Connect with us

EVENIMENT

Ludovic Orban: „S-a intrat într-o devălmăşie şi nu s-a mai respectat nicio regulă”

Publicat


Premierul României, Ludovic Orban, s-a declarat îngrijorat de numărul mare de teste pozitive din ultimele zile. În același timp, acesta s-a declarat dezamăgit de faptul că distanțarea socială nu se mai respectă pe terase.

„Miercuri voi convoca toţi miniştri şi toate instituţiile care au atribuţii de control pentru a face o analiză a planului de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor. S-a văzut clar că în foarte multe locuri nu s-au respectat regulile şi există un risc de transmitere a virusului crescut din cauza nerespectării acestor reguli”, a declarat Ludovic Orban. El a spus că pe plajă la început distanţarea a fost conformă, însă încetul cu încetul s-a intrat „într-o devălmăşie şi nu s-a mai respectat nicio regulă”, a declarat premierul Ludovic Orban.

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Cluj24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Un nou transfer de marcă la „U” BT Transilvania. Venezueleanul Gregory Vargas este noua achiziție a clubului

Publicat

Venezueleanul Gregory Vargas va juca pentru ,,U” BT Cluj-Napoca din sezonul următor, se arată pe site-ul formației clujene. În vârstă de 34 de ani, baschetbalistul măsoară 1,80 și are o experiență vastă, din moment ce a jucat și în Europa și în America de Sud.

Conducătorul de joc a reușit să câștige două medalii de aur la Jocurile Sud Americane cu naționala Venezuelei, dar și una de argint. În 2017, el a fost desemnat MVP-ul competiției. De asemenea, a participat la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, competiție în cadrul căreia a strâns medii de 7.6 puncte, 4.6 pase decisive și 1.8 recuperări.

Aventura sa în Europa a început în 2015, atunci când a semnat cu formația israeleană Maccabi Haifa. Vargas a mai îmbrăcat maieul celor de la SLUC Nancy (Franța), respectiv Baloncesto Fuenlabrada (Spania). El a fost desemnat de două ori cel mai bun apărător al campionatului din Israel, bifând două prezențe la All Star Game.

„Vreau să mulțumesc clubului U-BT pentru oportunitatea de a face parte din echipă. Sunt foarte încântat și motivat să ajut echipa și să ne îndeplinim obiectivele. Am ales să joc pentru un club de tradiție, care are referințe bune în baschetul european. Voi munci mult pentru ca acest sezon să fie așa cum ni-l dorim și vreau să le oferim bucurie fanilor, pentru că ei merită”, a declarat Gregory Vargas, conform site-ului instituției.

Cristian Lungu

Citește mai departe

EVENIMENT

O casă de avocatură din Cluj intrată în carantină din cauza soțului unei angajate depistat pozitiv

Publicat

Toți angajații unei case de avocatură din Cluj au fost obligați să intre în izolare la domiciliu, după ce soțul unei angajate a fost confirmat cu coronavirus.

Este vorba de Casa de avocatură Lăpușan & Partners, care a decis trimiterea în izolare la domiciliu a tuturor angajaților, după ce soțul unei angajate a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Bărbatul lucrează la Curtea de Apel Alba, unde a fost confirmat ieri un focar de infecție.

„Soțul unei colege a fost confirmat pozitiv cu coronavirus ieri după-masă. Dânsul lucrează la Curtea de Apel Alba. Noi de când am aflat că există un caz acolo, în urmă cu câteva zile, am rugat-o pe colegă să rămână acasă, am luat această măsură preventivă de atunci, iar de aseară, când am aflat că și soțul ei e confirmat, am decis să stăm fiecare acasă.

Am anunțat DSP și urmează să fim testați, să vedem dacă există colegi pozitivi. Nu există până acum niciun semnal între colegi că ar exista ceva, dar am considerat că e mai bine așa decât să ne asumăm riscul de a transmite și altcuiva virusul. Lucrăm toți în aceeași clădire.

Soțul este asimptomatic, iar colega noastră și-a făcut un test aseară, dar încă nu știm dacă ea e pozitivă sau nu. Toți angajații sunt acasă, până ne facem testele”, a declarat Mihai Lăpușan, pentru Monitorul de Cluj.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Verificări pe Lacul Tarnița și în împrejurimi. Au fost aplicate șapte sancţiuni contravenţionale pentru activități ilegale

Publicat

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj – Serviciul de Ordine Publică, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Rutier, Poliția Municipiului Cluj-Napoca și Serviciul Criminalistic- au acţionat în scopul prevenirii și combaterii activităților ilicite din domeniul transportului naval, silvic, protecției mediului, pescuit și acvacultură.

Totodată, pe dumurile judeţene, poliţiştii au efectuat verificări ale vehiculelor care transportă animale şi lemn, în vederea prevenirii răspândirii pestei porcine africane şi în vederea verificării legalităţii transportului de material lemnos.

Poliţiştii au avut în atenţie şi respectarea legislaţiei în vigoare pe perioada stării de alertă. Acţiunea s-a desfăşurat la data de 1 iulie a.c, în intervalul 13.00-16.00, pe luciul de apă al lacului de acumulare Tarniţa şi pe drumurile judeţene din apropierea acestuia.

În cadrul acţiunii au fost legitimate 76 de persoane şi au fost verificate 29 de ambarcaţiuni, efectuându-se verificări şi la 4 societăţi comerciale din zonă. Pe drumurile judeţene, au fost verificate 52 de vehicule, fiind efectuate 22 de testări cu aparatul etilotest, rezultatele testărilor fiind negative. Pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale.

A fost constatată o infracţiune privind nerespectarea regimului aplicabil transportului naval, conform Legii 191/2003.

De asemenea, au fost întocmite 12 note de constatare pentru nerespectarea prevederilor Legii apelor. Astfel, au fost întocmite note de constatare pentru executarea sau punerea în funcţiune de lucrări construite pe ape sau care au legătură cu apele, precum şi pentru modificarea sau extinderea acestora, fără aviz/autorizaţie sau fără respectarea avizului ori a autorizaţiei de gospodărire a apelor, persoanele în cauză, urmând a fi sancţionate contravenţional.

La acţiune au participat şi reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Gărzii de Mediu Cluj, Apelor  Române şi Hidroelectrica.

În perioada următoare, acţiunile poliţiştilor vor continua.

Sursa: IPJ Cluj

 

 

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

VIDEO/ „Ne umflăm burțile cu parizer!” Protest spontan la DPJ Cluj, societate unde Consiliul Județean este acționar majoritar

Publicat

Protestul spontan al muncitorilor din cadrul societății Drumuri și Poduri Județene a început pe fondul salariilor neplătite. Societatea are restanțe la angajați de peste 4000 de lei pentru fiecare dintre muncitori. Cei apoximativ 30 de angajați ce nu și-au primit salariile au renunțat să muncească și au așteptat venirea administratorului special, Ovidiu Torje. 

Ce au cerut protestatarii

Principala cerință a protestatarilor a fost de a-și primi salariile restante. Și cele de pe anul acesta și cele de pe anul trecut, mai ales că aceștia au muncit. Nu poate fi vorba de neplata pentru inactivitate, spun protestatarii. Din păcate, cifrele publice pe care compania le-a înregistrat sunt motiv de tristețe pentru angajați. Datoriile cresc de la an la an, ajungând la suma de aproximativ cinci milioane de lei, pierderi de aproape  2 milioane și o cifră de afaceri de aproximativ 7 milioane. Pe lângă asta, firma, chiar dacă este deținută în mod majoritar de Consiliul Județean, nu participă la licitațiile publice, iar astfel nu are activitate susținută.

Ioan Petran, conducător auto în cadrul DPJ Cluj

Ioan Petran este doar unul dintre protestatari. El spune că singurele cerințe ale angajaților fac referire la bani și la activitate. Ei vor să muncească și să aibă siguranța că își vor primi banii pentru care au muncit la timp.

„Protestăm că nu ne-au dat banii. Domnul administrator Torje ne tot amețește și ne amăgește. Nu știm care săptămână: tot săptămâna viitoare, tot săptămâna viitoare…”, declară Ioan Petran. Acesta mai spune că muncitorii se simt ca niște slugi fără drepturi și cu foarte multe obligații. „Salopete nu ne-au dat de 5 ani, săpun să ne spălăm pe mâini nici atât. De lucru nu prea avem. La ce lucru avem, nu putem trăi de pe o zi pe alta”, spune îngrijorat Ioan Petran. Salariile restante pe care trebuie să le primească protestatarii se ridică la suma de peste 4000 de lei pentru fiecare. Acești bani reprezintă salariul pe doar două luni plus o restanță a DPJ Cluj pentru salariați.

DPJ Cluj, societate în insolvență

Societatea DPJ Cluj SA a fost privatizată în urmă cu câțiva ani. Dacă în anii 2000, despre această societate se considera că toarnă cel mai bun asfalt pe drumurile județene, acum, după o privatizare eșuată, aceasta a intrat în insolvență.

Multe datorii se învârt în jurul faptului că cei din conducere nu participă la licitații sau nu sunt performanți când vine vorba de licitații. Adică pur și simplu nu le câștigă din punct de vedere tehnic.

„Vorbim despre o companie în care, într-adevăr, Consiliul Județean este acționar majoritar, dar discutăm de o companie care are un regim juridic separat de CJ. Din asta înțelegem că acțiunile firmei sunt stabilite de însăși conducerea firmei.

Nu ne putem aștepta să finanțăm din bani publici o companie care nu reușește să se redreseze. E ușor să ceri CJ fonduri. Această societate ar trebui să meargă și să caute proiecte, să participe și la alte licitații, și nu să aștepte ca CJ să îi ofere contracte.

Această societate este în exact același regim ca toate celelalte societăți care activează în lucrări publice. Consiliul Județean nu poate atribui lucrări. Trebuie și ei să participe la licitații”, declară Valentin Jucan, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean.

Jucan spune că această firmă va fi ajutată, în limitele legale, de către CJ. Situația insolvenței nu permite CJ luarea vreunei acțiuni mai concrete în speță. Societatea este condusă de un administrator special, Ovidiu Torje și un jurist.

Ce spune Ovidiu Torje, administratorul special

Ovidiu Torje, administratorul special al DPJ Cluj

Ovidiu Torje spune că sunt probleme financiare la DPJ Cluj. Ultima licitație la care a participat firma pe care o conduce a fost în 2019. Lucrările au fost executate parțial, deoarece „e o lucrare cu mici probleme tehnice”, spune Ovidiu Torje.

Fiind o societate comercială, DPJ Cluj intră în concurență cu toate celelalte firme care participă la licitațiile publice. Totuși, din cauza insolvenței, firma condusă de Ovidiu Torje nu a mai putut participa la licitații din cauza problemelor financiare, iar la cele la care a participat, nu a obținut contractul. Fie din cauze tehnice, fie din cauze economice.

„Nu am participat pentru că nu putem participa. Vom participa în viitor la licitații”, spune Ovidiu Torje. Întrebat care este motivul detaliat pentru care nu „s-a putut participa”, Torje a răspuns sec: „Nu se poate participa”.

Ștefan Chețan

Citește mai departe