Connect with us

EVENIMENT

INTERVIU. Mirel Alexa (Sports Festival): Doar Cluj-Napoca poate duce acest tip de festival. E o sărbătoare dedicată mișcării

Publicat


mirel 11

Directorul executiv al Sports Festival, Mirel Alexa, vorbește, într-un interviu pentru Cluj24, despre pasiune sa pentru sport, despre ce înseamnă un astfel de eveniment la Cluj-Napoca și despre meciul demonstrativ de fotbal cu legendele echipei Galatasaray. De asemenea, dezvăluie câteva din surprizele festivalului din acest an care are loc în perioada 1-4 iunie.

Rep: Ce înseamnă Sports Festival pentru dvs? Dar pentru clujeni?

M.A: Sports Festival este bucurie și pasiune pură pentru sport și pentru oameni. Am inițiat acest eveniment în 2018 cu sufletul și din dorința de a face o schimbare reală în comunitate. Credem cu tărie că sportul schimbă vieți în bine și că stă la temelia unui corp sănătos și a unei minți curate și eliberate de stres.

Nu o să intrăm în detaliile legate de beneficiile sportului, cred că le știm cu toții, dar putem să spunem că pe lângă sportul în sine, ne-am dorit și, credem că am reușit, să realizăm un eveniment mare care ne arată că sportul e fun, că înseamnă efort, dar și distracție și, că e mai interesant atunci când este practicat în echipă.

Timp de patru zile, an de an, avem la Cluj o adevărate sărbătoare dedicată mișcării pentru oameni de toate vârstele. În plus, ne bucurăm că aducem în fața publicului mari campioni și că reușim să organizăm, la fiecare ediție, meciuri demonstrative memorabile.

Ce înseamnă pentru clujeni? Sperăm că tot o bucurie și un alt fel de eveniment, de la care plecăm mai sănătoși și cu un vibe super pozitiv. Dar îi lăsăm pe ei să ne zică și chiar îi încurajăm să ne ofere feedback pe canalele noastre oficiale.

Rep: De unde pasiunea dvs pentru sport?

mirel 4

M.A: Toți cei care lucrează la acest proiect sunt persoane pasionate de sport și de fenomenul sportiv. În echipa de bază avem și un fost jucător profesionist de tenis, Patrick Ciorcilă. În același timp, suntem toți persoane care am lucrat la alte mari evenimente și am simțit că aici avem o lacună.

Așa că, ideea de crea un eveniment multi sport în România a venit natural. Pe lângă ideea de festival, ne-am dorit mult să oferim copiilor posibilitatea de a putea testa mai multe sporturi simplu, gratuit, în același loc și, astfel, să le dezvoltăm apetitul pentru mișcare și, de ce, să ajutăm la descoperirea de noi talente și viitori campioni.

Nu este ușor de organizat

Rep: Cât de greu/ușor de organizat un astfel de eveniment ca Sports Festival?

M.A: Nu este ușor, asta cu siguranță. În primul rând, în afara meciurilor demonstrative, festivalul este gratuit. Ne-am dorit acest lucru, să oferim acces liber comunității din Cluj și oricărui pasionat de sport din țară și, de ce nu, din străinătate. Asta înseamnă însă o presiune pe partea de buget.

Sports Festival este un eveniment amplu, cu multe demonstrații și competiții sportive și cu inițiere în peste 20 de sporturi. Vorbim așadar de multă logistică și de costuri mari. Mai apoi, este partea de organizare. Sports Festival înseamnă o adevărată desfășurare de forțe și amenajarea unor zone mari din Cluj-Napoca pentru competiții, demonstrații și inițiere.

Rep: S-ar putea organiza și altundeva în afară de Cluj-Napoca? Mă refer la infrastructura de sport necesară?

M.A: Fiecare oraș merită un Sports Festival. Credem ca, în acest moment, doar Cluj-Napoca poate duce acest tip de festival, datorită infrastructurii sportive pe care o are orașul, a deschiderii autorităților, orientării publicului spre o viață sănătoasă, faptul ca orașul este plin de oameni tineri, familii cu copii… toate acestea fac posibil Sports Festival, și se mulează perfect pe conceptul evenimentului nostru.

Cel mai important e să fie evenimente care scot oamenii din casă, la sport, în toate orașele din România. Un cros, o competiție de amatori de fotbal, volei, baschet, sesiuni de antrenament pentru copii, în parc, skating, plimbări cu bicicleta… orice activitate sportivă ajută la dezvoltarea noastră fizică și psihică armonioasă, ne eliberează de stres.

Vedetele Galatasaray

mirel 1

Rep: Cum ați reușit să convingeți vedetele de la Galatasaray Legends să vină la Cluj-Napoca? A fost greu să convingeți jucătorii?

M.A: Orice meci demonstrativ presupune, în culise, multă muncă. Ai nevoie de credibilitate, experiență ca fii luat în serios, să implici oameni care știu ce au de făcut, să ai colaboratorii care pot deschide ușile si apoi să te gândești la toate detaliile, de la cum faci invitația și cum o împachetezi, zboruri, cazari, preferinte alimentare până la când și cum se încheie ziua meciului. Imaginați-vă tot ce e între ele.

Concret, pentru demonstrativul de anul acesta, am dorit neapărat să avem un meci în care să implicăm Generația de Aur, cea mai iubită de public, și să putem genera din nou emulație, atmosfera prietenoasă și cu vibrație bună. Pentru jucători și pentru public. Dacă jucătorii se simt bine pe teren, publicul va avea ce vedea și se va bucura de fotbal.

Galatasaray a venit aproape natural, când vezi că ai trei membri ai Generației de Aur care au jucat la cea mai titrată echipă a Turciei: Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu și Adrian Ilie. Reacția a fost pe măsură, Galatasaray a răspuns pozitiv propunerii noastre.

Ne-a ajutat reputația si relația lui Gheorghe Hagi in rândul fanilor turci și a Clubului Galatasaray. Relația construită în anii petrecuți pe teren împreună au ajutat la atragerea de nume în echipa legendelor Galata.

Rep: Care a fost reacția lor când au auzit că vin la Sports Festival Cluj-Napoca?

M.A: În primul rând, au fost foarte încântați să afle că meciul demonstrativ are loc în cadrul unui asemenea festival tematic. Reacția lor o vedeți în social media Sports Festival. Rând pe rând își anunță prezența și entuziasmul de a juca din nou împreună, în 2 iunie, pe Cluj Arena. Videourile vorbesc de la sine.

Rep: În afară de Hagi și Gică Popescu, ce foști jucători emblematici ai echipei turce fac deplasarea la Cluj?

M.A; Componența Echipei Galatasaray va fi destul de similară cu cea care a câștigat, în 2000, Cupa UEFA, dar, anunțăm treptat cele două echipe, vă invit să-i descoperiți pe paginile noastre de Instagram, TikTok și  Facebook.

Și nu uitați că puteți veni să îi vedeți în carne și oase, pe teren, mai ales că sunt super accesibile biletele. Ne-am străduit să păstrăm un preț bun și mai mult am creat o zonă pentru familii cu copii minori, extrem de avantajoase.

Componentă caritabilă

Rep: Meciul demonstrativ România- Galatasaray Legends are și o componentă caritabilă. Cât e de important și acest aspect pentru public, pentru invitați?

M.A: Cutremurele care au avut loc în februarie în Turcia cred că au zguduit întreaga lume. Este o tragedie ce s-a întâmplat atunci și este nevoie în continuare de eforturi și de solidaritate pentru a ajuta oamenii afectați de seisme și care și-au pierdut casele sau, mai trist, pe cei dragi.

Propunerea a venit natural de la membrii clubului de fotbal Galatasaray și, bineînțeles că am răspuns imediat pozitiv. Sportul ne învață ce înseamnă solidaritatea și munca în echipă și asta vrem și noi să transmitem mai departe publicului.

mirel 2

Rep: Ce alte surprize îi vor aștepta pe clujeni la Sports Festival 2023? Ne puteți dezvălui ceva despre planurile pe 2024?

M.A: Avem foarte multe surprize! Pe lângă meciul demonstrativ de fotbal din 2 iunie care va aduce pe Cluj Arena cei mai buni jucători de fotbal ai Naționalei României (1995-2023) și Galatasaray Legends, cu Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu, cap de afiș, am pregătit multe alte evenimente speciale. În 4 iunie vom avea Crosul Supereroilor care revine la Sports Festival cu o nouă cauză umanitară: renovarea Clinicii de Obstetrică-Ginecologie „Dominic Stanca” din Cluj-Napoca.

Timp de 4 zile, cei care vin la Sport Festival vor avea acces și la super speakeri în secțiunea Sports Talks, unde vor putea să îi întâlnească și să îi asculte pe: Corina Caragea, Daniel David, Mihai Covaliu, Gica Popescu, Elisabeta Lipa, Camelia Potec, Paul Chetreanu și alte nume importante din sport. Tema de anul acesta: „Eșecul este parte importantă din drumul spre succes”. Vom avea și evenimente dedicate profesioniștilor din domeniul sportului: în 3 iunie, la Radisson Blu, campioana la scrimă Ana Maria Brânză va susține un masterclass.

Avem și un new entry de senzație: anul acesta, cei care au spirit de aventură vor putea testa circuitul Survivor România! Știm că această emisiune are mulți fani, așa că am hotărât să realizăm un circuit în cadrul căruia oamenii să își poată testa forța, rezistența și îndemânarea. Această secțiune este powerd by PRO TV și realizată cu sprijinul European Obstacle Sports Federation. Accesul este gratuit și aici.

În 3 iunie o să avem un moment super-special pentru copii. Gașca Zurli vine să ne distreze și să ne pună în mișcare. Nu uităm că și dansul este o altă formă pe care o ia sportul, așa că la finalul fiecărei zile de festival vom avea concerte (acces liber), iar sâmbătă, 3 iunie, de la 20:30, va începe Retro Fantesia Party powered by UNTOLD Festival, la scena de pe platoul Cluj Arena.

Ne dorim ca în fiecare an să venim cu lucruri noi și să facem acest festival și mai atractiv pentru publicul larg. Cu siguranță Sports Festival 2024 va fi un alt capitol special al poveștii noastre, dar ne vom realinia la linia de start, pentru el, după ediția din acest an.

mirel 6

mirel 7

mirel 8

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Dan Petrescu PLEACĂ de la CFR Cluj. VEZI în ce condiții

Publicat

De

Antrenorul CFR Cluj, Dan Petrescu, pleacă de la echipa clujeană cu un an înainte de expirarea contractului.

Petrescu va părăsi echipa la finalul acestui sezon, scrie Digi Sport.

Dan Petrescu PLEACĂ de la CFR Cluj. VEZI în ce condiții

Dan Petrescu și Ioan Varga au decis ca „despărțirea„ să fie una amiabilă, potrivit aceleiași surse. Astfel, antrenorul nu va trebui să achite 400.000 de euro, sumă prevăzută în contract, în cazul în care o parte decide să rupă acordul unilateral.

Intenția lui Dan Petrescu de a pleca de la CFR Cluj este cunoscută deja de o săptămână, după meciul cu FCU Craiova.

Antrenorul care a câștigat 5 titluri de campion cu CFR Cluj mai are un an de contract cu formația lui Neluțu Varga, dar se pare că niciuna dintre părți nu își mai dorește colaborarea.

De asemenea, potrivit presei sportive, Dan Petrescu ar urma să preia echipa Jeonbuk din Coreea de Sud.

Foto: Arhivă

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. UPDATE. ACCIDENT lângă Leghia, în Cluj. Un autotren s-a RĂSTURNAT pe carosabil. Șoferul a MURIT

Publicat

De

acc leghia1

Un accident de circulație a avut loc în urmă cu puțin timp la Cluj, pe DN1-E60.

Potrivit primelor informații, un autotren s-a răsturnat pe carosabil, la intersecția cu localitatea Leghia.

Echipajele ISU Cluj intervin la accident.

UPDATE

Pompierii de la Detașamentul Huedin intervin la fața locului.

În accident a fost implicat un autotren, care este răsturnat. Din primele informații, în cabina autotrenului este încarcerat un bărbat.

acc leghia 2

„Acționăm la fața locului cu două autospeciale cu modul de descarcerare, o ambulanță SMURD și o ambulanță SAJ”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

UPDATE 2

Victima a fost extrasă, dar prezenta leziuni incompatibile cu viața. Bărbatul avea aproximativ 50 de ani, iar autotrenul răsturnat era încărcat cu sucuri, a transmis ISU Cluj.

UPDATE 3

Conducătorul ansamblului de vehicule, în vârstă de 55 de ani, din județul Bihor, se deplasa dinspre Oradea spre Cluj-Napoca, potrivit IPJ Cluj.

Pe un sector de drum cu o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, acesta ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ansamblul de vehicule lovind un stâlp, iar ulterior un cap de pod și un al doilea stâlp.

Din nefericire, echipajul medical prezent la fața locului a declarat decesul acestuia.

Foto: ISU Cluj

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendiu pe Bulevardul Muncii din Cluj-Napoca. Acoperișul unei hale a luat foc

Publicat

De

incendiu

ISU Cluj intervine la un incendiu care a cuprins acoperișul unei hale din Cluj-Napoca.

Potrivit ISU Cluj, hala se află pe Bulevardul Muncii.

UPDATE

Pompierii de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca sunt cei care intervin la incendiul care, potrivit ISU Cluj este de mică amploare.

Flăcările au cuprins câteva plăci din acoperiș, pe o suprafață de aproximativ 15 metri pătrați.

Incendiul va fi lichidat în curând și nu există persoane care să solicite îngrijiri medicale.

La fața locului acționează două autospeciale cu apă și spumă de mare capacitate și autoscara.

Citește mai departe

EVENIMENT

Criză acută a resurselor umane în MAGISTRATURĂ. Rezoluţia Adunării generale a JUDECĂTORILOR Curții de Apel din Cluj

Publicat

ciocan

Pe data de 31 mai 2023, Adunarea generală a judecătorilor Curții de Apel Cluj a hotărât cu unanimitate adoptarea unei rezoluţii ce a fost comunicată  Consiliului Superior al Magistraturii, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei, Preşedintelui Senatului şi Camerei Deputaţilor. Prin această rezoluție se semnalează, printre altele, criza acută a resurselor umane din magistratură. 

„Rezoluția:

1.      Solicită ca orice soluție legislativă să fie urmarea dialogului loial între puterea judecătorească şi cea legislativă, pentru găsirea unor rezolvări care respectă predictibilitatea, garanțiile constituționale şi demnitatea statutului de judecător.

2.       Solicită ca modificările legislative preconizate să nu afecteze drepturile magistraţilor aflaţi în funcţie şi orice eventuală modificare a vârstei de pensionare să producă efecte exclusiv în privinţa judecătorilor recrutaţi sub imperiul noilor reglementări ce trebuie, în mod imperativ, corelate cu ritmul îmbunătăţirii condiţiilor de muncă. Totodată, cuantumul pensiei de serviciu trebuie păstrat la nivelul garantat constituțional, în sensul standardelor internaționale amintite.

3.      Solicită asigurarea resurselor materiale şi umane necesare unei normale organizări a activităţii instanțelor de judecată, în scopul respectării drepturilor cetățenilor la un proces echitabil.

4.      Solicită Comisiei Europene şi Guvernului României să își asume întreaga responsabilitate pentru starea gravă în care au adus sistemul judiciar, aflat în plină criză de personal şi expus, practic, destructurării, prin astfel de măsuri, cu efecte negative asupra apărării drepturilor persoanelor din Romania.

5.      În situaţia în care propunerile de modificări legislative ce afectează statutul judecătorilor vor fi menţinute în continuare, se va convoca o nouă adunare generală pentru ca, în funcție de rezultatul discuțiilor pe marginea acestui proiect, să decidă cu privire la luarea unor măsuri concrete de protest.

6.      Susţin demersurile legale pe care le vor întreprinde personalul auxiliar de specialitate şi personalul conex din instanţe faţă de proiectul de lege privind pensiile de serviciu, inclusiv sub forma protestului.

O rezoluţie similară a fost adoptată de Tribunalele şi Judecătoriile din raza de competenţă a Curţii de Apel Cluj.

Judecătorii Curții de Apel Cluj şi instanţele arondate au subliniat că modificările intempestive aduse proiectului de lege privind pensiile de serviciu ale judecătorilor, precum şi iminenta adoptare a acestora, în mod total netransparent şi cu încălcarea gravă a principiului cooperării loiale între puterile statului, vor avea efecte dezastruoase asupra calității şi eficienței actului de justiție, adâncind cea mai gravă criză de personal din perioada post-aderare, cu care se confruntă instanțele şi parchetele în prezent.

Judecătorii au evocat starea de criză acută a resurselor umane, în condiţiile în care 1.129 de posturi de judecător sunt deja vacante. Deşi efortul suplimentar a fost preluat de cei rămași în funcție, cu consecinţa directă a suprasolicitării acestora, situaţia de criză prelungită generează efecte negative directe asupra soluționării în timp rezonabil a cauzelor aflate pe rolul instanţelor.

De asemenea, judecătorii au constat cu îngrijorare că funcția de judecător nu mai este atractivă pentru absolvenții de vârf ai facultăților de drept, dat fiind că, deși a scăzut media necesară admiterii în magistratură la nota șase de la nota opt, locurile scoase la concurs rămân parţial neocupate (în 2022, de exemplu, din 580 locuri scoase la concurs, 141 au rămas neocupate).

În aceste condiţii, în lipsa unei predictibilități a carierei judecătorului şi a elementelor specifice acesteia, care au fost concepute ca urmare a unui sistem vădit restrictiv de interdicții şi incompatibilități, există riscul real al părăsirii sistemului de către cei mai buni şi experimentați profesioniști, coroborat cu accederea în magistratură în baza unor standarde profesionale tot mai scăzute, cu consecințe dezastruoase pe termen scurt, mediu şi lung, pentru actul de justiţie al cărui destinatar este cetăţeanul.

Nu în ultimul rând, judecătorii au reamintit că atât organizarea judiciară, cât şi statutul judecătorilor sunt statornicite prin lege organică şi beneficiază de protecție constituțională, iar reglementarea acestora ține de competenţa națională a statelor membre, nefiind admisibilă deturnarea prin pacte politice utilizate, apoi, pentru a forța modificarea legilor,

„Curtea de Apel Cluj, alături de toate celelalte instanţe din raza de competenţa, în unanimitate, au adoptat pe data de 30 mai 2023, hotărâri prin care solicită factorilor competenți să oprească aşa zisa „reformă” a pensiilor de serviciu, făcută fără nici un fel de studii de impact, ce va avea efecte dezastruoase asupra politicii de resurse umane şi, în final, asupra calității şi eficienței actului de justiție. Este inadmisibil şi profund iresponsabil ca o astfel de reformă abruptă şi irațională să fie impusă în condiţiile actuale de criză de personal, criză generată de instabilitatea acută a statutului judecătorilor. De aceea, în mod absolut legitim, am cerut ferm stoparea aşa zisei reforme, precum şi ca orice eventuală modificare a condițiilor de pensionare să producă efecte exclusiv în privința judecătorilor recrutați sub imperiul noilor reglementări ce trebuie, în mod imperativ, corelate cu ritmul îmbunătățirii condițiilor de muncă”, a declarat doamna judecător Dana Gîrbovan, preşedintele Curţii de Apel Cluj.

„Modalitatea în care au fost făcute aceste amendamente, prin negocieri complet netransparente cu Comisia Europenă, şi nu urmare a dialogului cu puterea judecătorească, aşa cum impunea principiul cooperării loiale, constituie un precedent periculos pentru independența justiției şi, de aceea, inacceptabil. Jaloanele statutului judecătorilor sunt cele prevăzute de Constituţia României şi Curtea Constituţională a României, şi nu cele negociate politic la nivel guvernamental. Este important ca fiecare cetățean să înţeleagă consecinţele unor astfel de demersuri intempestive pentru eficienţa apărării drepturilor fundamentale. Prin hotărârile adunărilor generale am arătat că, judecători fiind, avem dreptul şi obligaţia de a apăra drepturile şi libertăţile cetăţeneşti, necesitate pe care ne vom strădui să o împlinim prin toate acţiunile democratice, în acord cu locul şi rolul Justiţiei Române, pentru a opri destructurarea acesteia.”, a mai adăugat preşedintele Curţii de Apel Cluj”, scrie în rezoluție.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax