Connect with us

EVENIMENT

IMPORTANT. Bursa locurilor de muncă la Cluj-Napoca pentru hoteluri și restaurante. Ce posturi se oferă

Publicat


restaurant g21122d741 1920

AJOFM Cluj impreuna cu Organizația Patronală HORECA a Industriei Ospitalității din Cluj-Napoca, organizează, vineri, 3 martie,  „Bursa Locurilor de Munca pentru Industria Ospitalitatii”.

Evenimentul va avea loc la Casino Centrul de Cultura Urbana din Parcul Central „Simion Bărnuțiu” Cluj-Napoca, intre orele 09:00 – 13.00.

Evenimentul se adreseaza tututor persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, viitori absolventi, someri, persoane care doresc sa isi schimbe locul de munca sau care doresc sa isi imbunatateasca pozitia profesională.

Sector afectat de pandemie

Sectorul HoReCa, una dintre cele mai dinamice industrii, dar și printre cele mai afectate de pandemie, din cauza deschiderii directe către populație și a faptului că a fost vizată de fiecare dată de restricțiile impuse de autorități, resimte acum un deficit acut de forță de muncă.

În prezent, acest domeniu este pregătit să depășească provocările generate de pandemie, iar eforturile angajatorilor se traduc prin încercarea de a atrage și de a păstra angajații pe o piață a muncii tot mai competitivă precum și de a transforma industria într-o zonă atractivă de lucru, pentru cei care doresc să activeze în industria ospitalității.

Ce locuri de muncă se oferă

Participă peste 20 de reprezentanti ai celor mai mari angajatori din Industria Ospitalitatii care oferă următoarele tipuri de locuri de muncă:

☞𝘮𝘢𝘯𝘢𝘨𝘦𝘳 𝘭𝘰𝘤𝘢ț𝘪𝘦,

☞𝘣𝘶𝘤ă𝘵𝘢𝘳, 𝘢𝘫𝘶𝘵𝘰𝘳 𝘣𝘶𝘤ă𝘵𝘢𝘳,

☞o𝘴𝘱ă𝘵𝘢𝘳 ș𝘦𝘧, 𝘰𝘴𝘱ă𝘵𝘢𝘳, 𝘢𝘫𝘶𝘵𝘰𝘳 𝘥𝘦 𝘰𝘴𝘱ă𝘵𝘢𝘳,

☞b𝘢𝘳𝘮𝘢𝘯, 𝘢𝘫𝘶𝘵𝘰𝘳 𝘣𝘢𝘳𝘮𝘢𝘯,

☞𝘤𝘩𝘦𝘭𝘯𝘦𝘳,

☞𝘤𝘰𝘧𝘦𝘵𝘢𝘳, 𝘱𝘢𝘵𝘪𝘴𝘦𝘳,

☞𝘱𝘪𝘻𝘻𝘢𝘳,

☞𝘳𝘦𝘤𝘦𝘱ț𝘪𝘰𝘯𝘦𝘳,

☞𝘤𝘢𝘮𝘦𝘳𝘪𝘴𝘵ă,

☞𝘢𝘨𝘦𝘯𝘵 𝘷â𝘯𝘻ă𝘳𝘪,

☞𝘷â𝘯𝘻ă𝘵𝘰𝘳 𝘮𝘢𝘨𝘢𝘻𝘪𝘯,

☞𝘴𝘱ă𝘭ă𝘵𝘰𝘳 𝘷𝘢𝘴𝘦,

☞𝘱𝘦𝘳𝘴𝘰𝘯𝘢𝘭 𝘯𝘦𝘤𝘢𝘭𝘪𝘧𝘪𝘤𝘢𝘵.

Ce restaurante și localuri participă

Participa din partea Organizatiei HORECA:

♢𝗕𝗮𝗿𝗮𝗰𝗰𝗮 𝗥𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁

♢𝗕𝗼𝗲𝗺𝗮 𝗚𝗿𝗮𝗱𝗶𝗻𝗮 𝗱𝗲 𝘃𝗮𝗿𝗮

♢𝗖𝗵𝗶𝗼𝘀 𝗦𝗼𝗰𝗶𝗮𝗹 𝗟𝗼𝘂𝗻𝗴𝗲

♢𝗖𝗶𝗺𝗯𝗿𝘂

♢𝗖𝘂𝗰𝗶𝗻𝗮 𝗧𝘂𝗿𝗲𝗮

♢𝗗𝗼𝘁

♢𝗘𝘂𝗽𝗵𝗼𝗿𝗶𝗮

♢𝗘𝘅𝗰𝗹𝘂𝘀𝗶𝘃 𝗖𝗮𝘁𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴/𝗛𝘂𝗴𝗼 𝗥𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁

♢𝗟𝗲𝗺𝗻𝘂𝗹 𝗩𝗲𝗿𝗱𝗲

♢𝗠𝗮𝗿𝘁𝘆 𝗥𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁𝘀

♢𝗠𝗲𝗿𝗶𝗱𝗶𝗮𝗻 𝗛𝗼𝘁𝗲𝗹/𝗥𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁 𝗣𝗮𝘀𝘁𝗲𝗹

♢𝗠𝘂𝘂𝗿𝗮

♢𝗡𝗮𝗽𝗼𝗰𝗮 𝗛𝗼𝘁𝗲𝗹

♢𝗡𝘂𝗸𝗮

♢𝗣𝗮𝗻𝗼𝗿𝗮𝗺𝗶𝗰 𝗖𝗲𝘁𝗮𝘁𝘂𝗶𝗲

♢𝗣𝗿𝗮𝗹𝗶𝗻𝗮

♢𝗦𝗮𝗹𝗮𝗱 𝗕𝗼𝘅

♢𝗦𝘁𝗼𝗿𝗶𝗮

♢𝗧𝗲𝗽𝗮𝘀𝗼

♢𝗩𝗶𝗮

Invitati speciali:

♢ 𝗖𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗥𝗲𝗴𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗱𝗲 𝗙𝗼𝗿𝗺𝗮𝗿𝗲 𝗣𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗮 𝗮 𝗔𝗱𝘂𝗹𝘁𝗶𝗹𝗼𝗿

♢ 𝗙𝗮𝗰𝘂𝗹𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝗱𝗲 𝗦𝘁𝗶𝗶𝗻𝘁𝗮 𝘀𝗶 𝗧𝗲𝗵𝗻𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗮 𝗔𝗹𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶

♢ 𝗔𝗴𝗲𝗻𝘁𝗶𝗮 𝗡𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗮 𝗜𝗺𝗽𝗼𝘁𝗿𝗶𝘃𝗮 𝗧𝗿𝗮𝗳𝗶𝗰𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗱𝗲 𝗣𝗲𝗿𝘀𝗼𝗮𝗻𝗲

Agenda evenimentului:

9.00 – 13.00:

– bursa locurilor de munca, intalnirea angajatorilor cu vizitatorii, la parterul cladirii;

– workshop-uri avand ca teme:

Clarificari legislative ITM si AJOFM

Subventii AJOFM

formare profesionala – ucenicia

Finantari – Oficiul Teritorial pentru IMM

Legislatie forta de munca extracomunitara – Inspectoratul pentru Imigrari

Fiscalizarea in 2023 – clarificari TVA la produse gen: cafea, suc natural etc si fiscalizarea bacsisului.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO. Imagini spectaculoase. TROMBĂ pe lacul Mărtinești

Publicat

De

Trombă pe lacul Mșrtinești din Cluj

Imagini spectaculoase pe lacul Mărtinești din Cluj.

O trombă s-a format pe lac, un fenomen destul de rar întâlnit.

Imagini spectaculoase. TROMBĂ pe lacul Mărtinești

Imaginile au fost surprinse marți, 11 iunie, cțnd județul Cluj a fost sub cod galben de vreme instabilă, inclusiv intensificări de scurtă durată ale vântului.

Tromba este o coloană de aer care se formează desupra apei și are caracteristicile unei tornade (acesta se formează pe uscat).

Este vorba de o coloană înaltă de apă,de formă conică, ridicată de vârtejurile de vânt, care o fac să se învârtească cu mare viteză în jurul ei însăși.

Sursa videoși foto: Facebook/ Meteoplus

Citește mai departe

CULTURA

FOTO. Festivalul de ȘURĂ Mera World Music. Au fost anunțați primii ARTIȘTI

Publicat

mera world music

Între 1 și 4 august 2024, la Mera se desfășoară Festivalul de ȘURĂ Mera World Music. Organizatorii au anunțat deja primii artiști.

„Pe parcursul anilor, deja ne -am obișnuit să asigurăm publicului la gospodăria Szarka, din Mera, o distracție pe cinste alături de muzicieni cu instrumente nemaivăzute, veniți din colțurile cele mai îndepărtate ale lumii.

mera world music

FOTO. Festivalul de ȘURĂ Mera World Music. Au fost anunțați primii ARTIȘTI

În perioada 1-4 august 2024, entuziaștii de muzică tradițională și world music, vor avea șansa să se lase încă o dată conduși de formațiile invitate, într-o călătorie muzicală memorabilă la Festivalul din Mera.

mera world music

Bojan Krstić Orchestra (SRB) va surprinde scena din Mera, cu o rezonanță balcanică, autentică și inconfundabilă din sudul Serbiei, până ce trupa Manush  va colora programul cu o fuziune proprie de gypsy-jazz direct din Chile.

Spectacolul de teatru-dans Ansamblul artistic Duna – Țara Călatei, tărâm iubit  aspiră să redea individualitatea dansatorilor și muzicienilor de excepție având ca bază destinele și poveștile acestora.

Der Šenster Gob (CZ) cu un repertoriu ce se întinde de la muzica klezmer până la melodii și cântece noi de jazz tradițional țigănesc, va încânta publicul cu stil unic de neratat, în timp ce membrii formației Kale Lulugyi (HU) vor reda nelipsitele ritmuri regăsite în muzica tradițională țigănească din zona rurală a Ungariei.

mera world music

„Abonamentele pentru cele 4 zile sunt disponibile la un preț redus până pe 15 iunie”

Alacalufe Band (VEN, PER, CHL, HU) într-o experiență multiculturală, având  membri din Venezuela, Peru, Chile și Ungaria, va acapara publicul cu melodii tradiționale din America de Sud  până ce Góbé (HU) într-un stil energic și contagios, va aduce un repertoriu inspirat din muzica populară ungurească.

mera world music

După concerte și spectacole, muzicienii din Țara Călatei (RO) și trupa Katlan (RO), acompaniază atmosfera la casa dansului popular, unde oamenii vor dansa până în zori,  până ce la afterparty, alături de mulți alții, DJ Angela Blackburn (Columbia) va crea un mix savuros de muzică africană, latino și electro-tropicală.

Lista încă nu este completă, în curând organizatorii vor anunța pe paginile de facebook și instagram restul de interpreți muzicali, de la  Festivalului de  World Music din Mera.

mera world music

Abonamentele pentru cele 4 zile sunt disponibile la un preț redus până pe 15 iunie, după care prețul va crește.

Mai multe informații despre artiști și bilete, găsiți pe site-ul festivalului”, au transmis organizatorii.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Țâcla Găvrii, un nou traseu montan spectaculos din Mărișel, se deschide pentru turiști. Va fi și o zonă de escaladă

Publicat

De

Țâcla Găvrii, un nou traseu montan la Cluj

Țâcla Găvrii, un traseu turistic spectaculos din Mărișel, a fost amenajat și se va deschide în curând.

Traseul montan a fost pregătit pentru public de către Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, care a amenajat și o zonă pentru escaladă.

Țâcla Găvrii, un nou traseu montan spectaculos din Mărișel, se deschide pentru turiști

Este vorba de o zonă cu cea mai cunoscută stâncă și cel mai frumos punct de belvedere din Mărișel: Țâcla Gavrii.

Traseu montan de tip circuit

Noul traseu, de tip circuit, numit Circuitul Țâcla Găvrii:

  • are circa patru kilometri,
  • o diferență de nivel pozitivă de circa 300 de metri,
  • pornește spre dreapta, pe cărare, chiar din parcarea de la Țăclă, parcurge o zonă împădurită, sălbatică și ajunge în punctul său cel mai înalt, în punctul de belvedere Țâcla Găvrii.

La Țâcla Găvrii a fost amenajată și o zonă de escaladă

Traseul a fost deja marcat cu punct albastru la finele săptămânii trecute, într-o amplă acțiune desfășurată de către salvatorii montani clujeni și voluntarii de la Lets Do It Romania, Broadridge și Nature O’clock, sub egida Consiliului Județean Cluj.

De altfel, voluntarii au participat, în paralel, și la o acțiune de ecologizare într-o zonă a comunei Mărișel.

Circuitul Țîcla Gavrii va fi inaugurat, cu public, în câteva săptămâni, în același timp cu zona de escaladă amenajată de către Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj
în zona stâncilor de la Țâcla Gavrii.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

UDMR-istul Ioan Mărginean a câștigat primăria Moldovenești. Kardos Levente, de la AUR, a ieșit pe locul 3

Publicat

De

UDMR-istul Ioan Mărginean a câștigat primăria Moldovenești

UDMR-istul Ioan Mărginean a recâștigat primăria din Moldovenești la alegerile din 9 iunie.

El a câștigat alegerile locale în fața contracandidatului de la PSD și a celui de la AUR, pe care îl cheamă Kardos Levente.

UDMR-istul Ioan Mărginean a câștigat primăria Moldovenești. Kardos Levente, de la AUR, a ieșit pe locul 3

Ioan Mărginean este de profesie electromecanic și a fost primarul în funcție.

Candidatul UDMR a fost ales cu 55,62% din voturile valabil exprimate de locuitorii din Moldovenești.

Kardos Levente, care a candidat din partea AUR, a fost zidar, iar acum lucrează ca frizer.

El a ieșit pe locul 3 în lupta pentru primăria Moldovenești, obținând 5,4% din voturi.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax