Connect with us

EVENIMENT

LPF a anunțat PROGRAMUL meciurilor din etapele a 14-a și a 15-a. Când joacă echipele clujene

Publicat


minge

LPF a anunțat programul meciurilor din etapele cu numărul 14 respectiv 15 ale sezonului regulat. Acestea vor debuta pe 25 octombrie și 1 noiembrie.

CFR Cluj va deschide cele două etape. „Feroviarii” vor juca pe teren propriu cu cei de la Sepsi OSK, vineri, 25 octombrie, de la 21:00, iar vineri, 1 noiembrie, de la 21:00, vor evolua pe terenul Gloriei Buzău.

LPF a anunțat PROGRAMUL meciurilor din etapele a 14-a și a 15-a. Când joacă echipele clujene

Universitatea Cluj va juca luni, 28 octombrie, de la 18:00, în deplasare cu FC Botoșani, iar duminică, 3 noiembrie, de la 16:00, acasă cu Farul Constanța.

Programul etapelor 14 și 15 din Superligă:

Etapa a 14-a
Vineri, 25 octombrie
Ora 21:00 CFR 1907 Cluj – Sepsi OSK Sf. Gheorghe

Sâmbătă, 26 octombrie
Ora 13:30 UTA Arad – Gloria Buzău

Ora 16:00 Petrolul Ploiești – Politehnica Iași

Ora 19:00 FC Hermannstadt – Dinamo București

Duminică, 27 octombrie
Ora 16:00 Oțelul Galați – Unirea Slobozia

Ora 21:00 FCSB – FC Rapid 1923

Luni, 28 octombrie
Ora 18:00 FC Botoșani – Universitatea Cluj

Ora 21:00 Farul Constanța – Universitatea Craiova

Etapa a 15-a
Vineri, 1 noiembrie
Ora 21:00 Gloria Buzău – CFR 1907 Cluj

Sâmbătă, 2 noiembrie
Ora 18:30 Sepsi OSK Sf. Gheorghe – Petrolul Ploiești

Ora 21:00 Dinamo București – UTA Arad

Duminică, 3 noiembrie
Ora 13:30 Politehnica Iași – Oțelul Galați

Ora 16:00 Universitatea Cluj – Farul Constanța

Ora 21:00 Universitatea Craiova – FCSB

Luni, 4 noiembrie
Ora 18:00 Unirea Slobozia – FC Botoșani

Ora 21:00 FC Rapid 1923 – FC Hermannstadt



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Atenție, ȘOFERI! Se anunță CEAȚĂ pe unele sectoare de drum, inclusiv din Cluj

Publicat

ceata

Infotrafic avertizează că se circulă în condiții de ceață pe mai multe șosele din 15 județe. Șoferii sunt sfătuiți să reducă viteza. ANM a emis noi alerte cod galben de ceață, de tip nowcasting.

Centrul Infotrafic informează că se circulă în condiții de ceață pe multe artere rutiere din județele Arad, Bacău, Botoșani, Brașov, Dolj, Galați, Gorj, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Sibiu, Suceava, Vaslui și Vrancea, vizibilitatea în trafic sub 200 metri, izolat la sub 50 de metri.

Atenție, ȘOFERI! Se anunță CEAȚĂ pe unele sectoare de drum, inclusiv din Cluj

„Recomandăm șoferilor să reducă semnificativ viteza, mărind distanța de siguranță între autovehicule, să folosească luminile de ceață și să evite manevrele riscante, sporind atenția în trafic”, transmite Infotrafic.

Alerte meteo cod galben de ceață au fost emise, pentru următoarele ore, pentru localități din Arad, Alba, Cluj, Sălaj, Botoşani, Suceava, Iaşi, Mureş, Gorj, Dolj, Mehedinţi, Braşov, Sibiu, Bacău, Galaţi, Neamţ, Vrancea și Vaslui.

Citește mai departe

EVENIMENT

DANSEAZĂ alături de prietenii tăi la flashmob-ul organizat în Atrium de Iulius Mall și Sonrisa Dance Center

Publicat

Îți dorești să înveți să câteva mișcări de salsa sau bachata? Iulius Mall te așteaptă în Atrium, unde va avea loc un flashmob susținut de școala de dans Sonrisa. Ai șansa să dansezi alături de profesioniști cu peste 15 ani experiență în cadrul evenimentului, care va avea loc în Iulius Mall Cluj. Vino și lasă-te purtat de pașii latino!

Te-ai gândit vreodată cum este să dansezi alături de cei dragi în Iulius Mall, unde sute de oameni să vă admire? Vino vineri, 11 octombrie 2024, de la ora 19.00, în zona Atrium și exersează-ți mișcările latino alături de membrii școlii de dans Sonrisa! Flashmob-ul te provoacă să îți depășești limitele, alături de antrenorii Tatiana și Adrian, dansatori profesioniști cu peste 15 ani experiență, dar de și cursanții școlii Sonrisa Dance Center. Participarea este gratuită.

DANSEAZĂ alături de prietenii tăi la flashmob-ul organizat în Atrium de Iulius Mall și Sonrisa Dance Center

Iulius Mall Cluj încurajează adoptarea unui stil de viață sănătos și activ, găzduind o varietate de evenimente sportive. Flashmob-ul va avea loc de mai multe ori în Iulius Mall, astfel că te așteptăm și pe 18 octombrie, 8 noiembrie și 27 decembrie la sesiuni de mișcare și distracție.

Pregătește-te cu multă energie și voie bună și hai la dans în Iulius Mall Cluj!

Citește mai departe

POLITICA

George Simion: Vrem ca acest guvern iohanist care reinstaurează DICTATURA, care pune pumnul în gura opoziției să plece acasă

Publicat

aur

Președintele AUR, George Simion, a anunțat că formațiunea pe care o conduce a strâns semnăturile pentru depunerea unei moțiuni de cenzură și le pune la dispoziția celor care doresc să se ralieze unui asemenea demers. Acesta a spus că nu putem avea alegeri corecte, atâta timp cât sunt organizate de actuala guvernare.

„Doamna Elena Lasconi nu este parlamentar, nu cunoaște încă, poate soțul nu a învățat-o procedurile parlamentare, dar ai nevoie de un text și ai nevoie de semnături. Noi avem semnăturile, le punem aici pe masă, punem și textul și oricine dorește, punem și textul și semnăturile la dispoziție, nu ne cramponăm în vreun fel de text.

George Simion: Vrem ca acest guvern iohanist care reinstaurează DICTATURA, care pune pumnul în gura opoziției să plece acasă

Vrem ca acest guvern iohanist, care reinstaurează dictatura, care încalcă legile electorale, care pune pumnul în gura opoziției să plece acasă și până la alegeri să avem un guvern interimar care să aibă un singur scop, o singură menire, să asigure buna desfășurare a alegerilor și să nu mai încalce Constituția cum au făcut-o pe 9 iunie. Nu putem avea alegeri corecte, atâta timp cât sunt organizate de acest guvern PSD-PNL și de Klaus Werner Iohannis, care în loc să fie un garant al respectării Constituției, încalcă Constituția”, a spus liderul AUR.

Acesta a spus că îi punem la dispoziție Elenei Lasconi, chiar dacă nu este la Parlament, semnăturile AUR, pentru că semnăturile USR sunt suficiente pentru a fi depusă moțiunea.

„Luni poate fi citită și miercuri votată, dacă chiar există interes și nu este un joc politic. Nu știu ce să spun după ce am văzut ieri toată ziua. Noi venim cu semnături, noi venim cu text, deja nu mai e treaba noastră. Ceilalți să arate că sunt serioși sau nu, dar nu i-am văzut prea serioși”, a adăugat președintele AUR.

Totodată, George Simion a precizat că se așteaptă pentru următoarele 46 de zile, câte au mai rămas până la primul tur al alegerilor prezidențiale, să fie în continuare atacat și denigrat împreună cu reprezentanții AUR.

„Ne așteptăm să apară în spațiu public clipuri audio și video falsificate și la sediile partidului nostru să apară descinderi, precum și la locuințele noastre”, a adăugat acesta.

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE. Ați VĂZUT-O? Femeie de 83 de ani din Cluj-Napoca, DISPĂRUTĂ de acasă. Sunați la 112

Publicat

La data de 9 octombrie 2024, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că în cursul zilei, BUCUR ULIANA, în vârstă de 83 de ani, a plecat de la domiciliu din municipiul Cluj-Napoca, în jurul orei 09.00, iar până în prezent nu a mai revenit.

SEMNALMENTE – înălțime aproximativă – 1,60 m, 50 kg, constituție astenică.

Ați VĂZUT-O? Femeie de 83 de ani din Cluj-Napoca, DISPĂRUTĂ de acasă. Sunați la 112

La momentul plecării aceasta era îmbrăcată cu un hanorac cu glugă negru cu buline mici albe și bocanci de piele negri.

Persoanele care pot furniza orice informaţii despre aceasta sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112!

Update:

Femeia a fost depistată.

Din cercetările preliminare nu a fost victima vreunei infracțiuni.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax