Connect with us

EVENIMENT

Marșul Cluj Pride, al minorităților sexuale, în Piața Unirii. Mitingul pentru Familie, pentru normalitate, în Piața Avram Iancu

Publicat


fami 2

Sâmbătă vor avea loc la Cluj-Napoca două evenimente antagonice, la o oră și jumătate distanță unul de altul, Marșul Cluj Pride și Mitingul pentru Familie, forțele de ordine dând asigurări că participanții nu se vor întâlni pe traseu.

Comunitatea LGBTQ+ organizează anul acesta Cluj Pride care va avea loc în perioada 17-23 iunie și va fi un eveniment care include activități captivante, care vor promova înțelegerea, acceptarea și sprijinul pentru persoanele LGBTQ+ și pentru drepturile lor.

”Tema din anul acesta este familia. Iată câteva evenimente-cheie în cadrul Cluj Pride 2023:
1. Marșul Cluj Pride: sâmbătă 17 iunie ora 13:30 în Piața Unirii
2. Discuții și ateliere: Vom găzdui o serie de discuții interactive și conferințe, în care vom aborda subiecte importante privind drepturile LGBTQ+ și problemele cu care se confruntă comunitatea. Invitații speciali și experții din domeniu vor împărtăși cunoștințele și perspectivele lor.
3. Proiecții de filme și expoziții de artă: Vom găzdui proiecții de filme LGBTQ+ și expoziții de artă care explorează teme precum identitatea, dragostea și lupta pentru egalitate. Aceste evenimente vă vor oferi o perspectivă profundă asupra experiențelor și contribuțiilor comunității noastre.

Vă încurajăm să fiți deschiși și să participați activ la evenimentele Cluj Pride 2023. Aceasta este o ocazie excelentă de a întâlni oameni noi, de a vă implica în dialog și de a vă alătura luptei pentru egalitate și drepturile omului.

Să fim mândri și să sărbătorim diversitatea în Cluj-Napoca!”, arată organizatorii de Queer Sisterhood Cluj și Asociația Pride.

Care este traseul marșului Cluj Pride

Traseul marșului Cluj Pride este următorul: Piața Unirii – Strada Ferdinand – Strada Barițiu – Strada Emil Isac – Strada Petru Maior – Strada Napoca – Piața Unirii.

”Este timpul să fim prezenți și vizibili pentru drepturile omului într-un mod puternic și neînduplecat! Este timpul să sărbătorim diversitatea și să revendicăm drepturile noastre, ale comunității LGBTQ+.
Toți oamenii merită aceleași drepturi și respect, indiferent de orientarea lor sexuală sau identitatea de gen!
Marșul Cluj Pride este în primul rând o mișcare de rezistență prin care arătăm lumii întregi că suntem hotărâți să dărâmăm barierile discriminării și să construim o societate în care toți oamenii se bucură de aceleași privilegii și libertăți!
Nu putem sta deoparte și să așteptăm ca schimbările să se întâmple de la sine. Ieșim în stradă să cerem drepturi egale pentru toți! Nu mai putem tolera discriminarea și injustiția!
Haideți să strigăm într-un glas că nu vom mai accepta nicio formă de discriminare sau abuz a persoanelor LGBTQIA+! Haideți să arătăm că suntem dispuși să ne luptăm pentru o lume în care toți oamenii sunt tratați cu demnitate și respect!
Haideți să facem istorie la Marșul Cluj Pride”, au mai spus reprezentanții comunității LGBTQ+.

Mitingul pentru Familie și Normalitate

fami

Comunitatea Identitară organizează de la ora 12 în Piața Avram Iancu un eveniment dedicat valorilor românești, normalității și bunăstării familiei și anume. Mitingul pentru Familie și Normalitate.
”Mitingul are loc pentru familia naturală – celula de bază a societăţii umane, pentru familia normală (şi creştină) – formată prin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, pentru femei și pentru mame, pentru bărbați și pentru tați, pentru copiii născuți sau nenăscuți = rodul dragostei părinților și a voinței Divine, pentru familia deplină – căminul generaţiilor viitoare, unde copiii cresc sănătos şi echilibrat, în iubire și armonie părintească, pentru educația tuturor generațiilor, din toate punctele de vedere, în spiritul normalității și nu al deviațiilor, al comunicării armonioase și relațiilor firești dintre bărbat și femeie și al propășirii sănătoase a vieții umane, pentru măsuri energice și politici concrete de sprijinire a familiei naturale și unite, a natalității și a vieții în condiții socio-economice decente în România, pentru crearea mijloacelor de ajutorare, revenirea la normalitate și integrarea în firesc a celor care se confruntă cu probleme de natură psihologică sau fiziologică legată de propria identitate se.xuală, căzuți în plasa propagandei ce se folosește de slăbiciunile lor, pentru o societate liberă ce înțelege, ajută, vindecă și integrează pe cei ce acceptă ajutorul și nu creează privilegii speciale nefirescului, pentru o societate românească ce își asigură și prezentul și viitorul”, precizează organizatorii.
Aceștia fac apel la apărarea familiei în fața politicilor nepăsării sau insuficienței, a propagandei ce încearcă să îi denatureze sensul firesc și a tuturor atacurilor la adresa ei.
”Să spunem un NU hotărât propagandei ideologiei de gen în şcoli şi a paradelor de promovare a ”Mândriei” nefirescului (PRIDE) din oraşul nostru – Cluj-Napoca, ce sunt preconizate chiar în perioada lunii iunie!
Vă aşteptăm pe toţi cei care susţineţi normalitatea”, au arătat reprezentanții Comunității Identitare.

Peste 100 de jandarmi vor fi mobilizați pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică la manifestările Asociației Pride, anunță Jandarmeria Cluj.

Jandarmii recomandă persoanelor care iau parte la această adunare publică, dar și celorlalți cetățeni, să manifeste înțelegere față de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicațiile forțelor de ordine, să evite conflictele de orice natură și să anunțe cea mai apropiată patrulă de jandarmi, dacă observă persoane care au un comportament antisocialDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. CERNEA

    iunie 17, 2023 la 7:02 pm

    Sa intelegem ca voi ardelenii v-o ardeti invers si ca progeniturile voastre sunt majoritar  rebuturi ale speciei?! Alta  justificare pentru prezenta in strada a MUCOSILOR,putoilor din parinti dezaxati ca si generatie noua,  ,a copiilor pana la urma ,ESTE EVIDENTA INCOMENSURABILA A MANIPULARII  PROPAGANDISTILOR   PROGRESISMULUI,in fapt involutiei  dictate planetar  de catre =FECALE DE HAZNA UMANA ….Primarul Boc pune botul la ,,mandria organului sexual pe invers,,….!?!?!? FLEGMA PE VOI,pe spuza voastra veti atrage APOCALIPSA SPECIEI UMANE…!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

POLITICA

BEC dă dreptate AUR. Nicolae Ciucă a încălcat legea!

Publicat

BEC a dat dreptate AUR

Nicolae Ciucă a încălcat legea! Biroul Electoral Central din Municipiul Timișoara a admis plângerea formulată de AUR în care am sesizat faptul că Nicolae Ciucă prejudiciază campania electorală prin panourile uriașe amplasate în țară în care își face reclamă.

Cu scopul fals de a-și promova cartea pe care nici măcar nu a scris-o el, așa cum a recunoscut public, Nicolae Ciucă a împânzit țara de panouri uriașe cu fața lui, pe un fundal negru, alături de sloganul „Un ostaș în fruntea țării” și linkul către site-ul personal.

BEC dă dreptate AUR. Nicolae Ciucă a încălcat legea!

În fapt, BEC admite că amplasarea acestor panouri încalcă absolut toate dispozițiile legale ce reglementează desfășurarea campaniei electorale.

Potrivit BEC, afișele cu Nicolae Ciucă „influențează în mod inechitabil procesul de generare a capitalului electoral, chiar dacă nu sunt legate direct de un candidat, un partid sau de un proces electoral specific, iar utilizarea acestui afiș contribuie clar la creșterea notorietății și a capitalului electoral al Particului Național Liberal, unicul beneficiar al amplasării afișului în cauză”.

În concluzie, Nicolae Ciucă este președintele PNL, persoană publică asociată cu acest partid care participă la alegerile din 9 iunie, fapt care influențează campania electorală.

BEC Timișoara a dispus înlăturarea afișului cu liderul PNL

AUR a semnalat încălcarea libertății alegătorilor de a-și forma o opinie în contextul alegerilor din 9 iunie, principiu prevăzut inclusiv în Codul Bunelor Practici al Comisiei de la Veneția.

Nicolae Ciucă încalcă astfel prevederile potrivit cărora afișarea mijloacelor de propagandă electorală nu se pot amplasa decât în locuri special amenajate.

Astfel, BEC Timișoara a dispus înlăturarea afișului cu liderul PNL și sesizarea Inspectoratului Județean Timiș. De asemenea, BEC a sesizat și Autoritatea Electorală Permanentă în vederea aplicării sancțiunilor prevăzute de lege pentru săvârșirea contravenției.

Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor

CMF: 41240016

Citește mai departe

EVENIMENT

Căderi de pietre pe un șantier în Valea Chintăului. Pompierii asigură zona

Publicat

De

Căderi de pietre pe Valea Chintăului

Căderi de pietre au avut loc pe un șantier de pe strada Nicolae Moldoveanu din Valea Chintăului.

Potrivit ISU Cluj, în urma unor lucrări, este posibilă o alunecare de teren.

Căderi de pietre pe un șantier în Valea Chintăului. Pompierii asigură zona

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca se află în zona respectivă.

Nu sunt înregistrate pagube și nu există momentan posibilitatea ca locuințele să fie afectate.

La fața locului se află și reprezentanții companiei care efectuează lucrările, dar și polițiști locali.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

ECONOMIE

De la 1 iulie se MAJOREAZĂ salariul minim brut. Ce spune ministrul Marcel Boloș

Publicat

salarii bani lei teancuri

De la 1 iulie, salariul minim brut din România se va majora de la 3.300 lei la 3.700 lei pe lună. Guvernul a finalizat discuțiile pe acest subiect cu sindicatele și patronatele.

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, mai ia în calcul o măsură suplimentară și anume creșterea deductibilității de la 200 la 300 de lei, scrie Alba24.ro.

De la 1 iulie se MAJOREAZĂ salariul minim brut. Ce spune ministrul Marcel Boloș

„HOTĂRÂRE pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată

Începând cu data de 1 iulie 2024, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, prevăzut la art.164 alin.(1) din Legea nr.53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se stabileşte în bani, fără a include indemnizații, sporuri şi alte adaosuri, la suma de 3.700 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 168,000 ore pe lună, reprezentând 22,024 lei/oră”.

Noua formulă de calcul

Guvernul lucrează la o nouă formulă de calcul pentru salariul de bază minim brut pe țară. Astfel, acesta va fi calculat în funcție de rata anuală prognozată a inflației, Produsul Intern Brut (PIB) prognozat, populația ocupată prognozată și câștigul salarial mediu brut lunar prognozat.

Salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată va fi calculat în funcție de ”nivelul orientativ de 50%” din câștigul salarial mediu brut.

Economedia a publicat formula pentru calcului salariului minim brut:

salar minim

În același timp, ministrul Finanțelor Marcel Boloș, ministrul Finanțelor spune că în urma discuțiilor cu antreprenorii, Guvernul ia în calcul încă o măsură.

„Au propus să crească deductibilitatea de la 200 la 300 lei pentru a fi mai ușor suportată creșterea. Impactul bugetar cumulat este de 300 milioane lei. Discutăm de acest impact bugetar, de bani care nu mai sunt încasați” a spus Boloș.

Citește mai departe

EVENIMENT

Unul dintre răniții în accidentul din Sânicoară a murit la spital

Publicat

De

Accident mortal la Sânnicoară

Un bărbat rănit în accidentul care a avut loc marți în localitatea Sânicoară a murit la spital.

Potrivit IPJ Cluj, bărbatul avea 47 de ani.

Unul dintre răniții în accidentul din Sânicoară a murit la spital

În teribilul accident de circulație au fost implicate o autoutilitară și două autoturisme.

Doi bărbați au rămas încarcerați în mașină și au fost descarcerați de echipajele ISU Cluj.

Unul dintre ei a fost resuscitat minute în șir de medici la locul accidentului, iar în cele din urmă a fost transportat la spital.

În total trei persoane au fost rănite și au fost duse ala spital.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax