Connect with us

ACTUALITATE

Horoscop săptămânal. Vezi aici cum va fi săptămâna 22-28 februarie și cine va avea succes și noroc

Publicat


Berbec

Este o săptămână în care vei simți că ești extrem de obosit, chiar extenuat. Nu te mulțumește prea tare programul pe care îl ai după muncă și resimți stres din cauza faptului că nu apuci să faci prea multe pentru tine și cei din jurul tău. Vei avea parte de niște reglementări sentimentale mai vechi, dar și mai multă empatie în cuplu.

Taur

În această săptămână vor avea loc schimbări majore în viața ta. Vor apărea persoane noi, dar și proiecte noi. Așadar, ca sfat, axează-te pe partea profesională, poate chiar ți-ai putea deschide o afacere. Te bucuri de capacitatea de a obține tot ce îți dorești și ai puterea de a încheia capitole care au rămas deschise. Astfel, pe plan sentimental vei avea puterea să închei relația sau chiar opusul, să ai parte de o împăcare.

Gemeni

Pentru cei care vă aflați în zodia gemeni este săptămâna în care, cel puțin la început, nu știu în ce parte să o ia. Ca sfat, ar fi bine să nu luați decizii majore. Mai mult, relația cu partenerul de viață se poate îmbunătăți, însă se pot intensifica relațiile cu membrii familiei și va fi nevoie să te preocupi mai mult de nevoile celor dragi, în special ale părinților.

Rac

Te preocupă viața amoroasă în principal în această săptămână. Trebuie să ții cont că relațiile din trecut nu au neapărat un viitor și să iei în calcul că trebuie să fii un bun comunicator. Astfel,  cu ajutorul partenerilor de afaceri, cu ajutorul colaboratorilor, puteți ajunge să aveți viziuni comune și să realizați afaceri mărețe. Spre sfârșitul săptămânii te vei simți mai obosit, dar activitățile în aer liber te pot ajuta.

Leu

Trebuie să pui cariera pe primul loc în această săptămână, chiar dacă și pe plan sentimental vei avea extrem de multe de reglat. Planurile pe care le ai și dorești să le implementezi vor da roade curând, dar nu te pripi. Mijlocul săptămânii va fi cel care va aduce vești bune.

Fecioară

Trebuie să îți confrunți anumite frustrări pentru că ai posibilitatea să îți îmbunătățești relația amoroasă, dar și relațiile profesionale. Mulți nativi pot avea mici bucurii la locul de muncă, pot reuși să-și atingă un scop, să obțină ceva ce și-au dorit și care să-i ajute să se afirme. În alte cazuri, poate fi vorba de obținerea unei funcții, unui nou statut. Viața sentimentală se bucură de un plus de vitalitate, parcă se regenerează niște sentimente, se reaprinde pasiunea.

Balanță

Această săptămână va duce la ocazia de a-și îmbunătăți situația profesională, în sensul că își vor desfășura activitățile cu mai mult spor, vor reuși să vadă cu ochi mai buni o situație de la job, să se înțeleagă mai bine cu colegii. Totodată, și starea de sănătate va cunoaște o ameliorare. În cuplu se reaprinde pasiunea și este posibil să dorești să schimbi și să fac rearanjări în locuință.

Scorpion

Dorești ca dincolo de pasiunea pe care o trăiești alături de partener, dincolo de reconectarea la viața de cuplu, ai ocazia să rezolvi situații importante. Posibilitatea unor împăcări este mare, iar în cazul celor singuri, noi relații sunt posibile. În zona profesională, aspectul poate aduce o mai mare determinare de a face lucrurile să funcționeze.

Săgetător

Cei născuți în această zodie au parte de regrese pe plan familial, deci atenția cade pe cei dragi, către nevoile acestora și pot deveni mai empatici cu cei din jur. Ți se va îmbunătăți viața de cuplu, la găsirea direcției de viitor pe care să mergi alături de partener. Profesional și financiar, există determinarea să facă lucrurile să funcționeze și să scoată bani din activitățile întreprinse.

Capricorn

Vei avea parte de energie, forță, vitalitate, poftă de viață și mult interes acordat vieții sentimentale în această săptămână. Îți vei recupera încrederea în forțele proprii, iar felul de a vorbi și a comunica va aduce aprecieri. Cei singuri au toate șansele să flirteze și să cucerească. Pe de altă parte, pot să-și pună mai mult în valoare talentele și pot fi creativi, pot fi ajutați de abilitățile pe care le au la locul de muncă.

Vărsător

Cei născuți în Vărsător au succes pe plan financiar. Va urma o perioadă favorabilă pentru a-și îmbunătăți veniturile, mai ales că-și recapătă încrederea în propriile forțe și talente. Aveți grijă să nu crească pofta de a cheltui banii. Sentimental, sunt momente favorabile pentru mici plăceri, pentru flirturi și unii nativi pot cunoaște pe cineva care să le incite simțurile.

Pești

În această săptămână unele contracte profesionale sau relații de colaborare se pot încheia. Pe de altă parte, este o perioadă în care socializarea, comunicarea sunt atuuri ale nativilor și au ocazia să spună ceea ce până acum au evitat. Pe plan sentimental, viața nativilor va fi mai bună și plină de momente de afecțiune.


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

ESENȚIAL CLUJ24.RO/ Principalele evenimente din ultimele 24 de ore

Publicat

Cluj24.ro prezintă principalele 5 evenimente locale din ultimele 24 de ore:

Emil Boc, către conducerea PNL, despre numirea prefectului UDMR: E o sfidare fără precedent! Au trecut peste o linie roșie!

FOTO/ A început bătălia nervilor în Parcul Central. Coadă în trafic lângă Cluj Arena și stații de autobuz mutate

Restricții de circulație în Cluj-Napoca din cauza lucrărilor de modernizare a străzilor G. Coșbuc și Cardinal I. Hossu

LIVE VIDEO/ Ceremonia de învestire a noului prefect de Cluj, Tasnadi Szilard și a celor doi subprefecți

O băbuță din Cluj a TÂLHĂRIT-O pe una din Iași. Și-au furat eșarfele și s-a lăsat cu arestări

Citește mai departe

ACTUALITATE

Zece morţi în urma prăbuşirii unui elicopter militar

Publicat

Zece persoane au murit, iar altele au fost rănite în urma prăbuşirii unui elicopter militar în estul Turciei, anunţă Ministerul Apărării de la Ankara, conform cotidianului Hurriyet.

Printre persoanele decedate se numără şi un comandant militar, general-locotenentul Osman Erbas.

Ministerul turc al Apărării a comunicat că este vorba de un accident.

Elicopterul militar, de tip Cougar, s-a prăbuşit la periferia oraşului Tatvan, în estul Turciei.

Bilanţul accidentului este de zece morţi şi trei răniţi, care sunt spitalizaţi, potrivit Ministerului turc al Apărării.

Mediafax

Citește mai departe

ACTUALITATE

Peste 200.000 doze de vaccin AstraZeneca urmează să sosească în România

Publicat

O nouă tranşă de vaccin de la compania farmaceutică AstraZeneca, care constă în 208.000 de doze, va sosi în ţară pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale de depozitare existente la nivel naţional.

Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România – autoritatea naţională cu competenţă în domeniul medicamentului de uz uman. Ca urmare a primirii autorizaţiei din partea ANMDMR, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” poate desfăşura, în calitate de distribuitor angro, operaţiuni de deţinere, custodie şi livrare pentru medicamente cărora li se aplică criterii suplimentare de tipul: produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006 republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuţie în „lanţul rece” (care necesită manipulare la temperaturi scăzute).

Până în prezent, au fost recepţionate 486.000 de doze AstraZeneca, iar din data de 15 februarie, au fost vaccinate 158.013 de persoane

În ţara noastră, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creşterii acestui interval, în funcţie de apariţia noilor date ştiinţifice. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei. Pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare se actualizează şi permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaţionale aflate în etapa curentă.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului.

Grupul de comunicare al CNCAV

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ministerul Sănătății: Lămpile UV nu sunt recomandate pentru dezinfecția în școli sau pentru uz casnic

Publicat

Ministerul Sănătății atrage atenția că lămpile cu ultraviolete nu sunt recomandate pentru dezinfecția în școli și nici pentru locuințe. Mai mult, radiațiile UV sunt cancerigene și pot produce și alte afecțiuni.

Potrivit specialiștilor Ministerului Sănătății nu este recomandată folosirea lămpilor UV pentru efectuarea dezinfecției în școli sau acasă.

Pe lângă cancerul de piele, radiațiile ultraviolete pot produce cataractă, conjuctivite sau alte reacții la nivelul ochilor, motiv pentru care este contraindicat să fie folosite în încăperi în care sunt persoane și este contraindicat să fie folosite pentru dezinfecția mâinilor, arată specialiștii într-o postare pe Facebook.

„De asemenea, ozonul produs de lămpile UV este dăunător pentru căile respiratorii, fiind un puternic iritant, și poate produce crize de astm la persoanele astmatice. Din aceste motive, nu se recomandă folosirea lor de utilizatori casnici, ci doar de personal calificat și instruit în acest sens”, au mai arătat aceștia.

De asemenea, și Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) a arătat că lămpile UV nu sunt recomandate a fi utilizate decât de personalul calificat și nu reprezintă o opțiune pentru sălile de clasă.

„Lămpile UV sunt, în esență, becuri speciale pline cu vapori de mercur care, odată expuși unui curent electric, produc radiație ultravioletă care distruge germenii direct, prin distrugerea ADN-ului și a ARN-ului acestora, și indirect, prin producerea de ozon”, arată specialiștii.

Astfel de lămpi sunt folosite în spitale și în laboratoarele medicale pentru a steriliza anumite încăperi sau zone, însă nu trebuie utilizate ca unică metodă de dezinfecție.

În ceea ce privește activitatea radiației UV față de virusuri, mai multe studii au demonstrat că aceasta poate distruge virusuri gripale, adenovirusuri sau coronavirusuri atât de pe suprafețe, cât și din aer, atât prin alterarea materialului lor genetic, cât și prin alterarea proteinelor de suprafață, virusurile fiind astfel inactivate.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate