 14:00 sosirea înapoi la YCT
  • 14:30 – 15:00 servirea prânzului

Detalii utile

Traseul se adresează tuturor persoanelor care au condiție fizică bună, echipament adecvat mersului în drumeție. Are o lungime aproximativă de 4 kilometri (dus-întors), care se va parcurge în 2-3 ore. Ca dificultate, e intermediar, în funcție de condiția fizică, experiență și echipament.

Se va ajunge la YCT cu mașinile particulare. Locurile de parcare la Yachting Club Tarnița sunt limitate și se ocupă pe baza primul sosit – primul servit (e necesară telefonarea organizatorilor înainte de a coborî până la YCT, pentru confirmarea parcării)

Echipament recomandat: bocanci, pantaloni și tricou pentru drumeție, polar, pelerină de ploaie, windstopper (material recomandat – softshell), recipient cu apă, ghiozdan, pachet cu gustare, căciulă.

Sunt 30 de locuri disponibile. Înscrierile se fac completând formularul cu un click aici, urmând ca participanții să fie contactați ulterior de organizatori.

308377783 531129809013663 8506038428819757789 n

Caravana I’m Climatic

Începând cu data de 25 septembrie, Caravana I’m Climatic! vine la Cluj-Napoca. Cu această ocazie, Consiliul Apei, în parteneriat cu Asociația România în Tranziție, organizează un eveniment ce aduce în prim plan subiectul schimbărilor climatice, respectiv importanța acțiunii colective pentru a combate aceste schimbări precum și propuneri de adaptare și reziliență în contextul climatic actual.

„Dacă consideri că tema schimbărilor climatice are nevoie de mai mult spațiu, dacă anxietatea climatică te apasă, sau dacă vrei să cunoști oameni ca tine, care împărtășesc aceeași dragoste și grijă pentru Planetă, acest eveniment este pentru tine!”, spun organizatorii.

Formularul de înscrieri se poate găsi cu un click aici.

Programul este după cum urmează:

10:00 – 11:30 𝗧𝘂𝗿 𝗴𝗵𝗶𝗱𝗮𝘁 𝗶̂𝗻 𝗣𝗮𝗿𝗰𝘂𝗹 𝗘𝘀𝘁

  • Cu SOS Parcul Est, Mircea Munteanu, Ana Horhat, Tibor Hartel și Grupul Gheorgheni Cartier – susținut de Consiliul Apei
  • Punct de plecare din Baza Sportivă Gheorgheni, întoarcere în Iulius Parc

12:00 – 13:30 𝗔𝘁𝗲𝗹𝗶𝗲𝗿 𝗦̦𝘁𝗶𝗶𝗻𝘁̦𝗮̆ 𝗖𝗲𝘁𝗮̆𝘁̦𝗲𝗻𝗲𝗮𝘀𝗰𝗮̆

  • Ce putem învăța din Parcul Est prin istorii orale pentru reziliența urbană și adaptarea la schimbările climatice? -susținut de Consiliului Apei

15:00 – 16:30 𝗠𝗮𝘀𝗮̆ 𝗿𝗼𝘁𝘂𝗻𝗱𝗮̆

  • Problematica secetei la Cluj în contextul schimbărilor climatice. Cu Natalia Ciobanu, Tibor Hartel, Camelia Gui și alți membri ai Consiliului Apei și clujeni.

17:00 – 20:00 𝗨𝗿𝗯𝗮𝗻 𝗦𝗼𝘂𝗻𝗱𝘀

  • Seară socială și Live Dj set cu Dj YOYO

𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹 𝗔𝗽𝗲𝗶 𝟮𝟬𝟮𝟮

Consiliul Apei este o platformă deschisă de discuții și coagulare a tuturor actorilor urbani și rurali responsabili de râul Someșul Mic sau care beneficiază de acesta (administrațiile și instituțiile locale, mediul civic, mediul de business, mediul universitar și simpli cetățeni) în jurul temelor de interes comun ce țin de Culoarul verde – albastru al râului.

Consiliul Apei a fost inițiat la Someș Delivery Apahida 2021, de Asociația miniMASS, Clujul Sustenabil, Societate Organizată Sustenabil, Clubul de Cicloturism Napoca și Facultatea de Arhitectură și Urbanism Cluj-Napoca.

Consiliul Apei este o inițiativă susținută de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură.

𝗖𝗮𝗿𝗮𝘃𝗮𝗻𝗮 𝗜’𝗺 𝗖𝗹𝗶𝗺𝗮𝘁𝗶𝗰!

face parte integrantă din proiectul SPARK, finanțat de către Comisia Europeană prin intermediul EC-DEAR, implementat în România de către Asociația România în Tranziție.

𝗗𝗝 𝗬𝗼𝘆𝗼 este un deep houser cu peste 25 de ani experiență în design de sisteme de sunet, live mixing in festivaluri si cluburi, și curatoriat de playlist-uri pentru o varietate de tipuri de localuri si ambiente sociale. Membru fondator al colectivului de DJ [i.am] music Romania, unul dintre promotorii Ecstatic Dance în țară, și technical staff/artist al Untold.

Evenimentul este găzduit de Parcul Iulius din Cluj-Napoca.

307919390 775226836796103 8026793168505293325 n

Sursa foto: unsplash



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

UBBMed – PREVENȚIA cancerului de sân în comunitatea UBB Cluj-Napoca

Publicat

Centrul de Cercetare Avansată și Abordare Comprehensivă a Cancerului, co-fondat de Institutul Oncologic „Prof. univ. dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca (IOCN) și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) prin programul strategic UBBMed, inițiază, sub coordonarea prof. univ. dr. Patriciu Achimaș și prof univ. dr. Daniel David, rectorul UBB, un proiect de prevenție primară-secundară în cancerul de sân, în context psihologic, pentru persoanele eligibile din comunitatea UBB – femei de peste 40 de ani, fără diagnostic oncologic, cu contract de muncă sau student la UBB.

„Conform literaturii de specialitate, este recomandată participarea la screening pentru femeile care au antecedente familiale și genetice (mai ales mame, surori, fiice), stil de viață precum obezitate, sedentarism, consum de alcool, fumat, dar și pentru femeile care nu au născut nicodată un copil sau au născut primul copil după vârsta de 30 ani.

UBBMed – PREVENȚIA cancerului de sân în comunitatea UBB Cluj-Napoca

Demersul este atât un studiu științific – investigând mecanisme psihologice relevante prevenției primare-secundare prin mamografie în cancerul de sân -, cât și un serviciu de sănătate care țintește prevenția primară-secundară a cancerului de sân, adresat comunității UBB.

„Cancerul de sân este o problemă clinică majoră, pentru care există însă mijloace moderne de abordare pe linia prevenției primare, secundare și a tratamentului oncologic biomedical în context psihologic. Într-adevăr, studiile de specialitate arată că abordarea biomedicală a cancerului într-un context psihologic eficientizează întregul demers clinic.

Ca model de integrare a abordării biomedicale a cancerului la sân într-un context psihologic ne raportăm la setul de bune practici ale Center for Behavioral Oncology de la Icahn School of Medicine at Mount Sinai (unde unul dintre coordonatori este implicat direct – prof. univ. dr. Daniel David), incluzând tradiția de excelență a Institutului Oncologic „Prof. univ. dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca în abordarea comprehensivă a cancerului” (unde este afiliat clinic celălalt coordonator al proiectului – prof. univ. dr. Patriciu Achimaș), explică inițiatorii (UBBMed) proiectului.

În cadrul programului, fiecare persoană eligibilă (femei de peste 40 de ani, fără diagnostic oncologic, cu contract de muncă sau student la UBB) și interesată din UBB poate trimite, până în data de 30 iunie 2024, un mesaj la adresa de e-mail: cancercontrol@ubbcluj.ro, unde indică numele, vârsta, precum și dorința de a participa la studiu. De asemenea, persoanele interesate trebuie să precizeze dacă se vor deplasa la Centru (Str. Aleea Nemira Nr. 2, comuna Gilău, județul Cluj) prin mijloace proprii sau solicită mijloacele puse la dispoziție de UBB.

După procesarea datelor, fiecare persoană va primi un răspuns (pe parcursul lunii iulie), cu data programării (programările vor începe din luna septembrie) și cu un link pentru completarea unor chestionare psihologice și medicale.

La sosirea la Centru, fiecare persoană va parcurge:

– O ședință de psihoeducație și educație medicală, inclusiv evaluare psihologică de bază (aprox. 15 de minute); aici se va semna și consimțământul informat de participare la proiect;

– Procedura de mamografie (aprox. 30 minute);

– O ședință post-mamografie, cu elemente de consiliere psihologică și medicală (aproximativ. 15 de minute), incluzând elemente de continuare, acolo unde este cazul.

Deși în această fază nu anticipăm întrebări suplimentare, procedura fiind simplă și clară, dacă totuși, prin excepție, apar, acestea pot fi adresate la cancercontrol@ubbcluj.ro, dar răspunsurile se vor oferi în funcție de disponibilitatea celor implicați în proiect, prin raportare la volumul de muncă”, se arată în comunicatul UBB Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

AMENZI de aproape 2,4 milioane de lei aplicate de Garda de Mediu în Cluj pe 2023

Publicat

Pentru că poluarea olfactivă la Cluj a reapărut pe tapet zilele acestea, Cluj24 a solicitat Gărzii de Mediu o situație a sancțiunilor aplicate în anul trecut la nivelul județului și care au fost principalele fapte pentru care s-au aplicat acestea.

„În anul 2023 au fost efectuate 1.140 inspecții planificate și neplanificate la agenți economici și persoane fizice, aplicându-se 192 sancțiuni contravenționale (86 amenzi și 106 avertismente), în valoare totală de 2.380.000 lei, pentru următoarele fapte:

AMENZI de aproape 2,4 milioane de lei aplicate de Garda de Mediu în Cluj pe 2023

•        desfășurarea activităților cu impact semnificativ asupra mediului fără a deține acte de reglementare;

•        ascunderea și abandonarea deşeurilor in afara spațiilor autorizate;

•        eliminarea, deținerea, depozitarea deșeurilor in afara spațiilor autorizate;

•        amestecarea diferitelor categorii de deșeuri periculoase cu alte categorii de deșeuri periculoase sau cu alte deșeuri, substanțe sau materiale;

•        nerespectarea condițiilor impuse prin actele de reglementare sau prin actele de control încheiate de comisarii GNM C.J. Cluj;

•        lipsa ținerii unei evidențe, stricte, a deșeurilor, in mod cronologic;

•        neatingerea unui nivel de pregătire pentru reutilizare și reciclare de minimum 50% din masa totală generată, minim pentru deșeurile de hârtie, metal, plastic și sticlă provenind din deșeurile menajere sau, după caz, din alte surse, in măsura in care aceste fluxuri de deșeuri sunt similare deșeurilor care provin din gospodării”, a transmis Garda de Mediu.

Citește mai departe

ECONOMIE

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro ar putea CREȘTE în septembrie la 5 lei

Publicat

euro 2 ok

De la începutul acestui an volatilitatea cursului euro a fost minimă și s-a menținut în jurul pragului de 4,97 lei.

Miercuri media monedei unice a scăzut marginal de 4,9712 la 4,9710 lei, iar tranzacțiile s-au realizat între 4,969 și 4,972 lei, valori identice cu cele de luni și marți.

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro ar putea CREȘTE în septembrie la 5 lei

Majoritatea participanților la sondajul realizat în februarie de către CFA România anticipează o evoluție depreciativă pentru moneda națională. Valoarea medie a anticipaţiilor pentru orizontul de 6 luni (septembrie 2024) este de 5,0029 lei/euro iar pentru cel de 12 luni (martie 2025) este de 5,0500 lei/euro.

Au existat și voci care anticipează stabilitatea leului, având probabil în gând faptul că BNR folosește cursul drept principal instrument de luptă împotriva creșterii prețurilor. Sondajul CFA România anticipează că rata anticipată a inflaţiei pentru orizontul de 12 luni (martie 2025) va scade marginal la 5,46%, cea mai mică valoare din noiembrie 2021.

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei contractate înainte de mai 2019, a stagnat la 6,05%, valoare identică cu cea înregistrată în 6 iunie 2022. Indicele la 6 luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, s-a consolidat la 6,08% iar cel la 12 luni la 6,09%, valori comparabile cu cele din mai 2022.

Perechea euro/dolar fluctua în culoarul 1,0813 – 1,0839 dolari, iar cursul monedei americane a crescut de la 4,5788 la 4,5892 lei.

„Cotaţia aurului a crescut cu aproape 12%”

Evoluția a fost influențată de aprecierea dolarului față de moneda japoneză la 151,95 yeni, maxim al ultimilor 34 de ani.

Prețul gramului de aur a crescut miercuri la un nou maxim istoric de 323,4240 lei, efect al aprecierii monedei americane, în timp ce metalul galben stagna la 2.176 – 2.197 dolari/uncie.

De la mijlocul lunii februarie şi până în prezent, cotaţia aurului a crescut cu aproape 12%, tendință care s-a amplificat și a ridicat uncia la un record de De la mijlocul lunii februarie şi până în prezent, cotaţia aurului a crescut cu aproape 12%. Tendința s-a amplificat după decizia de miercurea trecută a Rezervei Federale americane de a menține rata de referință la 5,25 – 5,50% iar oficialii ei au afirmat că există perspective pentru mai multe reduceri de dobândă în acest an. Uncia a atins în data de 21 martie un record de 2.222,39 dolari.

În regiune, media monedei maghiare se întărea la 394,87 forinți/euro iar a celei poloneze se deprecia la 4,3153 zloți/euro.

Bitcoin scădea în a doua parte a zilei de miercuri de la 71.689 la 68.642 dolari. Ethereum fluctua între 3.501 și 3.662 dolari.

Sunt folosite date și informații disponibile până la ora 14:00

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce firme au depus oferte pentru modernizarea Palatului de Justiție Cluj. Valoarea proiectului, peste 70 de milioane de euro

Publicat

De

Palatului de Justiție

Trei asocieri de firme au depus oferte la licitația organizată de Curtea de Apel Cluj pentru proiectare și execuția de reparații capitale și modernizarea clădirii Palatului de Justiție din Cluj-Napoca, proiect cu o valoare estimată de 353.450.340 lei (peste 70 de milioane de euro).

Astfel, până la termenul limită de depunere a ofertelor, 25 martie, au depus oferte trei asocieri de firme de contrucții, unele având în portofoliu lucrări de anvergură desfășurate în Cluj-Napoca.

Ce firme au a depus oferte pentru modernizarea Palatului de Justiție Cluj. Valoarea proiectului, peste 70 de milioane de euro

Prima asociere are ca lider firma MIS GRUP și mai include firmele AQUA SERV, KESZ CONSTRUCTII ROMANIA, SDC PROIECT, KESZ Epito Zrt, M&M DESIGN SRL, IDEA INSTALL, COLUMNA CONSULT, M INSTALL și SDC CONSULTING ENGINEERS S.R.L.

Cea de-a doua reunește firmele BOG’ART, lider de asociere,  și ATHENAEUM CONSTRUCT, POPP & ASOCIATII, ACI CLUJ, UTI CONSTRUCTION AND FACILITY MANAGEMENT, ELECTROPROIECT, SCHINDLER ROMANIA S.R.L., ELECTROPROIECT.

Ultima asociere este formată din CONSTRUCTII ERBAȘU – lider, și firmele CONCELEX, CUBICON INVEST, EURAS, SION SOLUTION, SC CONECO ROMANIA SRL, CSP PROIECT LINE, SCHINDLER ROMANIA S.R.L.

Ofertele urmează să fie analizate, după care se va stabili câștigătorul licitației, urmând apoi să se treacă la proiectare și execuție.

Proiectarea va dura 6 luni, iar lucrările de construcție 30 de luni.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax