Aberații de România
Judecătoarea clujeană Dana Gîrbovan o „pălmuieşte” pe ambasadoarea SUA: „Mentalitate străină democraţiei”

Judecătoarea clujeană Dana Gîrbovan, preşedinte al Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR) şi preşedintele Curţii de Apel Cluj îi dă o replică tăioasă ambasadorei SUA în România, Kathleen Kavalec, şi le atrage atenţia tuturor ambasadorilor străini din România în ceea ce priveşte sfaturile lor referitoare la reforma în justiţie, fără a vorbi în cunoştinţă de cauză.
Mentalitate străină democraţiei
„Declarația ambasadorului SUA Kathleen Kavalec referitoare la instituția prescripției reflectă o mentalitate străină democrației și statului de drept
Într-un interviu acordat G4Media pe data de 1 iunie 2023, referindu-se la problema prescripției răspunderii penale, ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec, a declarat că: „Un lucru pe care l-am observat eu este o problemă legată de instituția prescripției care este folosită pentru a permite oamenilor care sunt urmăriți penal să fie liberi pentru că timpul se scurge în urmărirea penală. Înțeleg că s-au făcut unele eforturi pentru a încerca să se corecteze această problemă, dar au existat multe cazuri în care oamenii au folosit acest lucru pentru a evita pedeapsa, iar acest lucru trebuie să se schimbe.
Așadar, ne vom oferi sprijinul, formarea și asistența noastră în oricare dintre aceste domenii pentru a consolida instituțiile și pentru a consolida capacitatea României de a combate corupția și de a o preveni.”
Declarația șochează prin mentalitatea pe care o reflectă, străină de valorile occidentale.
În toate statele democratice dreptul statului de a trage la răspundere penală persoanele despre care se presupune ca au săvârșit infracțiuni se stinge, dacă acesta nu este exercitat într-un anumit interval de timp.
Termenul de prescripție este stabilit în funcție de gravitatea faptelor, existând doar o serie de infracțiuni foarte grave pentru care tragerea la răspundere este imprescriptibilă. În acest mod este realizat echilibrul între interesul general și cel personal.
Prescripția răspunderii penale are la bază ideea că, pentru a-și atinge scopul, acela al realizării ordinii de drept, răspunderea penală trebuie să intervină prompt, cât mai aproape de momentul săvârșirii infracțiunii, întrucât doar în acest fel poate fi realizată prevenția generală și cea specială, putând fi astfel creat, pe de o parte, sentimentul de securitate a valorilor sociale ocrotite, iar, pe de altă parte, încrederea în autoritatea legii.
Aceste principii de drept ancestrale se regăsesc atât în dreptul românesc și european, cât și în cel american. Ba se regăseau până și în dreptul sovietic”, arată Dana Cîrbovan.
Ambasadorul SUA neagă dreptul cetăţenilor români
Replica judecătorului clujean merge mai departe
„Or, prin declarația dată, ambasadorul SUA neagă dreptul cetățenilor români de a beneficia de aceleași instituții juridice ca și cetățenii americani și cei europeni, în baza unor legi clare și predictibile.
Nu e vina cetățeanului că Statul Român a fost incapabil să reglementeze, într-un mod previzibil și clar, instituția juridică a prescripției sau că procedurile judiciare durează uneori nepermis de mult, de aceea este intolerabil ca instituții fundamentale ale dreptului – cum e prescripția – să fie puse sub semnul îndoielii.
Declarația ambasadorului SUA reflectă așadar un tip de mentalitate străin statelor democratice, ce au în centru omul cu drepturile și libertățile lui fundamentale.
Într-un stat de drept democratic, prezumția de nevinovăție este sfântă, pentru că, în lipsa acesteia, nimeni nu ar mai avea nici o șansă în fața forței statului, fiecare cetățean fiind prezumat „ab initio” vinovat de ceva. Așa gândeau sovieticii, care făcuseră o doctrină din afirmația stalinistă că „nu există oameni nevinovați, ci numai persoane de care nu ne-am ocupat suficient”.
În statele totalitare, atunci când un cetățean e acuzat – mai ales de fapte contra statului, proprietăților sau instituțiilor sale -, acesta este privit ca vinovat, dreptul la apărare fiind iluzoriu.
Așa era în perioada stalinistă cu procesele spectacol (show trials), unde omul era pur şi simplu strivit de mecanismul infernal al autorității statale în aplauzele și la instigarea presei.
Toate drepturile procesuale sunt un scut al omului în fața forței nelimitate a statului și potențialului abuz ce derivă din această forță, de aceea reglementarea lor strictă și clară este, în realitate, și o componentă a democrației și statului de drept.
În aceeași cheie trebuie înțeleasă și instituția prescripției penale. În deciziile sale, Curtea Constituțională reia o serie de principii unanim recunoscute de doctrină și jurisprudență, amintite mai sus.
Totodată, în Decizia 297/2018, Curtea explică că: „A accepta soluția contrară înseamnă a crea, cu ocazia efectuării unor acte procedurale care nu sunt comunicate suspectului sau inculpatului și care au ca efect întreruperea cursului prescripției răspunderii penale, pentru persoana în cauză o stare de incertitudine perpetuă, dată de imposibilitatea unei aprecieri rezonabile a intervalului de timp în care poate fi trasă la răspundere penală pentru faptele comise, incertitudine ce poate dura până la împlinirea termenului prescripției speciale, prevăzut la art.155 alin.(4) din Codul penal”.
În concluzie, reglementarea clară a termenului de prescripție, inclusiv sub aspectul modalității de întrerupere a acestuia, este o constantă în istorie și în statele democratice, având rolul, pe de-o parte, de a stimula organele judiciare să își îndeplinească atribuțiile în așa fel încât faptele care constituie infracțiuni să fie identificate și constatate în timp și în mod complet, iar drepturile persoanelor vătămate să fie apărate, și, pe de altă parte, de a proteja acuzații prezumați nevinovați de purtarea stigmatului acuzării pe o perioadă nedefinită de timp.
Exact această esență fundamentală este pur și simplu desconsiderată de ambasadorul SUA prin declarația dată, ce nu face nici o referire la nevoia de legi clare și predictibile, de echilibru între eficiența anticorupției și respectarea drepturilor omului.
Implicarea ambasadelor în nesfârșita reformă a justiției nu a avut ca principală grijă consolidarea democrației, apărarea drepturilor și libertăților fundamentale, ci acestea acționează declarat în numele „eficienței”, și, desigur, „pentru a consolida instituțiile și pentru a consolida capacitatea României de a combate corupția și de a o preveni”.
Am auzit de multe ori, ca justificare din partea ambasadelor, necesitatea „eficienței” justiției din perspectiva intereselor mediului de afaceri, lipsind însă din discursul lor referirile la drepturile și libertățile cetățenilor.
Am avut ocazia de a constata singuri efectele neșfârșitelor „reforme” ale justiției, sprijinte de Ambasada Statelor Unite, de alte ambasade sau de Comisia Europeană.
Am ajuns azi cu un sistem de justiție efectiv pe cotă de avarie, cu peste o mie de posturi vacante doar la judecători, un sistem ce nu mai atrage absolvenții buni și foarte buni de drept, majoritatea candidaților nefiind capabili să obțină nici măcar minima notă șase pentru a deveni magistrați și a ocupa posturile vacante.
Pretinsa reformă privind pensiile de serviciu, în plină ofensivă, are toate șansele de a îngropa cu totul orice speranță că sistemul de justiție românesc își va reveni într-un orizont rezonabil de timp.
În 2016, UNJR trimitea o scrisoare deschisă ambasadorului SUA de la acea vreme, în care arătam că: „Administratia justitiei intr-un stat democratic este un proces ce se desfasoara cu rigurozitate si strict in limitele legii, cu respectarea tuturor drepturilor si obligatiilor procedurale (due process) tocmai pentru a pastra un just echilibru intre interesul public si demnitatea, drepturile si libertatile fiecarei persoane. Orice derapaj trebuie punctat si corectat pentru a preveni erori ulterioare, iar acest lucru se poate face doar analizand obiectiv si critic aceasta activitate.”
https://www.unjr.ro/…/scrisoare-deschisa-din-partea…/
Sub stindardul luptei anticorupției purtate prin protocoale secrete, proceduri neconstituționale, toleranță la orice abuz în numele eficienței cerute de Uniunea Europeană, SUA și alte state, s-au șubrezit principii și instituții fundamentale pentru democrație și drepturile omului în România, cu efect direct în pierderea încrederii românilor în UE și SUA.
Este datoria fiecăruia dintre noi să nu stăm tăcuți în fața atacurilor la adresa drepturilor fundamentale și libertăților individuale sau a relativizării importanței acestora, indiferent dacă ni se pare că ne privesc sau nu.
Orice acceptare a unui compromis atunci când vine vorba despre respectarea drepturilor și libertăților fundamentale este un pas spre un stat totalitar, în care omul devine o simplă piesă într-un angrenaj, de care statul se poate dispensa, atunci când nu mai corespunde nevoilor sale.
Recomandarea mea către toți ambasadorii străini din România este ca, înainte de a ne mai da sfaturi despre „reforma” justiției, să înțeleagă contextul istoric, să vadă cum s-a făcut justiție în URSS și în România în perioada stalinistă, pentru a înțelege deficienţele profunde la nivel de mentalitate democratică cu care ne confruntăm și în prezent”, conchide judecătoarea clujeană.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
EVENIMENT
Congresul de Stomatologie Transilvania are loc la Cluj-Napoca la jumătatea lunii octombrie

Cea de-a 14 ediție a Congresului de Stomatologie Transilvania va avea loc în perioada 12-14 octombrie la Cluj-Napoca.
„Dragi colegi, a mai trecut un an și a mai venit o toamnă frumoasă. Așa că este timpul să ne revedem la Congresul de Stomatologie Transilvania, eveniment așteptat în care ne dorim să găsim prelegeri și comunicări științifice interesante și cu aplicabilitate în cabinetele noastre. Congresul din acest an vă propune o temă de maxim interes: stomatologia reconstructivă.
Dincolo de orice alte preocupări și proceduri medicale aplicate pacienților noștri, tratamentele protetice, intervențiile de reconstrucție sau reparație sunt în centrul atenției noastre. Pacienții solicită mereu refacerea dinților cariați, reconstrucții maxilo-faciale și înlocuirea dinților pierduți.
Protetica este recunoscută ca fiind ”ministrul finanțelor” în stomatologie. Complexitatea manoperelor, implicarea deopotrivă a medicilor și a tehnicienilor dentari, implementarea noilor tehnici digitale, precum și exigențele de ordin funcțional și estetic ale acestor tratamente înseamnă costuri semnificative și un efort de echipă și de durată. Exigența pacienților este de multe ori cu un pas înaintea tehnologiilor.
Experiență împărtășită
Suntem în permanentă căutare de noi posibilități de creștere a performanței tratamentelor reconstructive și de a reduce costurile acestora, astfel încât accesibilitatea pacienților la aceste tratamente să crească odată cu gradul lor de satisfacție. Vom găsi la acest congres astfel de informații prin grija lectorilor invitați și a colegilor care ne vor împărtăși din experiența lor personală.
Peste puțin timp, vom avea ocazia să ne revedem, să discutăm despre preocupările noastre și despre îngrijorările noastre, să încercăm împreună să deslușim drumul spre care merge viitorul profesiei noastre.
Suntem un corp profesional puternic în care fiecare dintre noi are aceleași griji majore. O întâlnire în cadrul congresului pe teme de organizare și legislație specifică aduce oportunitatea de a pune întrebări și de a găsi răspunsuri.
Un congres desfășurat în format fizic este cea mai bună ocazie pentru a ne întâlni, a discuta și a crește gradul de încredere în viitorul profesiei noastre”, a anunțat prof. dr. Radu Septimiu Câmpian de la UMF Cluj-Napoca.

Tânăra Laura Roșca, găsită moartă pe plaja din Mamaia, va fi înmormântată, duminică, la Turda, trupul neînsuflețit al acesteia fiind redat familiei după ce a avut loc autopsia la IML în Constanța.
Cunoscută sub numele de DJ Lalla, tânăra de 34 de ani lucra la DJ la un post de radio din București.
O persoană a anunțat autoritățile că a găsit pe plajă mai multe obiecte care au aparținut fetei, și anume un telefon mobil, căşti audio şi o pereche de pantofi sport.
Citește și VIDEO. Tânără de 34 de ani din Turda, găsită MOARTĂ pe plajă la Mamaia. Fata a fost DJ
”În urma primelor verificări efectuate, anchetatorii spun că nu sunt suspiciuni că ar fi vorba de o crimă, astfel că se ia în calcul varianta sinuciderii.
Conform medicilor legişti, cauza morţii tinerei este înecul.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a anunţat pe 28 septembrie, că în jurul orei 10,20, poliţişti din cadrul Poliţiei staţiunii Mamaia au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe plajă, se află cadavrul unei persoane de sex feminin. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că aspectele sesizate se confirmă.
Cadavrul nu prezenta urme vizibile de violenţă”, arată Agerpres.
EVENIMENT
Invitaţie de la cluburile Rotary din Cluj-Napoca la “Promenada Inimilor 2023”. Vezi activităţile utile cardiacilor

Cluburile Rotary din Cluj-Napoca împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii îi invită pe clujeni la “Promenada Inimilor 2023”, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii.
„Cluburile Rotary din Cluj-Napoca, continuă și în 2023, programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil, ce îşi propune păstrarea unui stil de viață cât mai sănătos, reamintind tuturor că activitatea fizică de minim 30 de minute pe zi este cel mai bun mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.
În acest an s-au alăturat inițiativei “Promenada Inimilor” 38 de orașe din România și Moldova.
“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dragoş Vinereanu, Preşedintele Fundației Române a Inimii.
Traseul din Cluj-Napoca are o lungime de 1 km, și se află în Parcul Central Simion Bărnuțiu. Evenimentul este organizat de 10 ani în Cluj-Napoca cu sprijinul doamnei Prof. Dr. Dana Pop și al domnului Prof. Dr. Dumitru Zdrenghea din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca.
Lansarea traseului va avea loc în data de 30 septembrie 2023 la ora 10.30 prin organizarea unei plimbări împreuna cu rotarienii clujenii, la care sunt invitați să participe toți locuitorii oraşului Cluj-Napoca. Locul de întâlnire este Platoul Sălii Sporturilor Horia Demian.
“Calea către inimi sănătoase începe cu pașii noștri. În Săptămâna Mondială a Inimii 2023, promovăm prevenția. Împreună, pornim într-o Promenadă a Inimilor pentru un viitor mai sănătos” a declarat Ioana Corina Bocsan, Prof. Dr. in cadrul Facultatii de Medicina a UMF Cluj-Napoca și președinte a unuia dintre cluburile Rotary din Cluj-Napoca
Program inițiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.

Lucian Ștefan Budur are de 33 ani și locuiește din Florești. Face taxi de 3 ani, fiind angajat, în prezent, la firma Daniel din Cluj-Napoca, mașina sa având indicativul 230. Din dorința de a oferi o călătorie plăcută clienților săi, acesta și-a „dotat” mașina cu un ”mini bar” în portiere, care conține sticle de apă, răcoritoare și bomboane.
Pe timp de caniculă i s-a întâmplat, de mai multe ori, să aibă clienți care resimțeau discomfortul termic, erau însetați și s-au bucurat dacă i-a servit cu ceva de băut. Drept urmare, acesta și-a dezvoltat ideea și a umplut mașina cu necesarul de apă și sucuri.
”Clienții reacționează pozitiv, de cele mai multe ori, sunt uimiți că nu trebuie să le plătească. Într-o seară, chiar am avut un cuplu care, mi-a atras atenția că și-a uitat cineva sucurile în ușă, apoi i-am invitat să se servească. Au fost foarte surprinși, deși nu au consumat nimic”, a spus Ștefan.
Faci bine, primești bine
La prima firmă de taxi la care s-a angajat în urmă cu aproximativ 3 ani, a văzut la un coleg că avea apă pentru clienți, apoi a plecat la altă firmă iar anul acesta când a mai adunat experiență și a primit o mașină bună, pe care lucrează singur, și-a amintit cum ar putea oferi un plus de calitate serviciilor sale.
Când îl întrebi de ce o face, ce scopuri are, Lucian recunoaște timid că o face doar pentru… kharma.
Că a învățat că dacă faci bine, primești bine, dar trebuie să o faci lipsit de acest scop, să vină din tine.
Astfel că taximetristul e fericit când cineva îi apreciază acest gest mic, prin care, un necunoscut care se urcă la el în mașină se poate delecta cu un suc până la destinație.
„Am mai avut pe unul cu care am povestit tot drumul și printre altele, i-am spus că trag tare, să-mi iau mașina mea, pe care să lucrez singur. Când a coborât, mi-a spus doar atât: la cum te prezinți și ce oferi sunt sigur că îți vei îndeplini visul, foarte repede. Mi-a făcut ziua mai bună”, a adăugat Ștefan.
De asemenea, povestește cum, într-o zi, s-a oprit lângă un om al străzii, așa părea cel puțin, arăta foarte rău, era și foarte cald afară. Șoferul i-a dat apă, o sticlă de cola și i-a cumpărat un sandvici, iar omul a fost impresionat.
”Mi-a mulțumit încontinuu până am plecat cu mașina, iar în ziua respectivă am avut doar curse lungi, plăcute și toate au mers perfect”, mai spune taximetristul.
Unii clienți nu servesc nimic în timp ce alții iau tot
Clienții nu sunt toți la fel, în timp ce unii servesc, modest, o apă sau o bomboană, alții îl refuză politicos. Dar sunt printre ei și persoane care au golit și plecat cu tot, sau au servit doar jumătate și restul au lăsat în mașină, au servit tot și au aruncat ambalajele pe banchetă.
Ștefan nu-i blamează nici de ăștia, îi pomenește cu o ușoară supărare, zâmbește precum unul care a văzut multe pe parcursul curselor sale și le urează de bine, deoarece ”o având și ei ale lor”.
Pe viitor, intenționează să păstreze serviciile speră ca, în curând, să-și împlinească și visul de a avea propria mașină pe care să facă taxi. „Pentru mine e destul. Dacă reușesc asta, să am al meu, să pot lucra și câștiga din asta cinstit, atunci voi fi liniștit. Nu-mi trebuie mai mult. Dar știu că se va întâmpla”, încheie Lucian Ștefan Budur.
R.T.
bibi
iunie 3, 2023 la 1:31 pm
Ce ar fi de comentat la aberatiile unei jartiere komunistoide ? Si aici ma refer la asa zisa judecatoare clujeana. Ca tare mult se lupta prins studiourile latrinelor TV sa-i scape pe „binefacatorii” natiei !
Adevărul
iunie 3, 2023 la 4:32 pm
Oportuniștii din justiție nu se mai numesc judecători sau procurori, ci magistrați, adică o mafie care trafichează dreptatea în nume propriu și cu complicitatea poliției: nu o să poți formula în nici un dosar în care nu se dorește pretenții, sunteți mafie în toată regula domniță, vă potriviți cu americanii.