EVENIMENT
Jump no more! A murit cunoscutul ghitarist rock Eddie van Halen

Eddie Van Halen, pe numele să real Edward Lodewijk Van Halen, fondatorul cunoscutei trupe Van Halen, a pierdut lupta cu cancerul. Chitaristul formației rock a murit la vârsta de 65 de ani.
„A fost cel mai bun tată pe care l-aș fi putut avea vreodată”, a scris fiul său, Wolf Van Halen, într-o postare pe Twitter. „Fiecare moment alături de el, în afara scenei a fost un cadou”.
Eddie Van Halen s-a născut la Amsterdam în 1955 și s-a mutat în Statele Unite în 1962. Zece ani mai târziu, alături de fratele său Alex, a înființat formația Van Halen împreună cu alți doi artiști.
Trupa a avut un succes fulminant, vânzând peste 80 de milioane de albume în toată lumea.
Eddie Van Halen a intrat în Rock and Roll Hall of Fame în 2007, fiind considerat unul dintre cei mai buni chitariști ai lumii.
Printre elementele sale de virtuozitate și de originalitate s-a aflat și tapping-ul care constă într-o mișcare specifică a mâinii stângi pe manșa chitarei, în timp ce cu dreapta se execută în mod continuu nota muzicală respectivă.
Chitaristul a fost diagnosticat cu cancer oral în urmă cu 20 de ani. Potrivit unor surse apropiate muzicianului, de-a lungul timpului celulele canceroase au migrat în zona gâtului, iar medicii au fost nevoiţi să le îndepărteze.
Eddie Van Halen bănuia că a dezvoltat cancer oral din cauza penelor de chitară din metal, pe care le-a folosit peste două decenii şi pe care obişnuia să le ţină în gură.
Foto: SkyNews
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

EVENIMENT
Incendiu la etajul 6 al căminului de studenți UTCN din Mărăști. Peste 100 de persoane s-au autoevacuat

Un incendiu a izbucnit în urmă cu puțin timp într-o cameră din căminul de studenți al UTCN.
Conform primelor date, aproximativ 130 de persoane s-au autoevacuat.
Incendiu la etajul 6 al căminului de studenți UTCN din Mărăști
Pompierii din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Cluj-Napoca intervin în aceste momente pentru a lichida un incendiu izbucnit într-o cameră a căminului studențesc situat pe strada Fabricii de Zahăr din Cluj-Napoca.
Nu sunt anunțate persoane surprinse în interior sau care să solicite îngrijiri medicale, potrivit ISU Cluj.
Etajul 6, unde se află camera, este parțial inundat cu fum. La fața locului acționează trei echipaje, cu două autospeciale cu apă și spumă, respectiv autoscara.
Incendiul este localizat, fără posibilitate de extindere. La fața locului se află și un echipaj SAJ.
Revenim cu amănunte
EVENIMENT
FOTO. Incendiu în curtea unui imobil de pe strada Eftimie Murgu din Cluj-Napoca. Focul a pornit de la o țigară

Un echipaj din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca a intervenit în urmă cu puține momente pentru a lichida un incendiu care a cuprins mai multe deșeuri în curtea unui imobil de pe strada Eftimie Murgu din Cluj-Napoca.
Flăcările s-au manifestat în spațiu deschis, pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați.
Incendiu pe strada Eftimie Murgu din Cluj-Napoca
Intervenția promptă a pompierilor a făcut ca incendiul să fie lichidat în limitele găsite. Pompierii au reușit, astfel, să protejeze un blocul de locuințe amenințat de flăcări.
Nu au existat persoane care să solicite îngrijiri medicale. Flăcările au izbucnit cel mai probabil din cauza unei țigări nestinse.
Foto: ISU Cluj
EVENIMENT
VIDEO. Diana Șoșoacă, cu harta României Mari în mână, la Cluj: Aici sunt adevărații naționaliști. Mesaj pentru maghiari

Diana Șoșoacă, lidera partidului SOS, a participat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la Conferința Regională a partidului.
Întâmpinată cu flori și tort, Diana Șoșoacă a spus, la Cluj, că ea a învins sistemul, chiar în ziua în care BEC i-a anulat din nou candidatura la alegerile prezidențiale și a transmis un mesaj și maghiarilor.
Diana Șoșoacă, cu harta României Mari în mână, la Cluj
Diana Șoșoacă a intrat în sala de conferințe triumfal, îmbrăcată în port tradițional. Ea a fost întâmpinată înainte de a intra la Grand Hotel Italia, unde are loc conferința regională, cu flori și cu un tort cu chipul ei, pe care a spus că îl va da copiilor.
Lidera SOS a venit la Cluj chiar în 15 Martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, și i-a chemat pe maghiari alături de ea, după ce le-a urat “La mulți ani!”.
“Mă bucur pentru că pentru prima dată când românii naționaliști se întâlnesc în Ardeal și mă bucur că azi, 15 martie, când frații noștri maghiari sărbătoresc Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, putem să le spunem ‘La mulți ani’. Să îngropăm pentru totdeauna securea războilului, să terminăm cu dezbinarea și cu ura”, a spus Diana Șoșoacă, care a avut în timpul discursurilor harta României Mari în mână.
”Diana Șoșoacă nu e a sistemului”
Diana Șoșoacă a mai spus la Cluj că “sistemul” trebuie să știe că România nu doarme, că e mai trezită ca oricând.
“Astăzi, sistemul a demonstrat încă o dată că Diana Șoșoacă nu este a sistemului”, a spus lidera SOS, cu privire la faprul că BEC a respins, tot sâmbătă, pentru a doua oară, candidatura ei la alegerile prezidențiale.
Sutele de oameni aflați în sală au cântat alături de Diana Șoșoacă “Noi suntem români”.
La final toți s-au prins în horă și au dansat, chiar dacă au fost nevoiți să o facă printre scaunele din sală.
EVENIMENT
VIDEO. FOTO. Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, celebrată la Cluj cu cântec și tradiționalul marș în centrul orașului

Peste 1.500 de persoane participă sâmbătă, la Cluj-Napoca, la tradiționalul marș cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.
Cu steaguri, cântec și voie bună, maghiarii din Cluj aniversează Revoluția din 1848-1849.
Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, celebrată la Cluj
Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat și președintele UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan, dat și viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Olah Emese.
Oamenii s-au adunat la în centrul orașului, la Institutul Teologic Protestant, de unde au plecat în marș spre Piața Unirii, cântând și fluturând steaguri ale Ungariei. De la ora 14.00, aceștia vor asista la o slujbă religioasă în Biserica Romano Catolică Sf. Mihail, iar de la 15 vor fi discursuri în Piața Unirii și un concert folcloric.
“Ne amintim astăzi de acei eroi care și-au dat viața pentru libertate. Eu cred că și acum, în multe cazuri, trebuie să luptăm pentru libertate, dar har Domnului, cu alte mijloace, nu cu cele din 1848 sau din 1956, căci sunt multe similitudini între cele două evenimente istorice. Și acum sunt unii oameni care ar dori să ne îngrădească libertatea. Ei folosesc manipularea și frustrarea socială pentru a induce în eroare oamenii, dar îi cunoaștem, știm ce intenții au, și cred că suntem raționali și avem puterea să ne păstrăm libertatea”, a declarat președintele UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond.
Pe 15 martie, maghiarii aniversează Revoluția din 1848-1849, dar este și data la care s-a consfințit apariția Parlamentului modern al Ungariei.
Maghiarii din Cluj au ascultat apoi discursuri în Piața Unirii, iar alături de ei a fost și prefectul Clujului, Maria Forna.
Foto și video: Cluj24.ro