Connect with us

ACTUALITATE

Lista cu cluburile ce vor primi bani de la Primăria Cluj-Napoca, dacă se va aproba proiectul

Publicat


Consiliul Local va dezbate o serie de proiecte de Hotărâre pentru finanțarea cluburilor și asociațiilor sportive din Cluj-Napoca. Proiectul va avea o valoare totală de 24.982.917,28 lei. Acești bani se vor împărți la 37 de cluburi. Acestea au primit aprobare din partea comisiei din Primărie. Inițial, au depus cereri 61 de structuri sportive, iar în urma contestațiilor nu a mai fost incluse pe lista finala nicio structură sportivă.

Lista cluburilor sportive ce vor primi finanțare de la Primăria Cluj-Napoca

2.800.000 lei – Asociația Sportivă Fotbal Club Universitatea Cluj
2.415.000 lei – Clubul Sportiv Universitatea
1.380.000 lei – Asociația Club Sportiv U-BT
350.000 lei – Clubul Sportiv Municipal
333.000 lei – Clubul Sportiv „Motorhome Napoca Rally Team”
187.000 lei – Clubul Sportiv Școlar Viitorul
145.000 lei – Asociația Fotbal Club Universitatea Olimpia Cluj
114.000 lei – Clubul Sportiv Politehnica Cluj-Napoca
105.000 lei – Asociația Județeană de Baschet Cluj
105.000 lei – Clubul Sportiv Voința
105.000 lei – Liceul cu Program Sportiv Cluj-Napoca
81.500 lei – Clubul Sportiv CFR Cluj
81.000 lei – Federația Română de Karate WUKF
81.000 lei – Federația Română de Culturism și Fitness
73.000 lei – Clubul Sportiv Sănătatea Servicii Publice
65.000 lei – Centrul și Clubul Sportiv Scoțian-Român al Handicapaților Lamont
61.000 lei – Asociația Județeană de Judo Cluj
59.000 lei – Asociația Județeană de Atletism Cluj
49.000 lei – Clubul de Fotbal Feminin Clujana
36.500 lei – Asociația „Club Sportiv Academia de Fotbal Luceafărul Cluj-Napoca”
32.500 lei – Clubul Sportiv Mixed Martial Arts Transilvania Cluj-Napoca
30.000 lei – Asociația Clubul Sportiv „Viitorul Cluj Junior”
16.500 lei – Clubul Sportiv „Aqua 01” Cluj-Napoca
12.500 lei – Clubul Sportiv Danny Ungur Racing
12.500 lei – Clubul Sportiv TranSilva
12.500 lei – Clubul Sportiv Poli Karate
12.500 lei – Clubul Sportiv Cluj Crusaders
12.500 lei – Asociația Județeană de Box Cluj
8.500 lei – Clubul Sportiv „Univers”
8.500 lei – Asociația Județeană de Ciclism și Triatlon Cluj
8.500 lei – Clubul Sportiv Dumi Fitness
8.500 lei – Asociația Clubul Sportiv „Olimpic Star” Cluj-Napoca
5.000 lei –Clubul Sportiv Fotbal Tenis Răzvan
5.000 lei – Clubul Sportiv „Fotbal Tenis Nord-Vest” Cluj-Napoca
5.000 lei – Asociația ,,Club Sportiv Sports Culture”
5.000 lei – Asociația Județeană de Tenis de Masă
5.000 lei – Asociația Club Hipic Taraxacum

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Cluj24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

Se reiau internările la Institutul Inimii din Cluj-Napoca

Publicat

Conducerea Institutului Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca a anunțat că unitatea medicală primește din nou pacienți, la două săptămâni distanță de la momentul confirmării infectării cu coronavirus a 14 cadre medicale și 9 pacienți.

Cum te poți programa?

„Se pot face programări online sau telefonic. Pacienții care aveau programări anterioare au fost contactați, se face un triaj telefonic înainte de a ajunge la noi, atât la ambulator pentru spitalizare de zi, cât și pentru spitalizare continuă.

Plecând de la numărul de paturi pe care le putem utiliza în condiții de distanțare avem un număr de pacienți programați care vin zilnic la noi, plus cei care vin la Urgență. Funcționăm în parametri normali, mai puțin partea de distanțare care sigur impune un număr redus de paturi care pot fi utilizate.

Cu cât scade capacitatea spitalului?

Capacitatea se reduce undeva la jumătate din numărul de paturi, se reduce cam cu 50%. În condițiile în care facem lună de lună cam 600 de externări, coborâm cam la 350 de pacienți. Sigur mai sunt elemente care pot îmbunătăți acest lucru, de exemplu durata de spitalizare care poate fi redusă, depinde cauzistică și la modul cum e rezolvat un caz care ajunge la noi”, a declarat pentru ZIUA de CLUJ managerul Institutului Inimii, Florin Crișan.

Persoanele infectate au o stare bună de sănătate în prezent, o parte dintre ei fiind deja externați.

„O parte deja sunt externați, sunt acasă. Mai sunt o parte care sunt internați, dar în toate cazurile au fost forme ușoare și nu au fost probleme deosebite. Le vom repeta testul PCR (n. r. testul utilizat pentru diagnosticarea infecției COVID-19). De exemplu în cazul medicului care a fost confirmat cu coronavirus vineri, trebuie să își refacă PCR-ul și în mod normal se poate întoarce la lucru”, a adăugat Florin Crișan, conform ZIUA de CLUJ.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cluj-Napoca este pe locul trei în clasamentul celor mai rentabile orașe ale tehnologiei din Europa

Publicat

Clujul reprezintă România cu mare succes și în topurile orașelor rentabile din punct de vedere al tehnologiei. Astfel, într-un clasament la nivel european realizat de FT în colaborare cu TNW, Cluj-Napoca se clasează pe ultima treaptă a podiumului. Topul este condus de Skopje, urmat de Iași.

Clasamentul, alcătuit în premieră, se concentrează pe găsirea acelor orașe europene cu cele mai promițătoare perspective de investiții în start-upuri, tehnologie și inovare. Clasamentul marchează prima colaborare dintre FT și TNW, o companie media, evenimente și informații, axată pe noile tehnologii și start-up-uri. Topul european a fost anunţat în cadrul Conferinței Ecosystem TNW, scrie zcj.ro.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Turcia decide azi soarta Catedralei Sfânta Sofia din Istanbul

Publicat

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, cere intens reconversia în moschee a Catedralei Sfânta Sofia. Instanța administrativă supremă studiază problema, cu riscurile de a se isca controverse și tensiuni în interiorul țării, dar și pe plan extern, dovada fiind cererea SUA ca Turcia să nu se atingă de statutul Catedralei.

Consiliul de stat este cel care a analizat această cerere depusă azi, iar în termen de 15 zile va fi formulată și anunțată decizia finală.

Scurt istoric al Catedralei

Catedrala Sfânta Sofia a fost construită în secolul VI de către bizantini. În acest loc au fost încoronați mai mulți împărați. Mai mult, Sfânta Sofia face parte din patrimoniul UNESCO și este una din principalele atracții turistice ale țării.

A fost transformată în moschee după cucerirea Constantinopolului, iar în muzeu în 1935, de către Mustafa Kemal Ataturk, liderul Republicii Turce.

Statutul său a fost întotdeauna subiect de polemică, revenirea la statutul de moschee fiind până în prezent fără succes.

Actualul președinte a caracterizat transformarea catedralei în muzeu ca „o greșeală foarte mare”. Revenirea bisericii bizantine Chora la statut de moschee este văzută ca o testare înainte de decizia pentru Sfânta Sofia.

Simbol al islamului

„Este o moștenire a strămoșilor noștri otomani. Sper că rugăciunile noastre vor fi auzite, trebuie ca această nostalgie să se termine”, spune el.

Anthony Skinner, de la firma de consultanță Verisk Maplecroft, afirmă că revenirea la statutul de moschee i-ar permite lui Erdogan să-și satisfacă baza electorală, ar reveni la moștenirea trecutului otoman și ar irita Atena, cu care are deja raporturi tensionate, scrie hotnews.ro.

Karla Fanea

Citește mai departe

ACTUALITATE

În acest weekend începe seria filmelor în aer liber din Iulius Parc în cadrul ,,Movie Nights”

Publicat

Proiectul ,,Movie Nights” din Cluj-Napoca a ajuns la sezonul cu numărul trei. Începând din acest weekend, clujenii se vor putea relaxa în Parcul Iulius vizionând filme de toate genurile.

În ciuda pandemiei de coronavirus care a afectat și România, organizatorii ,,Movie Nights” s-au asigurat că oamenii vor participa la serile de film în condiții de siguranță. Astfel, locurile sunt limitate, fluxul de intrare și ieșire în perimetrul evenimentului va fi diferențiat, la intrare va fi monitorizată temperatura și se va impune respectarea măsurilor de siguranță și distanțare fizică.

Iată câteva filme care vor putea fi urmărite în cadrul evenimentului: „Joker”, „Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of one Harley Quinn”, „The Way Back” sau  „Motherless Brooklyn”.

Intrarea va fi gratuită.

Citește mai departe