Connect with us

CLUJ24 TV

LIVE VIDEO. Primarul Emil Boc, la podcastul Contraste de pe Cluj24

Publicat


Primarul Emil Boc este, joi, invitatul jurnalistului Florin Danciu la podcastul Contraste de pe Cluj24.  Edilul va trece în revistă cei 20 de ani la Primăria Cluj-Napoca și va vorbi despre proiectele municipiului.

 Cluj24 vă prezintă LIVE principalele declarații ale primarului Emil Boc, la podcastul Contraste:

  • Cei care candidează să se gândească cum e meseria de primar, dar dacă o faci cu plăcere, nu o faci cu stres. În luna iunie, fac 16 ani și 4 luni în această funcție. În 2008 am fost ales, 6 luni am exercitat funcția, apoi am plecat prim-ministru.
  • Sillicon Valley nu este doar un loc, e o stare. La fel și tinerețea.

Mișcarea, cea mai la îndemână investiție

  • Patru kilometri am alergat la maraton, mă bucur că am scos un timp bun, sub 6 minute pe kilometru. Am fost în prima treime dintre participanți. Le recomand tuturor să investească în calitatea vieții din timp, să nu aștepte o vârstă de seniori să pregătească o viață de calitate. Cel mai simplu mod să scăpăm de medicamente este mișcarea, este cea mai la îndemână investiție. Alcoolul și fumatul trebuie reduse la minim și e nevoie de un mod de gândire pozitiv.

  • De când sunt și am participat la vreo emisiune, niciodată nu am discutat temele dinainte, să le impun jurnaliștilor. Trebuie să clarific acest lucru: jurnalistul, când mi-am asumat să mă duc într-o emisiune, mă întreabă ce dorește, iar eu răspund ce vreau. Sunt chestii punctual, pe care mergem și dăm un răspuns. Când se cere așa, răspund punctual. Niciodată nu am cerut întrebări, nu am impus teme. Îmi asum prezența în studio.
  • De 10 ani, m-am retras din politica națională, m-am abținut de la a comenta teme națională, am avut o supra-expunere națională și am făcut un pas înapoi.
  • De obicei, cei de la Recorder nu au făcut teme fără să aibă un temei. Dar nu vreau să mă pronunț până nu văd documentarul.

„Când am preluat acest oraș, eram pe locul 5 în țară”

  • Mă uit înapoi cu mândrie. De reproșat, sunt destui care să o facă. Eu am conștiința împăcată că am făcut tot ce am știut mai bine. Mă uit la partea plină a paharului.
  • Când am preluat acest oraș, eram pe locul 5 în țară, acum suntem pe locul 2 și din multe puncte de vedere chiar pe locul 1. Astăzi poți să spui cu mândrie că ești clujean, nu o spui cu rușine. Aceasta este pentru mine cea mai realizare după acești ani în administrația locală. Eu doar dau o direcție, calitatea umană face diferența. Traficul și prețurile vin la pachet cu traiul, dulcele vine cu amarul. Este prețul succesului pe care îl plătim.
  • Odată ce Clujul a devenit un oraș magnet, o spune Banca Mondială, asta a adus după sine și o creștere a numărului de mașini. Avem aproape 300.000 de mașini la Cluj-Napoca. Atunci, eu nu am stat cu mâna în sân, cum puteam să o fac. Mulți primari spun că centurile nu sunt treaba lor. Uitați-vă la Timișoara, primarul a spus că nu e treaba lui, să întrebe la Guvern.

„În 2017, când am început centura, eram și noi în opoziție”

  • Când am început centura, în 2017, eram și noi în opoziție, era Guvernul lui Dragnea. Am sunat, am vorbit inclusiv cu domnul Dragnea, cu ministerul Transporturilor de atunci. Am cerut atunci să facem un protocol prin care să ne putem asuma noi proiectul. Am adus funcționari de la Uniunea Europeană, am adus banii și astăzi suntem pe punctul să începem lucrările la tronsonul 1.
  • În prima parte a mandatului meu, erau TIR-urile în Zorilor, în Mănăștur, Gheorgheni, crăpa asfaltul, că nu aveau pe unde să meargă. Am făcut Vâlcele-Apahida și Autostrada Transilvania. Când am ajuns prim-ministru, am profitat de ocazie și am făcut autostrada, altfel nici acum nu ar fi fost gata lotul de la Câmpia Turzii la Gilău.
  • Cum era Clujul dacă nu era Centura Vâlcele-Apahida? Atunci toți m-au criticat. Așa este relieful Clujului, oriunde construiești pe deal, se duce la vale.
  • În fața clujenilor, pot să fiu cu inima curată, că nu am abandonat Clujul când am fost la București. Și m-au răsplătit, în 2012, nu le pot mulțumi destul. Am învins colosul USL atunci.
  • Astăzi avem 3.000 de comune, din care 1.000 nu au bani să își plătească lumina, funcționarea.

Soarta centurii, decisă la CNSC

  • Centura Clujului este una dintre cele mai complexe proiecte din țară, firmele s-au ferit, prima dată nu a venit nimeni. Apoi a venit o ofertă, a parcurs procedurile. Când am ajuns la oferta financiară, ai o limită, poți veni până în valoarea estimată până la maxim 15% peste. Firma a venit cu 30% mai mult. Firma a spus că a greșit la calculele matematice. Noi am acceptat explicația, am trimis la ANAP care a trebuit să valideze rezultatul licitației. Nu a fost acceptat, nu a acceptat ca eroare, a anulat licitația. Puteam să o lungesc, să nu anunț în campania electorală și ieșeam după 9 iunie. Dar nu mă joc nici cu opinia publică, nici cu banii europeni.
  • Legea ne dă posibilitatea să negociem, dacă oferta era formală corectă. Niciodată nu s-a întâmplat în țara asta așa ceva. Erau riscuri majore de acuzații de corupție. Nu m-a interesat să intru în politică pentru căpătuială. Exclus partea asta. Mai era un pericol din partea Uniunii Europene, să ne impună penalități pentru negocierea directă, să plătească cetățenii din buzunarul lor.
  • Firma a atacat la CNSC rezultatul licitației, CNSC-ul are toate documentele și va lua decizia. Este șansa ca în iunie să semnăm contractul sau să se reia licitația. Am făcut tot ce a ținut de mine și proiectul se va face, nu renunț la asta.

Șansa istorică a metroului a fost apariția PNRR-ului

  • La metrou, suntem în perioada de obținere a autorizației de construire. Șansa istorică a metroului a fost apariția PNRR-ului, altfel nu am fi ajuns la stadiul acesta. Are o cotă importantă pentru tot ce înseamnă infrastructură verde, nepoluantă. Și România avea nevoie de un proiect de acest fel, s-au aliniat astrele și pentru noi la Cluj, și pentru București.
  • La cartierul Tineretului, lucrurile sunt încă disputate în instanță. În 2011, ei au decis să reconvertească proiectul din imobiliar în parc fotovoltaic. Aici a început blocajul, nu au comunicat bine. Noi așteptăm să ne recuperăm terenul, am câștigat în primă instanță. Șansele sunt foarte mari să câștigăm.
  • În Lomb, noi am reconvertit în CREIC, acum urmează să se decidă dacă primește sau nu despăgubiri. Acolo ne-am atins scopul pentru care s-a reziliat contractul.
  • Pe de o parte, spui dă autorizații, pe de altă parte, ne plângem de trafic. Am fost învățat dacă nu pot spune ceva de bine, mai bine să tac din gură. Am ținut cont de ce a spus mama. Eu dorm liniștit, nu am nicio grijă. Și asta am fost învățat de mic. Nu mi-e frică că așa și pe dincolo. Am încercat întotdeauna să caut, cum spune domnul Ioan Aurel Pop, cu celebra formulă, aurea mediocritas. Asta nu înseamnă că mediocritatea e de aur, înseamnă „aurita cale de mijloc”. Nu cădeți în extreme, stați pe calea de mijloc, nu vă duce în excese. Din cauza extremelor apar dictaturile, democrația, cum spunea Churchill – „Democrația este cea mai proastă formă de guvernământ, cu excepția tuturor celorlalte”.
  • Am încercat la Cluj să susțin investitorii. Cum spunea și Florin Piersic – nu mă cert că nu am timp să mă împac. Cu domnul Pușcaș, eu nu am o dispută personală. E o dispută instituțională, eu apăr interesul public, el apără interesul privat. Eu sunt bucuros că am servit interesul public, oamenii din Zorilor au acum un parc. Eu nu am nimic cu Platinia, e un mall excepțional, și eu îmi fac cumpărăturile acolo.

„Scopul meu este să fac un oraș pentru oameni, nu pentru profit”

  • Scopul meu este să fac un oraș pentru oameni, nu pentru profit. Prioritate are interesul public, asta am aplicat și în Zorilor, și la Expo Transilvania. La fel și în Borhanci. Am făcut strada, dar acum până nu terminăm centura, nu putem sugruma circulația acolo și construi în neștire.
  • Acest oraș e atrăgător pentru că oamenii văd o anumită rigoare. Putem compara Floreștiul, nu e vina primarului acestuia, poate nici a celor anteriori, pentru că și legea a avut lacune. Legislația nu permitea să facem ceea ce facem acum. Și în Borhanci, și în Sopor, facem infrastructura, apoi dăm drumul la construcții.

Candidează Emil Boc la alegerile prezidențiale?

  • Am spus de multe ori și mai spun o dată: nu am niciun fel de gând și nu vreau altceva decât să fiu ceea ce sunt acum, primar al Clujului. Dacă clujenii îmi vor acorda în continuare încrederea, voi merge cu acest scop până la capăt. Cred că PNL nu poate să nu aibă candidat la președinție. Dacă astăzi avem o coaliție pentru stabilitate și pentru a aduce o majoritate democratică în parlamentul european, în septembrie vom merge cu candidat, avem candidat prezidențiabil, pe președintele partidului. Vom avea o competiție democratică. La Cluj nu avem nicio colaborare cu PSD, aici așa stau lucrurile de 20 de ani, ne-am separat apele. De atunci, majoritatea PNL-UDMR oferă stabilitate și prosperitate Clujului. Asta nu înseamnă că trebuie să ne jignim și să ne batem în piața publică. Am o colaborare foarte bună cu toată echipa miniștrilor PNL, dar și cu echipa PSD, că vorbim de ministrul Grindeanu, poate numai ministrul Bode a făcut mai multe pentru Cluj decât dânsul. Mereu a întins o mână de ajutor și nu a întârziat proiectele Clujului.
  • E prematur să tragem concluzii pentru următorii 4 ani. Cetățenii vor da acest verdict, ei ne vor spune dacă am făcut bine sau rău să mergem împreună în alegeri. Ne-am pus împreună pentru a da o majoritate pro-europeană în Parlamentul European, pentru pace pentru noi și pentru copiii noștri. Numai Uniunea Europeană ne poate asigura pacea și în viitor, avem război la graniță.
  • Cât a fost la Cluj, am avut informații zilnice despre Florin Piersic, cu respectarea confidențialității. Aici s-a făcut tot ce era posibil pentru a-l ține în viață, eliminând sursa primară de infecție. Familia a decis să fie transferat la București, sunt convins că și acolo vor avea cea mai mare grijă de dânsul.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Suntem sinteza GUSTURILOR din trei mari imperii! GASTRONOMIA ne definește la fel de mult ca arta și cultura

Publicat

gastronomie

Fetească ori Băbească (“E curată, românească”), horincă (“de familie, de tradiție”), zacuscă (“cu hribi, cu vinete sau cu fasole, de ce nu?”) sau mâncărică de praz și întregul inventar aproape nesfârșit de ciorbe, plus nenumărate alte bucate “istorice” sau „modernizate cu cap”, sunt la baza reconstrucției “brandului de țară” al țării noastre, susțin inițiatorii legii (79/2019) care proclamă prima duminică din octombrie, în fiecare an, drept Zi națională a gastronomiei și vinurilor din România – jurnaliștii și activiștii sociali Cosmin Dragomir și Cezar Ioan.

Festivalul “Scrumbii de Rusalii”, reuniunea de “Vinuri și bucate dobrogene” dar și “Craiova, capitală gastronomică est-europeană” sau “Conferințele gastronomice” sunt doar începutul

Într-o conversație purtată cu prilejul anunțării celui mai recent proiect de promovare turistică a unei localități – e vorba de seria care începe cu Festivalul “Scrumbii de Rusalii”, care are loc în Satul Pescăresc Tradițional al municipiului Tulcea în 6-8 iunie 2025, și care continuă cu acțiunea dedicată aceluiași scop în Capitală, în 14-15 iunie, sub numele de “Vinuri și bucate dobrogene” – Cosmin Dragomir și Cezar Ioan au anunțat și continuarea unei campanii care a debutat în 2024 și care consacră municipiul Craiova drept “capitală gastronomică est-europeană” (târg-festival cu participare internațională, urmat de vânzări de preparate tipice din 11 țări europene într-o rețea de 11 restaurante de top din Bănie).

gastronomie

Interesul public în creștere față de gastronomia românească arată clar o direcție pe care se construiește imaginea de țară

“Vedem un interes în creștere – din partea publicului, în primul rând, dar și din partea autorităților, asociațiilor și companiilor private din HoReCa – pentru înțelegerea gastronomiei ca vector de promovare a unor destinații turistice de la noi din țară”, a afirmat Cezar Ioan, care și explică: “Dacă păstrăm în minte niște vorbe înțelepte – că suntem ceea ce mâncăm, că dragostea trece prin stomac și că cine mănâncă împreună, rămâne împreună – devine foarte clar că una dintre cele mai importante surse de identitate, de coeziune comunitară și de atractivitate către descoperire, către experiențe noi și seducătoare, este mâncarea, “cu tot alaiul ei” de băuturi și ritualuri mai vechi sau mai moderne”.

Bucătăria românească de azi e o sinteză pe care nu o regăsești nicăieri în altă parte

Cei doi activiști arată că “este de datoria conducătorilor din administrațiile locale, dar și a oamenilor de cultură, de artă și de afaceri din domeniul ospitalității, să redescopere și să scoată la lumină, în toată splendoarea lor, rețete și ingrediente regionale. Gastronomia nu e un moft, nu e o distracție, ci este – și asta e extraordinar de important de notat! – unul dintre elementele fundamentale care au ținut pur și simplu în viață locuitorii acestor meleaguri. Și este fascinant să observăm cum România de azi, departe de a fi “furat” sau “primit de pomană” rețete de la cele trei mari imperii înconjurătoare și a grupurilor etnice conlocuitoare, a integrat, a sintetizat și a îmbogățit aceste rețete, transformându-le în cu totul altceva – ceva distinct, definitoriu”.

gastronomie

România e sigură, accesibilă, frumoasă și deosebit de ofertantă gustativ

Cei doi inițiatori ai Zilei naționale pentru gastronomia și vinurile din România sunt de părere că “poți merge în Turcia și vei degusta foarte bine bucătărie otomană, poți merge în Rusia sau Ucraina și să te delectezi cu preparatele slavilor și poți merge la Viena să te bucuri de bucatele Europei centrale, dar numai în România poți întâlni, la un loc, toate aceste tipologii de mâncăruri”.

Ei mai arată că țara noastră este una sigură pentru turiști, din ce în ce mai accesibilă prin linii aeriene și terestre de transport, relativ ieftină față de marile capitale europene și, totodată, oferă o diversitate deosebită de peisaje, gusturi, produse, obiceiuri și culturi locale și regionale.

“Noua ospitalitate românească, cea la care încercăm și noi să punem umărul prin acțiunile și ideile noastre, poate fi o propunere, o ofertă de nerefuzat pentru majoritatea turiștilor din grupul țintă de interes din punct de vedere al veniturilor, al educației și al intereselor”, mai îndeamnă la reflecție pe toți cei interesați Cosmin Dragomir și Cezar Ioan.

Radu Georgescu

Fotografii: Sorin Retevoi

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Florin Danciu (jurnalist Cluj24): Această aventură PENIBILĂ a celor de la USR îi ajută pe contracandidații lui Nicușor Dan

Publicat

danciu

Invitat, miercuri, în emisiunea lui Ciprian Aron de pe Prima News, jurnalistul Cluj24 și analistul politic Florin Danciu a vorbit despre ultimele evenimente din USR vis-a-vis de candidatul la președinție și despre alegerile care se apropie.

„Cu siguranță, această aventură penibilă a celor de la USR îi ajută pe contracandidații lui Nicușor Dan și se răsfrânge în mod negativ asupra acestuia. În politică, cel puțin un lucru este important, să fii consecvent. USR nu trebuia s-o nominalizeze pe Elena Lasconi și să-l promoveze pe Nicușor Dan. Ei fac acum un lucru fără precedent, își sabotează propriul candidat și, atenție, propriul președinte. Să nu uităm că Elena Lasconi a ajuns în USR într-un moment de avarie.

Florin Danciu (jurnalist Cluj24): Această aventură PENIBILĂ a celor de la USR îi ajută pe contracandidații lui Nicușor Dan

Logistica partidului îl ajută pe Nicușor Dan dar partidul nu poate folosi banii de campanie pentru susținerea lui. E o mișcare prin care USR dovedește, pentru a nu știu câta oară, că este un partid de angajați ai corporațiilor multinaționale care n-au reușit să ajungă în funcții de conducere și s-au orientat spre politică, în speranța că vor prinde aici. De unde și acest dans politic, între candidați, doctrinar, pentru că nici doctrina nu și-au clarificat-o. Acum s-au îndrăgostit de Nicușor Dan dar nu-i fac niciun serviciu.

USR trebuia să meargă până-n pânzele albe cu Elena Lasconi. Ce dacă lua din voturile lui Nicușor Dan? În fond, asta e democrația. Dacă în urma acelor negocieri, Elena Lasconi ceda, era una, dar așa, s-au acoperit de ridicol. Au convocat biroul permanent, de fapt Clotilde Armand ar fi inițiat asta, că în ultima vreme, se simte mâna Franței în politica românească. Franța e în ofensivă ca să ocupe locul lăsat de americani, care au făcut un pas înapoi. Românii au nevoie de un stăpân, de un jupân, de un partener strategic, pe care-l schimbăm peste noapte.

„George Simion este un tip rezonabil”

Elena Lasconi face acum un fel de campanie suveranistă, îi face concurență lui George Simion. Dac-ar fi să ne luăm după sondaje, că fiecare televiziune are candidatul ei și sondajul ei, George Simion e pe primul loc, urmat ba de Ponta, ba de Antonescu. Marea masă a PSD-iștilor merge pe ideea că dacă stă Crin Antonescu mai bine în sondaje votează cu el, dacă e Ponta, votează cu Ponta, în ideea de a nu ajunge Nicușor Dan președinte. Și, bineînțeles, să-l poată bate pe George Simion, dat de toate sondajele ca finalist cert.

George Simion, să știți, este un tip predictibil, rezonabil, cu care se poate discuta, este un tip isteț, nu este ca și Călin Georgescu, o icoană, un Mesia. Este un tip deschis, care știe limbi străine. Oricare dintre acești candidați, să fiți convinși, nu va salva România, dar nici n-o va îngropa”, a spus Florin Danciu.

Citește mai departe

EVENIMENT

Câine lovit de mașină la Fizeșu Gherlii. Șoferul s-a AUTODENUNȚAT. Proprietarul, amendat

Publicat

caine bun

Un șofer care a accidentat, noaptea trecută, un câine la Fizeșu Gherlii s-a autodenunțat, miercuri, la Poliția Gherla. Animalul rănit a fost dus la USAMV pentru tratament, urmând a fi preluat în îngrijire de o asociație de protecție a animalelor. Proprietarul câinelui a fost identificat și amendat.

„În cursul zilei de astăzi, în jurul orei 13.00, un bărbat s-a prezentat la sediul Poliției municipiului Gherla pentru a sesiza faptul că, în cursul nopții, în timp ce se deplasa cu autoturismul prin localitatea Fizeșu Gherlii, ar fi accidentat un exemplar canin.

Câine lovit de mașină la Fizeșu Gherlii. Șoferul s-a AUTODENUNȚAT. Proprietarul, amendat

În urma sesizării, au fost informați reprezentanții Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Cluj, precum și cei ai Consiliului Județean Cluj, fiind emis un ordin de plasare în adăpost pentru animalul rănit.

Totodată, a fost identificată o asociație de protecție a animalelor pentru preluarea acestuia.

Exemplarul canin a fost transportat la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca pentru a beneficia de îngrijiri medicale de specialitate.

Ulterior, polițiștii au identificat și proprietarul exemplarului canin, respectiv un bărbat de 56 de ani, din comuna Cămărașu, față de care vor fi dispuse măsuri de sancționare contravențională pentru lipsa supravegherii și nerespectarea obligațiilor privind îngrijirea și bunăstarea animalului.

De asemenea, în cauză au fost întocmite documentele necesare cu privire la evenimentul rutier, conform procedurilor legale”, a comunicat IPJ Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

CTP Cluj: Programul mijloacelor de transport în comun în perioada 18-21 aprilie

Publicat

CTP

Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA face cunoscut publicului călător programul de transport urban și metropolitan pentru perioada 18.04 – 21.04.2025:

In zilele de 18, 20 si 21 aprilie circulatia se va desfasura intre orele 6:00–23:00, conform programului de transport pentru zilele de duminica.

CTP Cluj: Programul mijloacelor de transport în comun în perioada 18-21 aprilie

Duminica 20 aprilie 2025 liniile spre VIVO! Cluj-Napoca 28B si 43P vor fi suspendate, iar liniile 24, 24B, 28 si 43B vor avea un program special. Autobuzele pe liniile gratuite pentru clientii Carrefour nu vor circula in ziua de 20 aprilie 2025.

In ziua de 19 aprilie 2025 circulatia se va desfasura intre orele 5:30–23:00, conform programului pentru zilele de sambata.

Transportul in Noaptea de Inviere se va realiza cu autobuze si troleibuze, prin intermediul liniilor 5N, 25N, 54N, 46S si 39L, dupa urmatorul program :

L 5N : P-ta Garii – P-ta A. Iancu – Str. T.Vuia – P-ta Garii;

Plecari P-ta Garii: 22,50 – 23,20 – 23,50 – 00,20 – 00,50* – 1,15*;

Plecari T. Vuia: 22,50 – 23,20 – 23,50 – 00,20 – 00,50.

 

L 25N : Cart. Mănăştur – P-ta A. Iancu – Cart. Gheorgheni (Unirii) – Cart. Mănăştur ;

Plecari Bucium: 23,00 – 23,15 – 23,30 – 23,45 – 00,00* – 00,30* – 01,30 – 01,40;

Plecari Unirii: 23,00 – 23,15 – 23,30 – 23,40 – 00,00* – 00,15* – 01,25 – 01,35.

 

L 54N : Cart. Zorilor – P-ta A. Iancu – Cl. Motilor – Cart. Grigorescu – Cart. Zorilor;

Plecari Zorilor: 23,00 – 23,30 – 01,00* ;

Plecari Grigorescu: 23,00 – 23,30 – 00,00 – 01,00* – 01,45 .

 

L 46S : Cart. Zorilor – P-ta Cipariu – P-ta A. Iancu – Cart. Zorilor;

Plecari Zorilor: 23,20 – 23,50 – 00,00 – 00,20* ….. 01,20;

Plecari Posada: 23,35 – 00,05 – 00,15 …… 01,10* – 01,35.

 

L 39L: P-ta M. Viteazul – P-ta Gării – V. Chintaului(Cătun);

Plecari P-ta M. Viteazul: 22,55 ….. 01,20;

Plecari Catun: 23,20 ….. 01,45.

 

Pe durata ceremoniei religioase, troleibuzele liniilor 5N si 25N vor stationa in zona Pietei A. Iancu (P-ta Cipariu, respectiv Regionala CFR), iar autobuzele de pe liniile 54N si 46S in stația Posada (plecari mentionate cu *) si vor pleca spre cartiere dupa incheierea slujbei, la interval de 10 – 15 min. Programele de circulatie vor putea fi consultate pe site-ul companiei www.ctpcj.ro si in aplicatia de mobil Tranzy.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate