Connect with us

EVENIMENT

INTERVIU: Șef Secția 7 Poliție Cluj-Napoca, despre provocările din activitate și cazurile rezolvate

Publicat


coman 2

Șeful Secției 7 Poliție Cluj-Napoca, comisarul-șef  Ioan Coman a vorbit într-un interviu pentru Cluj24, despre principalele infracțiuni cu care se confruntă polițiștii, despre avantajele de a avea ca arie de responsabilitate cartiere de case, dar și despre provocările pe care le aduce numărul mare de firme care activează pe raza secției.

Acesta a precizat și că, la nivelul secției pe care o conduce, se înregistrează o mare încărcătură de dosare penale și că a dispus aplicarea, de către polițiștii din subordine, a unei soluții care duce la scăderea numărului de scandaluri.

 Rep: Ce arie de responsabilitate are Secția 7, cam câte străzi și cam ce populație?

I.C: Secția 7 Poliție are în aria de competență teritorială 4 cartiere -cartierul Someșeni, cartierul Bulgaria, cartierul Între Lacuri și unul nou, cartierul Tineretului. Practic, se întinde de la intrarea în municipiul Cluj-Napoca, dinspre Aeroportul Cluj, în partea stângă până la Iulius Mall și include, printre altele, strada Teodor Mihaly și Oserul.

Secția 7 are cele mai multe societăți comerciale mari, platforme și hale industriale din municipiul Cluj-Napoca.

Ca populație, avem aproximativ în jurul a 50- 60.000 de persoane. Secția 7 s-a dezvoltat foarte mult, s-au construit mai multe blocuri, în special în special în zona cartierului Între Lacuri, spre centrul comercial Iulius Mall.

În plus, avem în competența teritorială a secției și zona străzilor Cantonului și Platanilor, Calea Dezmirului, locuite de circa 4.000 de persoane.

coman 3

Rep: Ca și cazuri cu care vă confruntați pe linie profesională, a muncii de poliție, care ar fi cele mai numeroase? Cu ce tipuri de infracțiuni aveți de-a face?

I.C: În primele opt luni ale acestui an, cele mai multe fapte sunt cele de furt, în special furturi din societăți comerciale, dar și furturi din buzunare, de biciclete sau din locuințe. Comparativ cu anul 2021 a scăzut numărul de furturi din locuințe, de la 60 la 35, în timp ce la furturi din societăți comerciale avem 47 în primele opt luni, comparativ cu 21 anul trecut.

Numărul furturilor din societăți comerciale a crescut, însă a crescut și numărul societăți comerciale înființate.

Recent, am avut un furt dintr-o societate comercială de pe raza teritorială a secției, în care s-a intrat direct din stradă, s-a forțat geamul iar făptuitorii au sustras un laptop, două unități centrale, trei monitoare, prejudiciul fiind de circa 25.000 de lei. Aceștia s-au orientat, în zonă nu erau camere de supraveghere.

Sunt înregistrate și multe furturi de biciclete, iar acestea se vând pe sume derizorii. Dacă una costă 2000 de lei, autorii furturilor o vând ulterior cu 150 de lei.

De asemenea, avem multe furturi din anexe gospodărești sau curți, iar numărul a crescut de la 6 la 16 în acest an.

În ceea ce privește furturile din societăți comerciale, desfășurăm activități de prevenire și solicităm administratorilor planuri de pază, cu sarcini.

Am constatat că sunt mai mulți factori care duc la creșterea numărului de furturi din societăți comerciale.

Când ne solicită administratorii firmelor avizarea planurilor de pază, noi indicăm anumite măsuri, cerem să îndeplinească anumite obligații, dar observăm că nu sunt respectate mereu. De exemplu, dacă sistemul de supraveghere se defectează, acesta nu mai este reparat sau înlocuit.

Ansamblul măsurilor de protecție ar trebui să reprezinte un mare interes și pentru societățile respective.

Sfaturi pentru locuitorii zonei

coman 5

Rep: Cum stați cu personalul secției? Ar mai fi nevoie de polițiști?

I.C: Este o problemă majoră și există un deficit de personal, cel mai mare fiind înregistrat în cadrul Compartimentului Siguranță Publică și Patrulare. Suntem sprijiniți de Inspectoratul Județean de Jandarmi și Gruparea Mobilă de Jandarmi, care ne asigură efective pentru a forma patrule.

Rep: Un specific al Secției 7 este că majoritatea zonei de responsablitate este caracterizată de locuințe tip case – Someșeni, Bulgaria, Tineretului. Vă avantajează sau nu acest lucru?

I.C:  Putem spune că avantajul unor cartiere formate preponderent din case ar fi că zonele sunt mai liniștite, locuitorii se cunosc iar atunci când observă o persoană care le ridică semne de întrebare, sesizează acest aspect.

Este o îmbinare între o zonă rezidențială și zonă industrială.

La nivelul secției ne confruntăm cu furturi din locuințele tip case, din anexe gospodărești, din imobile aflate în contrucție. Cred că proprietarii ar trebui să-și ia măsuri pentru a se proteja, să aibă o atitudine preventivă.

Nu ar trebui depozitate obiecte de valoare în interior, postate informații pe rețele de socializare cu acele momente când pleacă de acasă pentru o perioadă mai mare de timp sau postate fotografii cu valorile acestora, în concluzie, persoanele ar trebui să fie mai reținute cu toate aceste informații.

De cele mai multe ori, autorii furturilor din locuințe se orientează și nu acționează întâmplător. În primul rând, ei analizează care ar putea să fie valorile din acea gospodărie – o mașină scumpă în curte, un imobil cu aspect impozant sau chiar urmăresc pe rețelele de socializare și observă că proprietarii au anumite valori sau bijuterii. În majoritatea furturilor din locuințe se sustrag bijuterii și bani, nu televizoare și nici măcar laptopuri.

Metode de furt de combustibil

coman 6

Rep: Ce cazuri mai deosebite au fost rezolvate la nivelul Secției 7 Poliție?

I.C: Una dintre cele mai complexe cauze soluționate de către polițiști din cadrul secției a fost anul trecut, și anume furt de motorină de către anagajați ai unor firme de distribuție a combustibilului.

Reprezentanții societăților au constatat o diferență în urma analizării registrelor. Era vorba de tone de combustibil care lipsea. Au fost cercetate atunci mai multe persoane, fiind vorba despre o acțiune complexă, unde s-a colaborat cu mai multe structuri.

Un coleg de-al nostru, un ofițer cu experiență din cadrul secției, s-a ocupat la aceea vreme în mod special de acest caz.

De asemenea, am mai avut un caz de înșelăciuni cu combustibil. Bănuiții au fost arestați. Care era metoda de operare? Ei verificau pe o platformă de cumpărări-vânzări online anunțurile unor transportatori, a unor persoane care transportă mărfuri cu camioane și au nevoie de combustibil. În perioadele când prețul este ridicat, ei sună și întreabă dacă au nevoie de motorină la preț mai mic, de 6 lei, să spunem. Foarte mulți cad în plasa acestor infractori și vin din diferite județe din jurul Clujului.

Când reprezentanții firmelor care aleargă după astfel de chilipiruri și cred că pot cumpăra motorină mai ieftină ajung în Cluj, sunt direcționați pe o anumită stradă și acolo vin oamenii cu butoaie aranjate și le spun să lase banii undeva sau să îi dea unui minor.

Ulterior butoaiele sunt umplute de aceștia din urmă cu apă și deasupra stropesc niște motorină. Îl stresează pe cumpărător să se grăbească, iar oamenii plătesc fără să mai verifice conținutul recipientelor. Deasupra este o peliculă de motorină, miroase a motorină, nu au timp să verifice iar, ulterior, constată că au apă în butoaie și că au pierdut mii de lei.

Astfel de metode au succes, în special, în perioade de criză, când prețul combustibilului este ridicat.

Soluție pentru reducerea evenimentelor

coman 4

Rep: Care este răspunsul cetățenilor cu care interacționează polițiștii Secției 7, raportat la activitatea desfășurată?

I.C: Feedback-ul este unul bun, pentru că noi tratăm totul foarte serios, orice fapte, inclusiv pe cele de violență în familie, loviri sau alte violențe. Polițiștii aflați în patrulare consemnează într-un process-verbal de constatare pe care-l trimitem către Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, pentru analiza oportunității acordării numărului unic.

Se deschide dosar penal, se fac cercetări în cadrul acelui dosar penal. Dacă este cazul și sunt îndeplinite condițiile procedurale, se emite ordin de protecție provizoriu, deci, practic, acționăm cât mai ferm și cât mai rapid pentru a descuraja orice activitate infracțională.

Avem 640 de infracțiuni sesizate de la începutul anului până în prezent pe raza secției, ceea ce înseamnă cam 80 de dosare repartizate fiecărui polițist care ale calitatea de organ de cercetare al poliției judiciare.

În general, locuitorii din Someșeni și din celelalte cartiere au deschidere față de noi, vin cu încredere și încercăm să rezolvăm problemele cât mai obiectiv, cât mai rapid și mai ferm.

La nivelul Secției 7 Poliție am implementat o soluție prin care ne-am propus să arătăm fermitate și să reducem numărul de evenimente. Am observat că atunci când sunt sesizate evenimente și avem o medie de 120 pe lună – stări conflictuale, loviri, alte violențe sau violență în familie, polițiștii din cadrul Secției 7 nu sancționau contravențional persoanele implicate, ci se întocmea doar un proces-verbal de constatare.

Acel proces-verbal se trimitea la Parchet, se înregistra dosar penal, se continuau cercetările, iar, ulterior, se dădea clasare, pentru că persoana vătămată se împăca cu agresorul. Practic, în urma acelui eveniment, poliția se deplasa la fața locului, erau alocate resurse, iar dosarul și activitatea de cercetare nu avea finalitate.

Acum, când intervenim la un eveniment unde se înregistrează stări conflictuale, aplicăm măsuri legale, iar persoana care a agresat, care a provocat scandalul, este amendată conform prevederilor Legii nr. 61/ 1991.

Constatăm o creștere a fermității poliției, iar cei care au provocat scandalul vor observa că au fost sancționați, chiar dacă cei implicați se împacă ulterior.

Este o soluție care ar putea inclusiv să îi îndemne pe unii la adoptarea unor comportamente responsabile în societate, să aibă în vedere că sunt luate măsurile legale.

Soluția aceasta am implementat-o și la Secțiile 4 și 6 unde am desfășurat activități anterior și am observat că a dat rezultate în timp, numărul de evenimente care au loc sunt în scădere, oamenii sunt mai responsabili.

Rep: Pe raza Secției 7 se află și Școala ,,Traian Dârjan”. Care este situația? Cum o gestionați?

I.C: Majoritatea elevilor au obținut rezultate bune din informațiile pe care le-am primit din rândul cadrelor didactice, dar au fost situații unde am intervenit pentru anumite aspecte legate de disciplină, în paralel desfășurând periodic activități de prevenire a faptelor antisociale, absenteismului școlar și dezvoltare a unui comportament responsabil în ceea ce îi privește pe aceștia.

Activitățile fac parte din cadrul unui plan de acțiune derulat cu polițiști din cadrul IPJ Cluj și jandarmi clujeni, pentru a preveni anumite incidente școlare și a monitoriza situația.

Cine este Ioan Coman

Șeful Secției 7 Poliție Cluj-Napoca voia să se facă polițist încă de când era în clasa a doua, la o școală din comuna Moisei, județul Maramureș. A urmat cursurile Liceului Militar ,,Constantin Brâncoveanu” Ploiești, al Ministerului Afacerilor Interne, iar ulterior, în 2005, a absolvit Academia de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza” București, ca ofițer de poliție și licențiat în Drept, fiind specializat în combaterea crimei organizate.

A lucrat o perioadă la Bistrița, la Serviciul de Combatere a Criminalitaății Organizate Bistrița-Năsăud, pe linia combaterii traficului de persoane, iar în 2007 s-a transferat la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, unde a lucrat până în 2015.

De aici s-a mutat la Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor Cluj-Napoca (UTAI Cluj-Napoca), structură a MAI, unde a lucrat până în 2017, când a fost cooptat la Serviciul pentru Imigrări Cluj (I.G.I.).

Ulterior, a dat concurs pentru funcția de adjunct al Secției 6 Poliție Cluj-Napoca și a fost numit în 2018, unde a fost de două ori împuternicit șeful secției, a fost mutat apoi la Secția 4 Poliție Cluj-Napoca, iar din iunie 2022 a fost împuternicit ca șef al Secției 7 Poliție Cluj-Napoca, unde dorește să își continue activitatea.

Are un masterat în prevenire și combaterea traficului de droguri la Academia de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza” București și în 2016 și-a luat doctoratul la Facultatea de Sociologie a UBB Cluj, imediat după ce s-a introdus sistemul antiplagiat, teza sa fiind analizată de către Ministerul Educației.

Ioan Coman va termina în acest an și post-doctoratul la Facultatea de Drept a UBB Cluj.

Contact: Secția 7 Poliție Cluj-Napoca

Secția 7 Poliție Cluj-Napoca are sediul pe strada Traian Vuia, nr. 41-43.

E-mail: sectia7someseni@cj.politiaromana.ro

Telefon fix: 0264 417 766

coman 1



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cristi

    mai 17, 2024 la 7:12 am

    Incredibil. taticul si mamica Coman din politie contesta masurile. Cine sunt acesti interlopi ce fac traffic de infulenta atat in scoala cat si in inspectorat. beizadeaua asta , un kt cu ochi ii pune la colt pe toti, de la inspectori, la procurori ca tati si mami sunt „greuceni” in politia cluj… La Cluj daca esti in polite esti dumnezeu… a se vedea toate infactiunile comise de politistii clujejeni fara nici o repercirsiune.
    justitia e moarta in satul Cluj cu pouplatie cat un sector de capitala.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

„U” Cluj și-a luat un fundaș central de 18 ani. A CÂȘTIGAT Cupa de Tineret la finalul sezonului trecut.

Publicat

vlad tudorache

Universitatea Cluj și-a luat un fundaș central de 18 ani. Vlad Tudorache a câștigat Cupa de Tineret la finalul sezonului trecut.

„FC Universitatea Cluj a semnat un contract cu Vlad Tudorache (18 ani), jucător care a făcut parte din echipa care a câștigat Cupa de Tineret la finalul sezonului trecut. Tânărul fotbalist care poate evolua ca fundaș central și mijlocaș defensiv va fi jucătorul echipei noastre cel puțin până în 2030.

„U” Cluj și-a luat un fundaș central de 18 ani. A CÂȘTIGAT Cupa de Tineret la finalul sezonului trecut.

Jucătorul originar din județul Prahova a făcut primii pași în fotbal la cluburile Școala de Fotbal „Mircea Hagianu Câmpina” și Petrosport Ploiești. A ajuns în Academia FC Universitatea Cluj la începutul anului 2022, câștigând Liga Elitelor U17 și Supercupa Elitelor U17 în primul sezon ca jucător al Universității. La finalul stagiunii trecute și-a trecut în palmares și Cupa de Tineret câștigată împotriva Farului la Sibiu.

Vla Tudorache este al șaptelea junior din academie care a semnat un nou contract cu clubul nostru în această vară, după Iustin Chirilă, Antonio Suciu, Matei Moraru, Alin Chinteș, Luca Nagy și Tiago Mureșan”, scrie pe site-ul clubului.

Citește mai departe

EVENIMENT

Un clujean a bătut RECORDUL la comenzi: 600 de bucăți de pui. Cluj, în TOP 5 la COMENZI pe Glovo din regiunea Europei de Sud-Est

Publicat

glovo

Potrivit unei analize Glovo, Cluj-Napoca se situează pe locul 5 la numărul de comenzi în platformă din regiunea Europei de Sud-Est, după capitale precum București, Sofia, Belgrad sau Zagreb și pe locul 2 la nivel național, după București. De altfel, un singur utilizator din Cluj-Napoca a plasat, de la începutul acestui an, aproape 600 de comenzi.

În topul preparatelor preferate de utilizatorii din Cluj se numără burgerii, shaorma și pizza, în timp ce în clasamentul bucătăriilor favorite sunt bucătăria americană, italiană și cea orientală. De altfel, clujenii plasează, de regulă, cele mai multe comenzi în zilele de vineri și sâmbătă.

Un clujean a bătut RECORDUL la comenzi: 600 de bucăți de pui. Cluj, în TOP 5 la COMENZI pe Glovo din regiunea Europei de Sud-Est

Când vine vorba de cele mai comandate produse de la supermarket, aceștia aleg cel mai des apa, bananele și pâinea. De asemenea, utilizatorii din Cluj au comandat cu 16% mai multe produse de la supermarket în primele șase luni ale lui 2023. În același timp, 26% dintre comenzile de la supermarket sunt plasate în intervalul 17-19.

Anul acesta, zilele în care clujenii au înregistrat cele mai multe comenzi au fost 8 martie, precum și 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiților.

Clujenii care au plasat cele mai multe și mai scumpe comenzi

Potrivit analizei platformei, un utilizator Glovo din Cluj-Napoca a plasat, în medie 3 comenzi pe zi, înregistrând în total aproape 600 de comenzi în doar prima jumătate a anului.

De asemenea, în Cluj-Napoca s-a înregistrat anul acesta și cea mai scumpă comandă de la un fast-food, un utilizator comandând 640 de bucăți de pui, 70 de porții de cartofi și 70 de sosuri în valoare de 4000 de lei.

Un curier din Cluj a parcurs 36.200 km

Anul acesta, cel mai activ curier din Cluj care a livrat comenzi plasate prin Glovo a parcurs 36.200 de km, adică de aproximativ 15 ori distanța dintre Cluj și Barcelona.

Citește mai departe

EVENIMENT

Scandalagiul din cartierul Plopilor, condamnat la 9 luni închisoare cu executare pentru lovire și distrugere. A bătut un vecin

Publicat

De

scandalagiu

Scandalagiul din cartierul clujean Plopilor, care are dosare penale, a fost amendat de nenumărate ori de polițiști și internat la Psihiatrie, și despre Cluj24 a mai relatat, a fost condamnat de Judecătoria Cluj-Napoca la 9 luni și 20 de zile de închisoare cu executare pentru lovire sau alte violențe și distrugere.

Potrivit dispozitivului sentinței de la jumătate lunii iulie, instanța l-a condamnat pe Federiga Jan Andrei la 6 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violenţe, și la 4 luni închisoare, pentru săvârşirea infracțiunii de distrugere, a contopit pedepsele și a aplicat, în final, pedeapsa de 9 luni şi 20 zile închisoare (în regim de detenţie).

De asemenea, magistrații clujeni l-au obligat pe scandalagiu la tratament medical, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol.

Decizia instanței poate fi atacată în apel.

A lovit un vecin cu dizabilități

Condamnarea a avut drept cauză plângerea depusă de un vecin al lui Federiga după ce, în 1 mai 2022, acesta se afla în fața porții de la curtea comună, iar scandalagiul l-a jignit și a sărit la el.

”M-a lovit, m-a trântit la pământ, după care mi-a smuls telefonul și mi l-a distrus, lovindu-l de perete de mai multe ori. Am încercat să fug în curte și să sun la 112, dar a venit după mine și m-a lovit din nou.

Eu sunt o persoană cu dizabilități, am certificat de handicap gradul 1 și îmi este foarte greu să mă apăr, mă dezechilibrez ușor, iar Federiga este pentru mine un pericol”, a explicat vecinul Nelu.

Cere majorarea pedepsei

Acesta a declarat că va ataca sentința Judecătoriei Cluj-Napoca și va cere majorarea pedepsei aplicată scandalagiului.

”Federiga Jan Andrei continua acțiunile și nu am văzut nicio îmbunătățire a comportamentului său.

Când m-a văzut zilele trecute a strigat <<pușcărie>> și <<cătușe>>, agitându-și mâinile, continuă să bată în pereții casei și să arunce cu diverse obiecte.

În plus, tatăl său și-a trimis un emisar la mine, chipurile să îmi dea bani pentru a nu mai depune apel, dar în același timp face gesturi obscene la adresa mea pe care le-am surprins cu camera de supraveghere”, a precizat vecinul.

Citește mai departe

EVENIMENT

Femeie pe bicicletă, lovită de o mașină în centrul Clujului. A fost dusă la spital

Publicat

bicicleta

Un eveniment rutier a avut loc joi dimineață pe strada Emil Isac, din municipiul Cluj-Napoca, iar din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat că un bărbat de 41 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care se deplasa de pe strada Sindicatelor înspre strada Emil Isac, nu ar fi acordat prioritate de trecere unei biciclete condusă de o femeie de 42 de ani, din același municipiu, intrând în coliziune cu aceasta.

”În urma evenimentului a rezultat rănirea femeii de 42 de ani, ulterior fiind transportată la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

Testările cu aparatul etilotest au rezultat negative.

În continuare se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au transmis polițiștii clujeni.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax