Connect with us

EVENIMENT

Lucrările la centura metropolitană închid o stradă din Florești. RUTE ALTERNATIVE

Publicat


O porțiune a străzii Valea Gârbăului din comuna Florești va fi închisă traficului miercuri, 29 ianuarie, din cauza lucrărilor de infrastructură necesare pentru realizarea centurii metropolitane.

Miercuri, 29 ianuarie, segmentul străzii Valea Gârbăului, din zona Epinvest, va fi închis între orele 9:00 și 17:00, ca urmare a lucrărilor pentru proiectul centurii metropolitane, anunță Primăria Florești.

Autoritățile recomandă utilizarea rutelor alternative în intervalul menționat.

„Pentru a evita acest tronson, participanții la trafic sunt rugați să folosească rutele alternative: fie str. Colinei, fie drumul de acces din parcarea centrului comercial Vivo, intrarea nr. 1”, a transmis primăria.

Lucrări la tronsonul 1 al centurii

Lucrările la tronsonul 1 al centurii metropolitane sunt realizate de Asocierea S.C. Viarom Construct S.R.L. – S.C. Electrogrup S.A.

Proiectul prevede modernizarea drumului DN1 de la kilometrul 481+500 la kilometrul 483+655 – ieșirea din Cluj Napoca până la Spitalul Regional de Urgență,  inclusiv extinderea la trei benzi pe sens. Dintre acestea, una va fi dedicată transportului public și vehiculelor speciale, precum poliția, salvarea și pompierii.

De asemenea, se vor realiza lucrări impresionante, precum podul peste Valea Gârbăului și pasajele pentru pietoni și accesul la giratoriu. Proiectul include și facilități pentru bicicliști și pietoni, cu piste dedicate și trotuare pe ambele părți ale drumului.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Bariera ILEGALĂ de pe strada Urușagului din Florești a reapărut. A fost desființată de poliție în urmă cu o lună

Publicat

În Florești, regulile par să fie opționale pentru unii locuitori. Bariera ilegală de pe strada Urușagului nr. 107, care a fost desființată de poliție în urmă cu o lună, a reapărut peste noapte.

La doar o lună după ce Poliția a desființat bariera ilegală de pe strada Urușagului nr. 107, aceasta a fost reinstalată, stârnind din nou nemulțumirea floreștenilor.

Revenirea acesteia a fost semnalată de un locuitor pe un grup de Facebook din Florești: „Deci, legală sau ilegală, bariera de pe Urușagului s-a montat înapoi”, arată un floreștean.

Un nou episod al „legii junglei” în Florești

Locatarii din zonă sunt revoltați de această situație, mai ales că strada Urușagului face parte dintr-un drum de acces public, iar amplasarea unei bariere care blochează circulația este considerată abuzivă și ilegală.

Reacțiile oamenilor nu au întârziat să apară:

  • „Ideea este că locatarii acelui bloc trec prin fața altor blocuri zilnic și se bucură de bunăvoința locatarilor care și-au lăsat deschise străzile din fața blocului, dar ei nu acceptă așa ceva prin fața proprietății lor… Pot spune doar că dau dovadă de un egoism imens!”.
  • „Presimt că o să dispară din nou”.
  • „Ilegal să închizi un drum. Orice drum este pentru acces public, acel drum nu este plătit de locatari”.
  • „Foarte multe ilegalități se fac în România, dar dacă ai relații, se poate transforma din ilegal în legal”.

Amintim că, în decembrie 2024, mai mulți locatari au decis să închidă drumul public cu o barieră, fapt care a stârnit revolta vecinilor și a determinat intervenția autorităților.

În urma sesizărilor, Poliția s-a deplasat la fața locului, a constatat ilegalitatea și a dispus desființarea barierei. Totuși, situația pare să se repete.

Citește mai departe

EVENIMENT

Începe cea de-a cincea ediție a Transylvania Open WTA 250. Simona Halep joacă și la dublu, cu Ana Bogdan, în baza Wild Cardului

Publicat

Cea de-a cincea ediție a Transylvania Open WTA 250 debutează sâmbătă, 1 februarie, cu două zile de calificări. Șase românce sunt pe tabloul principal de simplu, și cinci pe cel de dublu. Simona Halep joacă și la dublu, cu Ana Bogdan, în baza Wild Card-urilor acordate de organizatori.

Cea de-a cincea ediție a Transylvania Open WTA 250 va avea loc în 1-9 februarie, pe suprafața hard, în BT Arena din Cluj-Napoca. Turneul debutează sâmbătă, 1 februarie, cu două zile de calificări, unde concurează și cinci jucătoare românce. Tabloul principal de simplu include șase jucătoare importante din România: Sorana Cîrstea și Irina-Camelia Begu, calificate pe baza clasamentului mondial, alături de Simona Halep, Ana Bogdan, Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian, care au primit wild card-uri din partea organizatorilor.

Începe cea de-a cincea ediție a Transylvania Open WTA 250. Șase românce pe tabloul principal de simplu și cinci pe cel de dublu

Cel mai important turneu de tenis feminin din România aduce în fața publicului jucătoare puternice din top 100 mondial, multe jucătoare românce, printre care Simona Halep, și schimbări majore care duc turneul la alt nivel. Din acest an, este implementat pe Terenul Central standardul de excelență în tenisul mondial: arbitrajul electronic FOXTENN ce permite jucătoarelor să verifice deciziile arbitrului prin Electronic Line-Calling.

La dublu, cinci jucătoare românce vor lupta pentru trofeu: Monica Niculescu, care va face pereche cu Sabrina Santamaria (SUA) și s-a calificat direct pe tablou, precum și perechile Sorana Cîrstea / Irina-Camelia Begu și Simona Halep/ Ana Bogdan, care au primit wild card-uri.

Calificările Transylvania Open WTA 250 – lupta pentru tabloul de simplu

24 jucătoare de top 180 mondial se vor lupta, în weekendul 1-2 februarie, pentru a câștiga unul dintre cele șase locuri libere de pe tabloul principal de simplu. Printre acestea se numără și cinci jucătoare din România: Anca Todoni și încă patru jucătoare care au primit Wild Card din partea organizatorilor: Miriam Bulgaru, Ilinca Amariei, Georgia Crăciun și Briana Szabo. Accesul publicului la meciurile de calificări este gratuit și se face în baza unui bilet cu valoare 0, ce poate fi descărcat de pe platforma entertix.ro.

  1. Anna Bondar (locul 92 WTA, Ungaria)
  2. Viktorija Golubic (locul 95 WTA, Elveția)
  3. Sara Sorribes Tormo (locul 102 WTA, Spania)
  4. Anca Todoni (locul 111 WTA, România)
  5. Anastasia Zakharova (locul 113 WTA)
  6. Marina Stakusic (locul 121 WTA, Canada)
  7. Maja Chwalinska (locul 126 WTA, Polonia)
  8. Jessika Ponchet (locul 130 WTA, Franța)
  9. Dalma Galfi (locul 135 WTA, Ungaria)
  10. Daria Snigur (locul 138 WTA, Ucraina)
  11. Ella Seidel (locul 140, Germania)
  12. Rebeka Masarova (locul 142, Elveția)
  13. Aliaksandra Sasnovich (locul 145, Belarus)
  14. Francesca Jones (locul 153, Marea Britanie)
  15. Leyre Romero Gormaz (locul 157, Spania)
  16. Jodie Burrage (locul 173, Marea Britanie)
  17. Tamara Korpatsch (locul 174, Germania)
  18. Barbora Palicova (locul 179, Cehia)
  19. Lola Radivojevic (locul 185, Serbia)
  20. Susan Bandecchi (locul 197, Elveția)
  21. Miriam Bulgaru – Wild Card
  22. Ilinca Amariei – Wild Card
  23. Georgia Crăciun – Wild Card
  24. Briana Szabo – Wild Card

Program calificări – 1 februarie

TERENUL CENTRAL începe la ora 10.00:

[1] A. Bondar (HUN) vs L. Romero Gormaz (ESP)

[6] M. Chwalinska (POL) vs [WC] I. Amariei (ROU)

[3] A. Todoni (ROU) vs R. Masarova (SUI)

[4] V. Golubic (SUI) vs [WC] B. Szabo (ROU)

[WC] M. Bulgaru (ROU) vs [12] A. Sasnovich

[5] M. Stakusic (CAN) vs [WC] G. Craciun (ROU)

Terenul 2 începe la ora 10.00:

Palicova (CZE) vs [10] A. Zakharova

Bandecchi (SUI) vs [8] D. Snigur (UKR)

Radivojevic (SRB) vs [11] E. Seidel (GER)

Jones (GBR) vs [9] D. Galfi (HUN)

[2] S. Sorribes Tormo (ESP) vs J. Burrage (GBR)

Korpatsch (GER) vs [7] J. Ponchet (FRA)

Cele mai îndrăgite jucătoare din România, în fața fanilor!

Tabloul principal al Transylvania Open 2025 include șase jucătoare românce. Sorana Cîrstea, cea mai bine clasată jucătoare româncă în clasamentul WTA, și-a confirmat participarea, iar această ediție ar putea marca ultima sa apariție în fața publicului român, la 34 de ani și după o carieră remarcabilă. Alături de ea, Irina-Camelia Begu s-a calificat direct pe baza clasamentului. Patru jucătoare au primit wild card-uri: Simona Halep, una dintre cele mai iubite figuri ale tenisului românesc și fostă lider mondial, va evolua în fața publicului clujean pentru prima dată, după ce a jucat finala ediției inaugurale, din 2021, fără spectatori. Simona va juca primul său meci de simplu marți, 4 februarie. Alte două wild card-uri au fost acordate jucătoarelor Ana Bogdan și Elena-Gabriela Ruse, care au fost promovate de la calificări pe tabloul principal, iar al patrulea wild card a fost atribuit lui Jaqueline Cristian, conform regulamentului, fiind prima jucătoare sub linia de calificare directă.

  1. Anastasia Potapova (Rusia)
  2. Clara Tauson (Danemarca)
  3. Katerina Siniakova (Cehia)
  4. Peyton Stearns (SUA)
  5. Anhelina Kalinina (Ucraina)
  6. Jessica Bouzas Maneiro (Spania)
  7. Olga Danilovic (Serbia)
  8. Elisabetta Cocciaretto (Italia)
  9. Viktoriya Tomova (Bulgaria)
  10. Mayar Sherif (Egipt)
  11. Alycia Parks (SUA)
  12. Varvara Gracheva (Franța)
  13. Sorana Cîrstea (România)
  14. Julia Grabher (Austria)
  15. Arantxa Rus (Olanda)
  16. Anna Blinkova (Rusia)
  17. Lucia Bronzetti (Italia)
  18. Laura Siegemund (Germania)
  19. Suzan Lamens (Olanda)
  20. Caroline Dolehide (SUA)
  21. Irina-Camelia Begu (România)
  22. Simona Halep – Wild Card
  23. Ana Bogdan – Wild Card
  24. Elena-Gabriela Ruse – Wild Card
  25. Jaqueline Cristian – Wild Card

+1.SE

+6 din calificări

Tabloul de dublu – cinci jucătoare din România concurează pentru trofeu

Competiția de dublu de la Transylvania Open 2025 aduce în prim-plan cinci jucătoare din România, care vor lupta pentru trofeul pus în joc. Sorana Cîrstea și Irina-Camelia Begu fac echipă pentru a aduce spectacol pe teren, în timp ce Simona Halep și Ana Bogdan vor concura împreună. Ambele echipe au beneficiat de Wild Card din partea organizatorilor. Monica Niculescu, care face echipă cu Sabrina Santamaria din SUA, s-a calificat direct pe tablou. Meciurile de dublu se vor juca pe Terenul 2 amenajat în BTarena.

  1. Yana Sizikova (Rusia) / Fanny Stollar (Ungaria)
  2. Monica Niculescu (România) / Sabrina Santamaria (SUA)
  3. Emily Appleton (Marea Britanie) / Qianhui Tang (China)
  4. Quinn Gleason (SUA) / Kimberley Zimmermann (Belgia)
  5. Katarzyna Piter (Polonia) / Aliaksandra Sasnovich (Belarus)
  6. Carmen Corley (SUA) / Tara Moore (Marea Britanie)
  7. Elixane Lechemia (Franța) / Mayar Sherif (Egipt)
  8. Magali Kempen (Belgia) / Anna Siskova (Cehia)
  9. Maja Chwalinska (Polonia) / Anastasia Detiuc (Cehia)
  10. Jesika Maleckova (Cehia) / Miriam Skoch (Cehia)
  11. Madeleine Brooks (Marea Britanie) / Isabelle Haverlag (Țările de Jos)
  12. Sorana Cîrstea / Irina-Camelia Begu (România) – Wild Card
  13. Simona Halep/ Ana Bogdan (România) – Wild Card

+ 3 înscrieri on-site

Arbitraj electronic de ultimă generație și opțiunea de a verifica deciziile arbitrului

Transylvania Open WTA 250 aduce o schimbare semnificativă în sistemul de arbitraj, introducând tehnologia inovatoare FOXTENN Real Bounce, recunoscută oficial de ITF, ATP, WTA și Grand Slam-uri. Acest sistem revoluționar, bazat pe imagini reale ale contactului mingii cu suprafața terenului, oferă jucătoarelor posibilitatea de a solicita challenge-uri pentru a contesta deciziile arbitrului. Cu ajutorul a peste 40 de camere ultra-rapide și al unui sistem de scanare cu laser, FOXTENN elimină erorile de interpretare, asigurând un arbitraj precis și fiabil. Instalată pe Terenul Central din BT Arena, tehnologia garantează un nivel de excelență în competiție, marcând un pas important înainte pentru turneul votat doi ani consecutivi drept cel mai bun WTA 250 din lume.

Spații dedicate pentru copii, lounge premium și opțiuni variate de food & drink

Ediția din acest an a Transylvania Open aduce mai multe facilități noi pentru public, menite să îmbunătățească experiența fiecărui spectator. Toate acestea sunt amenajate la nivelul 1 al BTarena, incluzând Kids Zone, un spațiu dedicat copiilor cu vârsta de peste 4 ani, unde aceștia pot participa la ateliere creative și activități distractive sub supraveghere continuă, în timp ce părinții urmăresc meciurile. Accesul este gratuit.

Pentru cei care au bilete în loje, BT Premium Lounge oferă o zonă exclusivistă, cu servire de vin și preparate culinare. De asemenea, spectatorii pot beneficia de garderobă gratuită la intrarea principală, de 30 de lockere mici disponibile pe principiul „primul venit, primul servit”. De asemnea, există o zonă extinsă de food & drinks, cu opțiuni mai variate, de la pizza și hamburgeri, la alternative sănătoase. Printre atracțiile speciale se numără magazinul oficial al turneului, Transylvania Open Shop, cu produse personalizate și trofeul competiției, Floarea Infinitului by Malvensky, care va fi expus la intrarea publicului.

Bilete pentru Transylvania Open 2025

Biletele pentru Transylvania Open 2025 se pot cumpăra online, de pe site-ul entertix.ro. O noutate a acestei ediții este introducerea biletelor Half-Day, dedicate sesiunilor de seară, disponibile de luni până joi, începând cu ora 17:00. Pentru fazele finale ale turneului – sferturi, semifinale și finala – care se vor desfășura vineri, sâmbătă și duminică, sunt disponibile doar bilete Full-Day. Ca în fiecare an, accesul în zilele de calificări este gratuit, însă va fi necesar un bilet cu valoare 0, care va putea fi obținut online sau la casa de bilete de la Acces public, la BTarena.

Despre Transylvania Open WTA 250

Transylvania Open este organizat de aceeași echipă care face evenimentele: Sports Festival, cel mai mare eveniment multi-sportiv din România, Urban Playfield și Biletul de Sănătate. Turneul care are loc în Cluj-Napoca este cea mai importantă competiție de tenis feminin din România și face parte din categoria WTA 250. Evenimentul reunește jucătoare de top din întreaga lume pentru o săptămână de competiție intensă în BT Arena din Cluj-Napoca și a fost votat de către jucătoare, doi ani consecutivi (2022, 2023), drept cel mai bun turneu din lume la categoria WTA 250! Cu o creștere constantă în popularitate, Transylvania Open WTA 250 continuă să promoveze tenisul feminin în România și în lume.

Citește mai departe

CLUJ24 TV

VIDEO Gheorghe Piperea (AUR):S-a demonstrat că Europa devine un muzeu în aer liber, care nu mai produce nimic. Intră în faliment

Publicat

Piperea

La încheierea conferinței MEGA (Make Europe Great Again) de la Bruxelles, din 28-29 februarie, organizată de grupul politic al Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, am participat la un dialog cu profesorul universitar și avocatul Gheorghe Piperea, europarlamentar al AUR și teologul și scriitorul Mihail Neamțu, deputat al AUR în Parlamentul României. Dialogul a fost moderat de jurnalistul Mircea Sime de la clujlive.ro și televiziunea locală Clujlive TV. Redăm mai jos câteva dintre cele mai interesante și incitante opinii ale celor doi politicieni conservatori. (Florin Danciu – Cluj24)

Gheorghe Piperea: „Uniunea Europeană a abandonat ceea ce era fundamental la începuturi, adică libertatea de opinie și de expresie, economia de piață, economia capitalistă de piață, căutarea bunăstării cetățenilor obișnuiți, lupta pentru pace etc iar concluzia fundamentală care s-a extras în urma acestor două zile este că trebuie să facem o cale întoarsă de 180 de grade, să ne întoarce pur și simplu la  începutul fondării UE!„

Gheorghe Piperea: „Primele tratate ale Uniunii Europene, culmea ironiei, sunt niște tratate privitoare la cărbune și la oțel. Două tipuri de materii prime care în momentul de față sunt considerate vinovate de toate nenorocirile din lume, dar numai de către Europa, nu și de către China, de către Statele Unite, Brazilia, India, dați orice exemplu vreți dumneavoastră.

China, de exemplu, are în ultimii cinci ani de zile o producție de oțel de peste un miliard de tone de oțel, ceea ce depășește de vreo cinci ori toată producția întregii lumi la un loc!”

Abandonarea pactului verde

Gheorghe Piperea: „Liderii europeni, care până acum au susținut nebunește și în mod iresponsabil, irațional, pactul verde-european, încep să-l abandoneze. Nu pentru că ne-a spus asta Donald Trump, care a retras Statele Unite din acordul de la Paris, ci pentru că s-a demonstrat clar, practic, că de ani de zile Europa devine un muzeu în aer liber, care nu mai produce nimic, care intră în faliment!”

Mihail Neamțu : „Mă uitam la aceste portrete ale liderilor de odinioară a Europei creștine, mă uitam la figura lui Alcide de Gasperi, care știu că, de pildă, era în fiecare zi, nu doar duminica, ci în fiecare zi era la liturghie, mergea la o mesă catolică și apoi scria gânduri către prieteni.

Această Europa, din păcate, a cam dispărut. Am văzut steagurile care au înlocuit steagurile naționale, și mă refer aici cu siguranță la steagul LGBTQ, am văzut o tendință de a fărâmița unitatea continentului.”

Mihail Neamțu: „Din fericire, în America s-a schimbat macazul. Întrebarea este, vom avea curajul aici, în inima Europei, să spunem niște adevăruri. Cum că un copil nu se poate naște decât din uniunea naturală între un bărbat și o femeie!”

TikTok facemult rău

Gheorghe Piperea: „Eu cred că toate marile rețele sociale au în momentul de față o problemă nu de supra-reglementare, ci de hiper-reglementare din partea Uniunii Europene! Știu asta de la cei câțiva lobby-iști care au reușit să mă convingă să stau de vorbă cu ei din domeniul ăsta, mi-au spus că sunt numai puțin de 100 de astfel de reglementări.

Digital Services Act, care este un regulament al Uniunii Europene de acum 2 ani de zile, e doar una dintre aceste 100 reglementări! Digital Services Act este un regulament care probabil, foarte curând, ori va fi fundamental modificat ca să-l facă utilizabil, ori va fi anulat de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, pentru că încalcă pur și simplu tratatul de funcționare a Uniunii Europene.

Ce este important de spus în legătură, de exemplu, cu TikTok, este că, din punctul meu de vedere, este o rețea de socializare care face mult rău, dar dintr-un alt punct de vedere decât îl vând domnii aceștia din Uniunea Europeană. Face mult rău pentru că este adictiv. Adică creează dependență!”

Spălare de bani

Gheorghe Piperea: „Pe aceste rețele sunt foarte multe operațiuni de spălare de bani și activități ilicite, de la trafic de droguri, de exemplu, la trafic de persoane. Din punctul acesta de vedere, categoric, orice reglementare care tinde să elimine aceste riscuri este bine venită.

DSA nu este decât la modul aparent făcută pentru a proteja consumatorii împotriva dezinformărilor comerciale- care sunt la tot pasul și sunt infinit mai toxice, mai dăunătoare decât dezinformările din politică!”

Gheorghe Piperea: „Știți ce se întâmplă aici la Parlamentul European? Încă se întâmplă chestiunea asta. Noi, conservatorii, suntem, din punct de vedere politic, încă în așa-numitul cordon sanitar. N-avem voie să vorbim prea multe, n-avem voie să folosim cuvântul ăsta MEGA ( Make Europe Great Again), de exemplu, ieri n-am putut să folosim cuvântul ăsta pentru că nu ne-a lăsat „cordonul sanitar”, n-avem voie să facem parte din procesul decizional.

De ce? Pentru că, știți, contaminăm, contaminăm birocrația asta, contaminăm populația Europei, care e infantilă și nu știe să facă niște deosebiri, cu ideile noastre care sunt contaminante, care sunt infecțioase.”

AUR atrage figuri culturale consacrate

Mihail Neamțu: „Noi, la această conferință, nu am fost nici isterici, nici exaltați. Am fost reflexivi, am fost cognitivi, am fost foarte hermeneutici, dacă vreți.

Adică am stat și am dezbătut idei fundamentale. Cum ar fi, de pildă, ideea de securitate? Ce înseamnă, de pildă, să-ți aperi frontierele? Există niște frontiere culturale, iar acestea sunt definite de creștinism. Există niște frontiere militare, dar ar trebui să avem totuși o armată care să le mai apere.

Pentru că proiectul Soros a fost un proiect de slăbire a masculinității, de slăbirea încrederii în noi și de slăbirea suveranității. Și, bineînțeles, o promovare a ideii de „open borders” adică frontiere deschise.”

Mihail Neamțu: „Avem o pleiadă de intelectual, de gânditori. Și mă încântă faptul că AUR este deschis la această atragere de figuri culturale consacrate și în spațiu românesc, care vin și contrazic niște stereotipuri și niște dogme. O dogmă de pildă pe care stânga o tot propovăduiește este dogma progresului.

Este ca și când de pildă, o chestiune pe care Eminescu și Schopenhauer au combătut-o, tu doar pentru că te-ai născut în secolul XX sau XXI, ești superior moral, ești emancipat din punct de vedere estetic sau cultural, față de strămoșii tăi. Eu resping această idee. Eu nu cred că bunica mea, pentru că s-a născut în secolul XX, este inferioară moral copilului meu!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Cocioabă în care trăiește o familie cu 6 copii din Călățele. Mama lor are 21 de ani. Campanie de construire a unei căsuțe

Publicat

De

cocioabă

O familie de romi din comuna clujeană Călățele, care are 6 copii, iar mama a împlinit doar 21 de ani, locuiește într-o cocioabă din lemn, cu pământ pe jos și acoperiș din folie de nailon, la marginea drumului național.

Filiala Cluj a Partidei Romilor ”Pro Europa” a început o campanie de strângere de fonduri pentru construirea unei căsuțe de 37 mp în care să locuiască acești copii în condiții mai decente.

Cocioaba în care locuiesc membrii familiei are o singură încăpere, are pământ pe jos și este construită din bârne de lemn, iar peste acoperiș s-a aruncat o folie din nailon. Cele 8 suflete se încălzesc cu o sobă pe lemne și, neavând curent, se folosesc noaptea de o lanternă.

”Am identificat o familie din Călățele care are 6 copii, cu vârste între 2 și 7 ani, și care locuiește într-o cocioabă din lemn, în condiții inumane. Părinții sunt tineri, mama are doar 21 de ani.

Vrem să îi ajutăm și să dăm o mână de ajutor pentru construirea unei căsuțe de 37 de mp, care are o lungime de 6,5 m și o lățime de 5,7 m, care să includă un living, un dormitor de 9 mp și o bucătărie. O facem din BCA și cu acoperiș de tablă.

Ce m-a impresionat la această familie este că cei doi copii mai mari, David, de 6 ani, și Rebeca de 7 ani, merg la școala din Călățele”, a spus președintele organizației de tineret a Partidei Romilor Cluj, Dragoș Roșianu.

Cei care doresc să ajute familia Rostaș pot dona nai în contul RO85BTRLRONCRT0504528301, deschis pe numele Tomoiagă Ioana Maria Nicoleta.

Până în prezent s-au adunat 4.500 de lei.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate