ACTUALITATE
Încearcă magia Apple în cele mai avansate telefoane de pe piață

Ești în căutarea unui smartphone care să-ți depășească așteptările și să te surprindă în fiecare zi? Atunci iPhone 13 este alegerea perfectă pentru tine! Cu tehnologii revoluționare, performanță de vârf și un design uluitor, iPhone 13 te va purta într-o lume fascinantă a inovației și rafinamentului. Hai să descoperim împreună de ce acest smartphone este considerat cel mai avansat din generația sa!
Unul dintre cele mai impresionante aspecte ale iPhone 13 este camera sa avansată. Cu sistemul de camere dual sau triplu, vei putea captura imagini incredibile și videoclipuri de înaltă calitate, cu detalii uimitoare și culori vii. Fie că ești un pasionat al fotografiei sau pur și simplu îți place să imortalizezi momente importante, iPhone 13 îți va oferi rezultate remarcabile.
Cu funcții precum Night mode, Deep Fusion și Smart HDR, vei putea realiza fotografii profesionale chiar și în condiții de iluminare scăzută. Explorează-ți latura creativă și surprinde fiecare amintire într-un mod unic și captivant.
Performanța extraordinară a iPhone 13 este asigurată de noul procesor A15 Bionic, cel mai rapid și mai puternic procesor de smartphone de până acum. Indiferent de sarcina pe care o ai în față, acest smartphone este pregătit să facă față cu brio. Deschide aplicații complexe, navighează rapid prin meniuri și bucură-te de experiențe de gaming fără întreruperi. Performanța fără precedent a lui iPhone 13 te va impresiona și îți va permite să te bucuri de tot potențialul acestui dispozitiv.
Pe lângă performanța și calitatea superioară, iPhone 13 vine și cu un ecran uluitor. Display-ul Super Retina XDR de pe iPhone 13 îți va oferi o experiență vizuală deosebită, cu culori vibrante, contrast ridicat și detalii extraordinare. Indiferent dacă urmărești filme, joci jocuri sau navighezi pe internet, ecranul acestui smartphone te va captiva și te va introduce într-o lume plină de culori și claritate.
Un alt aspect impresionant al iPhone 13 este autonomia sa extinsă a bateriei. Cu tehnologia avansată de gestionare a energiei, vei putea utiliza telefonul mai mult timp fără să-ți faci griji că rămâi fără baterie. Poți naviga pe internet, urmări videoclipuri și asculta muzică pentru mai multe ore, fără a fi nevoie să-l încarci în mod constant. Bucură-te de libertatea de a utiliza iPhone 13 pe parcursul întregii zile, fără a fi nevoie să te îngrijorezi de nivelul bateriei.
iPhone 13 vine și cu caracteristici inovatoare care îți fac viața mai ușoară și mai distractivă. Funcția Face ID îți permite să deblochezi telefonul și să accesezi aplicațiile tale preferate cu o simplă privire, fără a fi nevoie să-ți amintești de parole complicate. În plus, rezistența la apă și praf îți oferă liniștea că telefonul tău este protejat în orice situație.
Acum că am descoperit minunile aduse de iPhone 13, poate ai întrebări și despre iPhone 14. Ei bine, deși iPhone 14 este un subiect de mare interes în industria smartphone-urilor, momentan informațiile disponibile sunt limitate cu privire la diferențe majore cu privire la cele două telefoane. Nu considerăm că sunt diferența majore între cele două, însă, dacă ești super pasionat de tehnologie și ai nevoie de un telefon nou, atunci ia în considerare și acest model.
Indiferent că ești un utilizator pasionat de tehnologie sau că îți dorești doar să ai cel mai bun smartphone de pe piață, iPhone 13 nu te va dezamăgi. Cu caracteristici avansate, performanță puternică și o experiență utilizator extraordinară, acesta te va cuceri de la prima atingere. Fie că îți place să explorezi cele mai noi aplicații, să surprinzi momente speciale sau să te bucuri de divertismentul online, iPhone 13 va fi partenerul perfect în această călătorie digitală. Descoperă întreaga gamă de funcționalități și transformă-ți modul de interacțiune online și cu noile tehnologii cu acest model de iPhone!
Așadar, iPhone 13 reprezintă o alegere excelentă pentru cei care caută un smartphone de top. Cu caracteristici inovatoare, performanță excepțională și un design rafinat, iPhone 13 te va impresiona și te va introduce într-o lume fascinantă a tehnologiei. Descoperă magia acestui telefon și bucură-te de fiecare moment alături de el!
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

CULTURA
VIDEO. O echipă de specialiști de la UTCN a scanat 3D artefacte romane pentru un muzeu din Portugalia

Mai multe artefacte romane au fost scanate 3D de specialiștii Universității Tehnice din Cluj-Napoca – UTCN.
Specialiștii de la Departamentul de Ingineria Proiectării și Robotică – IIRMP s-au deplasat pentru asta la Beja, în Portugalia.
O echipă de specialiști de la UTCN a scanat 3D artefacte romane pentru un muzeu din Portugalia
Artefactele romane se află la muzeul Rainha Dona Leonor din Beja. Orașul portughez, arată reprezentanții UTCN, era cunoscut în perioada romană sub numele de Pax Julia. Mai mult, Beja a fost un important centru administrativ și comercial în provincia Lusitania, fiind și capitala regiunii administrative Conventus Pacensis.
”Acum, colegii noștri contribuie la digitizarea patrimoniului cultural din expoziția Nucleo Visigotico, păstrând astfel vie istoria acestor locuri”, au transmis reprezentanții UTCN.
CULTURA
A murit cunoscutul romancier și realizator TV clujean Radu Țuculescu. Pe 5 aprilie urma să-și lanseze o nouă carte

Cunoscutul romancier, dramaturg, traducător și realizator TV clujean Radu Țuculescu a decedat la vârsta de 76 de ani, din cauza unor probleme de sănătate.
Născut pe 1 ianuarie 1949 la Târgu Mureș și crescut la Reghin, Radu Țuculescu a fost nepotul marelui pictor Ion Țuculescu și tatăl prozatorului Răzvan Țuculescu. Radu Țuculescu a fost unul din cei mai prestigioși romancieri ai generației sale. A fost distins de-a lungul carierei sale cu numeroase premii la nivel național, iar începând cu 2007 a cunoscut un real succes și în afara granițelor.
A murit cunoscutul romancier și realizator TV clujean Radu Țuculescu. Pe 5 aprilie urma să-și lanseze o nouă carte
Romanele sale au fost traduse, până în prezent, în Germania, Franța, Italia, Austria, Ungaria, Serbia, Cehia, Israel, iar piesele de teatru în cehă, maghiară, italiană, franceză, ebraică, engleză. Din 2008 piesele sale au intrat în repertoriul permanent al teatrului Orfeus din Praga fiind astfel cel mai jucat dramaturg român contemporan în Cehia.
A copilărit în Reghin, acolo unde părinții săi s-au stabilit din 1949 până în prezent. A urmat Școala Germană din Reghin, apoi Liceul de Muzică din Târgu Mureș și Liceul de Muzică din Cluj, după care urmează Academia de Muzică ”Gh. Dima” din Cluj-Napoca, secția vioară.
Între 1967 și 1974 conduce Cercul de teatru și pantomimă ”Atelier”, montând piese din autori clasici și contemporani (între altele o dramatizare după Gabriel Garcia Marquez), precum și piese proprii. După 1990 și-a continuat activitatea teatrală, participând și la festivaluri naționale și internaționale (Franța, Italia, Rusia, Maroc, Canada, Ungaria, Germania, Cipru, Olanda, Cehia etc.).
„A debutat cu poezii în revista Steaua”
După terminarea facultății a fost redactor la Radio Cluj (1972-1985), iar după desființarea studioului de radio din ordinul lui Ceaușescu, devine violonist la Filarmonica de Stat din Cluj-Napoca (1985-1989), apoi a fost redactor și realizator la TVR Cluj (între 1990 și 1996, șeful secției muzical-culturale).
A debutat cu poezii în revista Steaua (1966), debutul publicistic având loc în Amfiteatru (1967), cu articolul Despre teatrul studențesc. Colaborează la Viața Studențească, Amfiteatru, Echinox, Napoca Universitară, Vatra, Tribuna (unde susține, din 2003, rubrica permanentă de publicistică ”Ex Abrubto”, transformată, din 2007, în ”Scrisori către președinte”). Povestirile sale au fost traduse în Ungaria, Rusia, Austria, Cehia etc. A realizat filme (reportaje) pentru televiziune în Belgia, Tunisia, Egipt, Spania, Portugalia, Austria etc. A beneficiat de mai multe burse de creație la Paris, Basel, Viena sau Berna.
A fost membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Cluj, membru fondator ASPRO și al Societății Oamenilor de Cultură și Știință Bihor. Numeroase traduceri din literatura elvețiană contemporană de expresie germană și austriacă contemporană. A publicat, până în prezent, peste zece volume de poezie (bilingvă) și cinci volume de proză scurtă la editurile Biblioteca Revistei Familia și Cogito. A publicat de asemenea în reviste literare din Rusia, Ungaria și Elveția. A fost tradus în limbile germană, cehă, maghiară, franceză și italiană.
Pe 5 aprilie 2025 urma să aibă lansar
ea cărții „Povestirile mamei bătrâne. Satul de la marginea lumii”. Aceasta va fi lansată in memoriam pe 12 aprilie, la Târgul de Carte „Gaudeamus”.
Romancierul va fi înmormântat în orașul copilăriei sale, Reghin.
Sursa: Wikipedia
EVENIMENT
FOTO. Mini-garsonieră de 15 m din Cluj-Napoca, de vânzare cu 79.000 de euro. Unde se opresc prețurile?

O agenție imobiliară scoate la vânzare o garsonieră situată în Piața Mihai Viteazu din Cluj-Napoca despre care se susține că ar fi o excelentă oportunitate de investiție deși are doar 15 mp.
”Oportunitate de investitie-închiriere, birou, regim hotelier – Airbnb! Va propun spre vânzare o garsoniera, pe strada Tipografiei din Cluj-Napoca- zona Turnul Pompierilor.
Orientarea Sud. Situată la parter. Se vinde mobilata (Ikea) si utilata cu masina de spalat noua LG, frigider nou, cuptor cu microunde. Suprafata garsonierei este de 15mp, are o terasa proprie de 12 mp si o boxa de depozitare de 4 mp.
Posibilitate de parcare in curte sau pe strada (pentru riverani), in locurile special amenajate Este foarte aproape de statiile de autobuz si mai ales de centru”, se arată în anunț.
Garsoniera a fost construită în anul 1977 și are pereți din cărămidă, prețul de vânzare fiind de 79.000 de euro, ceea ce înseamnă un preț de peste 5000 de euro/mp.
CULTURA
Doi mitropoliți și 8 episcopi marchează la Catedrala Ortodoxă Cluj-Napoca proclamarea canonizării Sf. Mucenic Liviu Galaction

Proclamarea locală a canonizării Sfântului Preot Mucenic Liviu Galaction de la Cluj va avea loc marți, 25 martie 2025, de Praznicul Bunei Vestiri, când se împlinesc 19 ani de existență a Mitropoliei Clujului, printr-o slujbă religioasă care va fi oficiată la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca.
Astfel, începând cu ora 9.30, un sobor de 10 ierarhi, format din: IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, IPS Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, PS Ignatie, Episcopul Hușilor, PS Iustin, Episcopul Ortodox Român al Maramureșului și Sătmarului, PS Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, PS Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, PS Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, PS Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, PS Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, și PS Teofil de Iberia, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, va săvârşi Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, în prezenţa credincioşilor, a personalităţilor din lumea culturală şi academică, dar şi a reprezentanţilor autorităţilor civile şi militare din întreaga mitropolie.
21 de ani de Mitropolie la Cluj
La data de 25 martie 2006, la praznicul Bunei Vestiri, avea loc proclamarea solemnă a Mitropoliei Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, devenită ulterior Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului.
Evenimentul nașterii noii mitropolii transilvănene este ancorat în viziunea și voința istorică exprimată de Sfântul Andrei Șaguna, de Octavian Goga sau de Patriarhul Miron Cristea.
De asemenea, ziua de 25 martie a devenit, prin actul providențial al reînfiinţării Mitropoliei Clujului, o sărbătoare pentru întreaga Transilvanie, ea marcând momentul întronizării primului mitropolit, Bartolomeu Anania, iar după 5 ani a Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Andrei.