EVENIMENT
FOTO. Incendiu la Gherla. O mașină a ARS într-un garaj cuprins de FLĂCĂRI
![incendiu masina gherla (3)](https://cluj24.ro/wp-content/uploads/2023/09/incendiu-masina-gherla-3.jpg)
Pompierii clujeni au intervenit marți la un incendiu care a cuprins un garaj de pe strada Plopilor din municipiul Gherla.
O mașină care se afla în garaj a fost cuprinsă, de asemenea, de flăcări.
Incendiu la Gherla. O mașină a ARS într-un garaj cuprins de FLĂCĂRI
Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Gherla sunt cei care au intervinit pentru lichidarea flăcărilor care au cuprins garajul de pe strada Plopilor.
În momentul sosirii la fața locului, pompierii au găsit garajul și un autoturism parcat în interiorul acestuia cuprinse de flăcări.
Intervenția echipajelor operative au limitat extinderea focarelor mai departe de limitele în care au fost găsite. Până în prezent nu au fost persoane care să solicite consult medical.
Alături de pompierii din cadrul Punctului de Lucru Gherla a intervenit și o autospecială de stins incendii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Gherla.
UPDATE
Pompierii au stins flăcările, după ce au reușit să tragă afara autoturismul din garaj, astfel încât incendiul nu s-a extins mai departe de limitele în care a fost găsit. Autoturismul este serios avariat.
Nu au fost persoane care să solicite consult medical, iar din cercetările preliminare a rezultat faptul că incendiul a pornit de la un redresor folosit pentru încărcarea bateriei mașinii, au precizat pompierii clujeni.
Foto: ISU Cluj
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
![](http://cluj24.ro/wp-content/uploads/2020/01/logo-cj24-taiat-300.jpg)
ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni
![](https://cluj24.ro/wp-content/uploads/2021/04/UMF-Cluj.jpg)
În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
EVENIMENT
Deputatul PNL de Cluj, Ovidiu Cîmpean: Uniunea Europeană poate și trebuie să se OPUNĂ dictatorului de la Kremlin
![ovidiu cimpean facebook](https://cluj24.ro/wp-content/uploads/2022/07/ovidiu-cimpean-facebook.jpg)
Deputatul PNL de Cluj și vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Europene în Camera Deputaților, Ovidiu Cîmpean, îndeamnă la unitate și solidaritate europeană în fața pericolului pe care-l reprezintă Rusia, în contextul ultimelor declarații ale președintelui american.
„În aceste zile, dezbaterile privind Planul de pace dintre Ucraina și Rusia și viitorul securității europene sunt mai importante ca niciodată. Viitorul României este strâns legat de cel al Europei, iar o pace durabilă trebuie să fie una care să garanteze că Putin sau alți dictatori nu vor mai putea declanșa în viitor un nou război de agresiune. Negocierile trebuie să fie corecte și să includă Ucraina ca parte activă, dar și reprezentanții Uniunii Europene, care au datoria de a proteja securitatea continentului.
𝗘𝘂𝗿𝗼𝗽𝗮 𝗮𝗿𝗲 𝗽𝘂𝘁𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗱𝗲 𝗮 𝗮𝗰𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮
Deși Rusia dispune de resurse energetice și militare semnificative, PIB-ul său este mai mic decât cel al Italiei, ceea ce arată că puterea sa economică este limitată în raport cu Uniunea Europeană. Dacă europenii acționează uniți și hotărâți, pot asigura o pace durabilă și o arhitectură de securitate care să protejeze continentul de noi agresiuni.
Deputatul PNL de Cluj, Ovidiu Cîmpean: Uniunea Europeană poate și trebuie să se OPUNĂ dictatorului de la Kremlin
Statele Unite au transmis un mesaj clar: Europa trebuie să își asume mai mult propria securitate. Acest lucru este logic, având în vedere că războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei afectează direct statele europene. Inflația, criza energetică, destabilizarea regiunii și valurile de refugiați sunt provocări cu care ne confruntăm în mod direct. De aceea, Europa trebuie să-și consolideze capacitățile de apărare și să-și reducă dependențele strategice.
𝗖𝗲 𝘁𝗿𝗲𝗯𝘂𝗶𝗲 𝘀𝗮̆ 𝗳𝗮𝗰𝗲𝗺 𝗶̂𝗻 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁𝗲 𝘃𝗿𝗲𝗺𝘂𝗿𝗶?
𝟭. 𝗨𝗻𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲 𝘀̦𝗶 𝘀𝗼𝗹𝗶𝗱𝗮𝗿𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲𝗮𝗻𝗮̆
Nicio națiune europeană nu poate face față singură schimbărilor și provocărilor globale. Cooperarea europeană este vitală pentru promovarea intereselor naționale și europene pe scena internațională. Uniunea Europeană trebuie să își întărească rolul geostrategic și să vorbească cu o singură voce în fața amenințărilor externe.
𝟮. 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗼𝗹𝗶𝗱𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗰𝗮𝗽𝗮𝗰𝗶𝘁𝗮̆𝘁̦𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝗮𝗽𝗮̆𝗿𝗮𝗿𝗲 𝘀̦𝗶 𝗶𝗻𝗼𝘃𝗮𝘁̦𝗶𝗲
Europa trebuie să își dezvolte mijloacele necesare pentru a preveni și descuraja conflictele viitoare. Acest lucru presupune:
▪️Alocarea a cel puțin 3% din PIB pentru apărare, pentru a moderniza și dezvolta capacitățile militare.
▪️Creșterea capacității industriei militare europene, astfel încât Europa să nu mai depindă de importuri de armament.
▪️Investiții masive în inovație și tehnologii strategice, inclusiv în inteligență artificială, securitate cibernetică și energie verde, pentru a asigura un avantaj competitiv și tehnologic.
𝟯. 𝗦𝗽𝗿𝗶𝗷𝗶𝗻𝗶𝗿𝗲𝗮 𝘁̦𝗮̆𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗶𝗻 𝘃𝗲𝗰𝗶𝗻𝗮̆𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝗘𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲𝗶
Pentru a asigura stabilitatea regiunii, UE trebuie să sprijine țările vecine să devină democrații stabile, prospere și aliniate valorilor europene:
▪️Republica Moldova, Georgia și Balcanii de Vest trebuie susținute ferm pe calea integrării europene.
▪️Trebuie promovate valorile fundamentale: libertate, drepturile omului, economia de piață, statul de drept și protecția mediului.
▪️Este esențial să combatem influențele destabilizatoare venite dinspre Rusia și să sprijinim societățile care își doresc democrație și dezvoltare.
𝗥𝗼𝗹𝘂𝗹 𝗥𝗼𝗺â𝗻𝗶𝗲𝗶 𝗶̂𝗻 𝘀𝗲𝗰𝘂𝗿𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝗘𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲𝗶
România are o responsabilitate strategică în această ecuație. Trebuie să rămânem:
▪️Un pilon de stabilitate în Europa de Est, consolidându-ne capacitățile de apărare și contribuind activ la securitatea regională.
▪️Un partener puternic în NATO și UE, participând activ la deciziile privind securitatea Europei.
▪️Un susținător ferm al Republicii Moldova, pentru ca aceasta să își continue parcursul european și să scape de influența rusească.
În fața agresiunii ruse și a unei lumi în schimbare, Uniunea Europeană nu își poate permite ezitări. Puterea Europei vine din unitatea și determinarea sa. Printr-o cooperare strânsă, prin investiții strategice și printr-un angajament ferm față de securitatea regiunii, putem asigura o pace durabilă și un viitor sigur pentru toți europenii. România trebuie să fie parte activă a acestui proces și să contribuie la modelarea unei Europe mai puternice, mai unite și mai pregătite pentru provocările viitorului”, a spus Ovidiu Cîmpean.
![sloturi](https://cluj24.ro/wp-content/uploads/2025/02/JP-cluj24.ro_.jpg)
Jocurile de noroc au traversat decenii până să ajungă la formula pe care o cunoaștem noi astăzi. În formele diverse în care acestea oferă acum distracție, aceste activități asigura multe satisfacții, reprezintă oportunități de a-ți rotunji veniturile. Înseamnă totodată și o foarte buna metoda de a ieși din zona de confort și de a face ceva ce îți place sau experimentezi ceva nou. Că unele propuneri de gaming sunt mai atrăgătoare decât altele sau că au mai mulți sau mai puțin fani nu mai este de foarte mult timp niciun secret.
Ce rămâne însă cu multe necunoscute este modul în care acesta se promovează. Sloturile sunt printre acele jocuri care nu au nevoie de niciun fel de prezentare și care se bucura de extrem de multă atenție atât în rândul amatorilor, cat si al profesionistilor.
Venituri substanțiale
Fără să fie nevoie de experiență, acestea pot aduce venituri substanțiale, desigur, în funcție de noroc. O ramura și mai interactiva a acestor jocuri cu pacele le reprezintă turneele, provocările unde se aduna cei mai încrezător, într-o competiție care te lasă să fii unul împotriva altuia pentru premii cât mai atrăgătoare.
Astfel de evenimente se remarca prin suspans, prin adrenalina, prin entuziasm.
Poate că nu este totul atât de simplu că o aruncare de zaruri sau ca o partidă de Shining Crown demo, dar și aici nu ai foarte multe lucruri de reținut – poate doar că lucrurile s-ar complica atunci când vine vorba despre tot procesul de revendicare; jocul este același. Povestim, însă, tot ce ai nevoie să știi despre competițiile de sloturi din mediul virtual, în rândurile de mai jos.
Ce sunt turneele cu sloturi online?
Turneele de sloturi online sunt evenimentele tip competiție în care jucători se angajează într-o întrecere de castigarea a punctelor în cadrul jocurilor de păcănele. într-o anumită durată de timp (între trei și cincisprezece minute).
Spre deosebire de jocurile clasice, acolo unde concurența este împotrivă casei, aici jucătorii sunt unii pusi împotrivă altora, într-o întrecere de a avansa în ierarhie. La finalul rundelor de joc, cei care au înscris cele mai multe puncte vor câștiga puncte, care se transforma ulterior în bani sau în rotiri gratuite, bonusuri și diverse alte recompense fizice.
Extrem de frumoase în industria de gambling, astfel de turnee sunt organizate de operatorii evenimentelor pentru a atrage participanții să experimenteze totul într-o atmosfera mai competitiva, mai palpitantă și în principiu mai inedită. Factorul social este extrem de important în cadrul acestor adunări. Dacă te tentează o astfel de activitate, trebuie să reții că în primul rand sunt anumite date când sunt organizate, apoi că trebuie să te înscrii și să treci de etape de calificare preliminare – exista și turnee care sunt doar pe bază de invitații.
Totodată, este important de reținut că se percepe și o anumită taxa și înregistrarea se face cu mult în avans, existând și o selecție, adică înscrierea nu îți aduce și garanția participării. La început, fiecărui jucător i se atribuie un număr fix de rotiri și de credite, distribuite în mod egal între toți. Odată ce rotirile sau creditele concurenților sunt epuizate, sesiunea se încheie, iar scorurile se calculează pentru a se purta câștigătorii fiecărei runde, până rămân tot mai puțini participanți.
Reguli, premii și strategii pentru a câștiga la astfel de turnee
La fel că și la păcănele, turneele de sloturi nu pot fi influențate, pentru că din nou vorbim despre același tip de joc, unde norocul este principalul ingredient și care nu poate fi câtuși de puțin influențat. Abordarea este, probabil, cea mai buna strategie, să înțelegi jocul și mai ales să conștientizezi că tot ce poți coordona este starea ta. Iată, totuși, câteva sfaturi care să te ajute să îți îmbunătățești stilul de joc că să îți crești șansele de câștig:
- așteaptă semnalul de începere și nu te grăbi să furi startul,că ai putea fi descalificat
- concentrează-te pe viteza, pentru că deși nu poți controla rezultatul pacanelelor, cu siguranță că poți decide cate case de castig ai, în funcție de cât de rapid și de concentrat ești, așa că rotește totul îndată ce reels-urile s-au oprit
- minimizează cât mai mult din orice elemente care ți-ar putea distrage atenția, așa că pune telefonul pe silențios, nu te lasă distras de ce s-ar putea auzi în jur și nu privi la ceea ce fac cei din jur, că doar tu contezi atunci
- sosește mai din timp și familiarizează-te cu locul, că să ai și timp să te relaxezi, să devii cât mai debarasat de tot ce te-ar putea împovăra
- kapaza la maxim, adică foloseste-te de pariul maxim al fiecărei rotiri că să utilizezi tot ce ai din credit, mai ales în perioada de timp de care dispui, mai ales că astfel de credite nu sunt rambursabile
- dacă jocurile de pacanele au linii de plată ajustabile, atunci fă pariuri pe mai multe linii de plată, că să exploatezi tot potențialul returnărilor și pentru că toate liniile să rămână active
- alege tipul de joc ținând cont de ceea ce știi, dar mai ales ia în considerare factori precum volatilitatea, procentul RTP-ulului dar și caracteristicile de bonusuri
- fă o gestionare a bugetului în mod inteligent și dacă poți fă o divizare a acestuia pe runde, că să acoperi toată competiția, gândind că vei avea nevoie la fiecare etapa de ceva rezerve
- ramai concentrat pe oportunități, așa că identifica și capitalizează orice oportunități de-a lungul turneelor, cum ar fi ivirea rundelor bonus, apariția simbolurilor wild sau a oricăror caracterizat care îți pot aduce mai multe puncte.
- monitorizeaza-ti progresul și ramai informat în ceea ce privește performanțele tale prin a-ți verifica în timp real și constant scorul și poziția
Tipuri de turnee de sloturi
În funcție de cum dorești să faci clasificarea turneelor,cu atât vei avea mai multe opțiuni pe care să le iei în considerare. Pe de-o parte se poate tine cont de perceperea unor plăți, așa că vorbim fie de cele gratuite sau de cele cu bilet de intrare, iar pe de alta este vorba despre cele care sunt deja anunțate sau despre unele care se pot ivi brusc, fără un anunț prealabil. Foarte populare sunt competițiile descrise anterior, în care totul se desfășoară pe mai multe niveluri, unde tot ce contează este să fii cel mai norocos, însă la fel de atractive se pot dovedi turnee sit&go, unde totul începe atunci când se aduna un anumit număr de participanți și totul este doar de dinamism, fără o miză prea mare.
Concluzie
Dacă te interesează modul cum să te înrolezi într-un astfel de proiect, dacă într-adevăr sloturile se numără printre pasiunile tale, atunci te încurajăm să citești tot ce poți despre acest subiect. Cu siguranță că noi nu am reușit să cuprindem aici tot ce te-ar ajuta, dar îți putem servi încă un pot care să-ți fie de folos – fii încrezător! Nu-ți asuma riscuri pe care nu le poți duce și setează așteptări realista. Fie, poate că este vorba despre mai multe informații, dar ce încercam să spunem este că nu trebuie să te temi de rezultate negative, să te bucuri de fiecare victorie și de tot ce înseamnă aceasta experiență.
EVENIMENT
La loc comanda! Platforma pentru plata taxelor Ghișeul va redeveni FUNCȚIONALĂ în cursul zilei de vineri
![fruugo](https://cluj24.ro/wp-content/uploads/2021/07/laptop-scaled-e1669035150645.jpg)
Deși joi se anunțase că platformele administrate de ADR vor fi indisponibile până luni, 17 februarie, platforma pentru plata taxelor Ghișeul.ro va redeveni funcțională în cursul zilei de vineri, 14 februarie, după patru zile în care nu a fost disponibilă din cauza unor probleme tehnice care au afectat și alte sisteme IT publice gestionate de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR).
Problemele au fost cauzate de fluctuații de curent electric, iar volumul de metadate de restaurat a fost de peste 200 TB, a declarat pentru HotNews.ro Dragoș Vlad, președintele ADR.
La loc comanda! Platforma pentru plata taxelor Ghișeul va redeveni FUNCȚIONALĂ în cursul zilei de vineri
Potrivit lui Dragoș Vlad, în urma unei succesiuni de căderi de tensiune, a ars condensatorul unuia dintre UPS-uri (aparat electric care furnizează energie electrică în caz de urgență, atunci când sursa principală de curent electric nu funcționează), fapt care a afectat și echipamentele de rețea.
„Fluctuațiile de curent au prins echipamentele (pe timp de noapte) în procese de back-up, iar un echipament foarte important nu a repornit când s-a trecut de pe o fază pe alta. Este vorba de serverul de tip DNS care nu poate fi accesat încă. Acesta are un rol de prezentare a numelor pe internet: ADR.gov.ro, Ghișeul.ro, e-licitație.ro etc. Nu este un atac. Este un efect de domino pornit de la fluctuații de curent cu efecte în lanț”, a mai declarat Dragoș Vlad.
Potrivit președintelui ADR, volumul de metadate de restaurat este foarte mare, de peste 200 TB.
„Restaurarea este la nivel de meta-date a unui echipament de stocare a mașinilor virtuale – componenta controler, cea care gestionează resursele unui server (nr de procesoare, nr de zone de stocare, plăci de rețea, etc)”, a mai precizat vineri, 14 februarie, președintele ADR.
Reamintim faptul că platforma Ghișeul.ro, Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Punctul de Contact Unic Electronic (PCUE) și Sistemul Informatic de Atribuire Electronică în Transporturi (SIAE), aflate în gestionarea ADR, au devenit indisponibile de marți dimineață. Funcționarea platformei de licitații publice SEAP a fost restabilită joi.
EVENIMENT
Daniel David: Nu sunt suveranist. Nu îmi plac “ismele”, dar sunt pe linia unui patriotism românesc
![Daniel David, ministrul Educației](https://cluj24.ro/wp-content/uploads/2025/01/daniel-david-ministru-e1738063477837.jpg)
Clujeanu Daniel David, ministrul Educației, a declarat că își asumă explicit o orientarea euroatlantică și spune că sub nici o formă nu este suveranist.
Daniel David a făcut declarația pe pagina de Facebook a ministerului, unde are sesiuni de dicuții despre problemele din învățământ.
Daniel David: Nu sunt suveranist
Daniel David a venit, cu clarificări după ce, spune el, tot mai mult în ultimele zile a fost întrebat, fie direct, fie prin mesaje pe rețelele sociale care este orienatrea sa politică, dacă este proeuropean sau dacă va candida la alegerile prezidențiale.
Daniel David a declarat că își asumă explicit orientarea proeuropeană, mai exact euroatlantică, având în vedere că a studiat și în Statele Unite ale Americii. “Orientarea mea este de centru dreapta, dar am diverse atitudini mai de stânga, pe linia incluzivă, mai ales în zona sănătății și educației… Asta confuzeaza pe foarte multă lume, cei mai conservatori mă fac progresist, iar progresiștii mă fac conservator.
Evident ca nu sunt suveranist. Am respect pentru suveranismul european, instituțional, care există. Mie nu îmi plac ‘ismele’, așa că dacă trebuie să mă proiectez într-un anumit fel, mă văd mai degrabă ca fiind pe linia unui patriotism românesc, care vede o Românie suverană într-un spațiu euroatlantic”, a spus Daniel David.
Acesta a mai explicat faptul că “atitudea de stânga” vine din faptul că el nu crede că este drept ca să fie bolnavi sau copii care să nu-și permită servicii de sănătate sau educaționale pentru că vin din familii sărace.