Connect with us

ACTUALITATE

Marea Resetare sau Complotul secolului

Publicat


Dolarul și gramul de aur s-au apreciat

SARS-CoV-2 e din ce în ce mai suspect. Deşi odată cu venirea verii ar fi trebuit să cam dispară, el pare să se eternizeze. Măsurile de distanţare socială, obligaţia de a purta mască, zonele roşii etc. se înmulţesc. Se anunţă în continuare, zilnic, infectări masive şi decese. Poţi să nu le iei în serios, să le ignori ? Imposibil. Prima „infecţioloagă” a UE, cancelarul german Angela Merkel, ne anunţă cu toată seriozitatea luni dificile la apropierea iernii. Doamna Merkel nu e doar o talentată infecţioloagă amatoare, e şi un prooroc sanitar. Pentru că oamenii de ştiinţă din toată lumea, doctorii şi cercetătorii, în primul rând cei din Germania, au un alt discurs, mult mai rezervat şi relativizant.

Este acest nenorocit de coronavirus unul mai degrabă politic, artificial, „îmbunătăţit” în laborator şi folosit pentru foarte importante scopuri politico-economice ascunse ? Care scopuri ? Păi, faimosul „The Great Reset”, introducerea monedei digitale, venitul minim universal (dacă toate economiile implozează, dispar), rezolvarea prin redistribuire, prin prăbuşirea dolarului american a datoriei faraonice a SUA ? Şi, desigur, şi alte planuri, cunoscute numai de oligarhia mondială, de oamenii de la Davos (World Economic Forum). Dar şi de unii experţi care au început să vorbească.

Politicienii au „o meserie dificilă”

Virusul pare că nu se dă dus nici vara, e foarte rezistent micuţul !, şi va reveni în forţă, suntem deja asiguraţi, odată cu iarna – în orice caz, e şi foarte original, căci e prima dată în istorie când o pandemie se declanşează simultan pe glob. Nici măcar celebrul profesor marseiez, Dr. Didier Raoult, nu pare să se mai opună frontal ciudatelor comandamente politice care i-au „mascat” în ultimele zile oraşul.

Nu admite totuşi existenţa unui al doilea val, numeşte această situaţie „actul doi” şi, într-o competiţie cu alte epidemii majore din secolul XX şi XXI, Covid-19 ajunge, în opinia savantului, poate pe ultimul loc. Dar Didier Raoult recunoaşte dreptul politicienilor de a lua decizii discutabile, controversate (de fapt, antidemocratice, totalitare – n.n.), recunoaşte că politicienii au „o meserie dificilă”. Vremuri periculoase pentru politicieni…

Avem şi noi un mare „infecţionist”, poate chiar doi sau trei. Îl avem mai întâi pe preşedintele Iohannis, expert recunoscut în spălatul pe mâini. Dar îl avem şi pe Raed Arafat, Doctorul Miliţian (MAI), transformat spectaculos din cel mai credibil român în cel mai detestat.

„Nu există deocamdată probe incontestabile despre manipularea în laborator a acestui blestemat virus”

Satisfacţia lui lugubră de a speria, ameninţa, intimida, certa populaţia l-a transformat în doar câteva luni într-un nou Dracula local. Nu trebuie uitat nici Alexandru Rafila, Doctorul Conflict-de-Interese, reprezentantul OMS (instituţia prin care se coordonează pandemia !), şi el un apostol harnic al micuţului virus.

Dar să revenim la marele infecţionist Klaus Iohannis, care se vrea mai nou şi filosof politic televizat după-amiaza. Într-un colocviu socratic cu ziaristele de stat, Klaus Iohannis ne-a spus că nu crede că e important dacă eşti sau nu membru al unui partid pentru a deveni preşedinte. Dar oare e important să fii „membru” (vezi cazul Petrov) sau să reprezinţi Securitatea (veche şi nouă), Statul Profund şi alte puteri mai mult sau mai puţin globale ?

Nu există deocamdată probe incontestabile despre manipularea în laborator a acestui blestemat virus, dar avem destule probe – şi ele se înmulţesc zilnic – în legătură cu manipulările făcute pe seama virusului. În vreme ce toată lumea se preocupă de alegerile americane, de Donald Trump, Joe Biden, Kamala Harris, Nancy Pelosi etc., în spatele marii scene publice, FED-ul, Trezoreria (Ministerul de Finanţe) au intrat sub controlul lui BlackRock, cel mai mare fond de investiţii (peste 7 000 de miliarde de dolari).

„Prăbuşirea dolarului e una controlată şi are mai multe ţinte”

Acesta se ocupă cu „salvarea” şi naţionalizarea economiei americane pe model chinez. S-au emis cantităţi necunoscute, incomensurabile de dolari, iar valoarea monedei americane nu face decât să scadă.

Prăbuşirea dolarului e una controlată şi are mai multe ţinte, nu toate descifrate. În primul rând, datoria americană (106 % din PIB – 26,52 mii de miliarde de dolari la 20.07.2020) va fi redistribuită în toată lumea dominată de dolar. Dar şi Rusia, China, Iranul, etc. vor contribui, involuntar, la absorbţia acestei datorii, pentru că nu au reuşit să se debaraseze la timp de dolar.

Iar miza imediat următoare pare a fi trecerea la moneda digitală, la dolarul distribuit direct de FED americanilor în nevoie prin mijloacele tehnologice actuale. Venitul minim universal, adică sclavizarea populaţiei sau un nou comunism „capitalist” (tot pe model chinez), va fi acceptat, chiar cerut de o populaţie rămasă fără resurse.

„Fondurile pentru securitatea socială si asigurările de sănătate vor fi epuizate până în 2028”

„Să examinăm situaţia din SUA : raportul datorie federală/PIB în Statele Unite a crescut mult în timpul Marii Recesiuni din 2008-2009 şi apoi a continuat să crească, trecând de la 62 % în 2007 la 90 % în 2010. În 2019 atinsese 106 %, iar Biroul pentru Buget al Congresului a avertizat că fondurile pentru securitatea socială si asigurările de sănătate vor fi epuizate până în 2028.

Numeroşi economişti au arătat că raportul datorie/PIB de 100 % era deja extrem de ridicat şi că următoarele creşteri necesare de impozite pentru a-l reduce ar trebui să fie masive. Apoi a venit Covid-19. Confruntate cu închiderile şi căderile din economie, guvernele din lumea întreagă au aprobat enorme cheltuieli suplimentare, chiar dacă se vedea că veniturile aveau să scadă.

[…] Raportul datorie /PIB în SUA după al doilea război mondial a fost de 116 % în 1945 şi de 66,2 % în 1955” (Bruno Bertez – „Non, nous ne sommes pas en guerre, la seule guerre, c’est celle qui sera menée contre vous”, brunobertez.com, 24.08.2020).

„Dominaţia dolarului rămâne încă zdrobitoare”

Războiul comercial al lui Donald Trump cu China, ca şi cel asimetric sau „războiul fără restricţii” cu marea putere asiatică, Antifa, Black Lives Matter şi distrugerile de statui, de cartiere, revoluţia culturală rasială în curs, atacurile iraţionale ale „stângii” la preşedintele în funcţie, larma campaniei pentru prezidenţiale pot fi toate doar o perdea de fum care ascunde schimbări şi interese mult mai mari, cu adevărat revoluţionare. Care toate ţin de economie şi de viitoarea ei funcţionare în America şi în zona ei de influenţă.

Analişti economici tineri şi non-conformişti, preocupaţi, evident, de viitorul lor, citesc atent şi surprinzător lumea în schimbare : „În ciuda unei concurenţe monetare internaţionale emergente, dominaţia dolarului rămâne încă zdrobitoare : 63,5 % din rezervele în devize ale băncilor centrale din lume sunt constituite în dolari, faţă de 20 % în euro, 4,52 % în yeni şi 1,1 % în yuani.

„Nu există o voinţă a Uniunii Europene de a vedea moneda euro internaţionalizându-se”

Euro este deviza concurentă cea mai serioasă, ceea ce inspiră un zâmbet subţire, dată fiind instabilitatea politică şi economică din zonă (Germania în recesiune, Brexit, Italia îndatorată, poate cu un proiect de ieşire din euro…). În orice caz, nu există o voinţă a Uniunii Europene de a vedea moneda euro internaţionalizându-se, căci asta ar însemna ca ea să suporte mai multă speculaţie, şi deci o mai mare fluctuaţie a cursului său, ceea ce Germania nu ar tolera.

Christine Lagarde, fostă nr. 1 la FMI şi noua patroană a BCE, şi-a afirmat sprijinul pentru o monedă internaţională pe modelul „bancor”-ului, adică o valoare supranaţională, pe scurt, DTS-ul (Drepturi de Trageri Speciale; în engleză, SDR Special Drawing Rights – adică un activ de rezervă internaţional care există deja de la finele anilor ’60 şi din care ţările sunt deja astăzi în posesia unei sume echivalente cu cca 285 de miliarde de dolari – n.n.).

Ordinea economică şi financiară de mâine va fi deci gestionată indirect de o guvernanţă mondială a FMI sau direct de imperiul american. Asistăm deja de câteva decenii la lupta între cele două tabere pentru hegemonie” (Franck Pengam – „Quelle monnaie virtuelle pour demain: DTS ou cryptomonnaie”, geopolitique-profonde.com, 28.08.2020).

Petru Romoşan

Cine este Petru Romoșan

Poet, editor, negustor și expert de artă. S-a născut la 30 martie 1957 în comuna Orăştioara de Sus (Hunedoara). A absolvit în 1976 Liceul “George Coșbuc” din Cluj-Napoca, după trei ani la Liceul “Ady Şincai”. Activează pentru început în cenaclul literar “Lucian Blaga” din Cluj-Napoca. Din 1972 devine membru al grupului de scriitori format în jurul revistei culturale “Tribuna” (seria Dumitru Radu Popescu). În anii ’80 se stabileşte în București și lucrează în comerțul de artă ca galerist al Fondului Plastic. Urmează Şcoala de Comerţ de artă a UAP.

Între 1988 și 1998 trăiește la Paris, unde își deschide o galerie şi activează pe piaţa de artă pariziană. Revine în țară în 1998, tot la București. Debutează publicistic în 1972 cu poezie în revista “Tribuna” (Cluj-Napoca). Debutul editorial are loc în 1977 cu volumul de versuri “Ochii lui Homer”, publicat la Editura Dacia din Cluj-Napoca. Au urmat alte două volume de poezie.

A alcătuit cinci antologii de poezie românească, printre care şi cea intitulată “Cele mai frumoase 100 de poezii ale limbii române” (Ed. Compania, 2001). Este deținătorul premiului pentru poezie acordat de revista “Tribuna” din Cluj-Napoca (1976) și al premiului pentru debut în poezie acordat de Uniunea Scriitorilor din România (1977).

Este administrator și editor al Editurii Compania din București, împreună cu soţia sa, Adina Kenereş, scriitoare şi editoare la rândul său.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

CULTURA

FOTO. Președintele Academiei Române: În filiala Cluj s-au desfășurat cele mai multe activități dedicate lui Avram Iancu

Publicat

De

academiei

Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, a declarat că filiala Cluj a Academiei Române a organizat în 20204, anul bicentenarului Avram Iancu, când se împlinesc 200 de ani de la nașterea Crăișorului, cele mai multe activități dedicate acestuia.

Ioan Aurel Pop a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, la lansarea volumului ”Avram lancu – un om între oameni”, că Avram Iancu nu a fost singur, ci a avut colegi de generație care au contribuit, ulterior, la formarea Academiei Române și la dezvoltarea ei.

Printre aceștia se numără August Treboniu Laurian, George Barițiu, Timotei Cipariu, Alexandru Papiu Ilarian.

”Avram Iancu ne-a lăsat o moștenire specială. Academia Română nu poate decât să se bucure că în filiala Cluj s-au desfășurat cele mai multe activități dedicate eroului nostru de la Vidra”, a spus Ioan Aurel Pop.

Volum de peste 700 de pagini

Directorul Institutului de Istorie ”George Barițiu” Cluj al Academiei Române, Ioan Bolovan, a declarat la rândul său că volumul prezentat,  ”Avram Iancu – un om între oameni”, are peste 700 de pagini și include comunicările prezentate la conferinţa internațională ”Avram lancu – 200 de ani de la naştere. Omul, contemporanii, epoca”, care a avut loc la Deva în luna mai.

”Memoria lui Avram Iancu va rămâne vie atâta timp cât vor fi români pe lume. Depinde de noi, de istorici, de profesorii din învățământul preuniversitar și de toți românii care au învățat câte ceva despre Crăișor, cea mai onestă și demnă personalitate din istoria românilor.

Volumul prezintă informații inedite și interesante și interpretări în totcu ceea ce a realizat istoriografia mondială la zi”, a precizat Bolovan, care este coordonator al volumului alături de Sebastian Bara.

În cadrul evenimentelor organizate vineri s-au mai numărat o ceremonie de depunere de coroane de flori la statuia lui Avram Iancu din Cluj-Napoca, dar și manifestarea științifică ”Uniți pentru istorie: Evocarea și celebrarea Craiului Munților”.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Breteaua de legătură din Borhanci a fost finalizată cu o lună mai devreme. Boc: Aceasta deja este în circulație

Publicat

centura metropolitana milioane

Primarul Emil Boc a anunțat că RADP a finalizat lucrările la breteaua de legătură Borhanci – strada Constantin Brâncuși cu o lună mai devreme.

Emil Boc a declarat, vineri, că RADP a terminat acest proiect într-un timp record, cu o lună mai devreme decât termenul de finalizare preconizate – 31 decembrie 2024.

Breteaua de legătură din Borhanci, finalizată

Potrivit edilului, clujenii pot circula deja pe breteaua de legătură pentru a evita ieșirea pe strada Fagului, o zonă dens circulată.

„Cu impact mic administrativ, dar cu un impact într-o zonă a orașului, am terminat breteaua de legătură care asigură o alternativă la ieșirea din Borhanci. Este o ieșire alternativă, o bretea de 350 de metri, care a fost terminată de RADP într-un timp record, cu o lună mai devreme decât  termenul preconizat. Iată că se poate, aveau termen 31 decembrie. Ne bucurăm și îi felicit că de Ziua Națională ne-au făcut un mini-cadou și că le oferă o alternativă celor care locuiesc în Borhanci și descongestionează traficul pe o scară mică. Aceasta deja este în circulație”, a declarat primaul Emil Boc, la Ziua Live.

Lucrarea a costat 2,3 milioane de lei cu TVA, fiind realizată de RADP.

Citește mai departe

EVENIMENT

Remus Lăpușan, candidat PSD Cluj la Camera Deputaților: „Votați pentru o Românie care respectă munca și tradițiile!” (PE)

Publicat

remus lapusan

Remus Lăpușan, candidat la Camera Deputaților din partea PSD Cluj, transmite clujenilor un mesaj de încredere, subliniind prioritățile PSD pentru dezvoltarea județului: creșterea veniturilor, investițiile în infrastructură, educație și sănătate, precum și sprijinirea comunităților locale și a producătorilor tradiționali.

 Domnule Lăpușan, ne aflăm la final de campanie electorală pentru alegerile parlamentare, unde candidați și dumneavoastră. Ce le transmiteți clujenilor care urmează să voteze duminică?

Clujenilor le transmit, înainte de toate, un mesaj de încredere. Avem capacitatea de a schimba lucrurile în bine și de a transforma Clujul într-un județ în care fiecare comunitate contează. Avem un program de guvernare coerent, sustenabil, și bazat pe valori fundamentale ale societății moderne: dezvoltare, solidaritate, inovație și respect pentru oameni. Noi suntem cei care am promis dintotdeauna că nu lăsăm pe nimeni în urmă, suntem partidul care a demonstrat că guvernează pentru toți – pentru cei din mediul urban și rural, pentru seniori și tineri, pentru profesioniști și pentru cei care au nevoie de sprijin.

„Creștem veniturile pentru toți cetățenii”

Care sunt prioritățile programului dumneavoastră pentru județul Cluj?

În primul rând, vom continua să creștem veniturile pentru toți cetățenii, fie că vorbim despre salarii, pensii sau sprijin pentru fermieri și antreprenori locali.

Clujul are un potențial uriaș de dezvoltare, dar acest potențial trebuie să se reflecte în fiecare comunitate, nu doar în marile orașe. Crezul nostru este acela că fiecare comunitate are potențialul să devină un motor de dezvoltare!

O rețea de comunități locale puternice contribuie direct la creșterea economică a județului și, implicit, la creșterea calității vieții pentru toți clujenii.

Devotat în slujba clujenilor

Sunt convins că dezvoltarea economică și calitatea vieții sunt strâns legate: nu putem vorbi de dezvoltare durabilă fără să investim în oamenii și comunitățile noastre. În calitate de deputat, voi lucra cu devotament pentru a sprijini comunitățile din județul Cluj, pentru ca fiecare familie să simtă beneficiile unei economii puternice.

Un aspect esențial este investiția în infrastructura locală: modernizarea drumurilor, conectarea localităților prin rețele de utilități și, foarte important, susținerea producătorilor locali și promovarea produselor tradiționale. Produsele noastre ardelenești merită să devină branduri recunoscute la nivel național și internațional.

Educația și sănătatea, priorități

Educația și sănătatea sunt alte priorități. Modernizăm școlile și extindem programele care sprijină elevii și familiile lor, precum „Masă caldă pentru elevi”.

În materie de sănătate, înființăm centre medicale în mediul rural, pentru a crește accesul la serviciile medicale. Sănătatea nu este un privilegiu, ci un drept, iar PSD este partidul care face din acest drept o prioritate.

Și pentru că am ajuns la partea de investiții în domeniul sănătății, vă reamintesc faptul că Spitalul Regional de Urgență Cluj devine realitate tot datorită Guvernului PSD. Dacă până acum a fost doar un plan aruncat în niște sertare, acum au început efectiv lucrările și avem și finanțare. Prin finalizarea acestui obiectiv, Clujul va deveni un hub de excelență în domeniul serviciilor medicale. Avem deja excelență în pregătirea cadrelor medicale prin UMF, vom avea și infrastructura necesară derulării activității acestora.

Proiecte concrete pentru dezvoltarea economiei locale

Cum răspundeți provocărilor de dezvoltare urbană și rurală?

Dezvoltarea urbană și rurală trebuie să meargă mână în mână. De exemplu, legătura dintre centura Vâlcele-Apahida și autostrada A3 prin nodul de la Tureni, care se finalizează anul viitor, este un proiect care va sprijini atât mobilitatea, cât și economia locală. Vom deschide noi oportunități pentru zona Turda-Câmpia Turzii și vom reduce traficul de tranzit din orașe.

În mediul rural, sprijinim producătorii locali, investim în centre medicale și școli, creăm locuri de muncă și extindem accesul la servicii de calitate. Este timpul să înlăturăm inegalitățile dintre urban și rural, iar prin politici publice bine gândite, acest lucru este posibil.

PSD, motorul progresului social și economic

Un mesaj de final de campanie pentru clujeni?

PSD a demonstrat că știe să guverneze pentru oameni, punând mereu cetățeanul pe primul loc. Am fost mereu motorul progresului social și economic – fie că vorbim de creșterea pensiilor și salariilor, susținerea fermierilor sau investițiile în infrastructură.

Dragi clujeni, viitorul județului nostru și al țării depinde de fiecare dintre noi, pentru că împreună putem face diferența. Duminică, vă invit să mergeți la vot pentru un Cluj mai puternic, pentru comunități unite și pentru o Românie care respectă munca și tradițiile!

Votați PSD, partidul care luptă pentru noi toți și pentru viitorul nostru!

Votați Remus Lăpușan – PSD, pentru un Cluj care contează, pentru o Românie mai bună!

CMF 11240017

Citește mai departe

EVENIMENT

Votează Reformele lui Bolojan – VOTEAZĂ PNL! O șansă pentru un stat modern, eficient și european (PE)

Publicat

pnl

România are nevoie de un restart. În fața provocărilor economice, sociale și administrative, țara noastră are o șansă unică: reformele propuse de Ilie Bolojan și adoptate de PNL. Acestea nu sunt doar promisiuni, ci măsuri concrete, inspirate din succesul dovedit în administrația locală din Oradea și Bihor. Planul de reforme al PNL sunt gândite să schimbe modul în care funcționează statul român, să eficientizeze administrația și să reducă risipa.

De ce să votezi reformele PNL?

  1. Reducerea numărului de parlamentari la 300
    Nu mai e timp de amânări! Referendumul din 2009 a arătat clar voința românilor. Reducerea numărului de parlamentari înseamnă un Parlament mai eficient, mai responsabil și mai apropiat de cetățeni.
  2. Debirocratizarea și fuzionarea agențiilor publice
    Zeci de agenții care consumă resurse financiare enorme pot fi simplificate. O administrație mai suplă și mai rapidă înseamnă mai puține piedici pentru cetățeni și antreprenori.
  3. Reducerea cheltuielilor cu demnitarii
    E timpul să eliminăm structurile piramidale care blochează sistemul. Mai puțini miniștri, mai puțini secretari de stat și șefi de agenții. Resursele economisite vor fi direcționate spre investiții în educație, sănătate și infrastructură.
  4. Descentralizarea administrației publice
    Deciziile trebuie să fie luate aproape de oameni. Autoritățile locale cunosc cel mai bine nevoile comunităților lor. Descentralizarea propusă de Ilie Bolojan asigură un stat mai funcțional și mai eficient.
  5. Stop risipei politice – Reducerea subvențiilor pentru partide
    Partidele trebuie să fie responsabile față de alegători, nu dependente de banii publici. Această reformă elimină risipa și forțează partidele să se concentreze pe performanță și transparență.

Planul PNL de reforme, propus de Ilie Bolojan – Garanția unui viitor mai bun

Ilie Bolojan nu vorbește în teorie, ci în fapte. Modernizarea Oradei și dezvoltarea județului Bihor sub conducerea sa sunt exemple clare că se poate. Acum, aceste reforme pot deveni realitate la nivel național.

Votează pentru un stat care funcționează pentru tine. Votează pentru reforme, pentru eficiență, pentru rezultate. Votează reformele PNL!

CMF 11240002

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax