Connect with us
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

Începe Jazz in the Park. Peste 35 de trupe și artiști din peste 15 țări

Publicat


jazz 1

Peste 35 de trupe din peste 15 ţări vor concerta la a 11-a ediție Jazz in the Park, care va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 1-3 septembrie.

„Cluj-Napoca va vibra în acest weekend pe ritmuri de jazz. A 11-a ediție a festivalului Jazz in the Park începe vineri, 1 septembrie, și se desfășoară până duminică, 3 septembrie, în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia”. Organizatorii își așteaptă publicul cu un lineup complex și incitant, numeroase experiențe și activități inedite, discuții interesante despre muzică și lumea formată în jurul ei, restaurante pop-up și târguri de tot felul. Festivalul este dedicat tuturor vârstelor, astfel că fiecare dintre cei prezenți va găsi ceva interesant de făcut. Timp de trei zile, peste 35 de trupe și artiști din peste 15 țări vor concerta pe cele cinci scene ale festivalului. Porțile se deschid în fiecare zi la ora 14:00, iar după terminarea concertelor, de la ora 23:30, iubitorii de muzică se pot îndrepta spre Night Stage unde concertele și dansul țin până la ora 04:00”, se arată într-o informare a organizatorilor.

Lineup-ul din acest an îi aduce în fața spectatorilor pe The Cinematic Orchestra, Mulatu Astatke, Billy Cobham Band, Nightmares on Wax, Theo Croker, Fun Lovin’ Criminals, Mansur Brown, Alexandru Andrieș, Camilla George, Nani Noam Vazana, The Heliocentrics, Ada Milea, JazzyBIT, Jan Gunnar Hoff Trio, Guts, Nickodemus, Mork, Daykoda, 7th SENSE, Andi Moisescu, Andra Botez, Pantaloons, Andrei Irimia, Mischa Blanos, FUNKorporation, KLT & Jessy Elsa Palma, Andrei Petrache Trio, Moss Farai, Dodo, Iorga, UFe, Bully, DigitaLove, Julian M, Melomenuții, Rogvaiv & Dubase, Mihu, Bogdan Roșca-Zasmencu. Alături de ei, vor mai concerta trupele Klawo, JazzQuarters Trio și DS Project Orchestra, toți laureați ai Concursului Internațional Jazz in the Park 2023.

„Oricâtă experienţă ai, emoţiile şi fluturii din stomac pe care îi simţi în săptămâna cu festivalul nu vor dispărea niciodată. Suntem în spatele acestui festival literalmente sute de persoane care pun suflet şi care-şi doresc ca experienţa tuturor participanţilor, public sau artişti, să fie deosebită. Jazz in the Park este un festival simplu, care pune accent doar pe lucrurile importante: muzica de calitate, o abordare sinceră în relaţia cu publicul, o experienţă cât se poate de plăcută şi relaxantă pentru toţi cei care ne trec pragul. Astăzi, mi se pare mai important ca niciodată să fim aşa. Experienţa gândită anul acesta este cu totul diferită de cea oferită de alte festivaluri din oraş sau din ţară, o dată datorită genului muzical, iar apoi datorită nouă, pentru că încercăm mereu să venim cu ceva nou. Sper să avem cât mai mulţi participanţi care să se bucure de tot ce am pregătit pentru ei”, declară Alin Vaida, fondator Jazz in the Park.

PROGRAMUL CONCERTELOR JAZZ IN THE PARK, PE SCENE:

⦁ VINERI, 1 septembrie
Hill Stage: JazzQuarters Trio, Andra Botez, Alexandru Andrieș, Fun Lovin’ Criminals
Backyard Stage by BRD: Daykoda, Jan Gunnar Hoff Trio, Theo Croker, Billy Cobham
Friends Stage by DIGI: Socol, Wanlov the Kubolor & Văzduh LIVE, Andi Moisescu
Barn Stage by IQOS: Podcast, Aldaris, Moss Farai, Blanilla
Night Stage: Iorga, Nightmares on Wax, Iorga

⦁ SÂMBĂTĂ, 2 septembrie
Hill Stage: Pantaloons, Mork, FUNKorporation, JazzyBIT, Mulatu Astatke
Backyard Stage by BRD: Andrei Irimia, Nani Vazana sings Ladino, The Heliocentrics, Mansur Brown
Friends Stage by DIGI: Bogdan Roșca-Zasmencu, DigitaLove, Moss Farai
Barn Stage by IQOS: Takeover by MeloMelanj
Night Stage: UFe, Guts, UFe

⦁ DUMINICĂ, 3 septembrie
Hill Stage: Andrei Petrache Trio, Ada Milea, Mischa Blanos, Camilla George, The Cinematic Orchestra
Backyard Stage by BRD: DSP Orchestra, Klawo,, 7th SENSE, Nani Vazana tribute to Nina Simone
Friends Stage by DIGI: Lian, Julian M, Dodo
Barn Stage by IQOS: Takeover Sandei by Komiti
Night Stage: Bully, Nickodemus, Bully

Mai multe informații despre artiști, pe site-ul www.jazzinthepark.ro.

Povești în tihnă cu și despre muzică

„Întâlniri pe prispă” revin la Jazz in the Park, după succesul primei ediții de anul trecut. Discuțiile se vor purta tot în jurul muzicii și se vor aborda teme precum viitorul educației muzicale, rolul muzicii în societate și relația dintre inteligența artificială și creația muzicală. De asemenea, vor avea loc sesiuni de meet&greet cu trupe și artiști din festival.

⦁ VINERI, 1 septembrie
16:45 – 17:45 – Care este viitorul educației muzicale, cu Romeo Cozma (profesor la Universitatea din Iași, catedra Jazz și Muzică Ușoară) și Dima Belinski (pianist și compozitor); moderator: Horia Ghibuțiu (director editorial al A.G. Radio Holding)
18:00 – 19:00 – Meet&Greet: Fun Lovin’ Criminals; moderator: Alin Vaida (fondator Jazz in the Park)

⦁ SÂMBĂTĂ, 2 septembrie
16:00 – 17:00 – Face muzica societatea și oamenii mai buni?, cu Larisa Perde (fondator Șaraimanic), Tudor Sbîrcea (psihoterapeut); moderator: Horia Ghibuțiu (director editorial al A.G. Radio Holding)
17:15 – 17:45 – Invitat surpriză
18:00 – 19:00 – Meet&Greet: 7th SENSE; moderator: Vasilea Hotea-Fernezan (jurnalist TVR Cluj)

⦁ DUMINICĂ, 3 septembrie
16:45 – 17:45 – Ucide inteligența artificială creativitatea muzicală?, cu Sebastian Androne-Nakanishi (compozitor) și Andrei Petrache (compozitor); moderator: Horia Ghibuțiu (director editorial al A.G. Radio Holding)
18:00 – 19:00 – Meet&Greet: Nani Vazana; moderator: Vasilea Hotea-Fernezan (jurnalist TVR Cluj)

„Întâlniri pe prispă”

este un eveniment susținut de TSV Line – member of PM Tehnic.

Experiența Jazz in the Park, dincolo de concerte
Gospodăriile și livezile Parcului Etnografic vor fi animate pe toată perioada festivalului de tot felul de activități, gândite de organizatori astfel încât să antreneze toate simțurile și să creeze experiențe de neuitat.

⦁ Music Lounge by BRD – un hotspot cultural în care vor exista ateliere de muzică, unde publicul va putea învăța să cânte la chitară, pian și tobe.

⦁ Vinil Fair by Pepsi – un târg de viniluri și de sisteme audio ale producătorilor autohtoni, unde sunt prezentate și echipamentele HiFi Meze Audio;

⦁ Play Area by Digi – un loc de joacă cu simulatoare muzicale amuzante;

⦁ Pop-up restaurants & atelier de pizza – gurmanzii vor găsi pe lângă clasicele food truckuri și trei curți cu restaurante pop-up: Visuin, Cimbru și Bruto, o piață gourmet cu produse tradiționale românești, precum și o curte cu vinuri, organizată de Crush, o curte cu ateliere de gin Tanqueray, un atelier de pizza organizat de Birra Moretti și cafea delicioasă la Narcoffee Point;

⦁ IARMAROC.com – un spațiu al creatorilor autentici unde publicul va putea descoperi și cumpăra produse unicat, se va putea bucura de o piață plină de delicii la Piața Gourmet & Picnic IARMAROC sau va putea urmări documentare interesante din lumea artizanilor;

⦁ Kids area – vor exista două zone în festival dedicate celor mici, organizate de Farmec, Kiddo Care și Qub Education. De asemenea, copiii vor putea participa la ateliere de muzică în Music Lounge;

⦁ People’s Aftermovie – publicul va putea să înregistreze cele mai frumoase momente trăite la festival și să le revadă apoi în People’s Aftermovie. Conceptul se bazează pe implicarea activă a publicului, oferindu-le posibilitatea de a fi și ei creatori de conținut și de a-și documenta propriile experiențe. Filmul este realizat cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale;

⦁ Hai să vorbim câte-n lună și-n stele by TSV Line – prietenii de la TSV România au pregătit pentru public un program special de seară, începând de la 19:00 și până la miezul nopții, în curtea „Întâlnirilor pe prispă”, pentru a încheia seara cu povești despre lună, stele și ce secrete ascund ele.

⦁ Home of IQOS – prietenii de la IQOS România sunt alături și la ediția aceasta de festival cu o zonă plină de surprize și cu DJ-ii care vin să mențină distracția în pauza dintre concerte.

⦁ Mega Image Lounge – un spațiu de relaxare cu photo corner și cu fructe proaspete pentru doritori.

⦁ Chill & Photo Corner by Brico Dépôt – locul unde participanții se pot așeza pentru a servi în tihnă un pahar de vin, ceva de mâncare sau doar să-și odihnească picioarele de la atâta hoinărit prin parc, pe mobilierul de grădină adus de prietenii de la Brico Dépôt România.

⦁ MedLife Lounge – un spațiu de relaxare cu puncte de încărcare a telefoanelor mobile și cu instalații artistice de admirat.
⦁ Acoustic Density Listening Room – una din casele Parcului Etnografic va fi transformată temporar într-o cameră de audiție, dotată cu echipamente Hi-Fi de ultimă generație.

⦁ Tururi ghidate în Parcul Etnografic.

Bilete și acces în festival
La Jazz in the Park, toată familia e binevenită. Este genul acela de festival la care, pornind de la cei mai mici, trecând pe la petrecăreți și ajungând la cei mai mari pasionați, toată lumea își găsește locul și activitățile.

La Jazz in the Park nu se amestecă sunetul de la scene. Fiecare artist este tratat cu egală importanță. De asemenea, în festival nu se fumează decât în locurile special amenajate și semnalizate, pentru a proteja obiectele de patrimoniu ale parcului. Mai multe detalii se găsesc în regulamentul festivalului.

Organizatorii îi sfătuiesc pe participanți să vină la festival cu transportul în comun sau cu taxi. Cei care doresc totuși să vină cu mașina personală pot să folosească gratuit, în limita locurilor disponibile, parcarea de la Tetarom 1, din vecinătatea Parcului Etnografic.

Biletele de o zi (159 lei) pot fi cumpărate pe site-ul jazzinthepark.ro. Pentru a profita de întreaga experiență, abonamentele la festival (375 lei) sunt încă disponibile. Copiii cu vârsta de până la 14 ani au acces gratuit în festival, cu condiția să fie însoțiți de un adult. Jazz in the Park este un eveniment pet friendly, așa că accesul cu animale de companie este permis.

Despre Jazz in the Park

Jazz in the Park este un festival manifest care combină muzica bună cu promovarea de valori pozitive în comunitate. Festivalul a găzduit până acum peste 400 de concerte de jazz cu artiști internaționali și este astăzi unul dintre cele mai importante festivaluri europene de gen. În 2019, Jazz in the Park a câștigat trofeul categoriei „Best Small European Festival” la cea de-a XI-a ediție a prestigioasei competiții European Festival Awards. El a devenit, astfel, primul festival de jazz din Europa (și implicit din România) care a obținut o distincție la acest eveniment. De asemenea, festivalul a fost finalist de 4 ori la aceeași categorie, ultima nominalizare fiind chiar anul trecut.

Parteneri instituționali: Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, Parcul Etnografic Naţional “Romulus Vuia”, Consiliul Județean Cluj și Electrica Furnizare SA.
Parteneri principali: BRD Groupe Societe Generale, Birra Moretti și Digi.
Parteneri: Mega Image, IQOS, Pepsi, MedLife, CRUSH Wine Shop, TSV Line, Tanqueray, Farmec, Brico Dépôt, 8×8, Mobila Dalin, Yamaha, Meze Audio, Audio Technica, Narcoffee Roasters, Iulius Mall, Daisler Print House, Acoustic Density, Visuin, Bruto, Cimbru, Eco Garden Construct, Supercom, Tetarom.
Parteneri mobilitate: RMB Inter Auto.
Parteneri ospitalitate: Hotel Belvedere, Hotel Napoca, Hotel Radisson Blu.
Parteneri logistică: BAZAȚII, Under the Tent, Kasper Spedition, Bob Instal, ElectroMCM, Byron Logistics
Parteneri media: Prima TV, Prima News, Rock FM, Agerpres, Hot News, Zile și Nopți, TVR Cluj, Radio Cluj, EBS Radio, Ziarul Metropolis, HAPP.ro, Ziua de Cluj, Visit Cluj.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj a efectuat o nouă PRELEVARE de organe

Publicat

prelevare organe

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj a efectuat o nouă prelevare de organe. Este vorba de ficat, rinichi și cornee de la o pacientă aflată în moarte clinică.

„Cu puțin timp înainte de Sărbătorile Pascale, familia unei paciente de 54 de ani, aflată în moarte clinică, a făcut gestul nobil și creștinesc de a da o nouă speranță la viață unor oameni aflați în grea suferință.

prelevare organe

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj a efectuat o nouă PRELEVARE de organe

Prelevarea de organe s-a efectuat în cadrul a Secției ATI  Neurochirurgie și reprezintă cea de-a doua prelevare realizată de la începutul acestui an. Echipa medicală formată din Conf. Dr. Cristina Petrișor, medicul responsabil cu identificarea și susținerea donatorului, Dr. Adrian Prie, coordonator al transplantului și  Dr. Dumitru Patraș, medic primar ATI, au prelevat în deplină siguranță ficatul, rinichii și corneea de la pacienta nerecuperabilă.

Rinichii prelevați au fost preluați de ICUTR Cluj, fiind deja transplantați, în timp ce ficatul a fost transportat la Institutul Clinic Fundeni. Corneea a fost preluată de Institutul pentru Urgențe Oftalmologice din București.

Profund respect și recunoștință familiei donatorului”, se arată în comunicatul spitalului.

Citește mai departe

CULTURA

Actorul Florin Piersic face recuperare după o intervenție la genunchi la Spitalul Militar Cluj-Napoca

Publicat

Piersic

Actorul Florin Piersic (88 de ani) se află în proces de recuperare după o intervenție la un genunchi suferită la Spitalul Militar Cluj-Napoca.

Piersic a fost internat în urmă cu două săptămâni pe secția de Ortopedie – Traumatologie a spitalului clujean și operat de șeful secției, dr. Claudiu Chitea, au declarat pentru Cluj24 surse medicale din cadrul unității medicale.

De Paști va fi acasă

Potrivit acestora, actorul a fost internat în urma unei infecții la proteza de genunchi care i-a fost pusă în 2019 la București, infecția i-a fost tratată, iar acum se recuperează și va fi externat zilele următoare, pentru a-și petrece sărbătorile de Paști acasă.

Florin Piersic este internat într-o rezervă cu un singur pat și este optimist, starea sa de sănătate fiind bună, iar conform personalului medical abia așteaptă să se întoarcă pe scenă și să joace în piesa ”Străini în noapte”.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. ACCIDENT la Căianu, în Cluj. Două mașini IMPLICATE. Un bărbat de 60 de ani a fost grav RĂNIT

Publicat

accident caianu

Un accident rutier a avut loc, marți, pe raza loc. Căianu din jud. Cluj. Au fost implicate două mașini. Mai multe persoane au fost rănite, printre care un bărbat de 60 de ani, care a suferit multiple traumatisme.

„Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Mociu și a Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit în cursul acestei dimineți la un grav accident rutier petrecut pe raza localității Căianu.

accident caianu

VIDEO FOTO. ACCIDENT la Căianu, în Cluj. Două mașini IMPLICATE. Un bărbat de 60 de ani a fost grav RĂNIT

La fața locului au ajuns două autospeciale cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD și două echipaje SAJ, unde au găsit două autoturisme avariate, cu un bărbat inconștient, în vârstă de aproximativ 60 de ani, extras de participanții la trafic în afara autoturismului. Alți trei ocupanți au iești prin forțele proprii din autoturisme.

Astfel, patru persoane, respectiv trei bărbați și o femeie, au primit primul ajutor calificat și asistență medicală de urgență la locul accidentului de la echipajele SMURD și SAJ, ulterior fiind transportate la spital. Bărbatul, aflat în stare inconștiență, prezintă semne vitale, însă a suferit multiple traumatisme”, a transmis ISU Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

La ce să fim atenți când cumpărăm carnea de mici? Sfaturi de la Protecția Consumatorilor de 1 Mai

Publicat

„Refuzaţi produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea!”. Protecția Consumatorilor vine cu o serie de sfaturi, în pragul sărbătorii de 1 Mai, scrie Agerpres.

Refuzaţi produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea şi care nu au înscrisă pe etichetă data limită de consum. Sfatul vine de la directorul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, în pragul zilei 1 Mai, sărbătorită de români cu mici şi bere.

La ce să fim atenți când cumpărăm carnea de mici?

„La cumpărarea produselor din carne tocată acordaţi o atenţie deosebită aspectului produsului, urmăriţi modul de etichetare, nu cumpăraţi produse preambalate neetichetate, iar pentru cele comercializate vrac este obligatorie înscrierea, la locul de comercializare, a datei durabilităţii minimale, datei limită de consum şi a ingredientelor alergene.

Refuzaţi produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea şi modul de informare prin etichetare şi care nu au înscrisă, pe etichetă, data durabilităţii minimal, data limită de consum sau dacă aceasta este modificată sau depăşită!”, a scris, sâmbătă, Paul Anghel, într-o postare pe Facebook.

Riscuri pentru sănătate

Consumatorii sunt sfătuiți să nu cumpere produse din carne tocată din locuri neautorizate, întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condiţiile optime de transport, depozitare şi comercializare şi nu poate elibera bon de casă cu care să fie justificată tranzacţia comercială, riscând astfel să achiziţioneze un produs neconform sau chiar nesigur care le poate afecta sănătatea.

Aveți grijă la bere!

În ceea ce priveşte berea, directorul general al ANPC recomandă verificarea stării ambalajelor (integritate, etanşeitate), limpiditatea lichidului şi data durabilităţii minimale.

„În cazul în care petreceţi ziua de 1 Mai în zone de agrement, e bine să fiţi atenţi la câteva aspecte: trebuie urmărit, în cazul produselor alimentare, modul de expunere şi comercializare a acestora, pentru a observa unele indicii care pot să conducă la identificarea riscurilor pentru sănătate şi anume: existenţa şi funcţionarea vitrinelor frigorifice în care sunt expuse alimentele; integritatea ambalajelor, care trebuie să asigure protecţie pe timpul transportului, depozitării şi comercializării; etichetarea acestora, cu date referitoare la tipul produsului, originea acestuia, termenul de valabilitate”, a subliniat directorul general al ANPC pe reţeaua de socializare.

Nu în ultimul rând, consumatorii trebuie să acorde atenţie preţului afişat şi să verifice concordanţa dintre preţurile afişate la raft şi cele marcate pe bonurile de casă.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax