Connect with us

EVENIMENT

În aprilie se dezbate transportul public gratuit la Cluj-Napoca, vinerea

Publicat


Timp de 2 săptămâni, Primăria Cluj-Napoca a lucrat la o propunere de proiect privitoare la circulația gratuită a cetățenilor cu mijloacele de transport în comun, în zilele de vineri.

”Suntem primii din România care lucrăm la acest proiect, și suntem în discuții avansate cu CTP. Trebuie însă să stea proiectul în dezbatere publică. Ne vom respecta acest angajament, ca în aprilie să avem în dezbatere publică proiectul. Deocamdată nu am găsit bariere legale insumortabile”, a declarat primarul Emil Boc, vineri.

Edilul a anunțat că cetățenii își vor lua un ”bilet verde” de la automatele din stații, cu care vor putea circula toată ziua.

Emil Boc a anunțat că astăzi, în ”Vinerea verde”, a venit pe jos la locul de muncă.

 


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

61.000 de persoane s-au înscris pentru „Rabla pentru electrocasnice” în șapte ore

Publicat

De

În șapte ore de la deschiderea programului „Rabla pentru electrocasnice” s-au înscris 61.000 de persoane care vor să își înlocuiască aparatele electrocasnice vechi cu unele noi, performante energetic.

Reprezentanții Administrației Fondului pentru Mediu spun că, vineri, până la ora 17.00, la 7 ore de la deschiderea aplicației informatice, și-au creat conturi de utilizator 61.000 persoane fizice care doresc să-și înlocuiască aparatele electrocasnice vechi cu unele noi, performante energetic.

Conturile pentru „Rabla pentru electrocasnice” pot fi create până joi, 20 mai, la ora 23.59.

Ulterior, în cele 3 etape vor fi selectate echipamentele dorite. Astfel, în etapa I: vouchere aferente categoriei din care fac parte mașinile de spălat rufe/vase și frigiderele/congelatoarele (21 mai – 3 iunie); în etapa II: vouchere aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile și tabletele (4 iunie-17 iunie) și etapa III: vouchere aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele (18 iunie – 1 iulie).

Anul acesta, echipamentele incluse în program și sumele aferente fiecărui echipament sunt: 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puțin noua clasa energetică C; 400 de lei pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasa energetică D; 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++; 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E; 400 lei pentru televizoare având cel puțin noua clasă energetică E; 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++; 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an; 500 de lei pentru laptopuri; 300 de lei pentru tablete.

Bugetul alocat Programului în anul 2021 este de 75 milioane lei.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Câștigătoarea a 26 de milioane de dolari la loterie a spălat biletul și a pierdut premiul

Publicat

De

O femeie care pretinde că a cumpărat biletul câștigător, în valoare de 26 de milioane de dolari, la o extragere a California Lottery spune că l-a lăsat în buzunarul pantalonilor și l-a distrus-o în mașina de spălat, relatează presa americană, citată de BBC.

Biletul câștigător SuperLotto Plus a fost vândut la un magazin din suburbia Norwalk din Los Angeles, în noiembrie.

Femeia, care a rămas anonimă, apare pe camerele de supraveghere achiziționând un bilet în magazin la momentul respectiv.

Dar termenul stabilit pentru revendicarea premiului a trecut joi.

Organizatorii loteriei spun că câștigul trebuie revendicat în termen de 180 de zile de la extragere, care a avut loc pe 14 noiembrie.

Un vânzător a declarat pentru Whittier Daily News din California că o femeie a intrat miercuri în magazin, susținând că este deținătoarea biletului câștigător, dar că a pierdut biletul și se teme că l-a distrus în mașina de spălat.

O purtătoare de cuvânt a Loteriei din California, Cathy Johnston, a declarat ziarului că filmările din magazin nu ar fi suficiente pentru a justifica afirmația femeii și că este necesară „o dovadă substanțială convingătoare că a fost în posesia biletului”.

Cu toate acestea, o copie a videoclipului a fost împărtășită organizatorilor loteriei și cererea este investigată în continuare, a confirmat Johnston.

Dacă nu există un câștigător recunoscut al premiului, suma va fi distribuită în școlile publice din California, au spus organizatorii într-un comunicat. Retailerul care a vândut biletul câștigător a primit 130.000 de dolari ca parte a procedurii standard a loteriei, se adaugă în declarație.

Numerele câștigătoare pentru extragerea din noiembrie au fost 23, 36, 12, 31, 13, alături de meganumărul 10.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Alin Tișe a refuzat să-l întâlnească pe Orban deoarece este ”inferior politic”. Nu accept să-și facă imagine pe munca mea

Publicat

De

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a refuzat să se întâlnească vineri cu președintele PNL, Ludovic Orban, deoarece fostul premier îi este ”inferior politic”.

”Nu voi mai accepta ca munca mea din județ să fie folosită ca exerciții de imagine ale unora care vin in vizita pe aici și apoi pleacă. Să-și facă imagine cu activitatea și cu realizările lor, dacă o au. E o chestiune de etică politică.

Oameni incompetenți în județele lor (care nu au câștigat la vot direct nici o bătălie electorală) vin la Cluj să se laude cu munca altora, iar apoi ne tratează cu lipsa de respect: vezi numirea prefectului de Cluj .

Oameni inferiori politic vin la Cluj să se laude cu munca noastră și să o dea exemplu. Am trecut de faza aceasta”, a declarat Alin Tișe pentru Știri pe Surse.

Alin Tișe s-a angajat să creeze o platformă politică prin care să-l dea jos din funcția de președinte pe Ludovic Orban la viitorul congres PNL.

Citește mai departe

CULTURA

Se REDESCHIDE Opera Maghiară din Cluj cu o „Gală de operă și operetă”

Publicat

Opera Maghiară din Cluj își deschide ușile pe 16 mai cu spectacolul „Gală de operă și operetă”, de la ora 19.00, regia fiind semnată de Szabó Emese. Opera Maghiară nu a mai fost deschisă fizic din 4 octombrie 2020, drept pentru care artiștii instituției așteaptă cu nerăbdare să își revadă publicul.

„În data de 16 mai, ne putem întâlni din nou publicul față în față. Acest nou început încă poartă urmele restricțiilor. Durata spectacolelor nu poate depăși două ore și nu putem folosi decât 30-50% din capacitatea sălii, în funcție de scenariul epidemiologic actual al orașului nostru. Având în vedere factorii menționați, ne-am gândit să ne reîncepem programul cu Gala de operă și operetă de primăvară, după care vă invităm la concertul nostru intitulat Primavera Musicale. În sfârșit, publicul interesat va avea ocazia să urmărească din nou pe scena cea mare opera în două acte a lui Ruggero Leoncavallo, Paiațele. Sperăm ca până la sfârșitul lunii să aflăm ce măsuri de relaxare se vor aduce la nivel național, astfel încât să ne putem modela programul în consecință” – a declarat directorul instituției, Szép Gyula.

Spectacolul „Gala de operă și operetă” va avea loc duminică, pe data de 16 mai 2021, de la ora 19. În program: Ábrahám Pál, Georges Bizet, Francesco Cilea, Charles Gounod, Huszka Jenő, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, W. A. Mozart, Amilcare Ponchielli, Gioachino Rossini, Szirmai Albert.

Biletele pentru Gala de operă și operetă de primăvară pot fi achiziționate online pe pagina eventbook.ro, precum și de la casa de bilete a Operei Maghiare.

Dana Coțovanu

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate