Connect with us

EVENIMENT

Luna copiilor continuă la Florești. A fost mai frumos ca de 1 iunie

Publicat


În acest week-end a continuat acțiunea Primăriei Florești dedicată copiilor. Dacă la Cluj-Napoca nu s-a organizat nimic, aici vor avea loc evenimente pe parcursul întregii luni.

Chiar dacă au lipsit instalațiile gonflabile, floreștenii s-au putut bucura acum chiar mai mult decât de 1 iunie pentru că nu a fost la fel de aglomerat totul.

Copiii au asistat la spectacole de teatru, au fost pictați pe față și au dansat înconjurați de baloane.

Cei mici au fost provocați și la ateliere de creație, unde și-au confecționat coroane de prinți și prințese.

Evenimentul găzduit în Parcul Poligon, susținut de Gorden Party, Magic Star Kids și Trupa Funtasticii va avea loc și la finalul săptămânii următoare.

Potrivit organizatorilor, pe cei mici îi așteaptă de această dată și Patrula Cățelușilor.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

AMINTIRI ÎN UNIFORMĂ ALBASTRĂ/ Cercetat pentru rasism și xenofobie. A dat share din greșeală unui articol de pe Facebook

Publicat

De

Fostul purtător de cuvânt al IPJ Cluj, Traian Morar, s-a pensionat anul trecut, dar a rămas aproape de presă. Prin intermediul Cluj24, acesta rememorează fapte și întâmplări din timpul celor peste 30 de ani de activitate în cadrul rubricii ”Amintiri în uniformă albastră”. 
În septembrie 2016 eram în concediu în Grecia și în timp așteptam autocarul ce avea să ne readucă cu picioarele pe pământ, la figurat evident, răsfoiam, ca orice om normal de altfel, Facebook-ul. Nu căutam și nu citeam ceva anume. Doar răsfoiam. Ceva de genul ăla în care citești o carte uitându-te la poze, dacă înțelegeți ce vreau să zic.
Ei bine, răsfoitul paginilor de Facebook nu „ie” așa lucru ușor și poate avea urmări greu de anticipat. Cum stam eu așa tolănit într-un fotoliu iar degetucul meu arătător, ăla cu care cică NU este frumos să arăți deși el se numește arătător, așadar, degetucul meu gâdila cu nonșalanță ecranul telefonului și mai șeruiam una alta, vine autocarul și ne readuce la realitatea cotidiană.

Sesizare la MAI

Pe la începutul lunii octombrie, șefa mea de birou este rugată de colegii de la Control intern să îmi transmită că sunt rugat de ei să le fac o vizită. La Control intern NU ești chemat la o cafea. Ești chemat să dai oarece „esplicații” iar eu habar nu aveam de ce. Ce făcusem, unde sau când?
Șeful Biroului Control Intern îmi aduce la cunoștință că cineva, NU se știe cine, persoană importantă de la Ministerul Fondurilor Europene a sesizat Ministerul de Interne despre faptul că eu aș avea apucături rasiste, xenofobe, chestii din astea care NU dă bine la imaginea unui funcționar public cu statut special așa cum eram eu.
Mă, recunosc că rasist sau xenofob nu mai fusesem făcut. Prost, incult, puturos, cu două clase ca trenu, tablagiu sau alte cele adjective mai auzisem la adresa mea dar rasist sau xenofob NU.

Martorii apărării

În acea zi de concediu când gâdilam ecranul telefonului am șeruit un articol de presă. Articolul avea titlul, țin minte și acum „Să spunem Europei că românii sunt români și țiganii sunt țigani”. Măi, la acel moment, habar nu aveam despre ce era vorba. Nu citisem articolul și după căutări pe pagina de Facebook îl găsesc. Era acolo. Îl distribuisem din greșeală. Combinația asta, concediu, soare, relaxare nu are întotdeauna efecte benefice.
Le explic eu celor de la control intern cum stau lucrurile dar trebuia să și dovedesc că nu sunt rasist. Eu îi știam, ei mă știau dar sesizarea e sesizare și trebuie tratată ca atare.
Pe cale de consecință, apucă-te domn Traian să cauți martori care să ateste că nu ești rasist sau alte chestii de astea.
Am adus, o doamnă profesor universitar, fost secretar de stat, de naționalitate maghiară, lideri ai organizațiilor rrome cu care am lucrat de-a lungul timpului. Le mulțumesc pentru că au fost acolo și au înțeles absurdul situației.

Stupid pipăl

Totul s-a terminat cu bine, însă, și acum mă gândesc la acea minte luminată (ca să nu îi zic proastă) care a sesizat Ministerul Afacerilor Interne. Oare dacă se uita un pic pe pagina mea nu își dădea singură seama că nu sunt rasist? Mă gândesc la mințile luminate din minister, cei care au primit petiția aceea stupidă, nu puteau face același lucru? Să îmi vadă postările și să își de-a seama că NU sunt rasist?
Au pornit un întreg mecanism, două ministere care înregistrează petiția, IGPR-ul, IPJ-ul, Controlul intern, oameni chemați și audiați, etc, etc …
Ah, „stupid pipăl” cum ar zice englezul de pe Tamisa.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO&FOTO/ ISU Cluj despre accidentul de la Morlaca: Doi adulți morți și o fetiță de 6 ani. Un băiețel de 10 ani dus la SPITAL

Publicat

De

ISU Cluj a intervenit cu o autospecială, două echipaje SMURD, un echipaj SAJ și un elicopter SMURD ca urmare a unui grav accident rutier produs pe DN1E60 între localitățile Huedin și Brăișor, în zona Morlaca.
Pompierii au găsit la fața locului două persoane adulte încarcerate, care prezentau traumatisme incompatibile cu viața.

Citește și TRAGEDIE/ TREI MORȚI într-un accident între Morlaca și Hodiș, în județul Cluj. Unul este copil

”În afara autoturismului erau doi copii, dintre care o fetiță de 6 ani prezenta traumatisme incompatibile cu viața, fără posibilitatea de aplicare a manevrelor de resuscitare. Un băiat de 10 ani, stabil hemodinamic, a fost consultat la fața locului și a fost transportat la spital de către un echipaj SAJ”, au spus pompierii clujeni.
Aceștia au acționat pentru descarcerarea celor rămași blocați în autoturism și pentru asigurarea măsurilor de siguranță la fața locului.

Citește mai departe

EVENIMENT

Dan Tarcea își dorește un nou mandat în fruntea PNL Cluj-Napoca. Pe cine va susține la Congresul național?

Publicat

De

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a declarat miercuri pentru Cluj24 că își dorește să candideze pentru încă un mandat în fruntea PNL Cluj-Napoca.

”Da, îmi doresc să candidez pentru cel puțin încă un mandat, dacă colegii îmi vor da sprijinul, pentru că eu cred că în echipă mai putem face lucruri importante pentru Cluj, la fel cum am lucrat în echipă cu colegii din Biroul Politic Local, Emil Boc și președintele Consiliului Județean. Cred că, administrativ și politic, mai avem de făcut lucruri”, a declarat Dan Tarcea.

Înaintea alegerilor de la Congresul PNL

Rezultatele alegerilor de la nivel local și județean din cadrul PNL Cluj vor fi un indicator important pentru candidatul care va primi susținerea liberalilor clujeni.

Baza partidului va stabili astfel și delegații care vor merge la Congres – sigur că nu există impunere, dar lucrurile vor fi atunci clare.

Dan Tarcea susține că în cadrul partidului nu există tabere, ci mai degrabă echipe polarizate în jurul celor doi principali contracandidați: Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Viceprimarul a precizat clar că îl susține pe actualul premier al României în fruntea PNL.

Cu privire la faptul că, deși îl susține pe Cîțu, a participat la conferința de presă a lui Ludovic Orban organizată recent la sediul județean al PNL Cluj, Dan Tarcea a arătat că, indiferent de simpatiile din partid, Orban este președintele în exercițiu al partidului, președintele Camerei Deputaților, ”un om valoros, care a dus partidul printr-o perioadă grea, iar pentru aceasta trebuie să îi fie respectată poziția”.

Alegerile la PNL Cluj-Napoca sunt programate în 9 iulie iar cele de la județ în 18 iulie.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Patriciu Achimaș Cadariu (PSD), despre PNRR: Nu am văzut o consultare cu oameni care să se și priceapă la sistemul de sănătate

Publicat

De

Deputatul PSD de Cluj, Patriciu Achimaș Cadariu, consideră că proiectele din PNRR ar fi trebuit să fi fost discutate înainte de a fi trimise la Bruxelles cu întreaga societate românească.

”Atâta vreme cât PNRR este una dintre ultimele oportunități pe care România le are pentru finanțare în ceea ce privește reclădirea mai multor sisteme, cred că ar fi trebuit ca acest program să fi fost discutat la nivel național cu întreaga societate românească. În acest context, partea de sănătate ar trebui să ocupe un procent important.

Este vorba despre ceea ce se poate face, câtă vreme există o serie de condiționalități, dar e vorba și despre lucrurile de care avem nevoie. Aș spune că nu am văzut deloc o consultare cu oameni care să se și priceapă la sistemul de sănătate, nu doar să își imagineze că se pricep”, a spus deputatul clujean.

Centre comunitare fără personal

Acesta a explicat că evaluarea se face în raport cu resursele, iar cei care au elaborat PNRR s-au concentrat mult pe infrastructură și resurse materiale și au uitat de resursa umană.

”Centrele comunitare despre care se vorbește în PNRR sunt extraordinare, dar mă întreb cine va lucra în ele. Franța, de exemplu, e plină de astfel de centre cu grad de ocupare de 30% al resursei umane”, a afirmat Achimaș Cadariu.

În ceea ce privește șansele pe care le are PNRR să fie aprobat de CE pe partea de sănătate, deputatul PSD a menționat că orice PNRR va fi aprobat.

”Să nu ne așteptăm la gesturi de evaluări extreme sau altruism inutil. Nimeni nu va veni să te tragă de urechi atâta vreme cât acele condiționalitățile sunt îndeplinite., trebuie să ținem cont maturitatea proiectelor și de capacitatea de a fi executat acest buget până în 2026”, a menționat Patriciu Achimaș Cadariu.

Potrivit acestuia, bugetul PNRR este constituit din granturi și împrumuturi, iar România merge, în continuare, din împrumut în împrumut, ”la fel cum fac cei care consumă alcool la un birt, pe caiet”.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate