Connect with us

ACTUALITATE

ÎNTÂLNIRE Biden-Putin. Propunerea aparține președintelui Franței, Emmanuel Macron.

Publicat


Preşedinţii Statelor Unite şi Rusiei, Joseph Biden şi Vladimir Putin, au acceptat, în principiu, ideea propusă de omologul lor din Franţa, Emmanuel Macron, privind organizarea unui summit pe tema securităţii şi stabilităţii Europei, anunţă Palatul Elysée.

„Preşedintele Republicii a vorbit cu preşedintele SUA, domnul Joe Biden, şi cu preşedintele Federaţiei Ruse, domnul Vladimir Putin. A propus organizarea unui summit al preşedinţilor Biden şi Putin, care să fie urmat de o reuniune cu părţile relevante, pentru a discuta despre securitatea şi stabilitatea strategică a Europei. Preşedinţii Biden şi Putin au acceptat amândoi principiul unui astfel de summit”, anunţă Preşedinţia Franţei într-un comunicat postat pe site-ul propriu.

„Conţinutul va trebui pregătit de secretarul de Stat Antony Blinken şi de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în cursul întâlnirii de joi, 24 februarie. Se va putea desfăşura doar cu condiţia ca Rusia să nu invadeze Ucraina. Preşedintele Republicii va colabora cu toate părţile implicate pentru a pregăti conţinutul acestor discuţii”, precizează Palatul Elysée.

„Preşedintele Biden a acceptat în principiu o întâlnire cu preşedintele Putin”

Casa Albă confirmă că Joe Biden este de acord „în principiu” să aibă o întâlnire cu Vladimir Putin

„Aşa cum preşedintele a transmis clar în mod repetat, noi menţinem angajamentul în favoarea continuării diplomaţiei până în momentul în care începe o invazie. Secretarul de Stat Blinken şi ministrul Lavrov au programată o întâlnire spre sfârşitul acestei săptămâni, în Europa, cu condiţia ca Rusia să nu lanseze acţiunea militară.

Preşedintele Biden a acceptat în principiu o întâlnire cu preşedintele Putin pe baza acestui angajament, repet, dacă nu se va produce o invazie. Noi suntem mereu pregătiţi pentru diplomaţie. De asemenea, suntem pregătiţi să impunem rapid consecinţe severe dacă Rusia va opta, în schimb, pentru război. Iar, în momentul actual, Rusia pare să continue pregătirile pentru un asalt de amploare asupra Ucrainei foarte curând”, a declarat Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron şi omologul său rus, Vladimir Putin, au discutat duminică, prin telefon. Emmanuel Macron şi Vladimir Putin au evidenţiat „necesitatea privilegierii unei soluţii diplomatice la actuala criză şi vor face tot posibilul în acest sens.

Cei doi lideri au convenit că sunt necesare activităţi intense pentru a permite o reuniune a Grupului Trilateral de Contact în următoarele ore, cu obiectivul obţinerii angajamentului tuturor părţilor pentru un armistiţiu de-a lungul liniei de contact”, a transmis Palatul Élysée duminică după-amiază.

„Emmanuel Macron şi Joseph Biden au stabilit să continue eforturile diplomatice”

Din Grupul Trilateral de Contact fac parte Ucraina, Rusia şi Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE). De asemenea, Emmanuel Macron şi Vladimir Putin au pledat pentru reluarea negocierilor în Formatul Normandia, din care fac parte Ucraina, Rusia, Franţa şi Germania.

Duminică seară, Emmanuel Macron şi Joseph Biden au stabilit să continue eforturile diplomatice în următoarele zile pentru evitarea unei invervenţii militare ruse în Ucraina. „Cei doi lideri sunt total de acord ca în următoarele zile să continue toate acţiunile utile care să menţină deschise opţiunile şi să faciliteze prevalarea unei soluţii diplomatice”, a comunicat Preşedinţia Franţei, potrivit postului BFMTV.

Casa Albă a anunţat că preşedintele Joseph Biden şi Emmanuel Macron „au discutat despre eforturile diplomatice şi despre acţiunile în sensul descurajării militare aflate în curs ca reacţie la mobilizarea de forţe militare ruse la frontierele Ucrainei”.

Emmanuel Macron a discutat duminică şi cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, precum şi cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson.

Rusia va aprecia dacă Franţa va convinge Kievul să iniţieze negocieri directe cu liderii regiunilor separatiste Lugansk şi Doneţk, a afirmat duminică seară Dmitri Polianski, adjunct al reprezentantului Moscovei la ONU, în timp ce ambasadorul rus în SUA, Anatoly Antonov, a susţinut că Ucraina nu va fi atacată.

„Nu există nicio invazie şi nu există niciun plan de acest fel”

„Franţa, în calitatea de membră a Grupului Normandia, are o responsabilitate specială pentru comportamentul vecinilor noştri ucraineni. Deci, dacă Franţa are anumite instrumente pentru a-i influenţa şi a-i convinge să intre în dialog direct cu propriii lor cetăţeni din estul ţării, acest lucru ar fi foarte bun”, a declarat Dmitri Polianski duminică seară, potrivit agenţiei RIA Novosti.

„Nu există nicio invazie şi nu există niciun plan de acest fel. Acest lucru este menţionat în documentele ruse transmise prietenilor noştri americani de la Departamentul de Stat. Rusia a decis şi a anunţat public că manifestă disponibilitatea de a continua eforturile diplomatice pentru a rezolva problemele centrale”, a declarat, la rândul său, Anatoly Antonov, ambasadorul Rusiei în SUA, într-un interviu acordat postului american CBS.

„Însă noi, Federaţia Rusă, noi avem preocupări grave privind activităţile Organizaţiei Tratatului Nord-Atlantic (NATO). Şi aş vrea să spun că forţele acestui Bloc au venit la frontierele Rusiei”, a afirmat ambasadorul rus la Washington.

Rusia este acuzată că a mobilizat aproximativ 150.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, iar Administraţia de la Kiev se teme de o invazie. Administraţia Vladimir Putin cere garanţii că Alianţa Nord-Atlantică nu va continua extinderea spre est şi argumentează că este necesară revenirea la arhitectura de securitate anterioară anului 1997, astfel că NATO trebuie să retragă trupele şi echipamentele militare inclusiv din România şi Bulgaria.

Statele Unite şi Alianţa Nord-Atlantică au trimis la sfârşitul lunii ianuarie propuneri scrise Rusiei privind garanţiile de securitate. La rândul său, Rusia a transmis săptămâna trecută Statelor Unite răspunsul privind garanţiile de securitate, exprimând nemulţumire faţă de propunerile Washingtonului şi insistând pentru oprirea extinderii NATO şi pentru stabilirea unor măsuri de control al armamentului.

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat vineri că Rusia este pregătită să continue negocierile cu Statele Unite şi cu Alianţa Nord-Atlantică pe tema garanţiilor de securitate în Europa, dar a insistat pentru oprirea extinderii NATO şi pentru revenirea la arhitectura de securitate din anul 1997.

Sursa: Mediafax

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

(P) Cum investești în unul dintre cei mai importanți indici bursieri americani numit S&P 500?

Publicat

S&P

Indicele S&P 500 este un barometru-cheie al economiei Statelor Unite, recunoscut la nivel mondial pentru că reprezintă performanța celor mai mari companii americane. Lansat în 1957, acest indice reflectă evoluția valorică a 500 de companii de top listate pe bursele din SUA. Află ce înseamnă să investești în S&P 500, cum funcționează acest indice, cum poți profita de oportunitățile pe care le oferă, având în vedere riscurile asociate, dar și cum poți începe să tranzacționezi acest indice cu ajutorul platformei XTB.

Ce este S&P 500?

Indicele S&P 500, sau Standard & Poor’s 500, este un indice de piață care măsoară performanța acțiunilor celor mai mari 500 de companii cotate la bursă în Statele Unite. Este o măsură esențială pentru investitorii care doresc să monitorizeze pulsul economiei americane.
Companii de renume precum Apple, Microsoft și Berkshire Hathaway fac parte din acest indice, care este calculat pe baza capitalizării bursiere a acțiunilor aflate în circulație. Investiția în S&P 500 XTB este considerată de mulți drept un indicator al încrederii în economia și în succesul pe termen lung al companiilor americane.

Cum este construit și cum funcționează S&P 500?

Comisia responsabilă pentru gestionarea S&P 500 utilizează o serie de criterii riguroase pentru a selecta companiile incluse în acest indice. Printre acestea se numără capitalizarea de piață, lichiditatea, domiciliul companiei, profitabilitatea și faptul că acțiunile trebuie să fie listate la NYSE sau NASDAQ.

Actualizarea compoziției acestui indice are loc trimestrial, incluzând doar cele mai relevante și mari companii pentru a reflecta corect economia americană. Fiecare companie inclusă în S&P 500 are o pondere specifică în indice, ceea ce înseamnă că cele mai mari și importante companii au un impact mai semnificativ asupra valorii sale.

Care este rolul S&P 500 în investiții?

S&P 500 este un indice larg folosit de investitori pentru a evalua starea generală a pieței de acțiuni și a economiei SUA. Datorită diversității sale, oferă o imagine detaliată asupra diferitelor sectoare – de la tehnologie la sănătate și finanțe.

Printre avantajele investiției în acest indice se numără faptul că este relativ stabil și bine diversificat. În plus, având în vedere capitalizarea mare a companiilor incluse, indicele este considerat mai puțin volatil în comparație cu alți indici bursieri.

Cu toate acestea, este esențial să subliniem faptul că, la fel ca orice investiție în acțiuni, implică riscuri semnificative, iar randamentele istorice nu garantează performanțe viitoare similare.

Cum să începi tranzacționarea indicelui S&P 500 (US500) cu XTB?

Pentru cei care doresc să investească în S&P 500, platforma XTB oferă multiple opțiuni. Investitorii pot utiliza contracte pentru diferențe (CFD-uri), care permit speculații asupra mișcărilor de preț fără a deține activele subiacente. Este important să menționăm că CFD-urile sunt instrumente cu efect de levier, ceea ce poate spori atât profiturile, cât și pierderile.

XTB oferă un efect de levier de 1:20 pentru S&P 500, ceea ce înseamnă că un investitor poate controla o poziție de 20.000 USD cu doar 1.000 USD, dar acest lucru implică un nivel ridicat de risc. Tranzacționarea CFD-urilor poate fi atractivă pentru investitorii activi, dar necesită o bună înțelegere a pieței și o strategie solidă pentru a gestiona riscurile asociate.

Care este cel mai bun moment pentru a tranzacționa S&P 500?

Decizia de a investi în S&P 500 ar trebui să fie ghidată de o analiză atentă a pieței și a condițiilor economice. Indicele este cunoscut pentru volatilitatea sa scăzută în perioade de stabilitate economică, dar poate suferi scăderi semnificative în momente de panică sau incertitudine globală.

Perioadele de raportare a rezultatelor financiare ale companiilor mari din indice și evenimentele politice majore sunt momente cheie care pot determina volatilitatea pieței, oferind astfel oportunități de investiție.

De exemplu, creșterile sau scăderile rapide în preț pot apărea în urma unor decizii ale Rezervei Federale sau a schimbărilor politice majore, așa că urmărirea știrilor economice este esențială.

Ce sunt pozițiile long și short pe US500?

Investitorii pot adopta două strategii de bază când tranzacționează S&P 500: pozițiile long și short. O poziție long implică cumpărarea indicelui în așteptarea creșterii prețului, fiind potrivită în perioadele de optimism economic. În aceste perioade, investitorii speră că acțiunile companiilor vor continua să crească pe măsură ce economia se dezvoltă.

Pe de altă parte, o poziție short presupune vânzarea indicelui cu intenția de a-l răscumpăra la un preț mai mic, ideal în perioadele de scădere a pieței. Aceste strategii necesită o analiză aprofundată a pieței și înțelegerea tendințelor economice pentru a maximiza șansele de succes.

Riscurile de investiție și importanța educației financiare

Deși S&P 500 este considerat un barometru stabil al economiei americane, nu trebuie subestimate volatilitatea și riscurile. Utilizarea efectului de levier poate amplifica atât câștigurile, cât și pierderile, iar lipsa unei înțelegeri adecvate a mecanismelor pieței poate duce la decizii financiare nefavorabile.

Este esențială educația financiară și consultarea cu specialiști înainte de a lua decizii de investiție. Investițiile în instrumente financiare necesită o bună cunoaștere a pieței și abilitatea de a nu reacționa impulsiv la fluctuațiile pieței.

Alternative și diversificare prin ETF-uri

Pentru investitorii care preferă un mod mai pasiv de a investi în S&P 500, ETF-urile (fonduri tranzacționate la bursă) sunt o opțiune excelentă. Aceste instrumente permit investitorilor să obțină expunere la toate companiile din indice, printr-o singură achiziție.

În funcție de preferințe, există ETF-uri care acumulează sau distribuie dividende, precum și ETF-uri pentru anumite sectoare ale economiei. Astfel, aceste produse oferă diversificare și reducerea riscului specific al unei singure companii. De exemplu, poți alege un ETF care se concentrează pe sectorul tehnologiei informației dacă consideri că acesta va performa bine pe termen lung.

Investiția în S&P 500 poate fi o oportunitate profitabilă pentru cei care doresc să beneficieze de creșterea economică a SUA, însă implică și riscuri semnificative.

Pentru a maximiza șansele de succes, este recomandat să te informezi corespunzător și să consulți experți financiari. Investind responsabil și având o strategie bine definită, poți naviga cu succes pe piața de valori și poți profita de oportunitățile oferite de indicele S&P 500.

De asemenea, trebuie să ții cont de faptul că performanțele anterioare nu garantează randamente viitoare și că asumarea riscurilor într-un mod informat este cheia unei investiții eficiente.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Emil Boc: Proiectul metroului de la Cluj-Napoca este în picioare și merge mai departe. Vine momentul adevărului

Publicat

De

Emil Boc metrou Cluj

Primarul Emil Boc dă asigurări că lucrările la metrou vor âncepe în această toamnă.

Boc spune că momentul adevărului va fi în octombrie sau noiembrie 2024.

Emil Boc: Proiectul metroului de la Cluj-Napoca este în picioare și merge mai departe

Emil Boc a precizat că proiectul metroului, unul de 2 miliarde de euro, are contractul de finanțare semnat și lucrările continuă.

Primarul Clujului a mai arătat și că licitația a fost avizată de toate autoritățile statului român, în concordanță cu legea și că la nivelul Uniunii Europene este vorba despre tehnicalități.

“Banii din PNRR sunt doar o mică parte din costul metroului… această finanțare este doar până în anul 2026. Le spun tuturor: acest proiect este în picioare și merge mai departe”, a declarat Emil Boc la Napoca Live.

Finanțarea prin PNRR este de 300 de milioane de euro.

Boc: Momentul adevărului nu este departe

Boc a vorbit și despre primul moment al adevărului, respectiv începerea săpăturilor.

“Primul moment al adevărului este vin sau nu vin în această toamnă ‘cârtițele’ care trebuie să facă tunelurile pentru metrou.

Dacă nu vin, cei care spun că nu se face metroul au dreptate. Atunci ne uităm în teren și vedem, răspundem cu da sau nu”, a spue Emil Boc.

Al doile moment al adevărului este, spune Emil Boc, dacă intră sau nu în subteran aceste ‘cârtițe’.

“Pentru ca atunci când intră, nu mai ies până nu sapă tunelul, nu e ca arunci când mergi la carciumă și bei o bere și ieși și mergi la altă cârciumă să bei o cafea”, a mai spus Boc.

Proiectul, a precizat primarul, are cap și coadă și trebuie finanțare pentru tot.

Astfel, finanțarea trebuie asigurată din mai multe surse, iar acest lucru este menționat în contract, a mai explicat primarul.

‘Cârtițele’ vin în octombrie sau noiembrie

Potrivit contractului ‘câtițele’ care vor săpa tunelurile trebuie să sosească în luna octombrie sau noiembrie. Acestea mașinării vor fi aduse cu vaporul în țară, a mai explicat Boc.

În ceea ce privește atacurile la adresa lui privit pierderea finanțării pentru metrou, Boc a spus că “te apucă râsul câtodată”.

“Asta când vezi că cei mai mari adversari ai metroului sunt cei care plâng că se pierde finanțarea. Acuma, când văd că nu se pierde, spun ‘da ne trebuie metrou?’ Hotarâți-vă odata”, a mai spus Emil Boc.

Citește mai departe

CULTURA

Festivalul ”Dumitru Fărcaș”, în octombrie, la Cluj-Napoca. E dedicat memoriei marelui taragotist

Publicat

Fărcaș

Fundația ”Dumitru Fărcaș” anunță iubitorii de folclor organizarea la Cluj-Napoca a Festivalului ”Dumitru Fărcaș” în perioada 25-26 octombrie, evenimentil fiind dedicat memoriei fostului taragotist care a murit în anul 2018.

În cadrul festivalului va avea loc și concursul care are ca scop promovarea tinerelor talente în domeniul muzicii populare românești.

”Festivalul se adresează tinerilor soliști instrumentiști din România și din comunitățile românești din afara granițelor, care cântă la instrumente tradiționale (instrumente de suflat, vioară, acordeon)”, au precizat organizatorii.

Înscrierea în concurs

Participanții, cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, sunt invitați să trimită fișa de înscriere și materialele necesare până pe 6 octombrie 2024, la adresa festivaldumitrufarcas@gmail.com.

Regulamentul și fișa de înscriere le găsiți aici:
https://drive.google.com/…/1eWzLs2oi_mhVkAHjS4t-JZqvxrt…

Festivalul ”Dumitru Fărcaș” va avea loc la Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca.

Citește mai departe

EVENIMENT

PNL Cluj: Elena Lasconi, în disperare după obținerea notorietății, calcă în picioare legile din România!

Publicat

Lasconi

”USR lovește din nou! De data aceasta, în Cluj-Napoca, acolo unde Elena Lasconi, președintele USR și aspirant al celei mai importante funcții în stat, își face campanie de imagine în mod ilegal. Deși este de notorietate publică că legea interzice afișarea pe domeniul public al mesh-urilor cu caracter politic pe blocuri, clădiri sau alte spații decât panouri publicitare autorizate, iată că respectarea legii este doar un moft pentru doamna care se dorește a fi prezidențiabilă”, arată PNL Cluj.

Potrivit unui comunicat al liberalilor clujeni, ”deși USR și doamna Lasconi se erijează în <<apostolii corectitudinii>>, încalcă cu bună știință legislația, înțelegând să abordeze o campanie de imagine deșănțată, cu zeci de mesh-uri care, după modelul Bucureștean, hidoșesc și schimonosesc spațiul public”.

”Legile sunt opționale pentru dvs”

”Probabil, doamna Lasconi va motiva că nu a avut cunoștință de reglementările locale care interzic aceste materiale dar să nu uite că nimeni nu poate invoca necunoașterea legii, ca să nu mai vorbim de o complicitate cu consilierii locali ai USR, care au obligația de a cunoaște aceste aspecte și de nu fi părtași la săvârșirea de acțiuni ilegale.
Doamna Lasconi, doriți să deveniți președintele țării, dar legile sunt opționale pentru dumneavoastră.

Dacă acum, din poziția de candidat, procedați în această manieră, nu dorim să ne imaginăm ce veți face dacă, prin absurd, deveniți președinte.

Vă informăm, așadar, că la Cluj, legea e lege pentru toți și vă solicităm să îndepărtați cu celeritate materialele ilegale de pe spațiul public”, precizează reprezentanții PNL Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax