Connect with us

EVENIMENT

Marcel Ciolacu, după ce PNL a anunțat că rupe coaliția cu PSD: Nu voi intra niciodată în acest galop electoral

Publicat


Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a publicat luni seara pe pagina de Facebook un mesaj, după ce Nicolae Ciucă, președintele PNL a anunțat ruperea coaliției.

Ciolacu nu a vorbit cu subiect și predicat despre anunțul colegilor de guvernare, dar a făcut referire la faptul că aceștia au cerut cânda scoaterea AUR și a Dianei Șoșoacă în afara legii.

Marcel Ciolacu, după ce PNL a anunțat că rupe coaliția cu PSD: Nu voi intra niciodată în acest galop electoral

“Motivarea Curții Constituționale în cazul doamnei Șoșoacă întărește discuția privind necesitatea unei ample reforme a CCR.

Această discuție trebuie să plece de la realitatea că procedura actuală transformă CCR într-o instanță care nu îi oferă celui în cauză dreptul la apărare sau recurs.

De aceea, consider că între BEC și CCR ar trebui să existe un filtru de legalitate pe care îl poate asigura doar Înalta Curte de Casație și Justiție. De aici trebuie să pornim discuția, pentru a nu exista nicio urmă de îndoială”, a transmis Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Și în campanie există anumite linii roșii

Cioalcu nu i-a nimit pe cei de la PNL când a vorbit, mai departe, de “atrofierea bunului simț”.

Citește și: PNL rupe coaliția cu PSD. Liberalii rămân în Guvern pentru a „împiedica escaladarea completă a abuzurilor”

Dar acesta s-a referit la momentul în care un lider liberal a cerut scoaterea în afara legii a partidelor extremiste.

“Am însă o mare dilemă. Cât de mult trebuie să ai atrofiat mușchiul bunului-simț să susții sus și tare că trebuie ca anumite partide să fie scoase în afara legii pe motiv de extremism, dar apoi să te faci scut pentru cineva care face apologia legionarismului și a urii împotriva evreilor?!

Chiar și într-o campanie electorală, există anumite linii roșii care nu trebuie trecute.

Pentru a nu arunca societatea românească în urmă cu 50 de ani.

Nu voi intra niciodată în acest galop electoral inconștient practicat de unii candidați.  Singura discuție rațională și serioasă din societate trebuie să fie legată de reforma CCR. Și asta voi face eu!”, a transmis Marcel Ciolacu.

 

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca, decorat de președinte cu Ordinul „Meritul pentru Învățământ”

Publicat

De

Liceul Special pentru Deficineți de Vedere

Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Liceului Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca, Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Ofițer.

Distincția a fost acordată de președinte cu prilejul Zilei Mondiale a Educației.

Judoka Alexandru Bologa, campion paralimpic la Paris, a fost elev al liceului.

Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca, decorat cu Ordinul „Meritul pentru Învățământ”

Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Ofițer a fost acordat liceului, care este în subordinea Consiliului Județean Cluj, în semn de apreciere și recunoștință pentru contribuția dascălilor la dezvoltarea României prin educație, pentru profesionalismul și dăruirea cu care s-au dedicat misiunii transformatoare a școlii în viața elevului, dar și a comunității, preocupându-se de continua îmbunătățire a actului educațional.

“Este o nouă reușită a Liceului Special pentru Deficienți de Vedere și o reconfirmare a prestigiului unității de învățământ. Felicit întreaga echipă a școlii pentru eforturile depuse și pentru responsabilitatea și înaltul profesionalism de care au dat dovadă în ceea ce privește educarea și formarea elevilor cu cerințe educaționale speciale”, a transmis președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Singura unitate de învățământ special din țară, care este decorată

Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca este singura unitate de învățământ special din țară care va fi decorată de președintele României în cadrul ceremoniei ce va avea loc marți, 8 octombrie, de la ora 17.00, la Palatul Cotroceni.

Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca este o instituție cu tradiție, fiind prima școală pentru nevăzători din România.

Acesta oferă servicii educaţionale pentru 190 de elevi, 148 de elevi nevăzători şi slab văzători şi pentru 42 de elevi cu deficienţe asociate/ deficiențe senzoriale multiple.

Elevii au vârsta cuprinsă între 6 luni şi 26 de ani şi provin din 19 judeţe ale țării.

Prin băncile școlii au trecut personalități marcante precum profesorul Vasile Adamescu, judoka Alexandru Bologa sau Ion Blăjan, scriitor și interpret de muzică populară.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Lipsa atașamentului la valorile constituționale, în motivarea CCR privind respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă

Publicat

De

Diana Șoșoacă

Curtea Constituțională a României (CCR) a publicat luni seara motivarea deciziei privind contestarea înregistrării candidaturii Dianei Iovanovici-Șoșoacă la alegerile prezidențiale.

CCR a subliniat că Biroul Electoral Central ar fi trebuit să respecte nu doar numărul de semnături, ci și valorile fundamentale stipulate în Constituție.

Lipsa atașamentului la valorile constituționale, în motivarea CCR privind respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă

În documentul oficial prin care CCR arată motivarea priviond respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă se menționează că multe dintre semnături erau suspecte, având similitudini evidente și incluzând fotocopii, ceea ce a dus la concluzia că numărul minim necesar nu a fost îndeplinit, potrivit Mediafax.

Curtea a subliniat că Biroul Electoral Central (BEC) ar fi trebuit să respecte nu doar numărul de semnături, ci și valorile fundamentale stipulate în Constituție.

Aceste valori includ promovarea democrației și respectarea drepturilor omului, esențiale pentru orice candidat la funcția de președinte.

“Comportamentul Dianei Șoșoacă este contrar acestor valori”

Comportamentul public al Dianei Șoșoacă a fost catalogat ca fiind contrar acestor valori.

Documentul menționează scandaluri în care a fost implicată, inclusiv agresarea jurnaliștilor și declarații care contestă caracterul democratic al României.

De asemenea, au fost aduse acuzații grave privind amenințări la adresa securității naționale și promovarea unor idei proruse.

Curtea a concluzionat că lipsa atașamentului la valorile constituționale constituie un motiv valid pentru respingerea candidaturii. Aceasta subliniază importanța integrității sistemului democratic și a respectării normelor legale pentru toți candidații la funcții publice înalt poziționate.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

PNL rupe coaliția cu PSD. Liberalii rămân în Guvern pentru a „împiedica escaladarea completă a abuzurilor”

Publicat

De

Nicolae Ciucă

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat, luni, că liberalii renunță la coaliția cu PSD.

PNL va rămâne, însă, la guvernare alături de PSD.

PNL rupe coaliția cu PSD. Liberalii rămân în Guvern pentru a „împiedica escaladarea completă a abuzurilor”

PSD are în ADN-ul său abuzul de putere, a spus Nicolae Ciucă.

“Coaliția noastră de guvernare cu PSD se oprește aici. Rămânem în Executiv doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor, a anunțat Nicolae Ciucă.

Mesajul transmis de președintele PNL

Nicolae Ciucă a vorbit, în mesajul în care anunță că rupe coaliția, și de ceea ce s-a întâmplat cu Diana Șoșoacă.

“Nu comentez decizia CCR, dar consecințele ultimei decizii pun un mare semn de întrebare privind democrația din România.

Pentru prima dată in istoria României o majoritate de cinci judecatori, din care patru numiți de PSD, a decis că cineva nu poate candida.

Practic a fost eliminat la masa verde un adversar politic. Acest lucru mă preocupă pe mine și cred că și pe orice cetățean care vrea ca România să rămână un stat democratic.

Nu mă preocupă dacă PSD se bucură de eliminarea unui competitor politic, ci că ar putea face lucruri de neimaginat, pentru că PSD are în ADN-ul sau abuzul de putere și comportamentul de partid-stat.

Astăzi, elimină un candidat, mâine altul, poimâine închid instituții de presă, iar în final subordonează politic tot statul român.

Mă voi asigura că acest lucru nu se va întâmpla și România nu va intra total pe mâna PSD. Este o datorie de onoare și credință față de țara noastră”, a spus Nicolae Ciucă.

Liberalii rămân în Executiv

Liderul PNL a mai spus că liberalii vor rămâne în Executiv pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor.

“Coaliția noastră de guvernare cu PSD se oprește aici. Rămânem în Executiv doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor pe care le pot realiza pentru a câștiga alegerile.

Sigur că PSD și-ar dori să guverneze singur în următoarea perioadă:

– pentru a reintroduce cota progresivă,
– pentru a subordona justiția și instituțiile statului,
– pentru a direcționa resursele financiare ale bugetului în acțiuni populiste și către clientela din partid.

Acest lucru nu se va întâmpla. Ar fi complet iresponsabil din partea noastră să părăsim terenul de luptă și să îi lăsăm să înainteze în direcția pe care au luat-o”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Președintele PNL a vorbit și despre demersurile pentru sancționarea legală a tuturor partidelor extremiste, șovine și antisemite.

„Pe de altă parte, apreciem demersurile pentru sancționarea legală a tuturor partidelor extremiste, șovine și antisemite. Aceasta este calea corectă pentru a contracara influența acestor curente periculoase.

Cu toate acestea, noi credem în limitarea influenței extremismului prin convingerea românilor să voteze opțiunile democratice. Reacția solidară a populației pe tema deciziei CCR este cu democrația, nu cu o persoană extremista.

Stimați români, toată România vrea să trăiască într-o țară prosperă și liberă, nu într-un stat prizonier al PSD sau al oricărui alt partid. Direcția democrațiilor consolidate precum și statutul de tara membra NATO, UE și a parteneriatului transatlantic reprezinta singura cale pentru România.

Pentru că aceasta înseamnă libertate, democrație, garantarea drepturilor cetățenești și bunăstare! Mai sunt mai puțin de două luni până la alegerile prezidențiale și parlamentare.

Îi putem opri atunci, altfel va fi prea târziu”, a precizat Nicolae Ciucă în mesajul video transmis luni.

Citește mai departe

EVENIMENT

Procesul “pliantelor false”. PNL trebuie să plătească daune și să prezinte scuze publice USR Cluj. Decizia este executorie

Publicat

Oana Murariu, USR Cluj

Apelul în procesul pliantelor false răspândite de PNL s-a încheiat, anunță reprezentanții USR.

Procesul a privit distribuirea, de către doi membri PNL, de pliante cu însemnele Alianței USR PLUS.

Procesul “pliantelor false”. PNL trebuie să plătească daune și să prezinte scuze publice USR Cluj. Decizia este executorie

După apel, decizia instanței este fără echivoc.

Astfel, s-a menținut soluția următoare: “Instanța obligă în solidar pârâţii la publicarea într-un cotidian de răspândire naţională timp de 1 zi, pe cheltuiala acestora, a prezentei hotărâri la rămânerea definitivă, precum şi a unui comunicat de presă prin intermediul căruia pârâţii să prezinte scuze publice pentru încălcarea drepturilor mai sus indicate”.

De asemenea, PNL trebuie să achite daune morale și cheltuielile de judecată.

“PNL a încălcat legea”

Acum 5 ani Cristian Ciuta, liderul Tineretului Național Liberal (TNL) Cluj și un alt membru PNL, Alexandru Piticar, au fost prinși în timp ce distribuiau pliante false cu însemnele Alianței USR PLUS în timpul orelor de serviciu.

“Liderii PNL Cluj, în frunte cu Daniel Buda, președintele PNL Cluj, au declarat atunci că cei doi au fost sancționați cu excluderea din partid.

Cinci mai târziu, nu numai că nu au fost excluși, dar Alexandru Piticar e referent în Primăria Cluj-Napoca, iar Cristian Ciuta își va prelua curând al doilea mandat consilier județean PNL.

Deja este dincolo de orice îndoială că PNL a încălcat legea ca organizație și, mai mult, de ani buni de zile răsplătește participanții la această ilegalitate cu funcții și bani din buzunarul cetățenilor” , arată reprezentanții USR Cluj.

USR cere excluderea din PNL a lui Alexandru Piticar și a lui Cristian Ciuta

USR solicită expres PNL să își achite voluntar obligațiile și să prezinte scuzele publice la care a fost obligat judiciar.

De asemenea, USR cere excluderea din PNL, pe bune de această dată, a lui Alexandru Piticar și a lui Cristian Ciuta, precum și demisia lui Daniel Buda din funcția de președinte al PNL Cluj, cel care a girat și nepedepsit nici până astăzi încălcarea legii.

“Pentru PNL nu mai înseamnă mare lucru concepte precum onoare, legalitate și onestitate și singurele lucruri ce contează sunt funcțiile la care speră după alegeri, care vor hrăni familiile, clientela și apropiații lor. De acum înainte, este momentul ca cetățenii să spună un NU hotărât acestui sistem și să oprească risipa, batjocura și ilegalitățile,” a transmis Oana Murariu (foto), președinta USR Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax