Connect with us

EVENIMENT

”Ieșirea din criză e prioritatea noastră. Ieșim din criză și apoi construim!”, afirmă PRO România Cluj

Publicat


Candidații PRO România Cluj la Camera Deputaților și Senat transmit că partidul PRO România are un PROiect amplu de reconstrucție națională. Este necesară o prioritizare a măsurilor pentru ieșirea din criză, deoarece o gestionare incorectă a crizei ar afecta pe termen lung dezvoltarea țării.

„E nefiresc să fim iarăși pe altă direcție decât întreaga Europă în ceea ce privește deschiderea școlilor”

„PRO România a venit cu aceste măsuri pentru ieșirea din criză, deoarece mai mult de jumătate din cetățenii acestei țări au într-o formă sau alta nevoie de sprijin în mod real. Din păcate, Guvernul Orban a tratat cu lipsă de profesionalism și de viziune pandemia, prin urmare criza socială și economică se adâncește.

Suntem singura țară care a închis piețele, care a închis de tot școlile. Nu au fost făcute publice studiile pe baza cărora s-au luat aceste măsuri, rămânem doar cu asigurări din partea președintelui Johannis că acestea există.

„Școlile pot funcționa în România”

E nefiresc să fim iarăși pe altă direcție decât întreaga Europă în ceea ce privește deschiderea școlilor, cu atât mai mult cu cât guvernul Orban nu a asigurat condițiile de desfășurare a activităților de învățare online peste tot în țară. Este dezastruos impactul asupra activității profesionale a părinților care trebuie să stea acasă cu copiii, alternativa fiind lipsa de supraveghere a copiilor.

Cu măsuri clare de protecție, cu un sistem de testare periodică a profesorilor și elevilor, școlile pot funcționa în România și acesta este primul lucru pe care PRO România îl va susține după alegeri.

Un guvern mai slab nu am fi putut avea în această perioadă dificilă. E timpul să intre în Executiv oameni profesioniști, cu experiență relevantă, care au capacitatea de a gestiona situații dificile. PRO România a demonstrat că are soluțiile de care țara are nevoie”, a explicat Adrian Magdaș, candidat la Senatul României.

„Reprezentanții PRO România vor milita pentru oferirea de sprijin economic (…) persoanelor cu venituri mici și IMM-urilor”

Odată ajunși în Parlament, reprezentanții PRO România vor milita pentru oferirea de sprijin economic celor care au fost cel mai mult afectați de pandemie: persoanele cu venituri mici și IMM-urile.

”Pentru HORECA și producătorii din industria alimentară, propunem cota de TVA redusă de la 9 % la 5%. Apoi, cerem eliminarea pentru 2021 a impozitului pe profit specific, impozitul pentru microîntreprinderi, taxele și impozitele datorate pentru activele corporale neutilizate din cauza restricțiilor și interdicțiilor administrative. Pe de altă parte, este important să acoperim minimum 50% pentru chiriile aflate în plată pe perioada nefuncționării din cauza restricțiilor, deoarece o firmă mică este oricum la limită cu toate resursele.

Echitatea înseamnă să-i sprijini diferit pe cei care pleacă de pe poziții diferite. E de necrezut că până la această oră actualul guvern nu a luat măsuri pentru firmele românești afectate, că nu a venit cu un program de acordare de facilități fiscale.

Nu în ultimul rând, susținem singura soluție care ar putea ajuta la izolarea persoanelor îmbolnăvite și, astfel, a răspândirii virusului: testarea extinsă. Să nu uităm că fondurile europene pot fi folosite pentru finanțarea unui program național de testare, precum și pentru decontarea testelor și a medicamentelor necesare pentru combaterea COVID-19”, completează Remus Lăpușan, candidat la Camera Deputaților.

Principalele măsuri pentru ieșirea din criză propuse de PRO România:

– Venitul Minim de Criză: asigurarea resurselor minime pe perioada crizei pentru fiecare român din țară sau din străinătate. Se acordă tuturor celor care au venituri sub 2000 de lei.

– Sprijinul Economic de Criză: plan anticriză care permite IMM-urilor să-și continue activitatea și să păstreze locurile de muncă. Acesta prevede reduceri de TVA, anularea unor obligații fiscale, sprijin pentru plata chiriilor, amânarea unor rate bancare, redeschiderea afacerilor, acordarea de granturi și eficientizarea programului IMM Invest.

– Educație: reîntoarcerea în școli, în condiții de siguranță, și testarea periodică a tuturor celor din sistemul de învățământ. De asemenea, se propune redeschiderea cabinetelor medicale școlare pentru trierea, testarea și supravegherea elevilor.

– Sănătate: implementarea unui program care să permită testarea tuturor, cu decontare pentru cei care optează să se testeze în privat.

– PROmisiunea relansării economice: un Proiect Național de Investiții în infrastructură, agricultură, educație, sănătate și mediu. Pentru reconstrucția României post-criză, se instituie PROiectul România – Marile Reforme în administrația publică și fiscală.

– Totodată, PRO România militează pentru redarea demnității și respectului pentru haina militară prin revenirea la forma inițială a legii 223/2015.

”PRO România va fi alături de români și firmele românești până ieșim din criză într-un mod onora-bil. Avem nevoie de această bază de pornire pentru viitorul plan de reconstrucție națională care are în vizor producătorii români, educația, sănătatea, infrastructura și mediul”, a concluzionat Remus Lăpușan.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EDUCATIE

Cîmpeanu: La rectificarea bugetară am solicitat FINANȚAREA pentru 6.000 de rezidenţi în plus

Publicat

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că a solicitat Ministerului Finanţelor alocarea de fonduri, la rectificarea bugetară, pentru asigurarea finanţării unui număr de peste 6.000 de rezidenţi în învăţământul superior medical, înregistraţi în plus anul acesta faţă de 2020, numărul total în 2021 fiind de 29.000.

„Avem 63.000 de locuri la licenţă, pentru toate domeniile, bugetate, în acest an. O pondere de circa 10% este aceea a locurilor în domeniul medical. Avem, însă, nu numai nivelul de licenţă. Avem, anul acesta, cu peste 6.000 de rezidenţi mai mult în învăţământul superior medical faţă de anul trecut. Este, de altfel, şi o solicitare pe care am înaintat-o Ministerului Finanţelor la rectificarea bugetară de a ne asigura finanţarea pentru această creştere de peste 6.000 de rezidenţi, anul ăsta, în raport cu anii trecuţi. (…)

Mai exact avem peste 29.000 de rezidenţi anul acesta, faţă de 23.000 de rezidenţi anul trecut”, a declarat Cîmpeanu, duminică, la conferinţa de presă organizată cu ocazia susţinerii examenului de admitere la UMF „Carol Davila”.

Sursa: Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Ciocnire FRONTALĂ între două mașini în Cluj. Un bărbat a fost RĂNIT

Publicat

Un accident a avut loc, duminică dimineața, în Cluj-Napoca. Două mașini s-au ciocnit frontal în zona străzii Valea Seacă. Un bărbat a fost rănit. Șoferul vinovat era băut.

„La data de 25 iulie a.c., s-a produs un accident rutier pe strada Valea Seacă, din municipiul Cluj-Napoca.

Un conducător auto în vârstă de 50 de ani, din Cluj-Napoca, care se deplasa pe strada Valea Seacă, a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus de un bărbat de 53 de ani.

În urma evenimentului, a rezultat rănirea bărbatului de 53 de ani.

Testarea barbatului de 50 de ani cu aparatului etilotest, a avut rezultat pozitiv, respectiv 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și vătămare corporală din culpă, fapte prevazute și pedepsite de Codul penal”, a comunicat IPJ Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

138 de clujeni s-au vaccinat sâmbătă la centrele drive through

Publicat

Prefectura Cluj anunță că 614 clujeni s-au vaccinat în ultima zi.

Au fost vaccinați la drive through 138 de clujeni.

În total, până astăzi, au fost administrate 527.850 doze de vaccin, 270.661 din prima doză, 257.189 doza a doua.

În ultimele 24 de ore n-a fost raportată nicio reacție adversă.

În total 476 de clujeni au raportat reacții adverse.

Citește mai departe

EVENIMENT

Aproape 580.000 de teste realizate până acum în Cluj

Publicat

SITUAȚIE MĂSURI COVID-19 – JUDEȚUL CLUJ

– Efective angrenate (polițiști, jandarmi, ISU și SAJ) – 190;

– Persoane verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse – 343;

– Societăți comerciale/PFA verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse – 95;

Total sancțiuni contravenționale aplicate în ultimele 24 de ore, în context COVID/valoare: 19/ 9000 lei;

– Persoane verificate – 343;

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel:

– Rata incidenței pe județul Cluj : 0,06

– În ultimele 24 de ore, 9 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj;

Total număr de teste 561 din care 108 diagnostic grupe de risc, 219 teste efectuate la cerere și 234 teste rapide. Până în acest moment s-au realizat 579.057 de teste, la nivelul județului Cluj;

– 3 persoane internate în ATI;

Total vindecați și externați 2.780 din care 1.968 din județul Cluj;

Total decedați 1.044 din care 658 din județul Cluj.

În acest moment sunt internați 64 pacienți.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate