Connect with us

CULTURA

Masaj GRATIS, festival pentru CĂȚEI, excursii, muzică și distracție la Cluj. TOP 5 evenimente de neratat WEEKENDUL acesta

Publicat


al elmes ulhxwq8reao unsplash

Chiar dacă ziua-i mai scurtă și e mai monoton afară, la Cluj distracția continuă în acest sfârșit de săptămână. Am pregătit o listă cu 5 sugestii în care îți poți petrece timpul liber, în cadrul unor evenimente potrivite pentru toate vârstele. Ai nevoie de relaxare, informare, un masaj gratuit, o plimbare în natură sau tot nu te poți dezlipi de cățel? Weekendul acesta găsești varianta ideală pentru tine.

Un weekend de festival pentru necuvântătoare

Evenimentul „Doggy Septemberfest” va avea loc pe tot parcursul weekendului, de vineri până duminică inclusiv, fiind dedicat cățeilor și oamenilor lor.

„Vom avea ateliere educative, antrenamente de grup, demonstrații și provocări sportive, concurs de dresaj distractiv, plimbări cu trenul și alte surprize”, transmit organizatorii.

Programul exact al întregului eveniment va fi postat în curând. Participarea se face pe bază de înscriere, la numărul de telefon 0741 796 535.

306939905 157082903633140 6462048765254417976 n

Sâmbătă

Visând pe ritmurile muzicii în parc

Parcul Etnografic „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca găzduiește sâmbătă, 24 septembrie 2022, un eveniment relaxant pentru iubitorii de muzică.

„Vă invităm să redescoperiți satul tradițional românesc prin muzică și voie bună”, se arată în descrierea evenimentului.

Acesta va avea loc între orele 13 și 22, iar line-up-ul e după cum urmează:

 • Caliman
 • ca:blu
 • Pop
 • m:Hi
 • Ardosh

Biletele, în valoare de 30 de lei de persoană, se pot achiziționa cu un click aici.

306919897 158358480180811 7726252713032372562 n

Masaj japonez gratuit pentru gravide, mămici și bunice

Gravidele, mamele și bunicile din Cluj sunt așteptate sâmbătă la o dimineață de relaxare în cadrul căreia vor beneficia de o ședință gratuită de masaj japonez yumeiho, maseurii aparținând Societății Române de Yumeiho.

„Evenimentul se adresează persoanelor care nu au încercat niciodată terapia manuală japoneză yumeiho. Ne rezervăm dreptul de a ne selecta participantele.

Vă rog să veniți într-o ținută sport: pantaloni lungi de trening, tricou și șosete. Evenimentul începe la ora 10.00 și se încheie la ora 14.00.

Intrarea este liberă, dar e necesară înscrierea pe email, la adresa: maria.ladar16@gmail.com”, informează gazda evenimentului, Yumeiho Cluj Sandra Ladar.

292268951 2137353436438486 5138202355838872984 n

Duminică

Excursie cu caiacul și pe jos la Piatra lui Lucaci

Yachting Club Tarnița (YCT) invită clujenii la o mini-excursie până la Piatra lui Lucaci.

„Deși am fost acolo de mai multe ori, nu ne-am săturat niciodată de acest traseu. Luăm caiacul și traversăm lacul în 10-15 min până pe partea cealaltă, un start excelent pentru a ne încălzi! Lăsăm caiacele la mal și începem ascensiunea.

În mijlocul pădurii cu copaci înalți, urcăm încet pe creastă, povestind, glumind și bucurându-ne de aerul curat. De fapt abia așteptăm să ajungem sus pentru priveliște! În mai puțin de o oră suntem deja pe culme, admirând de sus frumusețea lacului Tarnița.

Ne relaxăm liniștiți până simțim că e timpul să ne întoarcem! Pe drumul de întoarcere, începe să ni se facă foame și nu ne putem opri să ne gândim la ceea ce ne-a pregătit Diane. Așadar, pofta de mâncare ne dă puterea de a ne întoarce încântați de experiența trăită”, anunță organizatorii.

Prețul este de 120 de lei pentru adulți și 80 de lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani.

Prețul include:

 • Plimbarea cu caiacul până la colțul de pe malul celălalt dus-întors + echipamentul necesar (vestă de salvare, caiac, padelă)
 • Drumeția până la Piatra lui Lucaci
 • Prânz servit la întoarcere

Program orientativ:

 • 10:30 întâlnire la Yachting Club Tarnita
 • 10:45 prezentarea participanților și instrucțiuni în utilizarea caiacelor
 • 11:00 pornirea în excursie
 • 13:30 – 14:00 sosirea înapoi la YCT
 • 14:30 – 15:00 servirea prânzului

Detalii utile

Traseul se adresează tuturor persoanelor care au condiție fizică bună, echipament adecvat mersului în drumeție. Are o lungime aproximativă de 4 kilometri (dus-întors), care se va parcurge în 2-3 ore. Ca dificultate, e intermediar, în funcție de condiția fizică, experiență și echipament.

Se va ajunge la YCT cu mașinile particulare. Locurile de parcare la Yachting Club Tarnița sunt limitate și se ocupă pe baza primul sosit – primul servit (e necesară telefonarea organizatorilor înainte de a coborî până la YCT, pentru confirmarea parcării)

Echipament recomandat: bocanci, pantaloni și tricou pentru drumeție, polar, pelerină de ploaie, windstopper (material recomandat – softshell), recipient cu apă, ghiozdan, pachet cu gustare, căciulă.

Sunt 30 de locuri disponibile. Înscrierile se fac completând formularul cu un click aici, urmând ca participanții să fie contactați ulterior de organizatori.

308377783 531129809013663 8506038428819757789 n

Caravana I’m Climatic

Începând cu data de 25 septembrie, Caravana I’m Climatic! vine la Cluj-Napoca. Cu această ocazie, Consiliul Apei, în parteneriat cu Asociația România în Tranziție, organizează un eveniment ce aduce în prim plan subiectul schimbărilor climatice, respectiv importanța acțiunii colective pentru a combate aceste schimbări precum și propuneri de adaptare și reziliență în contextul climatic actual.

„Dacă consideri că tema schimbărilor climatice are nevoie de mai mult spațiu, dacă anxietatea climatică te apasă, sau dacă vrei să cunoști oameni ca tine, care împărtășesc aceeași dragoste și grijă pentru Planetă, acest eveniment este pentru tine!”, spun organizatorii.

Formularul de înscrieri se poate găsi cu un click aici.

Programul este după cum urmează:

10:00 – 11:30 𝗧𝘂𝗿 𝗴𝗵𝗶𝗱𝗮𝘁 𝗶̂𝗻 𝗣𝗮𝗿𝗰𝘂𝗹 𝗘𝘀𝘁

 • Cu SOS Parcul Est, Mircea Munteanu, Ana Horhat, Tibor Hartel și Grupul Gheorgheni Cartier – susținut de Consiliul Apei
 • Punct de plecare din Baza Sportivă Gheorgheni, întoarcere în Iulius Parc

12:00 – 13:30 𝗔𝘁𝗲𝗹𝗶𝗲𝗿 𝗦̦𝘁𝗶𝗶𝗻𝘁̦𝗮̆ 𝗖𝗲𝘁𝗮̆𝘁̦𝗲𝗻𝗲𝗮𝘀𝗰𝗮̆

 • Ce putem învăța din Parcul Est prin istorii orale pentru reziliența urbană și adaptarea la schimbările climatice? -susținut de Consiliului Apei

15:00 – 16:30 𝗠𝗮𝘀𝗮̆ 𝗿𝗼𝘁𝘂𝗻𝗱𝗮̆

 • Problematica secetei la Cluj în contextul schimbărilor climatice. Cu Natalia Ciobanu, Tibor Hartel, Camelia Gui și alți membri ai Consiliului Apei și clujeni.

17:00 – 20:00 𝗨𝗿𝗯𝗮𝗻 𝗦𝗼𝘂𝗻𝗱𝘀

 • Seară socială și Live Dj set cu Dj YOYO

𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹 𝗔𝗽𝗲𝗶 𝟮𝟬𝟮𝟮

Consiliul Apei este o platformă deschisă de discuții și coagulare a tuturor actorilor urbani și rurali responsabili de râul Someșul Mic sau care beneficiază de acesta (administrațiile și instituțiile locale, mediul civic, mediul de business, mediul universitar și simpli cetățeni) în jurul temelor de interes comun ce țin de Culoarul verde – albastru al râului.

Consiliul Apei a fost inițiat la Someș Delivery Apahida 2021, de Asociația miniMASS, Clujul Sustenabil, Societate Organizată Sustenabil, Clubul de Cicloturism Napoca și Facultatea de Arhitectură și Urbanism Cluj-Napoca.

Consiliul Apei este o inițiativă susținută de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură.

𝗖𝗮𝗿𝗮𝘃𝗮𝗻𝗮 𝗜’𝗺 𝗖𝗹𝗶𝗺𝗮𝘁𝗶𝗰!

face parte integrantă din proiectul SPARK, finanțat de către Comisia Europeană prin intermediul EC-DEAR, implementat în România de către Asociația România în Tranziție.

𝗗𝗝 𝗬𝗼𝘆𝗼 este un deep houser cu peste 25 de ani experiență în design de sisteme de sunet, live mixing in festivaluri si cluburi, și curatoriat de playlist-uri pentru o varietate de tipuri de localuri si ambiente sociale. Membru fondator al colectivului de DJ [i.am] music Romania, unul dintre promotorii Ecstatic Dance în țară, și technical staff/artist al Untold.

Evenimentul este găzduit de Parcul Iulius din Cluj-Napoca.

307919390 775226836796103 8026793168505293325 n

Sursa foto: unsplashDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Accident în HUEDIN. Autoutilitară RĂSTURNATĂ. Starea șoferului

Publicat

hue

Un accident rutier a avut loc în noaptea de luni spre marți pe DN1E60 în orașul Huedin, la ieșirea spre Oradea, transmite ISU Cluj.

Pompierii au precizat că o autoutilitară s-a răsturnat.

”Pompierii de la Detașamentul Huedin au fost solicitați să intervină la un accident rutier petrecut la ieșire din orașul Huedin, spre Oradea. În accident a fost implicată o autoutilitară, care era răsturnată atunci când forțele noastre au ajuns la fața locului.

Nu au existat persoane încarcerate, iar un bărbat de 26 de ani a fost preluat de echipajul SAJ. Acesta era conștient și cooperant. Apelul de urgență a venit la ora 04:06, iar la misiune a luat parte o autospecială”, au precizat reprezentanții ISU Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Vezi noile categorii de români ce vor plăti asigurări de SĂNĂTATE din 2023. Vizați inclusiv preoții, șomerii și pensionarii

Publicat

Începând de anul viitor, noi categorii de persoane vor plăti taxa pe sănătate – CASS, pentru a fi asigurate în sistemul medical public, scrie Alba24.ro.

Este vorba de șomeri, de beneficiarii de ajutoare sociale, de personalul monahal (preoți) și de pensionarii cu pensii mici, categorii care până acum erau scutite de la plata acestor sume.

Informațiile vin din Strategia Națională de Sănătate. Documentul poate fi consultat în întregime AICI.

„Stabilirea şi calcularea transparentă, prin raportare la veniturile brute încasate, a subvențiilor de la bugetul de stat către FNUASS pentru toate categoriile de persoane adulte care sunt asigurate fără plata contribuției (CASS):

– şomeri, deţinuţi, beneficiari de ajutor social, personal monahal, pensionari cu pensii mici.

Schimbarea se va aplica începând cu primul trimestru din 2023”, se arată în Strategia naţională de sănătate.

Sursa: Alba24.ro

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Pacienții asigurați care doresc să fie consultați de un anumit medic vor trebui să PLĂTEASCĂ o taxă suplimentară

Publicat

boala mana gura picior

Ministerul Sănătății a propus introducerea unei noi taxe pentru pacienții asigurați în sistemul de sănătate. Cei care doresc să primească servicii  medicale ambulatorii de la un anumit medic ar putea fi nevoiți să plătească o taxă, numită coplată, scrie Alba24.ro.

Ministerul Sănătății a lansat la sfârșitul lunii noiembrie în dezbatere publică proiectul de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea Strategiei naționale de sănătate 2022 – 2030 și a Planului de acțiuni pentru perioada 2022 – 2030 în vederea implementării Strategiei naționale de sănătate.

Potrivit notei de fundamentare, pentru creșterea performanței și eficientizarea capacității de diagnostic, tratament și monitorizare în ambulatoriu, respectiv eliminarea timpilor de așteptare generați de lipsa finanțării sau de supraaglomerare, circuitele clinice vor fi adaptate la nevoia pacientului de diagnostic și tratament.

„Strategia vizează pilotarea furnizării anumitor servicii ambulatorii cu posibilitatea alegerii profesionistului care oferă serviciile de sănătate solicitate, în baza unei coplăți reglementate legal și suportate de beneficiar și a posibilității programării transparente a serviciului respectiv în sistemul electronic de programări”, se arată în nota de fundamentare.

Noua taxă va fi introdusă mai întâi sub forma unui program pilot, în anumite regiuni.

„14% din populația rezidentă nu este asigurată”

„În sistemul de asigurări sociale de sănătate, segmente semnificative ale populației beneficiază de servicii de sănătate fără plata contribuției la asigurări de sănătate, deși realizează venituri din pensii sau salarii, ceea ce crează un deficit considerabil la fondul de asigurări sociale de sănătate (FNUASS). În condițiile în care numai o treime dintre asigurați plătesc contribuții de sănătate către FNUASS, acesta devine vulnerabil la recesiunile economice”, se precizează în Strategia națională de sănătate 2022 – 2030.

Potrivit documentului, 14% din populația rezidentă nu este asigurată, având acces numai la pachetul minimal de servicii, ceea ce conduce la utilizarea excesivă a serviciilor medicale de urgență și la depistarea tardivă a afecțiunilor cronice, cu efecte negative asupra stării de sănătate și asupra eficienței utilizării fondurilor publice.

Din punct de vedere al cheltuielilor, peste jumătate din resursele Fondului Național de Asigurări de Sănătate este alocată îngrijirilor spitalicești, rămânând mai puțin de jumătate pentru asistența medicală primară, ambulatoriul de specialitate, medicamente, alte servicii și tehnologii medicale.

„Mecanismele de contractare și de plată a serviciilor medicale nu sunt corelate cu nevoile de servicii estimate la nivel județean și nu încurajează un comportament al furnizorilor în sprijinul atingerii obiectivelor naționale de sănătate. Tarifele decontate pentru serviciile medicale contractate în ambulatoriul de specialitate, spitalizare de zi și spitalizare continuă nu sunt sincronizate cu costurile reale ale furnizorilor”, se mai precizează în strategie.

De asemenea, documentul mai prevede proiecte precum informatizarea spitalelor și asigurarea unor servicii de urgență de către medicii de familie, fără a da însă detalii despre modul în care vor fi atinse aceste obiective.

Potrivit planului de acțiune, informarea publicului referitor la condițiile de accesare ale serviciilor de sănătate, inclusiv la cuantumul coplăților aferente furnizării anumitor servicii de sănătate, ar urma să fie făcută începând cu trimestrul I al anului 2024.

Sursa: Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Din 5 decembrie se pot depune cererile de DECONTARE a procedurilor de fertilizare in vitro. Care sunt CONDIȚIILE

Publicat

Începând de luni, 5 decembrie 2022, se pot depune cererile pentru decontarea procedurilor de fertilizare in vitro de către cuplurile sau femeile singure cu vârsta între 20 si 45 de ani. Acestea pot primi 15.000 de lei pentru această procedură.

Conform Ministerului Familiei, pentru anul 2022 se acordă sprijin financiar pentru un număr de maximum 2.500 de beneficiari ai programului și, începând cu data de 01.01.2023, se acordă sprijin financiar pentru un număr de maximum 10.000 beneficiari ai programului pentru efectuarea, pe teritoriul României, a procedurilor medicale de specialitate recomandate, în condițiile legii, pentru un număr total de 12.500 beneficiari.

Ministrul Familiei preciza că vor fi acceptate trei proceduri pe an, suma decontată fiind de 15.000 de lei, în două tranşe: un voucher pentru tratament (în valoare de 5.000 de lei) şi un voucher pentru embriotransfer (10.000 de lei).

Dosarele se pot depune începând cu data de 5 decembrie.

Criterii de eligibilitate:

– cei doi membri ai cuplului infertil (căsătoriți sau nu)/ femeia infertilă să fie cetățeni români și să aibă domiciliul în România;
– cei doi membri ai cuplului infertil (căsătoriți sau nu)/ femeia infertilă să aibă calitatea de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate din România;
– procedurile medicale de specialitate recomandate trebuie să se desfășoare într-o unitate medicală de pe teritoriul României, parteneră a programului, autorizată să desfășoare acest tip de activități;
– vârsta femeii beneficiare să fie cuprinsă între 20 și 45 ani.

Actele necesare înscrierii în program:

Cererea de înscriere, care cuprinde următoarele documente justificative:

– Copii ale actelor de identitate ale solicitanților;
– Declarație pe propria răspundere;
– Document din care să rezulte diagnosticul de infertilitate, cu indicația medicală pentru realizarea procedurii de FIV, eliberat de un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu supraspecializare FIV și reproducere umană asistată medical, angajat sau colaborator al unității sanitare partenere, emis cu maximum 60 de zile înaintea depunerii dosarului;
– Adeverință eliberată de Casa de Asigurări de Sănătate din care să rezulte calitatea de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate a solicitantului, emisă cu maximum 60 de zile înaintea depunerii dosarului sau orice alte documente oficiale, conform legii, care să probeze calitatea de asigurat;
– Acord individual de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Solicitanții trebuie să depună online la adresa natalitate@mfamilie.gov.ro a MFTES dosarul complet.

În cazul solicitanților care nu au posibilitatea transmiterii dosarului online, aceștia pot trimite dosarul complet la adresa MFTES, în cadrul secțiunii contact pe site-ul www.mfamilie.gov.ro.

Toate documentele componente ale dosarului trebuie completate și semnate (unde este cazul) și certificate „Conform cu originalul”, după care trebuie scanate și trimise pe adresa de e-mail: natalitate@mfamilie.gov.ro.

Sursa: Hotnews

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax