Connect with us

EVENIMENT

Încep înscrierile pentru a XVIII-a ediție a GraduatE.ON

Publicat


E.ON

Astăzi încep înscrierile pentru a XIII-a ediție a GraduatE.ON, programul adresat tinerilor aflați în ultimul an de studiu, nivel licență sau masterat. Astfel, E.ON susține tinerii aflați la început de drum profesional prin oferirea de stagii de pregătire, pe parcursul cărora vor dobândi nu numai experiență ci vor avea și beneficiile angajaților companiei.

Încep înscrierile pentru a XVIII-a ediție a GraduatE.ON

”Ne bucurăm că an de an se înscriu în acest program tineri motivați să schimbe lumea de mâine a energiei. Faptul că am ajuns deja la a XVIII-a ediție a GraduatE.ON spune multe: pe de o parte, demersul nostru este un sprijin real pentru mulți studenți aflați la final de studii universitare și în căutarea unui loc de muncă ofertant în domeniul în care s-au format și, pe de altă parte, vin după noi tineri care sunt cheia unui viitor pe care ni-l dorim cât mai sustenabil”, a declarat Roxana Băndilă, director Divizie Resurse Umane E.ON.

Studenții și masteranzii din cadrul universităților cu profil tehnic, IT, administrarea afacerilor, vânzări și marketing se pot înscrie în program până în 21 aprilie, pe pagina dedicată. Cei care se califică pentru etapa următoare vor avea de susținut ulterior un interviu telefonic și, ultima etapă este testarea din cadrul Centrului de Evaluare E.ON, care se va desfășura online, pe durata unei zile.

Pregătire la E.ON

Finaliștii vor beneficia de stagii de pregătire în cadrul companiilor din Grupul E.ON România și vor fi îndrumați de mentori dedicați care au menirea de a-i familiariza cu activitățile specifice departamentului ales.

De la debutul programului, prin GraduatE.ON s-au angajat peste 170 de tineri absolvenți. Aproximativ 80% dintre ei au ales să își construiască mai departe o carieră în E.ON și mai mult de jumătate au ajuns să coordoneze echipe sau proiecte importante.

Super talent

„Îmi aduc aminte cu plăcere de prima mea săptămână în cadrul echipei E.ON, săptămâna în care am cunoscut o mulțime de oameni prietenoși și foarte deschiși.

GraduatE.ON m-a ajutat să mă dezvolt atât profesional cât și personal. Mentoring-ul primit mi-a influențat în bine cariera, fiind la început de drum. Simți că ai un super talent și nu știi ce să faci cu el după absolvire? Aplică în GraduatE.ON!” susține Vlăduț Dumitru Suhani, Trainee Inginer, participant în program.

Mai multe informații despre GraduatE.ON sunt disponibile aici.

Despre E.ON România

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieței de energie, având în România o prezență consolidată de-a lungul a 19 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid și E.ON Energie România, acestea desfășurând activități de distribuție de energie electrică și gaze naturale pentru 3,6 milioane de clienți, respectiv de furnizare a energiei și a soluțiilor energetice pentru circa 3,4 milioane de clienți.

De la intrarea pe piața din România, E.ON a investit peste 2,3 miliarde de euro, în principal în modernizarea rețelelor. Totodată, valoarea contribuțiilor virate la bugetul de stat și bugetele locale se ridică la 3,4 miliarde de euro.

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Românca Mădălina Amăistroaie (tir cu arcul), locul 47 în runda de calificare la JO de la Paris

Publicat

madalina amaistroaie

Românca Mădălina Amăistroaie, prima reprezentantă a țării noastre la JO de la Paris, s-a clasat pe locul 47 în runda de calificare, cu 637 de puncte.

Mădălina Amăistroaie (tir cu arcul) s-a clasat pe locul 47 în runda de calificare, cu 637 de punct, la 57 de puncte în urma liderului Lim Sihyeon (Coreea de Sud).

Sud-coreeanca Lim Sihyeon, 21 ani, a stabilit un nou record mondial şi olimpic la tir cu arcul, în concursul de calificare din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, cu un total de 694 de puncte, scrie Agerpres.

Primul tur eliminatoriu, pe 31 iulie

În concursul de calificare, cele 64 de participante au tras un număr de 72 de săgeţi de la 70 m şi s-a întocmit un clasament care stabileşte grila de meciuri individuale începând cu 32-imile de finală: prima cu ultima, a doua cu penultima, a treia cu antepenultima etc.

Amăistroaie o va avea ca adversară în primul tur eliminatoriu din 31 iulie pe israelianca Mikaella Moshe, care s-a clasat a 18-a (660 puncte, nou record personal) în concursul de calificare.

Studentă la UBB Cluj

Mădălina Amăistroaie este din Rădăuți, jud. Suceava și practică tirul cu arcul de la 12 ani. De asemenea, este studentă în anul II la Facultatea de Matematică-Informatică din cadrul UBB Cluj.

Într-un interviu pentru Cluj24, ea a dezvăluit ce își propune la Paris: „Un loc cât mai sus în clasament, bineînțeles, de ce nu și o medalie? Oricum, sunt conștientă că lupta va fi aprigă, dar voi da tot ce am mai bun ca să câștig”, spune Mădălina.

Locul 33 la JO de la Tokyo

Amăistroaie, 21 ani, s-a clasat pe locul 33 la JO de la Tokyo, la debutul său olimpic.

România a fost prezentă până acum doar de trei ori la Jocurile Olimpice la tir cu arcul, la Moscova în 1980, la Beijing în 2008 şi la Tokyo în 2021. La Moscova, Aurora Chin s-a clasat pe locul 13, iar Andrei Berki, pe 15, la Beijing, Alexandru Bodnar a ocupat locul 31, din 64 de concurenţi.

Citește mai departe

EVENIMENT

CFR Cluj – Neman Grodno. Ce spune „Bursucul” înaintea partidei

Publicat

dan petrescu 3

CFR Cluj are, joi seara, primul meci din turul 2 preliminar al Conference League în compania echipei Neman Grodno din Belarus.

În conferința de presă de dinaintea partidei, Dan Petrescu a spus:

„Se scrie mereu despre adversarii CFR-ului mai puțin față de alții. Dacă zic eu de ei, o să spună că nu știu ce am inventat. Dacă zic adevărul, vă supărați sau sunt luat la mișto. E o echipă care se află în plin campionat, au 15 meciuri disputate, joacă în sistem 4-4-2, fiind agresivi atât defensiv, cât și ofensiv.

CFR Cluj – Neman Grodno. Ce spune „Bursucul” înaintea partidei

Antrenorul are 8 ani la echipă. Cred că el e patronul și cel care decide. Dacă stai atât de mult la o echipă, înseamnă că ai valoare. Nu au nimic de pierdut, pleacă cu șansa a doua, dacă nu vom da totul, va fi foarte greu. Grodno a jucat și cu Steaua, dacă știti, 1-1 și 0-0. Atunci încă exista regula golului în deplasare, s-a calificat Steaua. Va fi foarte, foarte greu. Sunt conștient.”

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 3.000 de permise de ȘEDERE și mai mult de o mie de avize de angajare pentru STRĂINI emise în primele 6 luni la Cluj

Publicat

Peste 3.000 de permise de ședere și mai mult de o mie, mai exact 1.133 de avize de angajare pentru străini au fost emise de către Servicul pentru Imigrări în primele 6 luni din 2024 la Cluj.

„Trendul este unul ascendent față de primul semestru al anului 2023 la capitolul rezidență, însă descendent la capitolul muncă ilegală”, ne-a declarat Marian-Daniel Iacob-Calcinosky, comisar-șef de poliție în cadrul Serviciului pentru Imigrări Cluj.

Peste 3.000 de permise de ȘEDERE și mai mult de o mie de avize de angajare pentru STRĂINI emise în primele 6 luni la Cluj

De altfel, în ultimele 12 luni, ITM a depistat doar 12 cetățeni străini care desfășurau muncă ilegală. Domeniile în care lucrează cei mai mulți străini sunt HoReCa, construcții și panificație.

Conform poliției, 29 de străini au fost depistați în situații ilegale și au fost aplicate amenzii în valoare de peste 100.000 de lei.

Clujul are aproape 25.000 de străini rezidenți dintre care mai mult de jumătate (15.533) din state terțe (Sri Lanka, Nepal, Moldova, Vietnam, India). Aproape 10.000 sunt din Franța, Germania, Italia și Spania. Motivele rezidenței sunt munca și studiile.

„Polițiștii de la Imigrări au efectuat peste 100 de controale”

„Există și cazuri de „nomazi digitali”, adică cei care preferă să se mute dintr-o țară în alta și care profită de prețurile mai mici de la noi comparativ cu alte țări dar și de viteza internetului. Însă și aceștia sunt obligați să se înregistreze la Serviciul pentru Imigrări, în caz contrar riscând o interdicție de intrare în România de până la 5 ani”, mai spune comisarul-șef.

Ca urmare a aprobării dreptului de ședere,au fost emise 3.024 de permise de ședere, 511 certificate de înregistrare și 35 de cărți de rezidență permanente pentru cetățenii UE/SEE/CH.

Polițiștii de la Imigrări au efectuat peste 100 de controale în urma cărora au fost depistați în situații ilegale 23 de străini. În primul semestru din 2024 au fostemise 6 decizii de returnare sub escortă ca urmare a finalizării procesului de azil.

„Din fericire, niciun cetățean străin nu a fost implicat în săvârșirea de infracțiuni grave”, mai spune comisarul-șef Marian-Daniel Iacob-Calcinosky.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Doi interlopi clujeni, lideri ai unui grup infracțional organizat, aduși în țară din Spania. Vindeau droguri de mare risc

Publicat

De

Traficanți droguri Cluj

Doi interlopi clujeni, cunoscuți ca lideri ai unei grupări inferacționale organizate, destructurată de DIICOT, au fost aduși în țară.

Cei doi, dați în urmărire generală, inclusiv pentru trafic de droguri, au fost depistați în orașul Alicante din Spania.

Doi interlopi clujeni, lideri ai unui grup infracțional organizat, aduși în țară din Spania. Vindeau droguri de mare risc

Alin Urcan din Turda și Dan Andrei Mureșan din Câmpia Turzii, care erau urmăriți internaționl, au fost găsiți și reținuți de polițiștii de la Unitatea specializată în localizarea persoanelor urmărite din cadrul Poliției Naționale Spaniole.

Potrivit Poliției Române, pe numele lui Alin Urcan există și un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 6 ani și 7 luni, pentru trafic de droguri și constituirea unui grup infracțional organizat.

Pe numele lui Dan Andrei Mureșan era, de asemenea emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, în lipsă, fiind urmărit internațional.

Conduceau o grupare infracțională care vindea droguri de mare risc

Conform IGPR, cele două persoane ar fi liderii unor grupări destructurate prin acțiuni anterioare.

Astfel, în 2 aprilie 2024, respectiv 9 mai 2024, au fost efectuate două acțiuni de amploare, desfășurate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii DIICOT.

În urma acestei acțiuni, au fost destructurate două grupări implicate în trafic de droguri, spălare de bani, operațiuni cu substanțe dopante de mare risc, operațiuni ilegale cu precursori de droguri și grup infracțional organizat.

Atunci Tribunalul Cluj a luat măsura arestării preventive față de nu mai puțin de 18 persoane.

Droguri și sume mari de bani confiscate de polițiști

Tot atunci au fost confiscate și cantități importante de substanțe anabolizante, dar și precursori de droguri și substanțe cu efect psihoactiv.

Mai mult, DIICOT a confiscat și peste 1.700.000 de lei, 400.000 de euro și 7 autoturisme, cu o valoare estimată de peste 600.000 de euro.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax