Connect with us

EVENIMENT

Mai multe spectacole de la Electric Castle, ANULATE din cauza penei informatice Microsoft

Publicat


Organizatorii Electric Castle au anunțat că trebuie să anuleze mai multe spectacole programate pentru astăzi, deoarece artiștii nu au putut ajunge la Bonțida din cauza penei IT mondiale petrecute vineri dimineață.

Mai mulți artiști programați să aibă spectacole astăzi la Electric Castle nu au putut zbura vineri spre Cluj-Napoca, astfel că organizatorii au anulat mai multe evenimente.

Mai multe spectacole de la Electric Castle, anulate

Este vorba despre trupa britanică Sleaford Mods, care erau așeptați la scena Hangar începând cu ora 20:20.

Sleaford Mods

De asemeena, a fost anulat evenimentul Hospitality Takeover, programat de la ora 01.20 pe aceeași scenă. Noul program pentru scena Hangar este următorul:

Anunțul organizatorilor

„Din cauza penei IT care a pus la sol majoritatea zborurilor din Europa și nu numai, spectacolele Sleaford Mods și Hospitality Takeover de la Electric Castle sunt anulate pentru astăzi. Din fericire, headlinerii noștri, Paolo Nutini și BMTH, sunt deja la fața locului și încântați să întâlnească mulțimea în seara asta.

Deoarece Microsoft tocmai a anunțat că întreruperea a fost rezolvată, lucrăm la reprogramarea tuturor zborurilor care afectează artiștii din lineup-ul nostru. Vă rugăm să rămâneți pozitivi și să aveți încredere că facem tot posibilul pentru ca ei să joace”, au anunțat organizatorii.

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Mircea Abrudean: Investițiile strategice transformă România într-un hub energetic, un pol de securitate energetică

Publicat

Mircea

Secretarul general al Guvernului, clujeanul Mircea Abrudean, a participat, marți, la a 8-a reuniune a comitetului ministerial/director, în temeiul Acordului de Parteneriat Strategic în domeniul dezvoltării și transportului energiei verzi între Guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgia, România și Ungaria.

Ca urmare a Memorandumului Guvernului României aprobat pe tema: „Acord pentru înființarea unei întreprinderi mixte între entitățile relevante ale Guvernelor Republicii Azerbaidjan, Georgia, România și Ungaria”,  TRANSELECTRICA, AZERENERJI, ELECTROSISTEME DE STAT GEORGIAN și MVM – UNGARIAN ELECTRICAL WORKS semnează , marți, acordul de asociere pentru înființarea unei companii Joint Venture pentru implementarea proiectului Green Energy Corridor.

Proiecte unice

„Sunt investiții strategice, proiecte unice/ premiere pentru România, care, prin complexitatea lor tehnică, presupun o perioadă lungă de implementare, dar au și o importanță deosebită, atât din punct de vedere geopolitic, cât și care vor transforma România într-un hub energetic – un pol de securitate energetică în regiune, cu un impact semnificativ și în consolidarea securității energetice europene.

Știm astăzi, mai bine ca niciodată, când avem un război în desfășurare la granițele țării noastre, că independența energetică și investițiile în resurse regenerabile sunt soluția pentru un viitor sigur și durabil”, a spus Abrudean.

Citește mai departe

EVENIMENT

Bîrligea, prezentat oficial de patronul FCSB Gigi Becali. Fostul atacant al CFR Cluj s-a transferat pe 2 milioane de euro

Publicat

De

Daniel Bîrligea, Gigi Becali

Atacantul echipei CFR Cluj, Daniel Bîrligea, a fost prezentat oficial, marți, de Gigi Becali, patronul noii echipe la care va juca, FCSB.

Bîrligea a spus că e fericit că a ajuns la FCSB și că a fost alegerea lui.

Bîrligea, prezentat oficial de patronul FCSB Gigi Becali. Fostul atacant al CFR Cluj s-a transferat pe 2 milioane de euro

Transferul atacantului de 24 de ani de la CFR Cluj a fost perfectat luni, 2 septembrie.

Marți, Daniel Bîrligea a semnat contractul de 2 milioane de euro cu FCSB, care este pe o perioadă de 5 ani.

”Sunt foarte fericit că sunt aici, sunt bucuros pentru toate sacrificiile, mă simt foarte bine primit. Sunt bucuros și pregătit pentru luptă”, a declarat Bîrligea, după ce a semnat contractul.

Bîrligea a mai spus că el este cel care a decis tot și că dacă nu își dorea să ajungă la FCSB nu ar fi acceptat.

Captură video: Sport.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Tânăr de 20 de ani arestat la Cluj. A luat de la o femeie din Gherla peste 7.700 de euro prin metoda ACCIDENTUL

Publicat

De

Tănăr de 20 de ani arestat la Cluj

Un tânăr de 20 de ani a fost arestat la Cluj pentru înșelăciune.

Acesta a reușit să ia de la o femeie din Gherla o grămadă de bani, după ce a născocit o poveste cu un accident și nevoia de transport cu elicipterul.

Tânăr de 20 de ani arestat la Cluj. A luat de la o femeie din Gherla peste 7.700 de euro prin metoda ACCIDENTUL

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Gherla, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Gherla, au dispus reținerea pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiunea de înșelăciune săvârșită prin metoda „Accidentul”.

Potrivit polițiștilor, în 9 august, o persoană necunoscută, care s-a prezentat ca fiind medic, a contactat telefonic o femeie din Gherla și a indus-o în eroare, susținând că fiica sa a fost victima unui grav accident rutier.

Bani pentru elicopter

Persoana respectivă i-a solicitat femeii bani pentru a o transfera cu elicopterul pe fiica acesteia de la Cluj la un spital din București.

Femeia din Gherla, dispecrată, a predat suma de 1.750 euro și 29.400 lei unui individ necunoscut care s-a prezentat la domiciliul ei.

Tânărul a fost găsit în Timișoara

În urma investigațiilor, autorul faptei a fost identificat ca fiind un tânăr de 20 de ani din Medgidia, județul Constanța.

În 2 septembrie, polițiștii au emis un mandat de aducere pe numele acestuia.

Tânărul a fost depistat în Timișoara, unde au fost găsite asupra lui două telefoane mobile utilizate în săvârșirea infracțiunii și suma de 6.000 de euro într-un apartament închiriat.

Arestat pentru 30 de zile

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de 3 septembrie a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Gherla, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Totodată, în prezenta cauză, a fost instituită măsura sechestrului asigurator pentru suma de 6.000 de euro, 2 telefoane mobile și un smartwatch.

Operațiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Poliția Sectorului 4 și inspectoratelor de poliție județene Timiș și Constanța.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor Cluj.

Citește mai departe

ECONOMIE

Chiriile „explodează” la Cluj înainte de revenirea studenților. Creșteri de peste 25% în cele mai căutate cartiere!

Publicat

De

Chiriile din Cluj-Napoca au crescut dramatic, pe măsură ce studenții încep să-și caute locuințe înainte de noul an universitar, cu majorări de peste 25% în cartierele Mănăștur și Zorilor.

Dinamica de prețuri pe segmentul închirierilor a fost intensă în luna august, la Cluj-Napoca, potrivit unei analize Blitz Imobiliare.

Creșterea înregistrată a fost de +23,41% față de luna anterioră. Prețul mediu al unei chirii a ajuns în luna august la 622 de euro pe lună, cu fluctuații semnificative în diverse zone ale orașului.

Cele mai mari creșteri, în Mănăștur, Zorilor și Mărăști

Printre cele mai mari creșteri s-au înregistrat în Mănăștur (+26,1%), unde prețul mediu al chiriilor a ajuns la 517 euro pe lună, și în Zorilor (+25,31%), unde chiria medie a atins 797 de euro.

Alte cartiere, cum ar fi Mărăști, au înregistrat creșteri notabile de 21,03%, cu o chirie medie de 472 de euro pe lună, în timp ce zona centrală a orașului a avut o creștere de 18,91%, ajungând la 723 de euro.

Scăderi ușoare în Gheorgheni și Florești

În contrast, câteva cartiere au înregistrat scăderi ale prețurilor, cum ar fi Gheorgheni, cu o reducere de 4,17%, unde chiria medie a scăzut la 483 de euro, și Florești, unde prețurile au coborât cu 3,4%, până la 313 euro pe lună.

Creșterea chiriilor a fost accentuată de cererea ridicată generată de studenți, dar și de tendința proprietarilor de a majora prețurile odată cu apropierea începerii cursurilor.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax