Connect with us

ACTUALITATE

În tot răul, e și un pic de bine. Este experiența pe care o trăim acum doar una neplăcută?

Publicat


Într-o zi, peste ani, ne vom reaminti de această perioadă a pandemiei, cu un gust amar și o senzație de claustrofobie și panică. Să fie oare așa? Sau ne vom aduce aminte de gustul dulce al prăjiturilor pe care le făceam zilnic? Știm cu toții că în timpul carantinării am dobândit o multitudine de abilități noi, am citit cărțile adunate pe noptieră, bărbații s-au ocupat mai mult de treburile casei, au petrecut timp cu familia, au lăsat de-o parte grijile legate de locul de muncă. Femeile au învățat să gătească sau au învățat noi rețete. Să fie experiența coronavirusului doar una urâtă, care abuzează populația?

Începutul conștientizării

De la începutul răspândirii virusului, oamenii au suferit o schimbare la nivel mental. Acum, în fața posibilității contactării unui virus care poate fi letal, toți suntem egali. Combustibilul s-a ieftinit considerabil, dar ce rost dacă lumea nu poate circula ca înainte? În acest moment bunurile materiale nu îți mai aduc fericirea? Ne aflăm acasă, cu toții stăm unde ne este mai bine. Practic avem vacanță plătită, ne odihnim și avem timp să ne ocupăm de lucrurile de care înainte spuneam că nu le putem duce la bun sfârșit pentru că aveam un program aglomerat. Auzeam foarte des: „Ce bine e acasă, mi-aș dori să stau o perioadă închis aici să îmi revin”. Pe lângă asta, 75% din salar ne este asigurat ca să stăm să ne îngrijim copilul care nu poate participa la orele din cadrul școlii sau grădiniței. În condițiile în care veniturile tale lunare au scăzut, problema nu este chiar atât de mare, pentru că oricum nu cheltui la fel de mulți bani ca înainte.

Am ajuns să ne spălăm corespunzător!

Intervine și codul bunelor maniere, un virus care este invizibil ne-a învățat să avem grijă de igiena personală, să ne spălăm pe mâini și să nu ne atingem nasul, gura sau ochii, mai ales în situațiile în care nu suntem igienizați. Mai mult de atât, a fost mai eficient decât părinții, profesorii și educatorii care ne învățau când și cum să strănutăm sau să tușim. Acum, o simplă răceală ne îngrijorează, suntem mai atenți cu noi, ne tratăm și îi ferim și pe cei din jurul nostru. Am creat o afinitate deosebită față de bătrâni, acum îi ajutăm să aibă ce mânca, le cumpărăm alimente și îi tratăm mai bine ca înainte. Un fantomatic virus ne-a adus în postura în care suntem solidari și solitari cu toții, nu doar organizațiile, nu doar anumite categorii de oameni, toți. CO-VID19 ne-a făcut să ne gândim la aproapele nostru, să ne dăm seama cât de importantă este socializarea, cât de mult ne ajută locul de muncă în evoluția zilnică și rostul punerii unui scop sau țel pe care te obligi să îl atingi.

Planeta a luat pauză

Momentan, globul pământesc a spus „stop” unei relații toxice între el și populație. El poate să respire, să fie fericit, sa își urmeze cursul și să își revină. Poluarea este redusă, stratul de ozon este în refacere, flora și fauna sunt acum oamenii de care are planeta nevoie. Marile orașe ale lumii, puternicele centre comerciale și economice, orașele modei, destinațiile de lux, piețele, muzeele și tot ceea ce înseamnă turism, sunt în repaus total.

De ce nu e așa tot timpul?

Toate supermarketurile sunt complet și corect dezinfectate. Începând de la cărucioarele de cumpărături până la rafturi, tot ceea ce se află în magazine este igienizat. De ce numai acum? Înainte nu existau boli transmisibile? Nu exista gripa? Magazinele ar trebui să facă acest lucru constant pentru a asigura igiena clienților și a angajaților și în cazul în care nu se aflăm în pandemie. Mai mult, desenele copiilor ne bucură, sunt apreciate și poate ne schimbă în bine starea de spirit. De ce nu apreciezi tot timpul fiecare pictură a copilului tău? De ce nu îți faci timp pentru el? De ce în mod normal îi dai un gadget care să-l țină ocupat, pentru a nu-l mai auzi?

Adaptarea

Acum, tot ceea ce înseamnă evenimente culturale, teatru, film și concerte s-a mutat în mediul online. Ne aduc și acestea bucurii, suntem fericiți și mulțumiți pe de o parte cu ce avem. Nu se poate spune că e bine, ci e civilizat, e de apreciat. Nunți, botezuri și mari evenimente precum Untold sunt anulate. Oare nu ne vom distra mai bine când va trece această pandemie? Nu o să trăim momentul mult mai intens?

Linia întâi

Pentru ca noi să putem sta liniștiți acasă, pentru că acesta este singurul lucru pe care trebuie să îl facem, medicii se sacrifică având contact direct cu pacienții contaminați, ne transmit mesaje precum „Suntem aici pentru voi, voi stați acasă pentru noi”. Vânzătorii, bancherii și jurnaliștii sunt activi pentru a ne asigura traiul zilnic și dreptul la informare. În acest război trebuie să stăm în case. Este chiar atât de greu?

Revenirea la normal

Atunci când lucrurile vor fi din nou ca înainte, când va dispărea acest virus și economia nu va mai fi în colaps, ne vom aduce aminte cât de bine este să socializezi? Cât de mare este bucuria de a ne putea duce în mall sa alergăm după haine și nu în farmacii după măști de protecție și prevenire? Vom aprecia ospătarul care ne aduce mâncare gata făcută și nu va trebui să gătim noi? Apreciem oare destul viața pe care o avem și momentele care vor veni? Dorim să avem momente memorabile în viață, așa că nu trebuie să ne plângem de acestea pentru că va fi doar o amintire neplăcută care ne-a făcut să conștientizăm cât de frumoasă este viața.

 

Un articol de Karla Fanea



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Adrian

    aprilie 7, 2020 la 12:04 pm

    Frumos articol felicitãri

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

AVANCRONICĂ. Sepsi Sf. Gheorghe – CFR Cluj. Clujenii sunt obligați să câștige pentru a urca pe podium

Publicat

CFR Cluj

Echipele de fotbal CFR Cluj și Sepsi Sf. Gheorghe se vor întâlni vineri, 29 martie, de la ora 20,30 pe stadionul Sepsi OSK unde vor disputa partida din etapa cu numărul doi din play-off-ul Superligii, deplasare în urma căreia feroviarii trebuie să se întoarcă cu cele 3 puncte pentru a urca pe podium.

CFR Cluj vine după o înfrângere suferită în Gruia împotriva echipei FC Universitatea Craiova cu scorul de 1 la 2.

Clujenii s-au văzut conduși încă din minutul 38 după golul marcat de Baiaram, avantajul a fost mai apoi dublat de Alexandru Mitriță, urmând ca în cele din urmă CFR Cluj să reușească doar reducerea din diferență prin fundașul Matei Ilie care a fost mai apoi eliminat pe finalul partidei.

După această prima partidă din play-off, CFR Cluj se află pe poziția a patra în clasament cu 27 de puncte.

Sepsi Sf. Gheorghe vine de asemenea după o înfrângere împotriva liderului din Superligă cu același scor de 2 la 1.

În partida de pe Arena Națională, Florinel Coman a deschis rapid scorul pentru FCSB, dar Debeljuh a restabilit egalitatea în urma unei lovituri de la 11 metri, dar cu 5 minute înainte de pauză,

Alexandru Băluță a marcat și a stabilit scorul final încă din prima repriză. După prima etapă din play-off, Sepsi Sf. Gheorghe se află pe locul al șaselea cu 22 de puncte.

Desfășurarea partidelor directe dintre CFR Cluj și Sepsi Sf. Gheorghe

Prima întâlnire dintre cele două echipe în actualul sezon a fost pe 5 octombrie și s-a încheiat cu victoria clujenilor care s-au impus la scor de neprezentare în fața lui Sepsi.

Pe lista marcatorilor în respectiva partidă s-au trecut PanagiotisTachtsidis, Mario Camora și Daniel Birligea.

În returul sezonului regulat, Sepsi Sf. Gheorghe s-a răzbunat pentru rezultatul din tur și s-a impus cu scorul de 2 la 1 pe teren propriu. Marcatori în partida retur au fost PanagiotisTachtsidis pentru CFR, în timp ce pentru gazde au marcat SherifKallaku și Vitalie Damașcan.

 „Ne așteaptă un meci greu cu o echipă foarte disciplinată și muncitoare”

Adrian Mutu, antrenorul celor de la CFR Cluj, a declarat într-o conferință de presă premergătoare partidei cu Sepsi Sf. Gheorghe, că unii jucători vor fi indisponibili din cauza accidentărilor și deplasărilor de la meciurile echipelor naționale, dar are încredere în echipă că va reuși să obțină victoria.

De asemenea, acesta a spus că este conștient că va fi o partidă grea împotriva unei echipe disciplinate și muncitoare.

”Sepsi întotdeauna a fost o echipă incomodă în ultimii ani, o echipă greu de bătut mai ales acasă, foarte disciplinată și o echipă care iese în evidență prin forța grupului și drept urmare trebuie să fim foarte atenți pentru că ne așteaptă un meci complicat”, a declarat antrenorul clujenilor.

Cosmin Olaru

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Percheziții ale polițiștilor la Turda. Falsuri și înșelăciuni la un centru pentru persoane vârstnice

Publicat

politist percheziții

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda au efectuat, joi, 5 percheziții domiciliare, în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiunile de fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată (15 acte materiale) și înșelăciune.

Percheziții ale polițiștilor la Turda. Falsuri și înșelăciuni la un centru pentru persoane vârstnice

”Perchizițiile au fost derulate la domiciliile a 2 persoane fizice, precum și la sediile a 3 persoane juridice, respectiv o instituție publică, un centru pentru persoane vârstnice și un operator economic din municipiul Turda.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2020 – 2023, o femeie, de 55 de ani, din Turda, funcționar în cadrul unei instituții, ar fi întocmit mai multe înscrisuri oficiale din domeniul de medicină, fără a avea acest drept, pe care le-ar fi remis unor persoane fizice și juridice.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe documente cu valoare probatorie, dar și alte bunuri de interes în cauză.

Cercetările au fost demarate de către Biroul de Investigații Criminale Turda, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, în urma sesizării făcute de reprezentanții unei instituții publice din municipiul Turda”, arată IPJ Cluj.

Amenzi de 27.000 de lei

În urma verificărilor efectuate, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj și cei ai Direcției de Sănătate Publică Cluj au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 27.000 de lei.

Pentru respectarea întregului cadru normativ care reglementează activitatea operatorilor economici, acțiunea a beneficiat sprijinul Biroului de Ordine Publică Turda, Secției 9 Poliție Rurală Turda, Serviciului Criminalistic, Serviciului Arme Exprozivi și Substanțe Periculoase, Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj-Detașamentul 4 Turda, Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj și Direcției de Sănătate Publică Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Proiect ambițios pentru Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj. Manager: Avem 1.000 de pacienți pe zi

Publicat

De

Ambulatoriu Spitalul de Boli Infecțioase

Ambulatoriul Spitalului Clinic de Boli Infecțiose din Cluj-Napoca va fi reabilitat, își va extinde serviciile și va fi dotat cu noi echipamante medicale.

Fostul Centru de Diagnostic și Tratament, preluat de spital împreună cu Consiliul Județean Cluj, tratează zilnic 1.000 de pacienți.

Proiect ambițios pentru Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj. Manager: Avem 1.000 de pacienți pe zi

Spitalul Clinic de Boli Intecțioase are în proiect de modernizare a Ambulatoriului Integrat, cunoscut și ca Centrul de Diagnostic și Tratament de pe Calea Moților nr. 19

„Suntem singurul oraș unde există un astfel de Ambulatoriu complex. Aici vin zilnic 1.000 de pacienți. Într-un aioan muresan,cluj,stiri de cluj,stiri de cluj ultima oran de zile, asta însemană aproape populația Clujului.

O investiție de 18-20 de milioane de euro ar aduce posibilitatea de a trata 2.000 de pacienți pe zi”, a declarat Ioan Mureșan, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

YouTube video

Bazine pentru tratamente de recuperare și centru de chirurgie avansată minim invazivă

Doar în 2023, Ambulatorul integrat a oferit peste 146.000 de tratamente medicale și a înregistrat  21.357 de spitalizari de zi.

„Avem în proiect să realizăm o extindere pentru serviciile de spitalizări de zi, dar și o extindere a Laboratorului de recuperare medicală. Vom avea două bazine pentru tratamentele de recuperare.

De asemenea, vom avea și un Centru integrat de chirurgie avansată minim invazivă, pe care medicii îl solicită insistent”, a declarat Ioan Mureșan.

Mai mult, ambulatoriul va fi reabilitat și va beneficia de dotări suplimentare, astfel încât să fie adus la cele mai înalte standarde.

Servicii medicale pentru copii și adulți

Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca este cea mai mare și complexă unitate ambulatorie din România.

Structura acestuia cuprinde 24 de specialități clinice medicale pentru adulți, 11 specialități clinice medicale pentru copii și 5 laboratoare medicale.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

CFR Călători asigură de la 1 aprilie autobuze de la Cluj-Napoca la Oradea. Calea ferată se modernizează, Vezi programul curselor

Publicat

De

Episcopia Bihor

Începând cu data de 1 aprilie 2024, va deveni operațional la CFR Călători serviciul de înlocuire a transportului feroviar cu autobuze pentru asigurarea călătoriei pasagerilor pe distanța Cluj Napoca – Oradea, în condițiile începerii lucrărilor la electrificarea / modernizarea liniei feroviare LOT 2 Aghireș – Poieni de către managerul infrastructurii – CNCF CFR SA.

Odată finalizate procedurile de achiziție publică a serviciilor de transport auto de călători efectuate în condițiile respectării prevederilor cadrului legislativ – O.U.G. 131/29.12.2023 privind înlocuirea serviciilor de transport feroviar cu servicii de transport auto de călători și Legea nr. 99/ 2016 privind achizițiile sectoriale, CFR Călători va asigura din 1 aprilie 2024 serviciile de transport auto de călători atât pe întreaga distanță Cluj Napoca – Oradea, cât și pe sectoare din interiorul secției ce vor alterna și cu serviciile de transport feroviar de călători de pe relațiile Cluj Napoca – Aghireș și Oradea – Aleșd.

De asemenea, operarea acestor servicii va fi condiționată și de realizările/comunicările ulterioare ale CNCF CFR SA.

Programul de circulație

Prezentăm mai jos programul de circulație al autobuzelor, cu mențiunea că orele de plecare/sosire în stațiile din parcursul acestora precum și tarifele aplicate pot fi vizualizate pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea „Detalii/Preț”, din modulul de mers de tren, la căutarea trenurilor de pe ruta dorită:

·         autobuz IRA 01537 ORADEA (plecare 21.55) – CLUJ NAPOCA (sosire 01.45)

·         autobuz IRA 01539 CLUJ NAPOCA (plecare 04.45) – ORADEA (sosire 08.34)

·         autobuz IRA 01841 CLUJ NAPOCA (plecare 04.45) – ORADEA (sosire 08.34)

·         autobuz IRA 01842 ORADEA (plecare 21.55) – CLUJ NAPOCA (sosire 01.45)

·         autobuz REA 3008 ORADEA (plecare 17.30) – CLUJ NAPOCA (sosire 21.23)

·         autobuz REA 3009 CLUJ NAPOCA (plecare 13.30) – ORADEA (sosire 17.22)

·         autobuz REA 3011 CLUJ NAPOCA (plecare 17.55) – ORADEA (sosire 21.48)

·         autobuz RA 03621 CLUJ NAPOCA (plecare 04.50) – HUEDIN (sosire 06.06)

·         autobuz RA 03622 HUEDIN (plecare 06.08) – AGHIREȘ (sosire 06.41)

·         autobuz RA 03623 AGHIREȘ (plecare 08.25) – ALEȘD (sosire 10.52)

·         autobuz RA 03626 ALEȘD (plecare 08.20) – AGHIREȘ (sosire 10.31)

·         autobuz RA 03627 AGHIREȘ (plecare 15.35) – HUEDIN (sosire 16.08)

·         autobuz RA 03628 HUEDIN (plecare 17.05) – AGHIREȘ (sosire 17.38)

·         autobuz RA 03629 AGHIREȘ (plecare 17.40) – HUEDIN (sosire 18.13)

·         autobuz RA 03631 HUEDIN (plecare 18.15) – ORADEA (sosire 21.07)

·         autobuz RA 03640 ORADEA (plecare 02.30) – BRATCA (sosire 04.10)

·         autobuz RA 03641 BRATCA (plecare 04.25) – ALEȘD (sosire 05.18)

·         autobuz RA 03642 ORADEA (plecare 03.12) – BRATCA (sosire 04.50)

·         autobuz RA 03643 BRATCA (plecare 04.55) – ALEȘD (sosire 05.48)

·         autobuz RA 03644 ALEȘD (plecare 05.52) – BRATCA (sosire 06.44)

·         autobuz RA 03645 HUEDIN (plecare 14.35) – BRATCA (sosire 15.35)

·         autobuz RA 03646 BRATCA (plecare 06.47) – HUEDIN (sosire 07.48)

·         autobuz RA 03647 BRATCA (plecare 15.38) – ALEȘD (sosire 16.31)

·         autobuz RA 03648 ALEȘD (plecare 15.25) – BRATCA (sosire 16.18)

·         autobuz RA 03649 BRATCA (plecare 16.27) – ALEȘD (sosire 17.20)

·         autobuz RA 03650 ALEȘD (plecare 16.35) – CLUJ NAPOCA (sosire 19.50)

·         autobuz RA 03651 ALEȘD (plecare 17.24) – ORADEA (sosire 18.20)

·         autobuz RA 03652 ORADEA (plecare 19.30) – BRATCA (sosire 21.20)

·         autobuz RA 03654 BRATCA (plecare 21.21) – CLUJ NAPOCA (sosire 23.20)

Trenuri spre Aghireșu și Aleșd

Având în vedere faptul că circulația trenurilor este închisă permanent pe sectorul Aleșd – Bratca – Huedin – Poieni – Aghireș de pe secția Cluj Napoca – Oradea de către CFR SA, nu pot fi operate trenuri directe în relația Cluj Napoca – Oradea.

În acest context, CFR Călători operează în continuare pe sectoarele de pe această secție pe care se desfășoară circulație feroviară, precum Cluj Napoca – Aghireș și retur și Oradea – Aleșd și retur, astfel:

·         5 trenuri în relația Cluj Napoca – Aghireș

·         6 trenuri în relația Aghireș – Cluj Napoca

·         5 trenuri în relația Oradea – Aleșd

·         5 trenuri în relația Aleșd – Oradea

Modificări în circulație

Menționăm că din data de 1 aprilie 2024, în programul de circulație a trenurilor pe ruta Oradea – Aleșd și retur sunt operate modificări ale orarelor, astfel:

·         tren Regio 3640 ORADEA (plecare 04.45) – ALEȘD (sosire 05.17)

·         tren Regio 3641 ALEȘD (plecare 05.30) – ORADEA (sosire 06.19)

·         tren Regio 3642 ORADEA (plecare 07.34) – ALEȘD (sosire 08.19)

·         tren Regio 3643 ALEȘD (plecare 06.15) – ORADEA (sosire 07.04)

·         tren Regio 3644 ORADEA (plecare 10.00) – ALEȘD (sosire 10.45)

·         tren Regio 3645 ALEȘD (plecare 08.35) – ORADEA (sosire 09.24)

·         tren Regio 3646 ORADEA (plecare 14.30) – ALEȘD (sosire 15.20)

·         tren Regio 3647 ALEȘD (plecare 11.00) – ORADEA (sosire 11.49)

·         tren Regio 3648 ORADEA (plecare 15.35) – ALEȘD (sosire 16.25)

·         tren Regio 3649 ALEȘD (plecare 17.45) – ORADEA (sosire 18.34)

Informații despre circulația trenurilor:

la telefon 0219521 – INFO CFR (trafic intern).

la numerele de telefon din stațiile CFR publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/

în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), se introduce numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Se obțin informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.

pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.

pe site-ul www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.

de la personalul CFR din staţii.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax